بیمه شخص ثالث چیست؟



بیمه شخص ثالث, محاسبه بیمه شخص ثالث, استعلام بیمه شخص ثالث

بیمه شخص ثالث چیست؟

 

همه چیز درباره بیمه شخص ثالث

یکی از پرطرفدارترین بیمه های وسایل نقلیه بیمه شخص ثالث است. شاید یکی از دلایل طرفداری زیاد آن، اجباری بودن آن است. اگر وسیله ی نقلیه ای بیمه ی شخص ثالث نباشد. عواقب سنگینی را برای مالک خودرو در پی خواهد داشت. در ادامه شما را با بیمه شخص ثالث آشنا می کنیم.

بیمه شخص ثالث چیست؟ شخص ثالث کیست؟

در بیمه شخص ثالث، مالک وسیله نقلیه شخص اول به شمار می آید. (اکثر بیمه نامه ها تحت عنوان بیمه گزار شناخته می شود)، شرکت بیمه شخص ثانی است که متعهد به جبران هزینه ها طبق بیمه نامه است. شرکت بیمه در بیمه نامه با عنوان بیمه گر درج می شود. در نهایت، فرد زیان دیده در حوادث رانندگی شخص ثالث است. (منظور از زیان دیده هر شخص غیر از راننده مقصر است). حال که با تعریف شخص ثالث آشنا شدید، باید بدانید که "بیمه شخص ثالث چیست". تعریف این بیمه بسیار مهم است.

 

تمام اشخاصی که در یک حادثه تصادف، زیان مالی و جانی می بینند تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار می گیرند. این بیمه هزینه های مربوط به درمان، فوت و خسارات به اموال را جبران می کند. در این گونه اتفاقات راننده مقصر هم می تواند از مزایای بیمه حوادث راننده که شاخه ای جدید از بیمه شخص ثالث به شمار می آید استفاده کند. باید توجه داشت که بیمه حوادث راننده فقط زیان های جانی را به عهده می گیرد و در مقابلِ زیان های مالی هیچ گونه مسئولیتی ندارد.

 

چرا نام این بیمه نامه ثالث است؟

اگر در حادثه و تصادف در برخورد با افراد و خودروهای دیگر خسارت مالی یا جانی به آن ها وارد شود، راننده خودروی مقصر ملزم است که خسارت اتفاق افتاده را جبران کند. در برخی از حوادث ممکن است خسارات بسیار سنگینی اتفاق افتاده بیفتد که پرداخت چنین خسارتی برای راننده مقصر بسیار سخت باشد. از این رو بیمه شخص ثالث با دریافت مبالغی به صورت اقساط و یا به صورت نقدی خسارات اتفاق افتاده را به صورت یکجا به فرد زیان دیده پرداخت می کند.

 

نام این بیمه نامه به این علت بیمه ثالث گفته می شود که در بالا گفتیم، در بیمه شخص ثالث راننده وسیله نقلیه را می توان شخص اول در نظر گرفت، شرکت بیمه شخص ثانی است که خسارت را پرداخت می کند و در نهایت شخص ثالث فرد زیان دیده در حادثه است. در واقع هر فرد دیگری به غیر از راننده که در یک حادثه تصادف، زیان مالی و جانی داشته باشند شخص ثالث به حساب می آید و خسارتش با این بیمه نامه قابل جبران می باشد.

 

چرا بیمه شخص ثالث اجباری است؟

تا به حال به این فکر کرده‌اید اگر بیمه شخص ثالث اجباری نبود چه اتفاقی می‌افتد، فرض کنید در یک حادثه رانندگی منجر به فوت یا آسیب جانی به شخص یا اشخاصی شده است. دراین شرایط زیاندیده با وجود آسیب وارد شده می‌بایست برای دریافت خسارت خود در دادگاه‌ها و به دنبال آدرس و نشانی راننده باشد، حتی ممکن است راننده متواری شود و اوضاع از آنچه که هست بدتر شود.

 

البته اگر راننده را پیدا کنیم و بتوانیم شکایت کنیم، اگر راننده نتواند خسارت ما را بپردازد می‌بایست تا مدت‌ها برای دریافت خسارت‌مان یا هزینه‌های پزشکی و درمانی‌مان منتظر بمانیم تا راننده مبلغی را بپردازد. البته که اگر خودرویی هم آسیب دیده باشد دریافت خسارت آن مثل شکستن شاخ فیل است. اگر بخواهیم از نگاه راننده مقصر به ماجرا نگاه کنیم برای یک تصادف جانی بازداشت شده و از کار و زندگی تا زمان رأی دادگاه یا گذاشتن وثیقه معتبر بیافتد.

