لیفتراک چیست؟ مکانیسم کار و کاربرد و اجزای آن



عکس لیفتراک,قطعات لیفتراک,آموزش رانندگی لیفتراک

لیفتراک چیست

 

آیا با انواع و کاربرد لیفتراک ها در صنعت اشنا هستید؟

 لیفتراک یکی از مهم ترین ماشین های سنگین است که در صنعت حمل و نقل کاربردهای بسیار متنوعی دارد. استفاده از این ماشین ها احتیاج به مهارت های خاصی دارد؛ زیرا این ماشین ها سیستم فنر بندی یا تعلیق ندارند. استفاده از لیفتراک ها سبب سهولت در جا به جایی اجسام سنگین می شود. در این مقاله بیتوته قصد داریم در خصوص تاریخچه، انواع و موارد ایمنی کار با لیفتراک صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا در این خصوص بیشتر بدانید.

تاریخچه ی لیفتراک

تولید و استفاده از دستگاه لیفتراک به قرن نوزدهم برمی گردد. جالب است که بدانید قبل از تولید و استفاده از دستگاه لیفتراک کارگران از کامیون های باطری دار برای جابه جایی بارهای خود استفاده می کردند. سپس با پیشرفت ماشین آلات کامیون های برقی و انواع بالابر های دستی و نهایتا خودکار جایگزین شدند.

 

در اواخر دهه ی 1920 با توسعه ی انواع تجهیزات هیدرولیک، لیفتراک های امروزی تولید و وارد صنعت شدند. در حال حاضر انواع لیفتراک در ظرفیت ها و مدل های مختلف با لاستیک های برقی و و لاستیک های توپر برای استفاده در صنایع حمل و نقل مانند: صنایع فلزی، بنادر و کشتی سازی، صنایع ساختمانی، کارگاه های تولیدی و انبارها و... مورد استفاده هستند.

 

لیفتراک صنعتی,مشخصات فنی لیفتراک , لیفتراک

لیفتراک برقی

 

لیفتراک چیست؟

لیفتراک به انواعی از ماشین آلات گفته می شود که برای جابه جایی ابزار و وسایل مختلف در کارخانه ها و کارگاه ها استفاده می شود. برای پیشبرد سریع تر و بهتر کارها در صنایع باید از انواع تجهیزات مناسب برای حمل و نقل وسایل سنگین استفاده کرد.

 

ساختار دستگاه های لیفتراک به صورتی است که در قسمت جلوی خود دو شاخک دارد تا به وسیله ی آنها انواع ابزار و وسایل را به صورت افقی و یا عمودی جابجا کنند. لیفتراک ها به نام چنگال کامیون نیز شناخته می شوند و دارای اجزایی مانند: شاخک، الحاقیات و دکل هستند که متناسب با کار انبار کردن، حمل و نقل، تاسیسات ذخیره سازی و بلند کردن اجسام از این اجزا استفاده می کنند.

 

طراحی این نوع از کامیون ها به گونه ای است که اپراتور از داخل اتاقک به صورت ایستاده و یا نشسته آن را هدایت می کند. این ماشین آلات به وسیله ی موتورهای قابل احتراق و یا باتری های الکتریکی تغذیه می شوند. لیفتراک ها از نظر نظر تولید توان و سوخت به چهار دسته تقسیم می شوند که شامل: لیفتراک های دیزلی (سوخت گازوئیل)، لیفتراک گازی، لیفتراک برقی و لیفتراک دوگانه سوز است.

 

سیستم های انتقال قدرت لیفتراک های برقی با دو روش عملکرد خود را اعمال می کنند. این دو نوع روش شامل: روش انتقال قدرت از طریق دیفرانسیل و گیربکس به سمت چرخ ها و روش دوم انتقال نیروی الکتریکی از به چرخ ها از طریق فاینال درایورها است.

 

سیستم تولید توان در این نوع لیفتراک ها شامل: مولد الکتریکی و موتور احتراق داخلی می شود. همچنین سیستم انتقال قدرت در لیفتراک های سوخت فسیلی شامل: منوال دو سرعته (پاورترین گیربکس دستی) و اتوماتیک ازنوع پاورشیفت، اتوماتیک تک سرعته، دو و یا سه سرعته است.

 

باطری لیفتراک,تعمیرات لیفتراک,انواع لیفتراک

سیستم انتقال قدرت لیفتراک

 

انواع لیفتراک

لیفتراک ها براساس قدرت و نوع سوخت به دو نوع اصلی برقی و احتراق داخلی تقسیم می شوند. برای راهنمایی بیشتر شما در این قسمت از مقاله به بررسی این دو نوع لیفتراک می پردازیم.

