مالتی تسکینگ چیست و عوارض و راههای ترک آن کدامند؟



مالتی تسکینگ, مالتی تسکینگ چیست, مالتی تسکینگ یا چند وظیفه ای

مالتی تسکینگ

 

مالتی تسکینگ یا چند وظیفه ای

مالتی تسکینگ یا انجام چند کار با هم در یک زمان، شاید در نگاه نخست یک کار مثبت دیده شود ولی این طور نیست و اثرات منفی را بر روی ما خواهد گذاشت.

مالتی تسکینگ یا چند وظیفه ای چیست؟

انجام کارهای همزمان از خصوصیت های ناگزیر در زندگی خیلی از ماست. تنها شاید بسته به نوع زندگی هر کدام از ما سهم این گونه رفتار، کمتر یا بیشتر باشد. مالتی تسکینگ یا چند وظیفه ای به شرایطی گفته می شود که شخص به صورت همزمان چند کار را انجام می دهد.

 

عوارض مالتی تسکینگ :

- افزایش مدت زمان انجام دادن کارها: مهمترین و آشکارترین اثر سوویچ تسکینگ آن است که مدت زمان تمام کردن کارهایتان به شدت افزایش می یابد. به عنوان مثال چنانچه ما بخواهیم سه کار مثل تایپ کردن یک متن، حرف زدن با همکارمان و حرف زدن با تلفن را به صورت همزمان انجام دهیم، امکان دارد مدت زمانی برابر یک ساعت زمان طی شود.

 

ولی اگر این سه کار را به طور مجزا و جداگانه انجام دهیم، امکان دارد زمانی که برای هر کدام از آنها طی می کنیم میان ۵ تا ۱۰ دقیقه باشد که در جمع ۳۰ دقیقه می شود. به همین علت انجام دادن چندین کار به طور همزمان، مدت زمان بیشتر را طی می شود و همان طور که گفته شد، انجام دادن چندین کار به طور همزمان به معنی پرش میان آنهاست نه کامل کردنشان!

 

مالتی تسکینگ, مالتی تسکینگ چیست,مالتی تسکینگ یا چند وظیفه ای چیست

مالتی تسکینگ چیست

 

- کاهش کیفیت کارها: زمانی که در حال پریدن از یک کار به کار دیگر و یا به عبارتی دیگر، به طور همزمان در حال انجام چندین کار هستیم، کیفیت کارمان به شدت کاهش می یابد. به طور مثال انجام دادن چندین کار به طور همزمان سبب کاهش تمرکز و افزایش احتمال اشتباه در انجام آنها می شود.

 

- افزایش استرس: پریدن از یک کار به کار دیگر به طور ناخودآگاه سبب افزایش استرس در اشخاص می شود، به همین علت سوویچ تسکینگ سبب می شود که ما دچار استرس شویم و به طور همیشگی از یک کار به کار دیگر بپریم که در نتیجه سبب افزایش زمان و کاهش کیفیت کار (موارد قبلی) می شود.

 

- بالا رفتن احتمال اشتباه: از آنجا که چند وظیفه ای دقت و تمرکز ما را کم می کند، احتمال انجام اشتباه در آن زیاد است و زمان انجام آن بی احتیاطی می کنیم به همین علت از کیفیت کار ما کم شده و بیشتر اشتباه می کنیم و هرچه تعداد کارها وشوار تر و بیشتر باشد، اشتباهات بیشتر اتفاق می افتد.

 

- مضر برای حافظه: زمانی که در یک زمان چند کار را با هم انجام می دهیم ، دقت و تمرکز ما کاهش یافته و این کار سبب صدمه به حافظه می شود مخصوصا هرچه سن ما بیشتر می شود ، این به آن معناست که تجربه و هر آنچه را که از آن یاد گرفته ایم کمتر به یاد خواهیم آورد.

 

مالتی تسکینگ, مالتی تسکینگ چیست,مفهوم مالتی تسکینگ

عوارض مالتی تسکینگ

 

- از دست دادن زندگی: وقتی چند کار را با هم در یک زمان انجام می دهیم واقعاً از زندگی لذت نمی بریم به طور مثال چنانچه زمان خوردن شام با دوست خود صحبت یا تلفن همراه را بررسی می کنیم حقیقتا به صورت کامل متوجه کارخود نخواهیم گردید.

 

- مانع خلاقیت: خلاقیت احتیاج به تمرکز دارد و زمان انجام چند کار زمان را از دست می دهیم و نمی توانیم خلاق باشیم در این هنگام هیچ وقت به خودمان اجازه نمی دهیم که راه را پیدا کنیم چون تمرکز مان به هم ریخته است.

 

- کاهش ضریب هوشی: پژوهش ها نشان می دهد مالتی تسکینگ به جز کاهش قدرت حافظه ،ضریب هوشی را پایین می آورد و این به این معنی است که بر توانایی ما در یادگیری اثر منفی می گذارد به طور مثال وقتی در هنگام خواندن کتاب، فیس بوک یا ایمیل را بررسی کنیم کمتر یاد می گیریم و به خاطر می آوریم.

 

- آسیب به روابط: یکی از آسیب رسان ترین رفتارهای صدمه رسان بر روابط کم دقتی است. زمانی که به فردی دقت کامل نداشته باشیم، سیگنالی را به شما می فرستد که آنها شایسته توجه نیستند . در عصر اطلاعات امروز، اشخاص به جای دقت کامل به کاری که انجام می دهند به بررسی تلفن همراه، پاسخگویی به ایمیل، تماشای تلویزیون و یا خواندن اخبار و دیگر عوامل حواس پرتی می پردازند، این در بدترین حالت امکان دارد ضرر داشته باشد و در بهترین حالت رفتار بی ادبانه است.

