خرابی پلوس خودرو: راه حل هایی برای رفع مشکل



خرابی پلوس خودرو, خطرات ناشی از خرابی پلوس خودرو,علل خرابی پلوس خودرو

علل خرابی پلوس خودرو

 

علت و علامت خرابی پلوس خودرو چیست و چه خطراتی دارد؟

سیستم انتقال قدرت یکی از مهمترین سیستم های موجود در خودرو می باشد. پلوس به عنوان انتقال دهنده قدرت به چرخ ها عمل می کند.این قطعه از یک طرف به چرخ ها و از طرف دیگر به دیفرانسیل خودرو متصل است. این قطعه از چند بخش تشکیل شده است و خرابی هر یک از این اجزاء می تواند بر عملکرد سیستم تاثیر منفی بگذارد. در ادامه مقاله بیتوته قصد داریم خرابی و رفع ایراد پلوس خودرو را بررسی کنیم.

پلوس چیست؟

پلوس یکی از کلیدی ترین قطعات خودرو است که وظیفه انتقال نیرو و انرژی از دیفرانسیل به چرخ های خودرو را برعهده دارد. در حقیقت پلوس میله ای است که دیفرانسیل را به چرخ ها متصل می کند و نیروی چرخشی دیفرانسیل را به چرخ ها منتقل می کند.

 

تنظیم دور چرخ ها بر عهده دیفرانسیل است که برای انتقال هر چه بهتر انرژی از دیفرانسیل به چرخ ها خودرو به پلوس  نیاز دارد. پلوس از سه شاخه،گردگیر، میل و سرپلوس تشکیل شده است. در صورت خرابی هر یک از این قسمت ها انتقال قدرت و حرکت به محورها دچار اختلال خواهد شد.

 

عملکرد اجزای اصلی پلوس خودرو

پلوس از 4 قسمت گردگیر، سه شاخه، مشعلی و سرپلوس تشکیل شده است. برای شناخت پلوس خودرو و علائم خرابی آن بهتر است به بررسی جایگاه این 4 قطعه بپردازیم.

 

1. سر پلوس یا کله پلوس : این قطعه اکسل شافت را به چرخ ها متصل کرده و وظیفه اصلی انتقال قدرت را برعهده دارد. در حقیقت سرپلوس در دو سر شفت قرار می گیرد و نیرو را از موتور به چرخ ها می رساند تا چرخ ها را به حرکت درآورد. این قطعه باعث چرخش چرخ ها هنگام دورزدن و حرکات پیچشی ماشین می شود. به خاطر اینکه این قطعه مدام در حال چرخش است بیش از دیگر قطعات دچار اشکال می شود.

 

2. گردگیر: همانطور که از نام این قطعه مشخص است گردگیر وظیفه محافظت از پلوس در برابر گردو غبار را بر عهده دارد. جایگاه این قطعه در بین چرخ و گیربکس می باشد. این قطعه با گیربکس ارتباط دارد و جزء قسمت های مهم محسوب می شود.

 

3. مشعلی: مشعلی در انتهای گیربکس قرار دارد و به وسیله اتصال به سه شاخه به پلوس متصل می شود.

 

4. سه شاخه: جایگاه این قطعه در محل اتصال اکسل شافت با مشعلی است.در صورت خرابی این قطعه ضربه های پی در پی به موتور خودرو وارد می شود و در نهایت دسته موتور ماشین آسیب می بیند.

 

خرابی پلوس خودرو, خطرات ناشی از خرابی پلوس خودرو, اجزای پلوس خودرو

اجزای پلوس خودرو

 

علائم خرابی پلوس خودرو چیست؟

در صورتی که پلوس خودرو آسیب ببیند خودرو دیگر حرکت نخواهد کرد. بنابراین برای اینکه دچار این مشکل نشوید بهتر است با دیدن هر یک از نشانه های خرابی در پلوس، سریعا اقدام به تعمیر این قطعه نمایید. برخی از علائم خرابی عبارتند از:

 

1. لرزش هنگام رانندگی

لرزش خودرو علت های مختلفی دارد به خاطر همین باید در نوع لرزش دقت نمایید. لرزش خودرو اگر بعد از افتادن در یک چاله، و یا برخورد با اشیا باشد نشان دهنده آسیب به محور خودرو است.

 

اما اگر لرزش خودرو بیش از حد معمول باشد و با افزایش سرعت بیشتر شود و یا به شما احساس جهش در هنگام رانندگی می دهد ممکن است پلوس دچار مشکل شده باشد . در این صورت باید سریعا خودرو خود را بررسی کنید زیرا لرزش های زیاد باعث می شود که کنترل خودرو سخت انجام گیرد.

 

2. روغنی شدن داخل و یا لبه لاستیک ها

مفصل پلوس دارای روکش پلاستیکی حاوی روغن است، این مفصل در زمان چرخش محور از نشت روغن جلوگیری می کند. در صورت نشتی روغن، مایع روان کننده از بین می رود و این امر موجب آسیب به مفصل پلوس می شود. در صورت مشاهده روغن در لبه لاستیک و یا داخل چرخ ها حتما به تعمیرگاه مراجعه نمایید.

 

3. عدم حرکت خودرو

در صورتیکه خودرو شما به صورت عادی روشن شود و صدای موتور عادی باشد، خودرو  وارد دنده گردد و هیچ اخطاری در چراغ های داشبورد مشاهده نشود اما خودرو حرکت نکند، این موضوع می تواند به شکستگی مفصل پلوس مربوط باشد. در چنین مواقعی تا زمانی که مفصل پلوس را تعویض نکنید خودرو به هیچ وجه حرکت نخواهد کرد. 

