لیزر اربیوم فرکشنال چیست و چه کاربردی دارد؟



لیزر اربیوم فرکشنال, لیزر اربیوم, لیزر اربیوم چیست

لیزر اربیوم فرکشنال

 

همه چیز درباره لیزر اربیوم فرکشنال

جوانسازی پوست با لیزر اربیوم نوعی درمان برای افرادی است که میخواهند به ترمیم فوق العاده ای در ظاهر پوست خود انجام دهند. این شیوه با برطرف کردن چین و چروک‌های با عمیق متوسط و درد کمتر، عوارض جانبی کمتر و نسبت به دیگر درمان‌ها، رفع می‌کند. در ادامه بیشتر با این لیزر آشنا می شویم.

لیزر اربیوم چیست؟

به زبان ساده لیزر اربیوم یاگ Er- YAG با برداشتن یک لایه نازک و سطحی از پوست کار خود را انجام می دهد. لیزر اربیوم با این شیوه می تواند تیرگی ها و لکه های پوستی به وجود آمده از تابش آفتاب و… را از بین ببرد و در کاهش چین و چروک های سطحی پوست مفید باشد. همینطور از این لیزر در جهت روشن کردن و کم رنگ کردن خال های رنگی هم استفاده می کنند.

 

به عبارت دیگر لیزر فرکشنال اربیوم یاگ ابزاری خوب و بی خطر برای درمان انواع گوناگون ضایعات پوستی مانند خال ها، زگیل ها و.. به حساب می آید و همینطور می توان آن را در برخی از بیماران به عنوان ابزاری برای جوانسازی پوست هم استفاده کرد.

 

لیزر اربیوم از دسته لیزر های حالت جامد است که با طول موج 2.940 نانومتر در مدهای سویچ شده و پالسی کار می کند و با بخار کردن لایه سطحی پوست باعث برداشتن آن می شود.

 

در ترمیم پوست با لیزر اربیوم از اشعه ای استفاده می شود که پالس های کمی از نور را با انرژی بالا می فرستد که به وسیله آب و مواد موجود در پوست جذب می شود.

 

نور به انرژی گرمایی تغییر کرده و گرما سطح نازک پوست را، لایه به لایه، از میان می برد (تبخیر می کند). آنگاه پس از عمل و وقتی که محل زخم التیام پیدا می کند، پوست جدید رشد کرده و جایگزین پوست صدمه دیده ای که با لیزر برداشته شد می شود.

 

طول موج به کار رفته در اربیوم یاگ برای جذب آب پوست مناسب است. این میزان جذب آب مراحل برداشتن لایه پوست را به کنترل خود درمی‌آورد. پس لیزر اربیوم برای بازسازی و جوانسازی پوست و کاهش چروک، جای زخم و جوش و جمع شدن غیریکنواخت رنگدانه ها به کار برده می‌شود. این لیزر برای برداشتن ضایعه‌های مختلف پوستی (برجستگی‌ها و غده‌های پوستی) هم کارایی دارد.

 

لیزر اربیوم فرکشنال, لیزر اربیوم, لیزر اربیوم چیست

لیزر اربیوم

 

کاربردهای لیزر فرکشنال اربیوم

- آسیب های نور خورشید، چین و چروک های خفیف، پیری پوست صورت، گردن، سینه، دست ها، بازوها، پاها و کمر

- برخی از انواع ملاسما (آسیب های پوستی رایج در خانم ها به صورت لکه های قهـوه ای روشن تا تیره)

- ترمیم ساختار و بافت پوست

- چروک های ریز دور چشم و روی پلک

- جای جوش و جای زخم جراحی

- بدشکلی های عروق باریک

- درمان ضایعات پیش سرطانی پوست

 

لیزر اربیوم فرکشنال, لیزر اربیوم, لیزر اربیوم چیست

مزایای استفاده از لیزر اربیوم

 

مزایای استفاده از لیزر اربیوم

شاید مهمترین برتری استفاده از لیزر اربیوم سرعت عمل در رسیدن به نتیجه دلخواه است. همانگونه که گفته شد، در این شیوه لایه ای از سطح پوست به وسیله لیزر برداشته می شود و طبیعتا سبب می شود نتیجه مثبت این شیوه خیلی زودتر از دیگر شیوه ها خود را نشان دهد. این در حالی است که این روند بازسازی و بهتر شدن پوست 3 تا 6 ماه پس از انجام لیزر هم ادامه دارد.

