نشانه ها و راه حل های وابستگی به والدین در بزرگسالی چیست؟



وابستگی به والدین در بزرگسالی,نشانه های وابستگی به والدین در بزرگسالی ,راه حل های کاهش وابستگی به والدین در بزرگسالی

وابستگی به والدین در بزرگسالی

 

وابستگی به والدین در بزرگسالی چگونه است؟

وابستگی به والدین در بزرگسالی باعث می گردد فرد نتواند به رشد شخصیتی کاملی برسد و مسئولیت هایی که به عهده دارد را نمی تواند به درستی انجام دهد. این مسئله وقتی که فرد ازدواج می کند و تشکیل خانواده می دهد بیشتر مشخص می شود که سبب نارضایتی همسر و دیگر اعضای خانواده می شود چون از نظر روانی همچنان به والدینتان وابسته هستید.

وابستگی به والدین در بزرگسالی چه نشانه هایی دارد؟

در خیلی از موارد کسانی که در بزرگسالی دچار وابستگی به والدین هستند نسبت به رفتار خود شناخت درستی ندارند. این اشخاص اغلب از راه واکنش های منفی که از طرف اطرافیان به ویژه همسر دریافت می‌کنند می فهند که در نوع ارتباطشان با پدر و مادر مشکلاتی وجود دارد ولی نمی‌دانند که چطور می‌توانند مسئله را بهتر کنند.

 

برای اینکه به عنوان یک شخصیت بزرگسال سالم به مقدار استقلال و وابستگی خود را پی ببرید قدری به رفتارهای خود با توجه بیشتری نگاه کنید و سعی کنید صادقانه به این پرسش‌ها جواب دهید.

 

- آیا در طی روز چندین بار با پدر و مادر خود تماس می‌گیرید؟

- آیا برای انجام هر کار کوچکی از والدین خود کمک می گیرید؟

- آیا برای گرفتن تصمیمات روزمره خود هم به مشورت با والدین خود حس نیاز می‌کنید؟

- آیا از نظر مالی هنوز مستقل نشده‌اید؟

- آیا ارتباطات بدون حد و مرزی با والدین خود دارید و والدینتان در کارهای شخصی زندگی‌تان هم دخالت می‌کنند؟

- آیا وقتی که به پدر و مادرتان دسترسی ندارید حس نگرانی می‌کنید و عملکردتان تحت تأثیر قرار می‌گیرد؟

 

هر اندازه که تعداد پاسخ های مثبت شما به سؤالات بالا بیشتر باشد احتمال اینکه وابستگی مخربی را میان خود و پدر و مادرتان به وجود آورده باشید بیشتر وجود دارد. چنانچه شدت این رفتارها در شما خیلی زیاد است و به جز این، در ارتباط عاطفی خود هم حس وابستگی حس زیادی می‌کنید و بدون آنها نمی‌توانید عملکرد خود را حفظ کنید احتمال ابتلا به شخصیت وابسته هم وجود دارد که در این مورد باید از یک روانشناس کمک بگیرید و برای بررسی بیشتر مبادرت کنید.

 

وابستگی به والدین در بزرگسالی,نشانه های وابستگی به والدین در بزرگسالی ,راهکارهای کاهش وابستگی به والدین در بزرگسالی

راهکارهای کاهش وابستگی به والدین در بزرگسالی

 

راه حل هایی برای کاهش وابستگی به والدین در بزرگسالی

اگر وابستگی شما به والدین خیلی زیاد نشده باشد در این صورت می توانید از راه حل های روانشناسی کمک بگیرید تا میزان این وابستگی را کمتر کنید و اگر احساس می کنید این راه حل ها موثر نمی باشد و شرایط شما را بهتر نمی کند باید از رواشناس کمک بگیرید.

 

ما در ادامه این مقاله به چند راه حل عمومی اشاره کرده ایم که زمینه کاهش وابستگی به والدین را در بزرگسالی کم می کند.

 

قدری به خود فضا بدهید

نخست باید بتوانید تفاوت میان ارتباط سالم همراه با دلبستگی ایمن را از وابستگی مخرب معلوم  کنید، اگر حس کردید که عواطف شما نسبت به والدین در عملکرد روزانه تان اثر منفی می گذارد و شرایط به طوری پیش می رود که شما بدون آن ها کمتر می توانید شرایط را مدیریت کنید در این زمان لازم است که در نخستین گام به خودتان فضا بدهید و برای این که به استقلال برسید قدری فاصله گرفتن را تمرین کنید.

 

برای این کار ، مثلا سعی کنید تا تماس های خود را در طول روز کاهش دهید و بعضی وقتها مشکلات خود را به طور تنهایی برطرف کنید. احتمال دارد در شروع این کار برای شما سخت باشد ولی چنانچه از قدم های ساده آغاز کنید و آسان تر جلو بروید در این صورت کارهای مهم تری را به تنهایی می توانید انجام دهید.

 

وابستگی به والدین در بزرگسالی,نشانه های وابستگی به والدین در بزرگسالی ,علامت های وابستگی به والدین در بزرگسالی

راه حل های کاهش وابستگی به والدین در بزرگسالی

 

استقلال هیجانی را فراموش نکنید

وقتی که سخن از استقلال و وابستگی می شود خیلی از افراد مواردی مثل استقلال مالی و جدا زندگی کردن از پدر و مادر را در نظر می گیرند و کمتر به استقلال هیجانی فکر می کنند ولی آن ها باید بدانند که استقلال هیجانی بیشتر از استقلال فیزیکی تاثیر دارد و حتی می تواند آسان کننده آن باشد.

