دخالت خانواده ها در دعوای زناشویی
- مجموعه: کوچه پس کوچه های تفاهم
در دعوای زناشویی ورود خانواده ها ممنوع!
دعوا و جر و بحث بین تمام زوجین وجود دارد ولی برخی اشتباهات ممکن است باعث شود دعوای ایجاد شده ، اثری مخرب و بلند مدت در رابطه زوجین ایجاد کند.
تمام زوجین به دلیل تفاوت های فردی و تربیتی ممکن است دچار سوءتفاهم شوند ولی هیچگاه نباید اجازه دهند خانواده ها از مشکلاتشان مطلع شوند و در صورتی نمی توانند به تنهایی مشکل خود را حل کنند بهتر است از یک مشاور مجرب در این زمینه کمک بگیرند.
هنگام دعوا پای خانواده ها را وسط نکشید مثلا اگر با شوهرتان اختلاف دارید ، مادرش را سرزنش نکنید. یا اگر با همسرتان دعوا می کنید حق ندارید وسط دعوا به پدر و مادرش حمله کنید یا به خانواده های هم توهین کنید.
زن و شوهر باید بدانند که بعد از ازدواج در یک تیم قرار گرفته اند بنابراین نباید هنگام دعوا به دنبال برد باشند ، شما هنگام دعوا باید به این فکر کنید که عامل ایجاد ناراحتی چیست و مشکل را به صورت ریشه ای حل کنید. زن و شوهری که در دعوای زناشویی به دنبال برنده شدن باشند در واقع بازنده اند و روز به روز بیشتر از هم دور شده و آرامش زندگی و احساس خوبی که به هم داشته اند را از دست می دهند.
دخالت خانواده ها در دعوای زناشویی معمولا منجر به شدت گرفتن مشکلات و از بین رفتن حرمت ها می شود بنابراین برای این که مانع از دخالت خانواده ها در دعوای زن و شوهری شوید بهتر است راهکارهای زیر را انجام دهید.
شما و همسرتان باید به این فهم و درک برسید که یک خانواده مستقل تشکیل داده اید و اگر بخواهید این استقلال به رسمیت شناخته شود و خانواده شما را زوجی مستقل بدانند و به خودشان اجازه دخالت در امور زندگی شما ندهند ، نباید مشکلات و حرفها و مسائل خصوصی بین خودتان را در جمع خانواده مطرح کنید.
شما باید با هم به توافق برسید که در مقابل خانواده ها همیشه با احترام با یکدیگر رفتار کنید و از هم حمایت کنید و اگر چیزی باعث ناراحتی تان شد بعدا در خلوت دو نفره به آن رسیدگی کنید و اجازه ندهید در مقابل خانواده ها حرمت شکنی شود.
جلوی خانواده ها دعوا نکنید
همیشه سعی کنید مشکلات و ناراحتی ها و صحبت های جدی را وقتی تنها هستید مطرح کنید. حتی اگر همسرتان در مقابل دیگران کاری انجام داد که خوشایندتان نیست، ناراحتی تان را علنی نکنید. خانواده ها هیچگاه دعواهای شما را فراموش نمی کنند حتی اگر روزگار بدتان تمام شده و واقعا خوشبخت باشید تصوری که دعواهایتان در ذهن آن ها ساخته است مانع از این می شود که خوشبختی شما را باور کنند. پس در مقابل دیگران از همسرتان گله نکنید و با او بحث نکنید.
بعد از این که تنها شدید به او بگویید که شما هم می توانستید مانند او نابخردانه عمل کنید و در مقابل خانواده دعوا راه بینداید ولی نخواستید حرمت او از بین برود و از او هم چنین انتظاری دارید.
مادرشوهرتان هم عروس خانواده ای دیگر است
یکی از مشکلاتی که معمولا باعث تنش بین عروس و مادر شوهر می شود این است که تصور می کنند عروسشان قرار است پسرشان را از آن ها بگیرد. به یاد زمانی بیوفتید که جوان بودید و با هزار آرزو ازدواج کردید. یاد اشتباهات رفتاری مادرشوهرتان بیوفتید و آن ها را تکرار نکنید. به عروستان سخت نگیرید و در زندگی اش دخالت نکنید مطمئن باشید به مرور زمان با هم صمیمی تر خواهید شد.
بچه ها را وارد دعوای خانوادگی نکنید
برخی آقایون در نهایت بی خردی کودکانشان را وارد دعوای خانوادگی کرده و به آن ها یاد می دهند که با خانواده مادرشان برخورد کنند.
به جای این رفتار ، فرزندانتان را تشویق کنید که با پدربزرگ و مادربزرگشان صمیمی شوند و از آن ها ارزش های انسانی مانند محبت کردن و بخشنده بودن را بیاموزند.
همراهی پدربزرگ ها و مادربزرگ ها هم می تواند به شما فرصت با هم بودن بدهد هم باعث بهبود روحیه بزرگترها و سازگاری بیشتر فرزندانتان خواهد شد.
هیچگاه دعوایتان را در حضور بچه ها انجام ندهید و از بچه ها به عنوان پل ارتباطی بین پدر و مادر و پیغام رسان استفاده نکنید، اجازه دهید دوران کودکی آن ها در آرامش و فضایی صمیمی طی شود.
وابستگی تان را به خانواده کم کنید
معمولا دختر و پسری که بیش از حد به خانواده وابسته باشند بعد از ازدواج ، خانواده شان را تبدیل به مرجع حل اختلاف زناشویی می کنند. قهر و آشتی ها و بحث و دعواها را به خانواده خبر می دهند.
دقت داشته باشید که شما اکنون یک خانواده مستقل هستید ولی این رفتارتان باعث می شود خانواده ها دیگر شما را به عنوان یک زوج مستقل نشناسند و به خودشان اجازه دخالت در زندگی شما را بدهند.
شما باید در قدم اول خودتان را یک خانواده مستقل بدانید و تمرین کنید و اطلاعات زندگی خصوصیتان را در اختیار خانواده ها قرار ندهید.
با خودتان فکر کنید که تا به حال دخالت خانواده ها چقدر در حل مشکلاتتان موثر بوده است ، آیا علنی شدن مشکلات باعث بدتر شدن آن ها نشده است؟ آیا باعث نشده اید که نظر خانواده تان نسبت به همسرتان بد شود و شما را علیه او برانگیزانند؟
مشکل اعتماد به نفس دارید؟
اغلب زن و شوهرهایی که اطلاعات خصوصی زندگیشان را در اختیار والدین می گذارند معمولا به نوعی درگیر کمبود اعتماد به نفس هستند و تصور می کنند بدون مشورت والدین نمی توانند درست تصمیم بگیرند و همین تفکرپای دخالت والدین را به دعواهای زناشویی باز می کند. اگر همسرتان در این گروه است با تشویق او به تصمیم گرفتن مستقل و اعتبار دادن به نظراتش در تقویت اعتماد به نفسش به او کمک کنید تا بتوانید استقلال زندگی مشترکتان را حفظ نمایید.
ارتباطتان را با خانواده ها محدودتر کنید
قطع ارتباط با خانواده ها رفتاری بسیار ناپسند و کودکانه و آسیب رسان به زندگی زناشویی است ولی برای کاهش دخالت خانواده ها می تواند رابطه تان را محدود تر کنید مثلا اگر هفته ای یک بار به منزل والدین می روید می توانید زمان ماندنتان را کم تر کنید یا اینکه که دو هفته یک بار به مهمانی بروید.
گردآوری : بخش زناشویی بیتوته