نحوه بکسل کردن خودرو با خودروی دیگر



نحوه ی بکسل کردن خودرو, آموزش صحیح بکسل کردن خودرو, آموزش قدم به قدم بکسل کردن ماشین

در عمل بکسل کردن خودرو، خودروی معیوب به یک تعمیرگاه خودرو منتقل می شود

 

بکسل کردن خودرو چیست + نکات لازم جهت بکسل کردن خودرو

بکسل کردن خودرو فرآیندی است که با هدف انتقال خودروی معیوب به یک تعمیرگاه خودرو صورت می گیرد. به منظور تکمیل فرایند بکسل کردن به طریقه ی صحیح، ضرورت دارد که خودروی معیوب از سیستم فرمان و ترمز مناسبی برخوردار باشد. به عبارتی فقدان سیستم ترمز و فرمان منجر به عدم دسترسی و نظارت به محدوده ی حرکت خودرو می گردد. 

بکسل کردن خودرو چیست؟

بکسل کردن خودرو فرآیندی است که در طی آن یک خودرو معیوب را که دچار نقص فنی یا حادثه شده است، به وسیله ی ابزار یدک کشی به یک خودروی سالم متصل می کنند تا آن را تا تعمیرگاه و مکانیک حمل شود. 

 

لازم به ذکر است که در صورتی که سیستم ترمز و فرمان خودرو بر اثر سانحه ی تصادف معیوب شده باشند، اتومبیل را به وسیله ی جرثقیل بکسل می کنند.

در ادامه برخی از شرایط خودرو برای بکسل کردن را ذکر می کنیم:

• عدم کارکرد موتور خودرو

• عدم کارکرد سیستم برقی

• از هم گسستگی تسمه تایمینگ

• شکستگی پلوس چرخ ها

• عدم روشن شدن خودرو

 

بکسل کردن خودرو چیست, روش صحیح بکسل کردن ماشین, ساخت بکسل ثابت خودرو

ضروری ترین مورد برای بکسل کردن خودرو، وجود یک خودروی سالم است

 

تجهیزات مورد نیاز برای بکسل کردن خودرو

ضروری ترین تجهیزات در خصوص بکسل کردن خودرو، وجود یک خودروی سالم است که قابلیت حمل خودروی معیوب را داشته باشد. در واقع توجه به نکات ایمنی و در نظر گرفتن قابلیت خودروی یدک کش بسیار حائز اهمیت است زیرا در صورت عدم توجه، احتمال تداخل آسیب به هر دو خودروی معیوب و سالم وجود دارد. 

 

علاوه بر این، ابزاری که در راستای بکسل کردن خودرو مورد استفاده قرار می گیرد نیز اهمیت دارد. به منظور یدک کشی و بکسل کردن خودرو توصیه می شود از تسمه، سیم بکسل، طناب محکم و زنجیر استفاده کنید.

 

زنجیر و سیم بکسل از لحاظ استحکام بسیار مقاوم هستند. اما زنجیر در مسافت های کوتاه، چندان مناسب بکسل کردن نیست. در واقع زنجیر همانند سیم و طناب از خاصیت کشسانی برخوردار نمی باشد. بدین جهت احتمال می رود در حین جا به جایی منجر به شکستگی اتصالات بکس شود. 

 

بنابراین تسمه نواری مناسب ترین ابزار در خصوص بکسل کردن خودرو است که متشکل از عنصر پلی استر یا نایلون می باشد. علاوه بر این در دو طرف تسمه نواری حلقه های مخصوص به بکسل قرار دارد. 

 

ضرر بکسل کردن خودرو, بکسل کردن خودرو چیست, روش صحیح بکسل کردن ماشین

برای بکسل کردن خودرو به زنجیر و سیم بکسل مقاوم احتیاج خواهید داشت

 

مشخصه های سیم بکسل استاندارد

سیم های بکسل از لحاظ اندازه، متریال، سایز، استاندارد تولید، روکش، ساختار، تنسایل، آبکاری و بافت در گونه های مختلف طراحی می شوند. در واقع انتخاب سیم بکسل مناسب برای خودرو ها امری مهندسی است که بر اساس مکانیزم خودروها انتخاب می شود. 

افراد کارآزموده، سیم های بکسل را بر حسب میزان بار وارده به سیم انتخاب می کنند. آن ها به صورت مهندسی ضریب هایی را در نظر می گیرند و بر اساس میزان ضریب متریال، سایز و تنسایل، سیم بکسل مناسب را مشخص می کنند. 

 

نحوه ی بکسل کردن خودرو 

بکسل کردن خودرو در مواقع حادثه یا نقص فنی خودرو کارایی دارد. به عبارتی دیگر بکسل کردن به افراد کمک می کند تا خودروی معیوب را به سمت تعمیر گاه هدایت کنند. 

