معاینه فنی خودروهای سنگین



معاینه فنی خودرو های سنگین, معاینه فنی خودروهای سنگین, مدت زمان معاینه فنی خودروهای سنگین

معاینه فنی خودروهای سنگین چیست ؟

 

آشنایی با معاینه فنی خودروهای سنگین:

معاینه فنی یکی از کارهایی است که تمامی رانندگان خودرو باید در دوره های متفاوتی آن را انجان دهند. به طور کلی هدف انجام معاینه فنی آزمون آلاینده ها و بررسی وضعیت سلامت خودرو است. یکی از مهم ترین بخش هایی که در معاینه فنی مورد بررسی قرار می گیرد، تضمین ایمنی خودرو و کارایی سیستم ترمز می باشد. در این مقاله بیتوته شما را با معاینه فنی خودروهای سنگین آشنا می کنیم.

معاینه فنی چیست و چه خودروهایی باید حتما آن را داشته باشند؟

همان طور که از نام آن مشخص است. به کلیه اقداماتی که توسط کارشناسان این مراکز برای تست و بررسی ایرادات ظاهری و فنی قطعات مختلف وسایل نقلیه انجام می شود، معاینه فنی گفته می شود. هدف از انجام معاینه فنی، میزان آلاینده موتور و کارایی تست سیستم ترمز است. همچنین از جمله کارهایی که در این مراکز انجام می شوند. عبارتند از:

 

– بازدید از چراغ های جلو و عقب وسایل نقلیه

– تست عملکرد کمک فنرها، اتصالات جلوبندی و وضعیت ظاهری خودرو

– تست ترمز از جمله بررسی ترمز جلو، عقب و دستی خودرو

– بررسی چرخ های جلو و عقب

 

درصورتی که ایمنی و سلامت خودرو مورد بررسی قرار بگیرد و خودروی شما در تمام آزمون ها تایید شود، معاینه فنی به دارنده وسیله نقلیه داده می شود. در صورتی که خودرو مورد نظر در هر یک از بخش هایی همچون ترمز جلو، عقب، ترمز دستی و … دارای ایراد باشد، خودرو رد می شود و باید برای رفع ایرادات فنی به تعمیرکار مراجعه کنید و سپس دوباره به این مراکز برگردید تا بتوانید بازبینی خودرو را انجام دهید.

 

معاینه فنی نه تنها از عملکرد صحیح وسیله نقلیه شما اطمینان می دهد، بلکه به دلایل زیست محیطی و برای تضمین رقابت منصفانه در بخش حمل و نقل نیز مهم است.

 

2 نوع ارزیابی وجود دارد : بازرسی در محل و بررسی های دوره ای، که در آن مالکان باید وسیله نقلیه را به یک مرکز تخصصی ببرند.

 

کدام خودروها باید معاینه فنی را داشته باشند ؟

بازبینی خودرو برای تمام وسایل نقلیه ای که تولیدشان در کارخانه بیشتر از 4 سال است، ضروری است. در صورتی که سال تولید خودرو شما یکی از موارد زیر است باید برای گرفتن آن اقدام کنید. 

 

برای دریافت یا تمدید معاینه فنی وسایل نقلیه عمومی سبک و سنگین با عمر کمتر از 10 سال، وسایل نقلیه دولتی، وسیله نقلیه سبک و سنگین فوریت پزشکی و امدادی باید هر 6 ماه یک بار به این مراکز مراجعه کنید. همچنین برای وسایل نقلیه عمومی سبک و سنگین درون شهری و برون شهری باید هر سه ماه یک بار به این مراکز مراجعه کنید. در غیر این صورت در صورت عدم انجام بازبینی خودرو مشمول پرداخت مبلغی به صورت روزانه خواهد بود که در سال 1401 مشمول پرداخت روزانه 50 هزار تومان خواهید بود.

 

تمامی خودروهایی که مخصوص حمل بار یا مسافر هستند در دسته ی خودروهای سنگین قرار می گیرند. به عنوان مثال: اتوبوس ها، مینی بوس، میدلباس و وسایل نقلیه باری که ظرفیت آن ها بیش تر از 3/5 تن باشد. مثل: انواع کامیونت، کامیون، تریلر، کشنده، تانکر، یدک، نیمه یدک، ون باری، لوری و …

 

نوع سوخت استفاده شده برای خودروها اهمیت ندارد و باید دارای پلاک مستقل باشند. ماشین های سنگین نیز مانند ماشین های سبک باید دارای معاینه فنی باشد.

