پدیده ای که رنگ زندگی را خاکستری می کند



 

 

پدیده ای که رنگ زندگی را خاکستری می کند

 

● نگاهی به طلاق در جامعه:پدیده طلاق از آنجایی برای جامعه شناسان حایز اهمیت است که هسته مرکزی کوچکترین واحد اجتماع را تحت تاثیر قرار داده و موجب از بین رفتن اصلی ترین و موثرترین عنصر جامعه یعنی خانواده می گردد و این در حالی است که بنا به اظهارنظر کارشناسان آسیب های اجتماعی و براساس آمارهای ارایه شده از سوی سازمان ثبت احوال کشور، هر سال آمار طلاق و جدایی در کشور افزایش می یابد.

 

متاسفانه ازدواج هایی که این روزها صورت می گیرد بیشتر از آنکه جنبه خانوادگی وعقلانی داشته باشد جنبه عاطفی داشته و بدون شناخت کافی از روحیات و ویژگی های اخلاقی طرف مقابل صورت می گیرد. امروزه زوج های جوان بدون توجه به عواملی که والدین آنها در گذشته برای شناخت همسر مناسب استفاده می کردند ازدواج کرده و فکر می کنند که روش های مطمئن ولی قدیمی گذشته برای زندگی در عصر حاضر کاربردی ندارند.

 

بزرگترین اشتباهی که زوج های جوان در ابتدای زندگی مشترک خود مرتکب آن می شوند این است که فقط به تفاهمات اولیه و زودگذر خود فکر می کنند و به سراغ اختلاف نظرهای اساسی نمی روند و بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی به این نتیجه می رسند که به درد یکدیگر نمی خورند و تنها راهی که برای آنها باقیمانده است طلاق است.

 

البته برخی از زوجین با داشتن شغلی مناسب، تحصیلات عالی، خانواده منسجم و مستحکم پدری که پس از جدایی بتوان به آنها به عنوان حامی تکیه کرد و همچنین امکانات مالی مناسب به موافقت صدور حکم طلاق توافقی نیز مبادرت می ورزند.این دسته از افراد معمولا امکان زندگی بهتری پس از جدایی داشته و حتی ممکن است شانس ازدواج موفق تری نیز در آینده داشته باشند.

 

اما برخلاف موارد فوق که تعداد اندکی از افراد را شامل می شود، زنانی که متعلق به لایه های زیرین جامعه هستند، پس از جدایی، با مشکلات بسیاری مواجه می شوند. تنگناهای اقتصادی در شرایط امروز جامعه ما برای مردان نیز دشوار شده است و اداره زندگی برای خانواده هایی که مردان، سرپرستی آن را به عهده دارند، کار آسانی نیست، پس به طور قطع این شرایط برای زنان تنهایی که علاوه بر رنج تنهایی و بی سرپناهی، دغدغه معاش و سیر کردن شکم فرزند یا فرزندان کوچکشان را نیز بر دوش می کشند، به مراتب دشوارتر خواهد بود ضمن آنکه در جامعه ما نیز از جنبه فرهنگی و نگرشی، زن بیوه، آزادی زن شوهردار را ندارد. زنان بیوه در رفت و آمدهای اجتماعی راحت نیستند و این در حالی است که برخی از افراد جامعه نسبت به زنان بیوه ای که می خواهند ازدواج مجدد کنند، نیز دید مثبتی ندارند.

 

هر چند در خصوص بدی این پدیده ( طلاق) مقالات و نوشته های بسیاری انتشار یافته و راهکارهای زیادی نیز ارائه شده است، اما به طور مختصر می توان گفت که گاهی اوقات صرف نظر کردن از یک خواسته می تواند زندگی مشترک را از رسیدن به بن بست نجات دهد. هنگامی که زوجین فکر می کنند تمام اقدامات و تلاش های آنها بی نتیجه است می بایستی موضع خود را عوض کنند. این یک اصل استراتژیک در زندگی زناشویی است. با این کار احساس عدم توانایی کاهش پیدا می کند و خشم و کینه ای در زوجین نسبت به یکدیگر به وجود نمی آید.

 

لذا بهره مندی از مشاوره متخصصان مجرب پیش از انتخاب همسر و ارایه آموزش های لازم در طول زندگی مشترک به منظور فراگیری مهارت های زندگی بخصوص در سالهای اول زندگی مشترک از جمله راهکارهای پیشگیرانه ای است که مانع از فروپاشی زندگی زوجهای جوان می شود. چرا که در جامعه امروز با وجود مشکلات و فراز و نشیب های فراوانی که فراروی زندگی های مشترک تازه و نوپا قرار دارد، بهره مندی از نظر مشاوران و افراد متخصصی که در این زمینه تجربه کافی دارند، می تواند به دوام و پایداری زندگی های مشترک بخصوص در بین زوجهای جوان کمک بسیاری کند. علاوه بر این داشتن اعتقادات مذهبی قوی وپایبندی به اصول و ارزش های دینی نیز در تحمل سختی ها و مشکلات تاثیر فراوانی می تواند داشته باشد.

منبع:روزنامه مردم سالاری

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------