 

به یاد داشته باشید که در دیگر شیوه های درمانی چندین هفته و دیگر شیوه های لیزر (غیر تهاجمی) چند جلسه، زمان احتیاج است که نتایج بازسازی دیده شود.

 

در آخر می توان مزیت های لیرز اربیوم را شامل موارد زیر دانست:

- تاثیرگذاری با سرعت عمل بالا 

- اثر محسوس و قابل دیدن

- تورم کم، بعد از عمل

- امکان بهترشدن وضعیت پوست و جراحی بدون احتیاج به تماس با پوست

- حداقل میزان درد ممکن

- نداشتن عوارض نامطلوب بعد از عمل

- احتیاج نداشتن به استفاده از بی حسی (در بیشتر موارد)

 

لیزر اربیوم فرکشنال, لیزر اربیوم, لیزر اربیوم چیست

مزیت های لیرز اربیوم

 

عوارض لیزر اربیوم

استفاده از لیزر اربیوم بیشتر با صدمه های کنترل شده ای به پوست همراه است و عوارض جدی به دنبال ندارد. قرمزی، التهاب و تورم پوست از عوارض قابل پیش بینی این عمل هستند که با گذشت چند روز از بین خواهند رفت. اما استفاده از این لیزر برای کسانی که پوست بسیار حساسی دارند و یا مبتلا به التهاب در ناحیه تحت درمان هستند؛ امکان دارد عوارض خاصی به همراه داشته باشد. بعضی از این عوارض احتمالی عبارتند از:

 

اسکار هایپرتروفیک

ایجاد عفونت

هایپرپیگمنتیشن یا لکه های پوستی

اکتروپیون

 

لیزر اربیوم فرکشنال, لیزر اربیوم, لیزر اربیوم چیست

لیزر اربیوم یاگ

 

چه کسانی کاندید مناسبی برای درمان با لیزر اربیوم نیستند؟

کسانی که قبلا با لیزر درمان شده و دچار مشکلاتی مانند تغییر رنگ پوست، ایجاد زخم روی پوست و یا ضخیم شدن بافت روی پوست شده‌اند، بهتر است از درمان با لیزر اربیوم پرهیز کنند.

 

همینطور کسانی که دچار اختلالات پوستی، اختلالات خونی و مشکل در سیستم ایمنی بدن خود هستند، باید قبل از انجام لیزر با پزشک خود مشورت کنند. زیرا معمولا مراحل بهبود در این اشخاص دشوار و کند است.

 

گروه دیگری که بهتر است درباره استفاده از لیزر اربیوم با پزشک خود مشورت کنند، کسانی هستند که در طول ۶ الی ۱۲ ماه گذشته داروی ایزوترتینوئین استفاده کرده‌اند. علت این موضوع هم آن است که این دارو خطر افزایش زخم بعد از عمل را بالا می‌برد.

 

عفونت‌های باکتریایی و ویروسی روی پوست و داشتن سابقه زخم‌های غیرطبیعی مانند کلوئید و هایپرتروفیک، از جمله دیگر علل جلوگیری از انجام لیزر اربیوم هستند.

 

استفاده از لیزر اربیوم در دوران بارداری یا شیردهی مناسب نیست و توصیه می‌شود برای درمان جای زخم کلوئیدی (گوشت اضافه) استفاده نشود. در ضمن کسانی که در ۶ ماه گذشته راکوتان مصرف کرده‌اند، نباید از لیزر اربیوم استفاده کنند.

 

گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------