 

اعتبار معاینه فنی خودروهای سنگین, معاینه فنی چیست, در معاینه فنی خودروهای سنگین چه چیزی بررسی می شود

نحوه ی معاینه فنی خودروهای سنگین

 

معاینه فنی ماشین های سنگین :

با توجه به آمار بسیار بالای تصادفات جاده ای در کشور و بیشترین تصادفات به دلیل نقص فنی اعلام شده است. سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای برای کاهش آمار میزان این تصادفات که بیشتر آن مربوط به خودروهای سنگین و نیمه سنگین است، اقدام به برگزاری سامانه برخط معاینه فنی کرده است، تا از این طریق بتواند به کمک سایر دستگاه های نظارتی بر عملکرد مراکز معاینه فنی خودروهای ذکر شده نظارت دقیق‌ تری انجام دهد.

 

نظارت بر عملکرد مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین توسط اداره کل راهداری، اداره کل محیط زیست، استانداری و پلیس راه انجام می شود. عملکرد این مراکز نیز توسط سامانه کنترل و نظارت انجام می شود. 

 

به این صورت که تمامی خودرو های سنگین که برای معاینه فنی به هریک از مراکز موجود در کشور مراجعه می کنند، به صورت آنلاین تصویر ورود و خروج آن ها ثبت می شود. 

 

بررسی هایی که در این مراکز صورت می گیرد بیشتر مربوط به تست ترمز، لغزش جانبی، آلایندگی ها، تست های بصری و جانبی همانند: شیشه ها، وضعیت اتاق و لاستیک می باشد. که تمامی این موارد توسط کارشناس مخصوص بررسی می شود.

 

روش معاینه فنی خودروهای سنگین, مدت اعتبار معاینه فنی خودروهای سنگین, دلایل معاینه فنی خودروهای سنگین چیست

اعتبار معاینه فنی خودروهای سنگین

 

زمان معاینه فنی خودروهای سنگین و مدت اعتبار آن

خودروهای سنگینی که به تازگی تولید می شوند و سال ساخت آن ها زیر یک سال است احتیاجی به انجام معاینه فنی ندارند.

 

اما در خصوص خودروهایی که عمر آن ها بالای یک سال و تا ده سال است، مدت اعتبار معاینه فنی 6 ماه است و خودروهای سنگینی که بالای ده سال عمر دارند، مدت اعتبار معاینه فنی آن ها 3 ماهه است.

 

مواردی که در معاینه فنی خودرو های سنگین بررسی می شود ؟

از جمله مواردی که رانندگان خودروهای سنگین باید بیش از مراجعه به مراکز معاینه فنی به آنها رسیدگی کنند تا بتوانند تاییدیه را به دست آورند شامل : 

 

کیفیت عاج لاستیک ها، وضعیت چرخ ها، شیشه ها و آینه ها، چراغ ها، کمربند ایمنی، وضعیت باک، درب ها، سیستم ترمز خودرو، وضعیت اگزوز، میزان آلایندگی، کیلومتر شمار، وضعیت جلوبندی، فرمان، اعتبار شارژ کپسول اطفاء حریق و جعبه کمک های اولیه و سایر موارد این چنینی اشاره کرد.

 

استعلام معاینه فنی خودروهای سنگین

مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین و نیمه سنگین مدتی است که به سامانه متمرکز یکپارچه به نام سیمفا متصل شده است. یعنی عملیات انجام معاینه فنی خودروهای سنگین همانند کامیون به صورت غیر برخط انجام می‌ شود. 

 

نتایج آزمون های انجام شده در این مراکز و تحت وب سرویس به مرکز داده سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ارسال می شود و از این طریق تمامی اطلاعات به خوبی نگهداری می شود.

 

خودروهای سنگین و کامیون هایی که بعد از ساعت 22 شب می خواهند وارد شهر تهران شوند باید حتما دارای برگه معاینه فنی باشند، در غیر این صورت اجازه ورود به داخل شهر برای آن ها وجود ندارد.

 

گردآوری: بخش خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------