 

بیمه شخص ثالث برای حمایت از مقصر و زیاندیده در زمان وقوع حوادث رانندگی اجباری شده است و هر کس که خودرویی دارد می‌بایست این بیمه نامه را برای جبران خسارت‌های احتمالی و احقاق حقوق زیاندیده و جبران آسیب وارده به راننده خریداری نماید.

 

بیمه شخص ثالث مربوط به چه وسایل نقلیه ای است؟

بر اساس "قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث" تمامی وسایل نقلیه باید بیمه شخص ثالث داشته باشند. در ماده یک این قانون چنین آمده که:

 

کلیه دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی و انواع یدک و تریلر متصل به وسایل مزبور و قطارهای راه آهن اعم از اینکه اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند مسئول جبران خسارات بدنی و مالی هستند که در اثر حوادث وسایل نقلیه مزبور یا محمولات آن ها به اشخاص ثالث وارد شود و موظفند بیمه شخص ثالث را تهیه کنند.

 

 

قیمت بیمه شخص ثالث, نرخ بیمه شخص ثالث, بیمه شخص ثالث چیست

انواع خسارت هایی که بیمه شخص ثالث پرداخت می کند

 

انواع خسارت ها در بیمه شخص ثالث

لازم است بدانید که در بیمه شخص ثالث، با دو نوع خسارت مواجه هستیم :

 

— خسارات جانی

— خسارات مالی

— خسارت سرنشین

 

به هرگونه آسیبی که به جسم افراد وارد شود خسارات جانی می گوئیم از جمله :

 

• زخم و برخورد معمولی تا از کارافتادگی

• نقص عضو

• قطع عضو

• هزینه های پزشکی وارد شده در اثر حادثه یا فوت و...

 

خسارات مالی نیز شامل تمامی خسارات وارد شده برای شخص ثالث و اموال و غیرمنقول وی هستند.

 

مزایای بیمه شخص ثالث خودرو

همانطور که متوجه شده اید بیمه شخص ثالث خودرو یک بیمه اجباری است و مزایا و معایب این بیمه چندان هم برای خرید بیمه نامه شخص ثالث خودرو اهمیتی ندارد؛ اما شما را با مزایا و معایب بیمه شخص ثالث خودرو آشنا می کنیم.

 

– یکی از اصلی ترین مزایای اصلی بیمه شخص ثالث این است که افراد بیمه شده در زمان حوادث دیگر نگران هزینه های مربوط به درمان و یا فوت فرد آسیب دیده نیستند؛ زیرا یکی از پوشش های اصلی بیمه شخص ثالث، پرداخت هزینه های مربوط به درمان و یا فوت فرد سوم یا شخص ثالث می باشد. بنابراین، از اصلی ترین مزایایی که می توان برای بیمه شخص ثالث خودرو در نظر گرفت، همین موضوع است.

 

– یکی دیگر از مزایایی که می توان برای بیمه شخص ثالث خودرو در نظر گرفت این است که نرخ بیمه شخص ثالث خودرو  ثابت است. در واقع، فرقی نمی کند که شما از کدام یک از شرکت های بیمه گر می خواهید بیمه شخص ثالث ماشین را خریداری کنید. در هر صورت، این امکان برای شما فراهم شده است که بتوانید با یک نرخ ثابت و هزینه مشخصی بیمه شخص ثالث خودرو را خریداری کنید.

 

نکته : البته در صورتی که بخواهید سقف تعهدات بیمه ای شرکت بیمه گر را برای بیمه شخص ثالث خودرو افزایش دهید، می توانید هزینه ای را اضافه بر نرخ ثابت تعیین شده برای نرخ پایه بیمه شخص ثالث بپردازید.

 

– از دیگر مزایای بیمه شخص ثالث خودرو این است که نوع مدل خودروی شما در قیمت تمام شده بیمه شخص خودروی شما تاثیرگذار نیست! در واقع، فرقی نمی کند که شما دارای چه نوع خودرو، با چند سال کار و ... هستید؛ چرا که هزینه مربوط به بیمه شخص ثالث خودرو در برندهای مختلف خودرو یکسان است.

 

– در صورتی که شما در چند سال اخیر هیچ گونه خسارتی را از بیمه شخص ثالث دریافت نکرده اید، مشمول تخفیف خواهید شد. در سال های ابتدایی خرید بیمه شخص ثالث خودرو، درصد کمی برای تخفیف بیمه شخص ثالث خودرو در نظر گرفته می شود؛ اما در صورتی که افراد بیش از 9 سال هیچ خسارتی را از شرکت بیمه گر دریافت نکرده باشند، مشمول تخفیف 45 درصدی خواهند شد.