 

4. صدای تق تق

در صورتی که از خودرو صدای تق تق و یا تالاپ تلوپ شنیدید. بدانید که این صداها ممکن است یکی از نشانه های خرابی مفصل پلوس باشد. در صورتی که این صداها در زمان جابه جایی دنده ها شنیده شوند و یا اگر احساس کردید که خودروی شما برای گرفتن نیرو جهت حرکت تقلا می کند.  بهتر است از یک کارشناس کمک بگیرید زیرا ممکن است مفصل پلوس دچار آسیب شده باشد و به همین دلیل نیرو به خوبی به چرخ ها منتقل نمی شود.

 

5. صدای کلیک هنگام دور زدن

در صورتی که در هنگام دور زدن صدای کلیک خیلی بلند مانند ترکیدن شنیدید بدانید که علت این صداها شل بودن مفصل پلوس فرسوده است. و در اسرع وقت باید آن را تعمیر نمایید.

 

6. تقلای ماشین برای حرکت

اگر در هنگام فشردن پدال گاز احساس کردید ماشین تحت فشار است، شاید یکی از دلایل آن خم شدن و یا آسیب دیدگی در ناحیه محور خودرو باشد. در این صورت ممکن است با فشار پدال گاز خودرو شروع به کرنش کند اما چون نیرو به چرخ ها منتقل نمی شود ماشین کند حرکت خواهد کرد.  

 

7. ناهماهنگی لنت ترمز

زمانی‌که محور خودرو آسیب‌دیده باشد ممکن است خودروی شما در زمان ترمز گرفتن هم مشکل داشته باشد. زیرا لنت هار ترمز جابه جا می شوند و در صورت سهل انگاری در تعمیر خودرو، ترمزها به هیچ عنوان کار نخواهند کرد. 

 

خرابی پلوس خودرو, خطرات ناشی از خرابی پلوس خودرو, خرابی پلوس خودرو

خرابی پلوس خودرو

 

دلایل خرابی پلوس خودرو 

در صورتی که هریک از اجزای پلوس دچار آسیب شوند باعث می شوند که صدای اضافی از ناحیه چرخ ها به گوش برسد. بیشترین خرابی در پلوس پاره شدن گردگیر های آن است. این قطعه قیف مانند که در انتهای پلوس قرار دارد باعث می شود گردو غبار و سایر آلاینده های خارجی وارد سرپلوس نشوند.

 

بنابرانی پارگی آن صدمات جدی به سرپلوس و مفصل ها وارد می کند. به خاطر داشته باشید هنگام سرویس خودرو حتما گردگیرها را چک نمایید. از دلایل خرابی قطعات پلوس می توان به موارد زیر اشاره کرد.

• استفاده غلط ازترمز یا ترمزدستی

• استفاده ناصحیح از دنده درحال رانندگی

• شل بودن پیچهای سرپلوس

• بکسل کردن خودرو یا وسیله نقلیه ای که وزن آن بیشتر از وزن خودرو است.

• روشن کردن خودرو به وسیله دنده درحال حرکت 

• فرسوده شدن لاستیک چکمه مانند مفصل پلوس

• روان سازی ضعیف پلوس

• ضربه زدن شدید به خودرو به علت رها کردن زود هنگام کلاچ

 

خرابی پلوس خودرو, خطرات ناشی از خرابی پلوس خودرو,علائم خرابی پلوس خودرو

علائم خرابی پلوس خودرو

 

خطرات ناشی از خرابی پلوس خودرو 

اگر هنگام چرخاندن فرمان تا انتها به یک سمت صدای ضربه شنیدید، این به آن معنا است که پلوس چرخ همان سمت دچار آسیب شده است و یا در هنگام دور زدن صدای تق تق از چرخ ها شنیده شود نشانه خرابی سرپلوس است. و باید بدون اتلاف وقت خودرو را به تعمیرگاه ببرید در غیر اینصورت صدمات زیان باری به خودرو وار خواهد شد. مهمترین خطرات خرابی پلوس  عبارتند از: 

• شکسته شدن پلوس در سرعت بالا باعث آسیب جدی گیربکس می گردد.

• شکسته شدن محفظه ساچمه ها و قفل شدن چرخ های خودرو

• در صورت شکسته شدن محفظه ساچمه ها می تواند باعث قفل شدن فرمان گردد.

• در برخی موارد باعث از دست دادن کنترل خودرو و چپ کردن خودرو می شود.

 

خرابی پلوس خودرو, خطرات ناشی از خرابی پلوس خودرو,محل قرارگیری پلوس خودرو

محل قرارگیری پلوس خودرو

 

پیشگیری از خرابی پلوس خودرو 

پلوس که در قسمت جلوبندی خودرو قرار دارد با لاستیک های حاوی گریس احاطه شده است. روغن گریس از ساییده شدن فلز بر روی فلز و لاستیک از کثیف شدن روغن جلوگیری می کند.

 

فرسایش و یا پاره شدن این لاستیک های روی حرکت خودرو تاثیر منفی می گذارد و باعث می شود که از خودرو صداهای غیرطبیعی به گوش برسد.یکی از راه های که می توانید از آسیب پلوس جلوگیری کنید، بررسی به موقع لاستیک های اطراف آن و تعویض به هنگام آنها است . این کار باعث می شود که هزینه زیادی بابت خرابی پلوس متحمل نشوید.

 

گردآوری: بخش خودرو بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب مجله خودرو(دنیای خودرو، بازار خودرو، اصول تعمیر و نگه داری خودرو و ...)

    سایر مطالب مجله خودرو

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------