شکست را خوب قورت دهید
- مجموعه: برای زندگی بهتر
از نظر برنارد مار - نویسنده کتاب های تجارت و موفقیت – همه افرادِ واقعا موفق، یک ویژگی مشترک دارند: همه آنها تمایل شدیدی برای پیشرفت و موفقیت دارند و هرگز دست از کار نمی کشند.
البته موفقیت جنبه های مختلف دارد: موفقیت در شغل و حرفه، در زندگی خانوادگی، ارتباطات فردی، روابط اجتماعی، اعتقادات مذهبی، کارهای بشردوستانه، فعالیت های ورزشی و سرگرمی های مورد علاقه همه حوزه های مختلف موفقیت هستند.
به طور کلی باید گفت، هیچ راهکار مشخص و واحدی برای تضمین موفقیت افراد مختلف وجود ندارد. همه افرادی که ما اکنون آنها را به عنوان موفق ترین انسان های روی کره زمین می شناسیم، شکست های بسیاری در زندگی خورده اند اما هرگز از تلاش دست نکشیده اند. همه آنها مصرانه در مسیر هدف خود حرکت کرده و در آخر به آن جایی که می خواسته اند، رسیده اند.
برای الگو و الهام گرفتن از روحیه قوی این افراد 9 نمونه از افراد موفق که شکست آنها منجر به موفقیتشان شده است را برایتان انتخاب و معرفی کرده ایم.
1. هنری فورد
هنری فورد، موسس کمپانی بزرگ خودروسازی فورد موتورز است که در مسیر موفقیت خود بارها شکست خورد اما همچنان ادامه داد. نخستین تلاش وی برای تولید موتور خودرو، پس از یک سال و نیم تعطیل شد زیرا سهام داران شرکت به موفقیت و درست بودن اهداف او شک داشتند. در نتیجه، فورد پول نقد بیشتری برای خود جمع کرد و دوباره از نو تلاشش را سر گرفت و این بار به تنهایی کمپانی خود را راه اندازی کرد.
اما یک سال بعد دوباره مجبور به تعطیل کردن کارخانه شد. صنعت خودروسازی، فورد را به عنوان یک انسان ناموفق می شناخت اما او هرگز مایوس نشد و این حرف ها او را از ادامه کار منصرف نکردند. او سرمایه گذار دیگری پیدا کرد و با هم کمپانی «فورد موتورز» را راه اندازی کردند و اکنون به عنوان یکی از بزرگ ترین شرکت های خودروساز در دنیا فعالیت دارد.
2. والت دیسنی
خالق استودیوی بزرگ فیلم سازی، پارک دیسنی و شخصیت های دوست داشتنی کارتونی مسیر پر فراز و نشیبی را برای موفقیت طی کرده است. والت دیسنی در روزنامه «کانزاس سیتی استار» مشغول فعالیت بود اما به دلیل نداشتن خلاقیت از کار اخراج شد. در سال 1922 میلادی، او یک شرکت به نام Laugh-O-Gram با هدف ساخت کارتون و فیلم های تبلیغاتی تاسیس کرد. یک سال یعد، در سال 1923 میلادی این شرکت ورشکست و کار تعطیل شد. اما او منصرف نشد. او از کانزاس به هالیوود نقل مکان کرد و شرکت «والت دیسنی» را راه اندازی کرد.
3. ریچارد برنسون
ریچارد برنسون یکی از موفق ترین کارآفرینان دنیا است. موفقیت برنسون نیز مسیر پر پیچ و خمی داشته است. او در سن 16 سالگی دبیرستان خود را به امید راه اندازی مجله «دانش آموز» رها کرد. نخستین سرمایه گذاری وی هرگز موفق نشد اما او دست از آن کار کشید و مجموعه شرکت های «ویرجین» را راه اندازی کرد. ویرجین نام انحصاری شرکت ها و فعالیت های چهارمین کارآفرین بزرگ دنیا است.
4. جی.کی.رولینگ
نویسنده مشهور داستان های افسانه ای «هری پاتر» که کتاب های او بیش از 400 میلیون نسخه فرخته است نیز شکستی داشته که منجر به موفقیت او شده است. در ابتدای حرفه نویسندگی رولینگ ، هیچ انتشاراتی به همکاری با او و چاپ کتاب هایش تمایل نداشت.
