چگونه انژکتورهای سوخت اتومبیل خود را تمیز کنید



شستشوی انژکتور خودرو, انژکتور خودرو چیست, تمیز کردن انژکتور خودرو

در هنگام انسداد انژکتور ضرورت دارد شست و شوی انژکتور خودرو صورت گیرد

 

روش‌های شستشوی انژکتور؛ چه زمانی باید انژکتور را شستشو دهیم؟

انژکتور نوعی قطعه مکانیکی و الکتریکی در سیستم سوخت رسانی اتومبیل است. این قطعه کاربردی موظف است به وسیله ی سوزن، سوخت را به سیلندر ها هدایت نماید و روند احتراق خودرو را تکمیل سازد. در مواردی به موجب وجود ناخالصی در بنزین، به مرور زمان نوعی رسوب در انژکتور تجمع پیدا می کند و روند کارایی آن را مختل می سازد.

انژکتور خودرو چیست؟

اتومبیل دارای یک سیستم سوخت رسانی است. در دوره های اولیه تولید خودرو، سوخت به وسیله ی کاربراتور به محفظه احتراق وارد می شد. به مرور زمان درگاه جایگزین کاربراتور شد و در دنیای کنونی انژکتور وظیفه ی انتقال سوخت به محفظه احتراق به صورت مستقیم را بر عهده دارد.

 

به تدریج در طی سوختن ناقص بنزین، مقداری رسوبات در انژکتور تجمع می یابد که سبب انسداد در آن می شود. انژکتور قطعه ای مکانیکی و الکتریکی است که به واسطه ی سوزن بنزین را به سمت سیلندر ها هدایت می کند.

 

انسداد انژکتور به سه صورت جزئی، متوسط و کامل صورت می گیرد. در مواقعی که انژکتور به صورت جزئی مسدود است احتمال عدم شکل گیری سوخت رسانی به صورت مناسب وجود دارد. در طی این روند عملکرد موتور خودرو دچار ضعف می شود.

 

در انسداد متوسط انژکتور، انتشار گازهای گلخانه ای و مصرف بنزین بالا می رود، روغن موتور رقیق می شود و احتمال تداخل آسیب به مبدل کاتالیست شکل می گیرد.

در انسداد کامل انژکتور، خودرو به صورت کامل خاموش می گردد و قابلیت روشن شدن را از دست می دهد. در مواردی نیز با استارت سخت، شروع به کار خشن می کند و سبب آلایندگی بالا و عملکرد ضعیف خودرو می گردد.

 

بی شک ریختن تینر در باک خودرو و استفاده از بنزین سوپر روند رسوب گذاری را به طرز چشمگیری کاهش می دهد.

با این وجود ضرورت دارد تا براساس نوع مدل و کارایی خودرو در بازه های زمانی مشخص در راستای شست و شوی سیستم سوخت رسانی اقدام نمایید.

لازم به ذکر است عملکرد انژکتور به وسیله ی کامپیوتر خودرو یا ECUکنترل می گردد.

 

 شستشوی بیرونی انژکتور, شست و شوی انژکتور خودرو, سیستم انژکتور خودرو

شست و شوی انژکتور خودرو به مدت 30 دقیقه الی یک ساعت زمان می برد

 

علائم انسداد در انژکتور خودرو

•ضعف عملکردی در موتور خودرو به صورت کاهش توان موتور در دور های بالا

•احتراق ناقص

•معیوب شدن سیلندر

•افزایش میزان آلایندگی و مصرف بنزین

•عملکرد خشن موتور در حالت درجا

•نشان دادن اختلال در مخلوط سوخت و هوا در کامپیوتر خودرو

•ریپ زدن موتور خودرو

•لرزش موتور و بدنه اتومبیل

•فعال شدن چراغ چک خودرو و خواندن کد (XX) PO2 توسط اسکنر OBD

 

شیوه تشخیص نیازمند شدن انژکتور به شست و شو

با وجود اینکه قادر هستیم با جداسازی انژکتور متوجه میزان گرفتگی و رسوب گذاری شویم، بهترین روش در خصوص کارکرد انژکتور، دیاگ زدن اتومبیل است.

