ویژگیهای دوست خوب



ویژگی های دوست خوب, ویژگی دوست خوب, ویژگی های دوست خوب از نظر روانشناسی

ویژگی های دوست خوب

 

ویژگی های دوست خوب از نظر روانشناسی

اکنون ما چند دوست صمیمی داریم؟ من در موبایلم مخاطبین خیلی زیادی دارم ولی تعداد کمی از این اشخاص هستند که می توانم به عنوان دوست حقیقی از آن ها یاد کنم. من هرکسی را به عنوان دوست نزدیک یا بهترین دوست نمی شناسم، مگر اینکه ویژگیهای زیر را داشته باشند.

ویژگیهای دوست خوب

یک دوست خوب به شما گوش می ‌دهد

مهم نیست که چند بار همان مسائل تکراری همیشگی را گفته اید، یک دوست حقیقی هیچ وقت از شنیدن داستان های تکراری و خنده دار شما خسته نمی شود.

 

بهترین دوست شما فردی است که به مسائل کاری شما گوش می‌ دهد، حتی چنانچه آن ها را متوجه نشود.

 

ویژگی های دوست خوب, ویژگی دوست خوب, ویژگی های دوست خوب از نظر روانشناسی

ویژگی های دوست خوب از نظر روانشناسی

 

یک دوست خوب صادق است

دوستان خوب همیشه صادق هستند. هیچ وقت دروغ نمی‌گویند، حتی زمان شنیدنِ واقعیت هیچ وقت خوشایندتان نباشد. البته به این معنی هم نیست که تلاش کنند واقعیت را به طور کامل بی‌پرده و آزارنده به شما انتقال دهند؛ بلکه هر آن چیزی را که احتیاج به شنیدنش دارید برای‌تان بیان می‌کنند زیرا شما برای‌شان مهم هستید.

 

یک دوست خوب فهمیده و با درکِ بالا است

با این خصوصیت وارد مرحله‌ی کامل‌تری از دوستی می‌شویم. دوستان خوب همیشه سعی می‌کنند تصمیمات و رفتارهای‌تان را درک کنند. دائما می‌خواهند با سخنان و تجربه‌های‌تان رابطه برقرار کنند؛ حتی چنانچه با اعتقادات و باورهای‌شان مخالف باشد. درضمن، آنها دائم در زمان های نیاز کمک تان می‌کنند و در این راه، بهترین کار آن است که هر آن‌چه را در ذهن‌تان و حس تان می‌گذرد در لحظه درک کنند.

 

ویژگی های دوست خوب, ویژگی دوست خوب, ویژگی های دوست خوب از نظر روانشناسی

خصوصیات دوست خوب

 

یک دوست خوب برایتان زمان می گذارد

«وقت گذاشتن» یکی از بزرگ‌ترین هدایایی است که یک دوست خوب و حقیقی به دوستانش می‌دهد. هنگامی که شما وقت و زمان‌تان را با دوستان‌تان شریک می‌شوید. هیچ دوستی حقیقی یک شبه به وجود نمی آید. یک دوست خوب و حقیقی می‌داند که برای دوستی باید وقت بگذارد.

 

دوستان‌ شان را تشویق و حمایت می کند

یک دوست خوب و حقیقی بدون هیچ توقعی از دوستانش حمایت و آن‌ها را تشویق می‌کند. هر فردی به تشویق احتیاج دارد. شیوه های مخصوص به خودتان را برای تشویق دوستان‌تان داشته باشید. حتی در اختلافات بالا و کشمکش با دوستان‌تان به آن‌ها اثبات کنید که یک شخص ویژه برای شما هستند و در زمان‌های دشواری و فشار زندگی آن‌ها تشویق و حمایت می‌کنید.

 

ویژگی های دوست خوب, ویژگی دوست خوب, ویژگی های دوست خوب از نظر روانشناسی

ویژگی دوست خوب چیست

 

دوست خوب خطا هایمان را گوشزد می‌کند

همه‌ی ما بعضی اوقات بدون اینکه بفهمیم، مرتکب اشتباهاتی می‌شویم که شاید در آینده برای‌مان گران تمام بشوند. دوست خوب می‌تواند چنین اشتباهاتمان را تشخیص دهد و خطاهایمان را گوشزد کند، ولی نه به خاطر مچ‌گیری یا کینه‌توزی، بلکه از روی خیرخواهی. چنین صداقتی باعث شکل‌گیری دوستی‌های حقیقی می‌شود.

 

در دوستی‌های بی‌ پایه ای که زمان زیادی از آن نمی‌گذرد و همینطور دوستی‌های مصنوعی، اطمینان داشته باشید فرد مقابل‌تان چیزی جز خوشایندتان نخواهد گفت. ولی در دوستی‌های حقیقی، سمت مقابل به خودش اجازه می‌دهد هرچه را در ذهنش می‌گذرد، روراست بگوید. اشخاص صادق و قابل اعتماد می‌توانند تجربه‌ی یک دوستی حقیقی را نصیب‌مان کنند.

 

دوست خوب اضطراب‌مان را کم می‌کند

دوست خوب باید بتواند عواملی را که فرد روبرو را به اضطراب و تنش دچار می‌کند بشناسد. دوست خوب زمانی که تحت فشار روانی هستیم، درک‌مان می‌کند و می‌تواند حمایتمان کند که در چنین شرایطی درست تصمیم بگیریم. حتی وقتی که احتیاجی به هم‌فکری نداشته باشیم، بودن یک دوست خوب می‌تواند حسابی آرامش‌بخش باشد. طبق پژوهشی که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند طی کردن زمان با دوستانِ خوب در کاهش استرس مفید است.

 

ویژگی های دوست خوب, ویژگی دوست خوب, ویژگی های دوست خوب از نظر روانشناسی

ویژگی های دوست خوب چیست

 

دوست خوب قابل اعتماد است

قطعا تابحال برایتان پیش آمده که فردی را ببینید که در همان لحظه اول به او اعتماد کنید و ندانید که دلیلش چیست ولی پس از آن می بینید که اشتباه کرده اید ولی قضیه دوست خوب قدری فرق دارد.

 

دوستان خوب با رفتارها و عملشان اعتماد شما را جلب می کنند و اعتمادسازی در طول زمان به دست می آید ، نه یک شبه . شما به دوست خوب به عنوان یک انسان خوب نگاه می کنید و به او بیش از هرکس دیگری اعتماد دارید.

 

دوست خوب بخشنده است

اطمینان داشته باشید که دوست خوب می تواند به اندازه یک خواهر خونی بخشنده باشد. وی شما را به خاطر اشتباهاتتان درک می کند چون بیشتر از خودش به منافع شما فکر می کند. او تلاش می کند که پس از عذرخواهی با گوش شنوا به علل اشتباهتان گوش کند و سپس توانایی و قدرت بخشش خود را به شما نشان دهد.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------