او همیشه با درهای بسته مواجه می شد. حتی نسخه خطی هری پاتر نیز به دلایل مختلفی همچون: «این داستان به عنوان کتاب کودک بسیار طولانی است» یا «کتاب کودک فروش بالا یا سود ندارد» رد می شد. اما او آنقدر ادامه داد تا بالاخره کتاب هایش چاپ و فیلم های پرطرفدار هری پاتر از روی آنها ساخته شدند. جی.کی.رولینگ نمونه بارز یک زن خانه دار مصمم و موفق است.
5. بیل گیتس
موسس و مدیر شرکت مشهور مایکروسافت، تحصیلات خود در دانشگاه هاروارد را به امید تاسیس شرکت Traf-O-Data نیمه کاره رها کرد. این بیزینس با همکاری گیتس، پاول آلن و پاول گیلبرت با ایده بسیار جالب خواندن اطلاعات از روی کامپیوترهای ترافیک جاده ای و تهیه گزارش خودکار از جریان ترافیک آغاز شد. اما این بیزینس چندان موفق نبود و فقط چند مشتری محدود داشت و در خلال سال های 1974 تا 1980 میلادی هیچ پیشرفتی نداشت و در آخر هم تعطیل شد. اما بیل گیتس و پاول آلن ناامید نشدند و از تجربه ای که در این چند سال کسب کرده بودند استفاده و شرکت مایکروسافت را راه اندازی کردند.
6. اپرا وینفری
اپرا وینفری در فهرست مشهورترین ستاره های هنری فروبس، در مقام نخست قرار دارد. این زن سیاهپوست در سال گذشته میلادی 88 میلیون دلار درآمد داشته است و او را ملکه سرگرمی می دانند. او مجری یک شوی تلویزیونی، تهیه کننده، هنرپیشه و صاحب رسانه است. اپرا زندگی خود را در فقر آغاز کرد و بارها از مشاغل خود اخراج شد. به طور مثال، او به عنوان گزارشگر یک برنامه تلویزیونی مشغول کار بود که او را به دلیل نامناسب بودن برای تلویزیون اخراج کردند. از بخش خبر WJZ-TV نیز بیرون و به برنامه صبحگاهی تنزل مقام پیدا کرد. اما همچنان ناامید نشد و در آن برنامه استعداد بسیار زیاد خود را به همگان نشان داد.
7. میلتون هرشی
دو تلاش نخست Hershey در راه اندازی دو فروشگاه شیرینی و آجیل ناموفق بودند. اما او دست از تلاش برنداشت و دوباره به روشی دیگر به سمت هدف خود پیش رفت و اکنون یکی مشهورترین شرکت های شکلات سازی دنیا را دارد.
8. اچ.جی.هاینز
هاینز ابتدا چاشنی ترب کوهی تولید می کرد اما ورشکست شد. اما خوشبختانه او ایده های دیگری نیز در سر داشت و به همین دلیل دوباره مشغول به فعالیت شد و اکنون سس های کچاپ کمپانی هاینز در سراسر دنیا شهرت دارند.
9. استیو جابز
این اسطوره حوزه فناوری زندگی کاری پرفراز و نشیبی داشته است. او که خودش از موسسان اولیه شرکت اپل بود، از این کمپانی اخراج شد. اما این مساله او را ناامید نکرد. او پس از اخراج شرکت های مشهوری همچون پیکسار را تاسیس کرد و چند سال بعد دوباره به اپل بازگشت و باعث شد اپل به عنوان یکی از برترین و قدرتمندترین برندهای تکنولوژی در جهان شناخته شود.
با مطالعه زندگی این افراد متوجه می شویم که ناامیدی بدترین دشمن موفقیت است. اگر به کار و ایده و اهداف خود ایمان دارید، حتی اگر همه دنیا هم جمع شدند و شما را از انجام آن منع کردند یا جلوی پایتان سنگ انداختند، همچنان مصرانه و مصمم در مسیر هدف خود حرکت کنید و موفقیت خود را به رخ آنها بکشید. فردی همچون وینفری که به خاطر نامناسب بودن برای تلویزیون از کار بیکار شد، اکنون یکی از سرشناس ترین چهره های تلویزیون است.
منبع:bartarinha.ir