چرا پوست صورتم جوش می زند؟
- مجموعه: سلامت پوست
چرا صورتمان جوش میزند؟
دلیل جوش زدن چیست؟
دلیل جوش زدن روی صورت چیست و چرا صورتمان مرتب جوش میزند؟ هر فردی مرد یا زن، نوجوان، سن بالا و یا حتی خانمهای باردار امکان دارد جوشهای ریز و درشتی بر روی صورت داشته باشد ولی علت جوش زدن صورت برای هر فردی میتواند فرق داشته باشد. جوش و آكنه صورت به دلایل مختلف به وجود می آید بعضی اوقات به سبب رژيم غذايی نامناسب است و بعضی وقتها به دلیل مشكلات داخلی بدن، در اينجا به معرفی دلایل جوش زدن و راه های مناسب برای رفع جوش و آكنه صورت ميپردازيم.
بعضی از دلایل جوش زدن
چند عامل اصلی سبب به وجود آمدن جوش میشود که مهمترین آنها، تولید بیش از اندازه چربی در پوست، بسته شدن منفذهای پوست و یا عوامل ژنتیکی است. البته واکنش بدن شما نسبت به هورمونها هم میتواند دلیل جوشهای صورتتان باشد.
دلایل هورمونی جوش:
- تغییر میزان هورمونها در چرخه قاعدگی
- استفاده از قرصهای ضد بارداری خوراکی
- عدم تعادل هورمونی
- اختلالات سیستم غدد درون تراو، و غیره
دلایل غیر هورمونی جوش:
- رژیم غذایی
- کمبود ویتامین و مواد مغذی
- بهداشت پایین
- سیستم ایمنی ضعیف
- استرس
- ژنتیک
- بیماریهای گوارشی
بعضی مواردی که میتوانند دلیل جوش زدن صورت شوند، عبارتند از:
- تماس محصولات آرایشی مو با پوست صورت
- زدودن موهای صورت
- استفاده از محصولات متعدد مراقبت از پوست
- استفاده بسیار زیاد از ضد آفتاب
- رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده
- باکتریهای گوشی موبایل
کارهایی را که باید هنگام جوش زدن باید انجام دهید:
- برای درمان جوش بهمدت یک ماه از خوردن غذاهای تند یا هر مادهی دیگری که سبب تحریک پوستتان میشود، خودداری کنید. چنانچه پوست شما با مادهی غذایی خاصی تحریک شود، با پیدا شدن جوشهای سرسفید یا حتی لک در اطراف دهان و چانهی خود روبرو خواهید شد.
- پیش از استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی اطمینان پیدا کنید که فاقد مادهی کامدوژنیک باشند؛ یعنی مواد بهکار رفته در این محصولات باعث انسداد منافذ پوستی نشوند. در برخی زمان ها حتی استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی بدون کامدوژنیک هم سبب به وجود آمدن جوش صورت میشود؛ در اینصورت باید به متخصص پوست مراجعه کنید زیرا امکان دارد به مادهی دیگری در آن محصولات حساسیت داشته باشید.
- برای کمتر شدن التهاب و قرمزی پوست، بهجای زیاد کردن دُز داروهای گوناگون، بهتر است ۲ تا ۳ بار در روز مقدار کمی کرم هیدروکورتیزونِ یک درصد مصرف کنید و سپس با استفاده از کانسیلر آنها را بپوشانید. کانسیلرها دارای مواد آنتیباکتریال هستند و پوست شما را شفاف و روشن میکنند.
- بعد از شستوشوی موهایتان با شامپو یا نرمکننده، سر خود را زیر دوش قدری کج کنید تا باقیماندهی مواد شوینده کاملا شسته گردد. دیگر قسمتهای بدن مثل سینه و پشت را هم خوب آبکشی کنید. پیش از خارج شدن از حمام صورتتان را مجددا با آب بشویید تا اطمینان پیدا کنید که هیچ نوع مادهی بهداشتیای روی پوستتان باقی نمانده است.
- سیگار نکشید چون که عمرتان زیادتر میشود و هم پوستتان بهتر و زیباتر می گردد.
- پوست خود را با مواد پاککنندهی ملایم (صابون، لایهبردار، تونر یا محصولات مراقبت از پوست و …) بشویید و از مرطوبکنندهها استفاده کنید. از محصولاتی استفاده کنید که به باز شدن منافذ پوست کمک میکنند و در آنها لاکتیک اسید، گلیکولیک یا اسیدهای هیدروکسی آلفا استفاده شده است.
- اصلا با جوشها بازی نکنید. آنها را لمس نکنید و فشار ندهید. بگذارید جوش ها خودشان به کم کم بهتر شوند. با فشار دادن و تحریک جوشها نه فقط از شرِّ آنها رها نمیشوید بلکه مشکلات جدیدی به مشکلاتتان اضافه میشود و پوستتان ناصاف شده و زخم و قرمزی روی آن به جا می ماند.
- مرتب ورزش کنید، مدیتیشن و اختصاص دادن زمانی برای تمرکز و گرفتن آرامش را فراموش نکنید. این کار شما را از تنش و استرس خلاص میکند و بدنتان از ترشح هورمونهایی که به پوست صدمه میزند، پیشگیری میکند.
- برای شستوشوی لباسها از پودری استفاده کنید که بدون رنگ و بو باشد و به وسیله متخصصین پوست برای پوستهای حساس تأیید شده و مورد آزمایش قرار گرفته باشد.
- درست است که کلاه بعضی وقتها شما را خوشتیپ و شیک میکند ولی چنانچه دلیل جوشهای صورتتان باشد استفاده نکنید و دیگر اینکه دستهایتان را به پوست صورتتان نزنید تا از آلوده شدن آن با باکتریهای محیطی پیشگیری کنید.
- صورت، سینه، قسمت پشت گردن و کتفها را بشویید. آرایش صورتتان را حتما پاک کنید. چنانچه پس از ورزش و بازگشت از باشگاه، زمان کافی برای دوش گرفتن ندارید از دستمالهای پاککنندهی صورت برای پاک کردن عرق و میکروب از روی سطح پوستتان کمک بگیرید تا از آشکار شدن جوشهای بدترکیب پیشگیری کنید.
- آفتاب نگیرید و چنانچه در معرض تابش نور خورشید هستید از کرمهایی که دارای موادی چون روی (زینک) یا تیتانیوم دی اکسید هستند، استفاده کنید. بیشتر مواد تشکیلدهندهی این کرمها طبیعی است و تنها مقدار کمی مواد شیمیایی در آنها بهکار رفته است. استفاده از کلاههای آفتابی و لبهدار هم از پوستتان در مقابل اشعهی خورشید محافظت میکند.
گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته