سپر خودرو چیست و چه عملکردی دارد؟



سپر خودرو چیست, عملکرد سپر خودرو, تفاوت سپر قدیمی و جدید

آشنایی با سپر خودرو و عملکردهای آن

 

همه چیز درباره ی سپر خودرو

سپر خودرو یکی از اجزایی است که معمولاً در جلو یا عقب خودرو نصب می شود. اما برخی از آنها در کنار خودرو نصب می شوند زیرا به محافظت از بدنه خودرو کمک می کنند تا در برابر ضربه ایمن تر باشد. در ادامه با عملکرد سپر خودرو آشنا می شوید.

سپر خودرو چیست؟

سپرهای خودرو دارای پوشش های بیرون زده از پلاستیک یا فلز هستند که به آن پوشش سپر گفته می شود که مواد جاذب انرژی را احاطه کرده است. آنها برای جذب ضربه به جلو و عقب وسایل نقلیه و به حداقل رساندن آسیب ناشی از برخورد در سرعت کم طراحی شده اند.

 

سپر خودرو یکی از اجزایی است که معمولاً در جلو یا عقب نصب می شود اما برخی از آنها در کنار خودرو نصب می شوند زیرا به محافظت از بدنه خودرو کمک می کنند تا در برابر ضربه ایمن تر باشد.

 

در گذشته سپرهای خودرو فقط برای کاهش ضربه ساخته می شدند، اما در حال حاضر آنها به محافظ خودرو تبدیل شده اند که نقش بسیار مهمی دارند. با سپر، راننده در حین رانندگی با خودرو، ایمن تر خواهد بود.

 

آشنایی با سپر خودرو

سپر قسمتی از خودرو با لولا یا توکار است و معمولاً در جلو یا عقب قرار می گیرد. سپرها اغلب در نقاط مختلف اتومبیل، خواه در جلو یا عقب قرار می گیرند.

 

شکل و محل سپر به طراحی خودروساز بستگی دارد. از نظر بصری، سپر با کل خودرو یکپارچه خواهد شد. سپرها می توانند خودرو را شیک تر و زیباتر نشان دهند.

 

بسیاری از رانندگان هنوز فکر می کنند که سپر فقط یک عنصر تزئینی در خودرو است. اما، متأسفانه، نقش آن آنقدر مشخص نیست. در ادامه با ما همراه باشید.

 

با این حال، بر خلاف تصور عمومی، سپرهایی با ویژگی های تزئینی نقش ثانویه ای دارند که عمداً برای ایمنی عابران پیاده طراحی شده اند. ساختار لولایی در سپر می تواند از آسیب دیدن قطعات مختلف خودرو جلوگیری کند.

 

سپر مدرن به عنوان یک عنصر بادوام طراحی شده است زیرا برای جذب ضربه های متعدد طراحی شده است. اگر چه اغلب شکننده هستند و می تواند به قطعات کوچک شکسته شود، سپر باعث کم کردن شدت ضربه به خودرو می شود.

 

هنگام مقایسه خودروهای قدیمی با خودروهای مدرن، یکی از قابل توجه ترین تفاوت ها در سپر آنها است. خودروهای قدیمی اغلب دارای سپرهای بزرگ و درخشان و فولادی هستند که کمی از جلو و عقب خودرو بیرون زده اند. اما خودروهای مدرن دارای سپرهای کوچکتر و باریک تری هستند که با پنل ها و گلگیرهای خودرو ترکیب می شوند. هنگامی که به دنبال تعمیر سپر هستید، مهم است که تفاوت بین این دو ماده را بدانید که چرا سپرهای پلاستیکی جایگزین سپرهای فلزی شده اند. 

 

انواع سپر خودرو

سپر فلزی

اولین سپر خودرو در سال 1901 ساخته شد و شامل تیرهای فلزی بود که به جلو و عقب خودرو متصل شده بود تا از آن در هنگام برخورد با سرعت کم محافظت کند. سپرهای فلزی اولیه که برای محافظت از اجزای گران قیمت و شکننده مانند چراغ های جلو، چراغ های عقب، کاپوت، اگزوز و سیستم های خنک کننده طراحی شده اند، بر انعطاف پذیری محض تمرکز داشتند. سپرهای خودروهای دهه 1950، 60 و 70 ساخته شده از فولاد با روکش کروم، بزرگ، سنگین و براق هستند. در حالی که نسبتا بادوام هستند، تولید آنها نیز گران است. آنها همچنین بیشتر از پلاستیک در معرض فرورفتگی هستند، اما در عین حال تعمیر آنها دشوارتر است. امروزه سپرهای فلزی معمولاً فقط در اتومبیل های قدیمی و وسایل نقلیه تجاری بزرگتر مانند کامیون های باری دیده می شوند.

