سحرخیزی باعث پیشگیری از افسردگی می شود



سحرخیزی,سحرخیزی راهکار پیشگیری از افسردگی,نقش سحرخيزي در درمان افسردگي

سحرخیزی راهکار پیشگیری از افسردگی

 

بیماری افسردگی یکی از رایج ترین اختلالاتی است که درصد قابل توجهی از اشخاص را بخود دچار ساخته است. از علایم افسردگی میتوان به تحریک پذیری اشاره نمود که در بعضی موارد امکان دارد به پیدایش رفتارهای خشونت آمیز و پرخاشگری منجر شود، ضمن این که اشخاص افسرده در زمان گفت و گو با مشاوران، به عدم خشنودی از زندگی، نومیدی، بی انگیزگی و عدم لذت از زندگی اشاره می کنند.

معمولاً اشخاص از نظر الگوی خواب به دو گروه تقسیم می شوند؛ گروه نخست افرادی هستند که صبح های زود از خواب بیدار میشوند و شب ها هم زود می خوابند و گروه دوم افرادی هستند صبح ها تا دیر وقت می خوابند و شب ها هم تا دیر وقت بیدار می مانند.

 

ارتباط نسبی بین عادت های زمانی خواب و ریسک افسردگی وجود دارد. پژوهشگران متوجه شدند اشخاص سحرخیز در مقایسه با اشخاص عادی ۱۲ تا ۲۷ درصد کم تر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند. همچنين افرادی که صبح ها دیر از خواب بیدار میشوند در مقایسه با اشخاص عادی، ۶ درصد بیشتر در معرض ریسک ابتلا به بیماری افسردگی قرار دارند.

 

سحرخیزی,سحرخیزی راهکار پیشگیری از افسردگی,نقش سحرخيزي در درمان افسردگي

سحر خیزی راه جلوگیری از افسردگی

 

زنان میان سال و سالمندی که شب زود خوابیده و صبح ها هم زود بیدار میشوند کم تر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند.

 

قرار گرفتن در معرض نور صبحگاهی خطر ابتلا به افسردگی را احتمالا کاهش می دهد به طوریکه در رابطه با زنان، این خطر 12 تا 27 درصد کم تر است.

 

کسانی که صبح ها تا دیر وقت می خوابند و شب ها هم تا دیر وقت بیدار می مانند، بیشتر ممکن است به بیماری افسردگی که نوعی بیماری روانی است، مبتلا شوند.

 

سحرخیزی,سحرخیزی راهکار پیشگیری از افسردگی,نقش سحرخيزي در درمان افسردگي

نقش سحرخيزي در درمان افسردگي

 

افرادی که اساساً رغبت به دیر بیدار شدن دارند، میتوانند با زودتر از خواب برخاستن و قرار گرفتن در معرض نور صبحگاهی، خطر ابتلای خویش را به افسردگی کاهش دهند.

 

75 درصد از بیماران افسرده مشکل در خواب( به صورت بیخوابی و پُرخوابی) دارند و همچنين علایم این بیماران در موقع صبح تشدید می شود.

 

بر اساس نتیجه حاصل از دیگر مطالعات موادی مانند کورتیزول، آندروفین و آنکفالین که باعث شادمانی شده و اثر مستقیم روی بخش های گوناگون بدن من جمله عضلات اسکلتی دارند، منجر به راحتی عضلانی در طول روز می شوند.

 

سحرخیزی,سحرخیزی راهکار پیشگیری از افسردگی,نقش سحرخيزي در درمان افسردگي

سحر خیزی مانع بیماری افسردگی

 

ميزان ترشح این مواد در داخل بدن در ساعتهای صبحگاهی شدیداً بالا می رود ، به طوریکه مطالعه ای بین تعدادی دانشجو، نشان داده است که میانگین ميزان بیماری افسردگی در دانشجویان سحرخیز کم تر از غیرسحرخیز بوده است.

 

سحرخیزی عامل ارامش اعصاب انسان، مانع بیماری افسردگی و کم حوصلگی است بدین ترتیب خوب است برای سحرخیزی اراده جدّي داشته باشیم و با علم به فایده های سحرخیزی سعی کنیم خود را به سحرخیزی عادت دهیم.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های روانشناسی(مشاوره خانواده، روانشناسی کودکان، روانشناسی زناشویی، تست روانشناسی،موفقیت و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------