 

- نداشتن حس لذت: زمانی که مرتب از کاری به کار دیگر می پریم ، تمرکزمان کاهش می یابد و به جای لذت بردن از زندگی در یک زمان کارهایی را انجام می دهیم که حواسمان پرت می شود. مالتی تسکینگ سبب کاهش توانایی ما در لذت بردن از کاری می شود که انجام می دهیم و در حقیقت یک وظیفه ای با ذهن آگاهی شباهت های زیادی دارد.

 

در دنیای پیشرفته امروزی ، پیشگیری از مالتی تسکینگ کلا امکان ندارد و زمان هایی پیش می آید که ناچار می شویم به علت ضرورت آن را انجام دهیم با این حال، حتی اگر آن را 50٪ کمتر کنیم، بیشتر می آموزیم و به موفقیت بیشتری دست پیدا می کنیم و کیفیت کارها را بهتر می کنیم و ارتباط بهتری برقرار می کنیم.

 

مالتی تسکینگ, مالتی تسکینگ چیست,تقویت مهارت مولتی تسکینگ

راههای ترک مالتی تسکینگ

 

چطور می توانید عادت چند وظیفه ای را ترک کنید؟

بیشترین قسمت پاسخ ، مربوط به مدیریت بهتر زمان و پیشگیری از حواس پرتی است. 8 تکنیک زیر کمک می کند تک وظیفه بیشتری را قبول کنیم و تنها درگیر تمرکز روی کاری که هر لحظه انجام می دهیم، شویم.

 

دو اولویت اصلی خود را برای روز فهرست کنید

با تهیه فهرستی از اولویت های اصلی خود آغاز کنید. آنگاه دو اولویت اصلی خود را برای روز معلوم کنید و اطمینان پیدا کنید که آنها را بیشتر از هر کار دیگری انجام می دهید. دادن مهمترین وظایف در زمان اصلی مغز به شما کمک می کند تا بیشتر مواظب باشید. از این روش می دانم که چه چیزهایی را می توانم اولویت بندی نکنم و تنها در صورت پیدا کردن زمان اضافی به آن می رسم.

 

در طول روز زمان ایجاد کنید

در طول روز زمان های معلومی را به وجود بیاورید تا دو اولویت اصلی خود را کامل کنید و همینطور ایمیل ها را بررسی نموده و به آنها جواب دهید. قسمت اصلی جدا کردن زمان احترام گذاشتن به آن است. تنها به این علت که این زمان در تقویم شما برای کارهای شما مشخص شده است ، به این معنی نیست که می توانید با ملاقات با فرد دیگری که وقت شما را می خواهد ، آن را جابجا کنید. این زمان ها باید برای شما محترم باشد.

 

برای کار با تیم خود از نرم افزار مدیریت تیم استفاده کنید

با استفاده از نرم افزار مدیریت تیم همه می توانند همکاری کنند و اشخاص دیگر می توانند کارهایی که احتیاج به شما ندارند انجام دهند و به شدت از حجم ایمیل ها کم می شود. این مساله تعداد ایمیل ها رونوشت را نیز کاهش می دهد و همیشه می توان پیشرفت انجام کارها را دنبال کرد.

 

مالتی تسکینگ, مالتی تسکینگ چیست, مالتی تسکینگ یا چند وظیفه ای

مالتی تسکینگ یا چند وظیفه ای چیست

 

برای مسدود کردن شبکه های اجتماعی از نرم افزار استفاده کنید

آگاه کننده ها را در رایانه خود خاموش کنید تا حواستان پرت نشود. چنانچه در این رابطه به کمک نیاز دارید، نرم افزارهایی وجود دارند که می توانند سایت های مشخص شده را در بازه زمانی مخصوصی بلاک کنند. 

 

پاسخ سریع به پیغام ها را متوقف کنید

گاهی وقت ها تلفن را جایی می گذارید که نتوانید آن را ببینید ، یا سایلنت کنید و یا در حالت do not disturb بگذارید. تنها به این علت که فردی که با شما تماس می گیرد احتیاجی به پاسخگویی سریع شما ندارد (به جز موارد اورژانسی خانوادگی).

 

چشمان خود را به مدت دو دقیقه ببندید

چنانچه تمرکز خود را از دست دادید یا حواستان پرت شد ، برای مدت دو دقیقه زنگ ساعت را روی تلفن خود تنظیم کنید و چشم های خود را ببندید. این به شما کمک می کند تا آرام باشید.

 

با به وجود آوردن فاصله های زمانی کار و استراحت ، سرعت خود را حفظ کنید

یک تایمر را برای پنج یا 10 دقیقه تنظیم کنید و با دقت این مدت زمان روی وظیفه خود تمرکز کنید. پس از آن، قدری استراحت کنید، در اطراف قدم بزنید یا برای هوای تازه بیرون بروید و آنگاه تایمر را برای پنج تا 10 دقیقه دیگر تنظیم کنید. این رفت و برگشت میان کار و استراحت به به وجود آوردن ریتمی کمک می کند که مغز شما بداند چه زمانی وقت کار است و چه زمانی وقت استراحت.

 

به موسیقی گوش دهید که به شما انرژی می دهد و کمک می کند تمرکز کنید

گوش دادن به موسیقی کلاسیک ، صداهای طبیعت یا موسیقی مدیتیشن می تواند به آرامش ذهن و تمرکز دقت شما کمک کند. 

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------