 

مرحله ی اول

به منظور بکسل کردن خودرو ابتدا از صحت کارکرد سیستم فرمان خودرو اطمینان حاصل کنید زیرا در طول بکسل کردن ملزم هستید تا خودرو را در راستای خودروی سالم قرار دهید و بر خودرو تسلط کامل داشته باشید. 

 

علاوه بر این سیستم ترمز خودرو را نیز مورد وارسی قرار دهید. توجه داشته باشید که در مسیر های سراشیبی موظف هستید به آرامی ترمز را فشار دهید تا به خودروی یدک کش برخورد نکنید. توجه داشته باشید که خودروی مجهز به سیستم ترمز هیدرولیک در حین عدم کارایی موتور محدود می گردد. 

 

لذا توصیه می شود در صورتی که خودروی شما به سیستم هیدرولیک مجهز است، یک وانت یدک کش یا یک خودرو بر را کرایه کنید و از بکسل کردن اتومبیل پرهیز کنید. 

پس از کسب اطمینان از صحت و سلامت سیستم ترمز و فرمان، مسیری خلوت و ایمن را در خصوص بکسل کردن انتخاب کنید. در واقع اتوبان، مسیر های پر پیچ و خم و جاده های ناهموار مسیر مناسبی برای بکسل کردن به شمار نمی روند. 

 

بکسل کردن خودرو, ضرر بکسل کردن خودرو, بکسل کردن خودرو چیست

تسمه نواری مناسب ترین ابزار برای بکسل کردن خودرو است

 

مرحله ی دوم

همان طور که بیان کردیم برای بکسل کردن خودروی معیوب نیاز به یک خودروی سالم دارید که قادر به حمل خودرو باشد. برای مثال یک خودروی هاچ بک گزینه ی مناسبی برای حمل یک نیسان یا مزدا نمی باشد زیرا این امر به طور مستقیم به شاسی و موتور خودروی سالم آسیب وارد می کند. 

 

مرحله ی سوم

مرحله ی بعدی، مختص انتخاب یک ابزار برای وصل کردن خودرو ها به یکدیگر است. مناسب ترین گزینه، تسمه نواری است. در صورت عدم دسترسی به تسمه نواری، زنجیر، طناب و سیم بکسل نیز گزینه های مناسبی هستند. 

 

بر روی سپر جلو و عقب خودرو ها توسط کمپانی سازنده ی اتومبیل قلاب یا فریم حلقه ای شکلی تعبیه شده است که مخصوص نصب سیم بکسل است. لازم به ذکر است که محل قرار گیری قلاب مخصوص یدک کشی در خودرو های متعدد، متفاوت است.

شما می توانید برای اتصال سیم یدک کش یک طرف سیم را به قسمت سپر جلویی خودروی معیوب و طرف دیگر سیم را به سپر عقبی خودروی یدک کش وصل کنید. 

 

نحوه ی بکسل کردن خودرو, آموزش صحیح بکسل کردن خودرو, آموزش قدم به قدم بکسل کردن ماشین

در صورت مجهز بودن خودرو به ترمز هیدرولیک، از بکسل کردن خودرو خودداری کنید

 

مرحله ی چهارم

پس از اتصال خودروها به سیم یدک کشی، دنده ی خودروی معیوب را در شرایط خلاصی قرار دهید و پدال ترمز را رها کنید. همچنین به طور همزمان با حرکت خودروی کشنده، آماده ی حرکت شوید.

 

در اکثر موارد خودرو های جاده ای شتاب و سرعت بسیار زیادی دارند. این در حالی است که یک خودروی یدک کشی قادر به شتاب گیری مناسب نمی باشد و همواره ملزم است تا نکات ایمنی را رعایت کند. 

 

بدین جهت به منظور جلوگیری از تصادفات جاده ای، می بایست در طول بکسل کردن، چراغ های خطر یا فلاشر خودرو را روشن کنید تا سرنشینان خودرو های عقبی سرعت و شتاب اتومبیل خود را کنترل کنند. 

 

یدک کشیدن خودرو, بکسل کردن خودرو, ضرر بکسل کردن خودرو

حداکثر فاصله ی بین خودروها در هنگام بکسل کردن خودرو 4/5 متر است

 

نکات حائز اهمیت در راستای بکسل کردن خودرو

سیم بکسل برای بکسل کردن خودرو

بهتر است بدانید که در مواقعی که سیم و طناب بکسل از استحکام بالایی برخوردار نباشد، در حین حرکت خودروی یدک کش، خودروی معیوب دچار تکان ناگهانی می گردد. 