دیاگ نوعی عملیات خطایابی در عرصه خودرو را تشکیل می دهد. دیاگ زدن به وسیله دستگاه های مخصوصی صورت می گیرد که وضعیت کارکردی خودرو را از طریق ECU دریافت می نمایند. سپس با آنالیز کدهای خطا ایراد های کلی و جزئی وسیله نقلیه را آشکار می سازد.

 

انژکتور خودرو چیست, تمیز کردن انژکتور خودرو, شست و شوی درونی انژکتور

سریع ترین روش برای شست و شوی انژکتور خودرو شست و شو در داخل است

 

روش های شست و شوی انژکتور خودرو

به طور کلی دو نوع روش در راستای شست و شوی انژکتور خودرو وجود دارد. روش اول در داخل خودرو صورت می گیرد. اما در روش دوم ضرورت دارد تا انژکتور از خودرو جدا گردد.

فرایند شست و شوی انژکتور در اکثر مواقع 30 الی 1 ساعت طول می کشد.

 

تمیز کردن انژکتور خودرو در داخل اتومبیل

سریع ترین و آسان ترین روش برای شست و شوی انژکتور در داخل خودرو است. با این وجود این روش کارآمد نمی باشد و رسوبات را به طور کامل شست و شوی نمی دهد.

در روش پاک سازی انژکتور خودرو به صورت درونی می بایست پاک کننده انژکتور را به صورت فشاری وارد ریل سوخت کنیم. در طی این روند رسوبات سختی که به وسیله ی پاک کننده های درون مخزن سوخت تمیز نمی شوند، پاک می گردند.

 

برای انتقال پاک کننده انژکتور می توان به وسیله ی کمپرسور هوا محلول را داخل ریل سوخت هدایت کرد.

روش ذیل مناسب زمانی است که انژکتور به صورت متوسط مسدود شده باشد. شایان توجه است شست و شوی انژکتور مسدودی به صورت کامل فرآیندی دشوار است که مهارت های تخصصی را خواستار است. لذا در صورت انسداد کامل انژکتور روند پاک سازی را به یک مکانیک مجرب بسپارید.

 

مرحله اول شست و شوی انژکتور خودرو

به منظور انجام فرایند شست و شو ابتدا بنزین موجود در سیستم سوخت رسانی را خالی کنید. در این خصوص خودرو را در حالت روشن قرار دهید و با جدا سازی کانکتور پمپ بنزین فرصت تخلیه ی سوخت از خودرو را بدهید.

 

مرحله دوم شست و شوی انژکتور خودرو

سوئیچ یا کلید خودرو را در حالت خاموش قرار دهید و به وسیله ی یک پارچه دور لوله سوخت را پوشش دهید. در طی این روند، زمانی که لوله باز می شود قطره های سوخت جذب پارچه می گردد. زین پس به وسیله ابزار دستی در راستای جدا سازی لوله سوخت رسانی از ریل سوخت اقدام کنید.

لازم به ذکر است در صورتی که به وسیله ی درگاه تست فشار سوخت به ریل سوخت متصل هستید، جداسازی لوله سوخت رسانی ضرورت ندارد.

 

مرحله سوم شست و شوی انژکتور خودرو

کنسیتر یا در پوش قوطی را باز نمایید و در داخل آن محلول پاک کننده انژکتور بریزید. سپس به وسیله ی یک آداپتور مناسب خودرو، شیلنگ قوطی دارای مواد پاک کننده را به درگاه تست فشار ریل سوخت وصل نمایید.

 

در صورتی که از کمپرسور هوا بهره مند هستید می بایست شیلنگ قوطی را به ریل متصل نمایید. بر روی کیت فشار مناسب سیستم تعبیه شده است. این مقدار معمولا کمتر از فشار طبیعی ریل سوخت است. با مشاهده ی فشار مناسب، سیستم را تنظیم نمایید.