 

– افرادی که قصد خرید بیمه شخص ثالث را دارند، می توانند با خرید این بیمه در مدت زمان بیشتری هزینه کمتری را برای خریداری بیمه شخص ثالث بپردازند. این نیز یکی از مزایای خرید بیمه شخص ثالث ماشین می باشد.

 

 قیمت بیمه شخص ثالث, نرخ بیمه شخص ثالث, بیمه شخص ثالث چیست

مزایا و معایب بیمه شخص ثالث

 

معایب بیمه شخص ثالث خودرو

به هر حال بیمه شخص ثالث ماشین بی عیب نیست و داشتن آن هم عیب هایی را به دنبال دارد. شما را با معایب بیمه شخص ثالث خودرو آشنا می کنیم.

 

– اصلی ترین عیبی که می توان برای بیمه شخص ثالث در نظر گرفت این است که این بیمه، اجباری است. چند سالی است که از اجباری بودن این بیمه می گذرد و بسیاری از افراد با این موضوع کنار آمده اند؛ اما به هر حال اجباری بودن این بیمه به نفع فرد بیمه شده، مخصوصا در زمان تصادف و خسارت.

 

– بیمه شخص ثالث از آن دسته از بیمه هایی است که برای فعال کردن آن باید به صورت سالانه حق بیمه ای را پرداخت کرد؛ اما این بیمه فقط در زمان خسارت و تصادفات به کار می آید و هزینه های مربوط به خسارت اعمال شده را، پرداخت می کند. در واقع، افرادی که بیمه شخص ثالث را خریداری می کنند باید به صورت سالانه حق بیمه بپردازند؛ اما بیمه فقط در زمان تصادف و خسارت مبلغی را به عنوان خسارت به شخص ثالث و آسیب دیده پرداخت می کند.

 

- بیمه شخص ثالث، خساراتی که فقط در جریان تصادف به فرد آسیب دیده، وارد می شود را پرداخت می کند و پوششی برای جبران خساراتی که به فرد بیمه شده وارد می شود، ندارد.

 

– نوع کاربردی ماشین در قیمت بیمه شخص ثالث موثر است. بدیهی است که هر چه نوع کاربری ماشین به گونه ای باشد که احتمال آسیب رسیدن زیادتر باشد، هزینه مربوط به بیمه شخص ثالث افزایش پیدا می کند. به طور مثال رانندگان تاکسی و خودروهایی که در مراکز آموزش رانندگی فعالیت می کنند می بایست هزینه بیشتری را برای خرید بیمه شخص ثالث بپردازند.

 

– معمولا برای پرداخت حق بیمه شخص ثالث، نیاز است که اشخاص هزینه حق بیمه را به صورت سالانه پرداخت کنند. البته بعضی از شرکت های بیمه گر امکان پرداخت قسطی را برای افراد فراهم کرده اند؛ اما به هر حال ممکن است که در پرداخت قسطی هزینه بیشتری از فرد بیمه شده دریافت کنند و در پرداخت سالانه و به صورت یکجا تخفیفی نیز به فرد بیمه شده تعلق بگیرد. این موضوع هم یک عیب و هم یکی از مزایای بیمه شخص ثالث ماشین می باشد.

 

نرخ و قیمت بیمه شخص ثالث

همانطور که می‌دانید در سال 1400 نرخ دیه افزایش یافته است. به همین علت نرخ بیمه شخص ثالث افزایش 37 درصدی را احساس کرد. تعیین نرخ بیمه شخص ثالث به عوامل زیر بستگی دارد :

 

۱. نوع خودرو

۲. تعداد سیلندر

۳. تخفیف عدم خسارت

۴. کاربری خودرو

۵. تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث

۶. میزان پوشش مالی

۷. جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث

۸. و...

 

بنابراین نرخ بیمه هر سال و مطابق اعلام سازمان بیمه مرکزی تغییر می کند.

 

 نوع خودروی سواری شخصی  مبلغ حق بیمه پایه به تومان
 کمتر از چهار سیلندر  ۱,۹۳۷,۵۰۰
 پیکان، پراید و سپند ۲,۲۹۴,۳۰۰
 چهار سیلندر ۲,۶۹۷,۱۰۰
 بالاتر از چهار سیلندر ۳,۰۱۸,۴۰۰

 

نرخ بیمه برای خودروهای سواری مسافرکش درون شهری: 10 درصد

برای خودروهای مسافرکش برون شهری: 20 درصد به مبالغ فوق افزوده می شود.

 

گردآوری: بخش خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------