فواید و عوارض مصرف انواع گوشت در بارداری



مقدار مجاز مصرف گوشت در بارداری, عوارض مصرف گوشت خام و نیم پز در بارداری

خوردن گوشت در بارداری

 

آیا مصرف گوشت در دوران بارداری مجاز است؟ 

مصرف پروتئین در بارداری برای رشد سالم جنین ضروری است و مهم ترین منبع سرشار از پروتئین انواع گوشت ها هستند . نکته ضروری که هنگام مصرف انواع گوشت در بارداری باید رعایت کنید این است که گوشت باید قبل از مصرف کاملا پخته شده باشد.

پروتئین موجود در انواع گوشت برای داشتن یک بارداری سالم و رشد سالم جنین حیاتی است. پروتئین وسایر ریز مغذیهای موجود در گوشت به رشد بهتر جنین  کمک میکند.

البته قانون  کلی که با توجه به حساس بودن جنین در بارداری باید رعایت کنید این استکه از مصرف گوشت نیم پز و خام اجتناب کنید.

 

گوشت خام و چرخ کرده و گوشت نیم پز محیطی مساعد برای رشد و تکثیر باکتری های مضر است که مصرف آن ها را برای بارداری مضر میکند.

 

البته باید مراقب باشید که در مصرف گوشت هنگام بارداری زیاده روی نکنید و مقدار مصرف پروتئین های گیاهی ، سبزیجات و میوه های تازه و غلات کامل را در درجه بالاتر اهمیت رژیم غذایی خود قرار دهید.

 

مقدار مجاز مصرف گوشت در بارداری

توصیه شده است که زنان باردار بر اساس هرم غذایی باید 2 – 3 واحد گوشت مصرف کنند و تفاوتی نمی کند گوشت مرغ باشد ، گوساله ، گوسفند ، بوقلمون یا سایر پرندگان.

هر واحد گوشت تقریبا معادل 100 گرم است. 

 

زنان باردار باید سعی کنند از گوشت های تازه کشتار روز استفاده کنند ، گوشت های وارداتی از جمله گوشت های برزیلی به دلیل مدت زمان طولانی منجمد بودن از نظر مواد مغذی در سطح پایین ترین قرار  گرفته اند و در صورتیکه در طول باربری به دلیل تغییرات دما و گرم و سرد شدن یخشان باز شده باشد احتمال رشد باکتریهای مضر در آن ها نسبت به گوشت تازه کشتار شده بیشتر است. 

 

خوردن گوشت قرمز در بارداری, بهترین گوشت در دوران بارداری, مصرف گوشت سفید در بارداری

احتیاط های مصرف انواع گوشت در بارداری

 

احتیاط های لازم برای مصرف انواع گوشت در بارداری

از آنجا که سیستم ایمنی بدن در بارداری تضعیف می شود و مادر مسئولیت سلامت جنین را بر عهده دارد باید نسبت به رعایت مسائل بهداشتی و تغذیه و توجه ویژه ای داشته باشد. از جمله :

 

• رعایت دائمی نظافت : همیشه و قبل و بعد از کارکردن با مرغ ، گوشت قرمز و ماهی خام ، دست ، تخته خرد کن ، ظروف ، لوازم و سطوح آشپزخانه را با آب گرم و مواید شوینده تمیز بشویید. همیشه بعد از شستن دستها از ضد عفونی کننده استفاده کنید.

 

• جدا کردن گوشت خام از سایر مواد غذایی : همیشه گوشت خام را از سایر مواد خوراکی جدا نگه دارید  و روی گوشت را بپوشانید تا منجر به آلودگی متقابل مواد غذایی نشود.

 

• سرد نگه داشتن گوشت : گوشت و مرغ را همیشه در یخچال نگه دارید و برای نگه داری بیتشر از یک روز حتما گوشت ها را بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری نمایید.

 

مصرف انواع گوشت ها در اوایل حاملگی, مصرف انواع گوشت در بارداری

مصرف انواع گوشت ها در اوایل حاملگی

 

• گوشت را کامل بپزید : گوشت خام  و نیم پز میتواند برای مادر باردار و جنین خطرساز باشد. همیشه قبل از مصرف گوشت را کاملا بپزید و سعی کنید هوس خوردن استیک آبدار و نیم پز به سرتان نزند.

 

• مواد مرینیت را دور بریزید : از مواد مرینیت که برای مزه دار  گردن گوشت و مرغ استفاده شده اند ، دو باره استفاه نکنید و آن ها را دور بریزید . احتمال این که این مواد حاوی باکتری های مضر باشند زیاد است.

 

عوارض مصرف گوشت خام و نیم پز در بارداری, خوردن گوشت قرمز در بارداری

عوارض مصرف گوشت خام در بارداری

   

عوارض مصرف گوشت خام و نیم پز در بارداری

1 - زیاده روی در مصرف گوشت در بارداری میتواند احتمال ابتلا به دیابت بارداری را افزایش دهد. عدم پرهیز غذایی و درمان دیابت بارداری میتواند منجر به تولد نوزاد با وزن اضافه و ابتلا مادر به دیابت نوع 2 شود. 

 

2 - لیستریوز: از مصرف گوشت های دودی در بارداری اجتناب کنید ، گوشت های دودی مستعد ابتلا به باکتری ها به خصوص لیستریوزیس هستند حتی اگر در دمای پایین نگهداری شود . این باکتری باعث بروز عفونت می شود که میتواند به خون گسترش پیدا کرده و باعث بروز مننژیت یا بیماریهای دستگاه گوارش شود.

 

احتمال ابتلای مادران باردار به دلیل ضعیف شدن سیستم ایمنی 20 درصد نسبت به دیگران ، بیشتر است و میتواند این عفونت را به جنین منقل کند و باعث بروز مشکلاتی از جمله سقط جنین ، مرده زایی ، زایمان زودرس ، وزن پایین نوزاد و عفونت جنین شود.

 

3 - توکسموپلاسموز : یکی از بزرگترین خطرات مصرف گوشت قرمز خام یا نیم پز به خصوص گوشت خوک ، گوسفند یا گوشت شکار ، عفونت توکسوپلاسموز است که احتمال آن در بارداری بالا می رود که به جنین منقل می شود.عفونت ایجاد شده در اثر این باکتری باعث سقط جنین ، مرده زایی و آسیب درازمدت عصبی شناختی می شود . 

 

4 - مسمومیت غذایی : مصرف ماهی دودی در بارداری بی ضرر است ولی مصرف ماهی غیر دودی خام از جمله کوسه و صدف در بارداری کلا ممنوع است و می تواند منجر به مسمومیت غذایی جدی شد. ماهی خام در سوشی میتواند شما را مسموم کند. 

 

5 - سالمونلوزیس : احتمال ابتلا به باکتری سالمونلا در بارداری بسیار جدس است و میتوند باعث بروز تب شدید ، استفراغ ، تهوع ، اسهال و کم آبی بدن ، زایمان زودرس و سقط جنین شود.

 

گردآوری : بخش زناشویی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------