 

مرحله چهارم شست و شوی انژکتور خودرو

خودرو را روشن کنید و به صورت درجا اجازه دهید تا موتور 2500 RPM کار کند. حدود 5 الی 10 دقیقه صبر کنید تا محلول پاک کننده از مسیر ریل سوخت وارد انژکتور شود.

سپس با خاموش کردن خودرو، منبع پاک کننده را از ریل سوخت جدا نمایید و لوله سوخت را متصل کنید. علاوه بر این، تمام اتصالات خودرو اعم از کانکتور پمپ بنزین و فیوز را وصل کنید.

 

مرحله پنجم شست و شوی انژکتور خودرو

پس از اتمام مراحل وصل قطعات، استارت بزنید و به رانندگی در مسافت تقریبا طولانی بپردازید. احتمال دارد در مراحل اولیه موتور خودرو مقداری خشن فعالیت کند. محلول به مرور زمان با بازگشت فشار و جریان سوخت روان می گردد.

 

وسایل موردنیاز در شست و شوی درونی انژکتور

•پیراهن آستین بلند در خصوص مراقبت از بازو و دست

•عینک کار در خصوص مراقبت از چشم

•دستکش نیتریل در خصوص مراقبت از دست در برابر مواد شیمیایی و سوخت

•ماسک صورت برای تصفیه بو و بخار آلوده

•مواد پاک کننده سیستم سوخت

 

شستشوی بیرونی انژکتور, شست و شوی انژکتور خودرو, سیستم انژکتور خودرو

در هنگام شستشوی خارجی انژکتور خودرو می بایست سوخت را از باک خالی کنید

 

شست و شوی انژکتور خودرو بیرون از اتومبیل

در مواردی انسداد انژکتور زمینه ی خارج سازی آن را از خودرو ایجاب می کند. در واقع مالک خودرو مستلزم است بعضی از قطعات سیستم سوخت را تعویض کند و به شست و شوی انژکتور بپردازد.

 

در روش پاک سازی انژکتور به صورت بیرونی می بایست سوخت را از مخزن باک تخلیه کنید. برای این منظور خودرو را روشن نمایید و به مثابه ی روش اول اتصال پمپ بنزین را قطع سازید. در طی این روند، پس از مدتی موتور خودرو به طور کامل بنزین را خالی می کند.

 

زین پس در راستای جدا سازی ریل سوخت و انژکتور اقدام نمایید. روند جدا سازی این قبیل قطعات به نوع و مدل خودرو بستگی دارد. پس از خارج سازی انژکتور بخش بیرونی آن را به وسیله پاک کننده کاربراتور پاک سازی نمایید و قطعات مختلف اتومبیل را با برس مویی نرم پاک کنید.

 

در داخل انژکتور قطعات متعددی تعبیه شده است. کاربر می تواند به وسیله یک جامپر انژکتور درون آن را باز نماید و محلول پاک کننده را در داخل انژکتور اسپری کند.

پس از شست و شوی کامل انژکتور رسوبات موجود در آن جدا می شوند. در گام بعدی می بایست حلقه های "O-ring" را عوض نمایید. سپس با اتصال پمپ بنزین موتور خودرو را روشن کنید و در مسافتی مشخص به رانندگی بپردازید.

 

وسایل موردنیاز در شست و شوی بیرونی انژکتور

•کمپرسور هوا یا کنیستر انژکتور

•ست آچار شامل سوکت و معمولی

•مجموعه کامل انژکتور جدید در صورت نیاز به تعویض

•کیت تمیز کننده انژکتور و مهر و موم حلقه ای انژکتور جدید

•دستکش نیتریل، ماسک صورت، پیراهن، عینک کار و مواد پاک کنده سیستم سوخت

 

گردآوری:بخش مجله خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب مجله خودرو(دنیای خودرو، بازار خودرو، اصول تعمیر و نگه داری خودرو و ...)

    سایر مطالب مجله خودرو

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------