قلاب روی سپر اتومبیل برای حمل بارهای سبک طراحی شده است. به عبارتی قلاب روی سپر، برای کشیدن خودرو های سنگین مناسب نمی باشد و در صورت عدم توجه به نکات ایمنی، به طور مستقیم بر قطعات سیستم تعلیق فشار وارد می کند. 

 

سیستم ترمز هنگام بکسل کردن خودرو

سرنشین خودروی معیوب ملزم است تا از ترمزهای ناگهانی پرهیز کند. زیرا ترمزگیری های بیهوده سبب کشش سیم بکسل و تداخل به کارکرد خودروها می گردد. 

سرنشین خودروی معیوب موظف است تا رانندگی را با سرنشین خودروی یدک کش تنظیم کند. حداکثر فاصله ی میان خودرو ها 4/5 متر است.

در مواقعی که فاصله ی خودرو ها بیش از 1/5متر باشد، ملزم هستید تا یک پارچه ی رنگی را در مرکز طناب و نوار ها قرار دهید.

 

آگاهی از علائم رفتاری هنگام بکسل کردن خودرو

آگاهی راننده ی یدک کش از علائم رفتاری و حرکت های دست و صورت ضرورت دارد. در واقع رانندگان می توانند از این طریق یکدیگر را متوجه اهداف خود کنند. 

به منظور آگاه سازی رانندگان جاده ای بر روی سقف یا آنتن خودرو، نشانه ای از بکسل یا حتی پارچه ای شبیه به پرچم قرار دهید.

مناسب ترین وضعیت قرار گیری سوئیچ در حالت A است. خارج سازی و بستن سوئیچ در حین بکسل کردن منجر به قفل شدن فرمان می گردد. 

 

توزیع بار هنگام بکسل کردن خودرو

بار سنگین خودرو سبب تحمیل فشار بر سیستم تعلیق خودرو می گردد. بدین جهت وسایل موجود در خودرو را در اقصی نقاط اتومبیل توزیع کنید. اکثر اجسام سنگین را در نزدیکی اکسل عقبی خودرو قرار دهید. 

 

سرعت و شتاب خودروی یدک کش هنگام بکسل کردن خودرو

خودروهای یدک کش و معیوب تأثیر پذیری بالایی دارند. با شتاب گیری خودروی یدک کش، باد جانبی افزایش پیدا می کمند و تعادل و پایداری خودروی معیوب مختل می گردد. 

 

خنک سازی خودروی یدک کش هنگام بکسل کردن خودرو

یدک کشی در سطوح شیب دار منجر به ارتقای دمای آب سیستم خنک کننده می گردد. در واقع سیستم فنی خودرو ها به صورت الکتریکی کنترل می شود لذا مناسب است تا محدوده ی دور موتور خودرو کاهش پیدا کند و اتومبیل در دنده ی سنگین حرکت کند. 

در دفترچه های راهنمای خودرو ویژگی های یک خودروی یدک کش ذکر شده است. شما می توانید بر اساس آن از قابلیت خودرو ها اطمینان حاصل کنید و فشار باد لاستیک اتومبیل را مورد بررسی  قرار دهید. 

 

روش صحیح بکسل کردن ماشین, ساخت بکسل ثابت خودرو, بکسل ماشین با طناب

در طول بکسل کردن خودرو به منظور آگاه سازی عمومی چراغ های خطر را روشن کنید

 

جمع بندی مطالب و سخن پایانی

بکسل کردن خودرو در مواقعی که اتومبیل دچار نقص فنی شده است کارایی دارد. البته یک خودرو معیوب جهت بکسل کردن نیاز به یک سیستم فرمان، چرخ و سیستم ترمز سالم دارد. 

فرایند بکسل کردن خودرو با هدف هدایت خودروی معیوب به مکانیکی صورت می گیرد. 

 

برای این منظور به دو ابزار نیاز است. ابزار اول وجود خودروی سالم به عنوان یدک کشی که از قابلیت حمل خودروی معیوب برخوردار باشد. علاوه بر این، خودروی یدک کش باید از لحاظ مکانیزمی و فشار لاستیک ها در شرایط مناسبی قرار داشته باشد. 

 

ابزار دوم نیز مختص سیم اتصال خودرو ها است. مناسب ترین گزینه در خصوص بکسل کردن، بهره گیری از تسمه نواری از جنس پلی استر یا نایلون است که در دو طرف آن حلقه های مخصوص بکسل تعبیه شده است. توجه داشته باشید که یک مسیر کم تردد را برای بکسل کردن خودرو انتخاب کنید و در طول بکسل کردن، به منظور آگاه سازی عمومی چراغ های خطر یا فلاشر خودرو را روشن کنید. 

 

گرداوری: بخش خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب مجله خودرو(دنیای خودرو، بازار خودرو، اصول تعمیر و نگه داری خودرو و ...)

    سایر مطالب مجله خودرو

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------