 

کاربرد سپر خودرو, سپرهای اتومبیل, کاربردهای سپرهای اتومبیل

کاربردهای سپر چیست ؟

 

سپرهای پلاستیکی

خودروهای تولید مصرف کننده مدرن تقریباً به طور کامل به سپرهای پلاستیکی روی آورده اند. سپرهای خودروهای مدرن از ترموپلاستیک پلی اولفین، ترکیبی از مولکول های پلاستیک، لاستیک و یک پرکننده تقویت کننده مانند فیبر کربن یا کربنات کلسیم ساخته می‌شوند. این ترکیب از مواد، پلاستیکی مقاوم در برابر خش و ضربه ایجاد می کند که می تواند با طیف گسترده ای از رنگ ها و پوشش ها به هم بچسبد و آن را برای سپر خودرو ایده آل می کند.

 

به دلایل مختلفی ترجیح داده می شود از پلاستیک برای سپر خودروهای مدرن استفاده کرد. اول از همه، پلاستیک بسیار سبک تر و آیرودینامیک تر از فلز است که باعث بهبود راندمان سوخت خودرو می شود. شکل دادن به پلاستیک نیز آسان تر است، که هم در فرآیند ساخت و هم در فرآیند تعمیر سپر مفید است. در واقع، قابلیت انعطاف پذیری پلاستیک، بخش بزرگی از امکانات ترمیم فرورفتگی بدون رنگ است.

 

پلاستیک همچنین به عنوان ماده سپر ایمن تر از فلز در نظر گرفته می شود زیرا پلاستیک در جذب ضربه در هنگام تصادف بهتر عمل می کند. این به این دلیل است که پلاستیک به جای اینکه شکل خود را حفظ کند، در حین تصادف مچاله می شود و فرو می رود. این ممکن است بد به نظر برسد، اما وقتی سپر پلاستیکی شما فرورفته یا ترک می خورد، انرژی ضربه ای را جذب می‌کند، که در غیر این صورت، به شما منتقل می شود. در نهایت، بهتر است که، سپر شما آسیب ببیند تا شما.

 

عملکرد سپر خودرو

سپرهای خودرو علاوه بر عملکرد امنیتی خارجی، چندین عملکرد اضافی نیز دارند، بنابراین برخی از مدل ها را قسمت جلو می نامند. عملکردهای مختلفی از سپر وجود دارد که برای خودرو بسیار مفید است.

 

1. از آسیب جدی اجتناب می کند

سپر خودرو برای محافظت از عابران پیاده در برابر صدمات شدید در یک برخورد تصادفی، عمل می کند. در نتیجه، بسیاری از تولیدکنندگان سپر خودرو را با مواد سفت و سخت مجهز به لنت لاستیکی نصب می کنند تا سطح سفتی سپر بهینه تر شود.

 

سپرهای فلزی, تفاوت سپرهای فلزی و پلاستیکی, انواع سپرهای خودرو

سپر از آسیب جدی جلوگیری می کند

 

2. استانداردهای ایمنی پس از برخورد جزئی

در خودروهای قدیمی بیشتر از سپرهای فلزی استفاده می کردند که تغییر شکل سپر را به دلیل ضربه آسان تر می کرد. با این حال، سپرهای فلزی خودرو، در صورت برخورد با عابران پیاده خطرناک تر است.

 

3. بهبود آیرودینامیک خودرو

سپر مدرن با ظاهری جذاب ساخته شده است که باعث می شود خودرو آیرودینامیک تر به نظر برسد. سپرهای خودروهای زیادی وجود داشته اند که لبه های آنها به سمت عقب جمع شده است تا نیروی رو به پایین حفظ شود.

 

تفاوت سپر قدیمی و جدید, کاربرد سپر خودرو, سپرهای اتومبیل

سپر برای بهبود آیرودینامیک خودرو

 

4. برای نصب سنسور پارکترونیک

سنسورهای پارکترونیک را می توان بر روی سپر نصب کرد. نقش سنسورهای پارکترونیک در خودرو بسیار مهم است زیرا می توانند در هنگام پارک کردن به رانندگان کمک کنند. حداقل چهار سنسور معمولاً روی سپر عقب نصب می شود تا بتوان فاصله را از سایر وسایل نقلیه به درستی حفظ کرد.

 

عملکرد سپر خودرو, تفاوت سپر قدیمی و جدید, کاربرد سپر خودرو

سپر برای نصب سنسور پارکترونیک

 

5. برای نصب چراغ های مه شکن

سپر خودرو نیز به عنوان مکانی برای نصب چراغ های مه شکن عمل می کند. وجود چراغ های مه شکن در شرایط مه آلود یا بارانی جاده مفید است. با چراغ های مه شکن، حتی اگر شرایط آب و هوایی خوب نباشد، همچنان می توانید با خیال راحت رانندگی کنید.

 

عملکرد سپر خودرو, تفاوت سپر قدیمی و جدید, کاربرد سپر خودرو

سپر برای نصب چراغ های مه شکن

 

امیدواریم که با این مطلب در مورد اهمیت سپرهای خودرو و عملکرد آن ها آشنا شده باشید.

 

گردآوری: بخش خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب مجله خودرو(دنیای خودرو، بازار خودرو، اصول تعمیر و نگه داری خودرو و ...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------