 

برای این کار شما باید احساسات و عواطف خود را بتوانید به تنهایی مدیریت کنید و برای این که حالت روانی با ثباتی داشته باشید همیشه نباید به پدر و مادرتان وابسته باشید، اگرچه والدین مهم ترین منابع ما برای دلگرمی می باشند ولی باید سعی کنید تا مدیریت احساسات خود را در دست بگیرید و توانایی مدیریت عواطف و احساسات خود را داشته باشید.

 

هر زمان با احساسات ناراحتی و ناامیدی و اضطراب مواجه شدید به سرعت با پدر و مادر خود تماس نگیرید و باید به خودتان زمان بدهید تا به تنهایی با هیجانات کنار بیایید و بتواند با تکیه کردن بر توانایی فردی شرایط خود را بهبود ببخشید، این کار به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید با مشکلات مبارزه کنید و هنگامی که با مشکلات بزرگ تری مواجه می شوید بتوانید روی پای خودتان بایستید و در کنار بلوغ جسمانی به بلوغ روانی هم برسید.

 

چنانچه حس کردید که از پس مشکلتان بر نمی آیید و هیجانات و احساسات خود را نمی توانید کنترل کنید در این زمان می توانید به روانشناس رجوع کنید و از او کمک بگیرید.

 

با افراد مستقل معاشرت داشته باشید

برای این که بتوانید در راه استقلال قدم بردارید و از وابستگی خود به پدر و مادر کم کنید در این صورت لازم است تا یک کمک کننده مناسب برای خود فراهم کنید تا این کمک کننده شما را تشویق کند و باعث مستقل شدن شما گردد.

 

برای این که راه استقلال را رآسان تر عبور کنید باید در انتخاب دوستان و اطرافیان خود توجه بیشتری کنید و با کسانی مشورت کنید که شخصیت مستقلی دارند و در این راه به شما کمک کنند.

 

وابستگی به والدین در بزرگسالی,نشانه های وابستگی به والدین در بزرگسالی ,نشانه های وابستگی به والدین در بزرگسالی چیست

چگونه می توان وابستگی به والدین در بزرگسالی را کاهش داد

 

برای آینده برنامه ریزی کنید

وابستگی به والدین در بزرگسالی سبب می شود تا از برنامه های فردی در زندگی تان عقب بمانید و این وابستگی سبب می شود تا نسبت به هم سن و سالان خود دیرتر شاغل شوید و یا زندگی مشترکتان را دیرتر شروع کنید، در این صورت باید زندگی خود را مورد باز بینی قرار دهید و ببینید برای سال های آینده چه برنامه هایی دارید؟

 

آیا اهداف معینی دارید و برای رسیدن به این اهداف برنامه ویژه ای را در نظر دارید؟ برای این که به استقلال برسید و مستقل شوید باید به طور دقیق نقشه راه را بلد باشید و آگاه باشید و بدانید که در چه راهی قرار است قدم بردارید.

 

خطا های خود را قبول کنید

چنانچه به دنبال دلایل و ریشه های وابسته بودن به والدین بگردیم تا مقدار زیادی به ترس از اشتباه کردن و تمایل برای کامل بودن می رسیم، در حقیقت خیلی از افراد ترس این را دارند که نکند در زندگی اشتباهاتی را تجربه کنند و به همین علت همیشه به والدین خود تکیه می کنند و تصمیم های مهم زندگی را به والدینشان می سپارند. این فرایند به شخص کمک می کند تا اضطراب و استرس او کمتر شود و حس امنیت بیشتری در شخص به وجود آید.

 

در حالی که احساسات مثبت ناشی از این موضوع موقت می باشند و در طولانی مدت سبب آزار و اذیت شما می شود و در نتیجه سعی کنید تا این موضوع را قبول کنید که اشتباه کردن در زندگی همه اشخاص وجود دارد و امری جدا نشدنی است و شما هم از این امر جدا نیستید.

 

اگر فکر می کنید کمال گرایی بیش از اندازه مانع می شود تا از وابستگی به والدین دست بردارید در این صورت به روانشناس مراجعه کنید تا به شما کمک کند وابستگی شما کمتر کند.

 

وابستگی به والدین در بزرگسالی,نشانه های وابستگی به والدین در بزرگسالی ,راهکارهای کاهش وابستگی به والدین در بزرگسالی چیست

وابستگی به والدین در بزرگسالی چیست

 

روش برخورد درست با اضطراب جدایی در بزرگسالان

در مورد اضطراب جدایی در بزرگسالان، شیوه تعامل و برخورد با فرد مبتلا به این اختلال، از درجه اهمیت و ارزش خیلی زیادی برخوردار است. بر همین اساس، لازم است که محیطی آرام و بدون هرگونه استرس و اضطراب را برای او آماده کرد. ناگفته نماند که عدم مدیریت اضطراب جدایی در بزرگسالان، باعث انتقال این اضطراب و استرس به دیگران شده و ابعاد زندگی آنها را هم بشدت تحت تاثیر قرار می دهد.

 

برای کاهش علائم اضطراب جدایی در بزرگسالان و برای بهتر شدن وضعیت فرد، مناسب است که هر چه زودتر، فرد مبتلا را برای مداخلات درمانی کاربردی، به یک روانشناس با تجربه و متبحر ارجاع داد. از آنجایی که ریشه اصلی خیلی از اختلالات روانی ترس، نگرانی و اضطراب می باشد، یادگیری شیوه ها و راه حلهای مناسب و شیوه مدیریت این مسائل خلی اثر گذار و مفید می باشد. در این مورد باید گفت که اضطراب جدایی فقط مربوط به گروه سنی بزرگسالان نمی باشد، بلکه این اختلال در تمام سنین مانند جوانان و کودکان را هم شامل می شود.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------