نحوه ی پارک کردن خودروی دنده اتوماتیک



پارک کردن خودروی دنده اتوماتیک, نحوه ی پارک کردن خودروی دنده اتوماتیک, روش پارک کردن خودروی دنده اتوماتیک

نحوه ی پارک کردن خودروی دنده اتوماتیک

 

خودروهای دنده اتوماتیک را چگونه می توان پارک کرد ؟

حتماً پس از پارک کردن خودرو با دنده اتوماتیک، ابتدا پدال ترمز را تا انتها فشار دهید و دنده را در حالت N قراردهید سپس ترمز دستی را کاملاً درگیر کنید، پا را از روی ترمز برداشته سپس دنده را در وضعیت P قرار دهید.

هنگام پارک کردن با یک خودرو دارای گیربکس اتوماتیک، ابتدا باید اجازه دهید خودرو به طور کامل متوقف شود، سپس دنده را در وضعیت خلاص (N) قرار دهید. پس از این کار ابتدا باید ترمز دستی را بکشید (در برخی خودرو‌ ها ترمز دستی دکمه ‌ای است) تا خودرو بدون حرکت باقی بماند و بعد از آن دنده را بر روی حالت پارک (P) قرار دهید.

 

علامت P یا  Park

به این علامت حالت پارک گفته می ‌شود. در هنگام پارک کردن بهتر است خودرو را در حالت پارک قرار دهید، چرا که در این حالت چرخ‌ های خودرو قفل شده و حرکت نمی‌ کند. برخی از خودروهای گیربکس اتوماتیک فقط در حالت پارک روشن می ‌شود.

 

نحوه ی پارک کردن خودروی دنده اتوماتیک :

هنگام پارک کردن یک خودرو دارای دنده اتوماتیک، ابتدا باید اجازه دهید خودرو به طور کامل متوقف شود، سپس دنده را در وضعیت خلاص (N) قرار دهید. پس از این کار ابتدا باید ترمز دستی (در برخی خودرو‌ها ترمز دستی دکمه ای است) را بکشید تا خودرو بدون حرکت باقی بماند و بعد از آن دنده را بر روی حالت پارک (P) قرار دهید.

 

بسیاری از رانندگان بعد از ایست کامل دنده را از حالت درایو (D) مستقیما بر روی حالت (P) قرار می دهند و بعد از آن به سراغ ترمز دستی می روند. اگر در سربالایی و سرپایینی به این صورت عمل کنیم، بعد از تعویض دنده به حالت پارک و برداشتن پا از روی پدال ترمز، یک صدای "تقه" به گوش می رسد. این صدا نشانه ی خوبی نیست و در بلند مدت موجب آسیب های جدی گیربکس خودرو می شود.

 

نحوه ی پارک کردن خودروی دنده اتوماتیک چگونه است, طرز پارک کردن خودروی اتوماتیک, مراحل پارک کردن خودروی دنده اتوماتیک

روس های پارک کردن خودروهای دنده اتوماتیک

 

از دنده پارک (وضعیت P) برای متوقف کردن خودرو به ‌ویژه در مسیرهای شیب ‌دار استفاده شود که در این حالت احتمال گیر کردن دنده وجود دارد. در واقع در حین حرکت با قرار دادن اهرم شیفتر در حالت P ، گیربکس فشار زیادی را متحمل می شود و نمی ‌تواند به وضعیت خلاص باز گردد. البته گفتنی است این موضوع را در خصوص خودروهای دنده دستی نیز شاهد هستیم بدین صورت که اگر خودرو در سراشیبی تنها با دنده متوقف باشد، خلاص کردن آن بدون کلاچ گرفتن ناممکن می شود.

 

براین اساس توصیه می ‌شود در خودروهای دنده اتوماتیک، به خصوص در هنگام توقف در مسیرهای شیب‌ دار، راننده پس از توقف کامل ابتدا با ترمزدستی خودرو را متوقف کند و بعد با توقفی کوتاه در وضعیت N، وضعیت P را در گیربکس انتخاب کند. در این حالت ممکن است در حالی که ترمزدستی بالا است، در وضعیت N خودرو اندکی حرکت کند و بعد متوقف شود و به این ترتیب وقتی به وضعیت P می ‌رسیم، خودرو کاملا متوقف شده است.

 

در واقع وضعیت P تنها به عنوان سیستم پشتیبان ترمزدستی عمل می‌ کند تا در صورت بروز مشکل و یا ضعف در ترمزدستی، بتواند مانع از حرکت خودرو شود. در اصل مکانیسم گیربکس های اتوماتیک در حالت پارک ( P ) به گونه ای طراحی شده که به شما اجازه‌ ی انتخاب وضعیت پارک را در حال حرکت را نمی‌ دهند. زیرا یک حسگر سرعت در این مکانیسم گنجانده‌ شده است که مانع درگیر شدن مکانیسم پارک می‌ شود.

 

گفتنی است شیوه کارکرد این سیستم به‌ صورت قفل نمودن یک چرخ‌ دنده توسط پین پارک است، با قفل شدن چرخ‌ دنده، چرخش گیربکس متوقف‌ شده و مانع حرکت اتومبیل می‌ شود. که با این وجود در صورت عدم توقف کامل و انتخاب حالت P، احتمال خرابی پین و آسیب جدی به مکانیسم پارک گیربکس وجود خواهد داشت. از این رو توصیه می شود که ابتدا با استفاده از پدال ترمز خودروی خود را متوقف نموده و سپس با استفاده از اهرم شیفتر حالت P را انتخاب نمایید.

 

نحوه ی پارک کردن خودروی دنده اتوماتیک, روش پارک کردن خودروی دنده اتوماتیک, نحوه ی پارک کردن خودروی دنده اتوماتیک چگونه است

پارک کردن خودروهای دنده اتوماتیک

 

قابل ذکر است این مشکل غیر‌قابل ‌حل نیست و در واقع برخی از خودروسازان دکمه‌ ای در کنار اهرم تعویض دنده تعبیه کرده ‌اند که با فشردن آن، حتی در صورت گیر کردن دنده در حالت P، دنده آزاد خواهد شد.

 

بعضی رانندگان با اتکا به این حالت از فعال کردن ترمز دستی یا برقی امتناع می‌کنند که این کار بسیار اشتباه است. پین درگیر شده در گیربکس تحمل فشار وارد شده در شیب را ندارد و امکان شکستن آن زیاد است این حالت موجب آسیب به جعبه دنده و همچنین حرکت خودرو در شیب و آسیب های خطرناک دیگر می شود.

 

حتماً پس از پارک کردن خودرو، ابتدا پدال ترمز را تا انتها فشار دهید و دنده را در حالت N قراردهید سپس ترمز دستی را کاملاً درگیر کنید، پا را از روی ترمز برداشته سپس دنده را در وضعیت P قرار دهید. با این کار آسیبی به جعبه دنده وارد نخواهد شد و فشار شیب را ترمز دستی تحمل خواهد کرد.

 

گردآوری : بخش خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------