 

لیفتراک احتراق داخلی

لیفتراک های داخلی دارای قیمت های پایین تری نسبت به لیفتراک های برقی هستند اما به خاطر نوع سوخت مصرفی خود که شامل: پروپان، گاز طبیعی، گازوئیل و بنزین است، کار کردن با آنها هزینه زیادی دارد.

 

مهم ترین عیب این نوع لیفتراک ها سروصدای زیاد آنها است. اما از آنجایی که ظرفیت باربری آنها بالا است (حدود 60 تن) و به راحتی قابلیت جابجایی اجسام را در فضاهای داخلی فراهم می کنند، کاربرد بسیار زیادی دارند.

 

لیفتراک برقی

لیفتراک های برقی از نظر هزینه ی سوخت و نگهداری نسبت به سایر انواع لیفتراک های دیزلی و گازی بسیار به صرفه تر است. این کامیون ها هیچگونه آلودگی و دودی را در هوا آزاد نمی کنند. بنابراین برای کارخانجات و صنایعی که دارای محیط بسته هستند، بسیار مناسب است.

 

مزیت دیگر لیفتراک های برقی ان است که اندازه ی باطری های آنها کوچک است به همین دلیل اندازه ی این لیفتراک ها نیز کوچک بوده و به راحتی امکان جابجایی آنها در کارخانه وجود دارد. همچنین به دلیل اینکه تنها دارای یک پدال تمرکز و گاز هستند، کار کردن با آنها برای کارگران بسیار ساده است.

 

قطعات لیفتراک,آموزش رانندگی لیفتراک,لوازم لیفتراک

لیفتراک برقی

 

آشنایی با اجزای مختلف لیفتراک

لیفتراک ها به فراخور نوع کاربرد خود از اجزای مشترک و متفاوت مختلفی تشکیل شده اند. اشنایی با این اجزا به شناخت بیشتر شما در خصوص این ماشین های حمل و نقل کمک می کند.

 

قاب کامیون لیفتراک

قاب کامیون در واقع به جزئی گفته می شود که تمام تجهیزات ماشین اعم از: وزن تعادل، لاستیک ها، اجزای اتاق کامیون، دکل و ... به آن متصل است.

 

 لیفتراک,لیفتراک برقی,لیفتراک دستی

اجزای مختلف لیفتراک

 

منبع نیرو لیفتراک

منبع تغذیه به قسمتی گفته می شود که نیروی لازم برای پیشبرد عملکردهای مربوط به جابه جایی لیفتراک را فراهم می کند. ماشین های لیفتراک از انواع سوخت های گازوییلی، بنزین، LPG، گاز طبیعی و CNG استفاده می کنند. البته لیفتراک های برقی منبع انرژی خود را از باتری های اسید سرب و سوختن سلول های سوختی تامین می کنند.

 

وزنه ضد لیفتراک

به قسمت پشتی لیفتراک ها اجزایی به نام ضد وزن چدن متصل می شود. از آنجایی که در لیفتراک های برقی باید وزن بار نسبت به توان باتری میزان مشخصی باشد، این وزنه ها با ایجاد تعادل, این هماهنگی را میان وزن بار و توان لیفتراک ها ایجاد می کنند.

 

لوازم یدکی لیفتراک,باطری لیفتراک,تعمیرات لیفتراک

وزنه ی ضد لیفتراک 

 

کالسکه لیفتراک

کالسکه با قرار گرفتن در محل ریل های دکل، سبب سهولت در جابجایی و پایین و بالا بردن بار در لیفتراک می شوند. از لحاظ عملکرد و اهمیت، این جزء در واقع به عنوان پایه ی لیفتراک درنظر گرفته می شود.

 

دکل لیفتراک

قسمتی که در لیفتراک ها سبب پایین و بالا بردن انواع بارها می شود، دکل است. این جزء به صورت دو شانه ی در هم قفل شده است و سبب کنترل افقی برای جابجایی بارها می شود.

 

آموزش رانندگی لیفتراک,لوازم لیفتراک,لیفتراک صنعتی

دکل لیفتراک

 

رول گیر لیفتراک

اگر در صنعت شما اجزایی لوله ای مانند: چوب، انواع لوله، رول های پلاستیک و موارد مشابه وجود دارد، با کاربرد این جزء احتمالا آشنا هستید. رول گیر لیفتراک دارای دو بازوی بزرگ است و طوری طراحی شده که بتواند اجزای لوله ای شکل را به راحتی گرفته و آن ها را به صورت 360 درجه جابجا کند.

 

ساید شیفت لیفتراک

به جزئی که از طریق آن بتوان بارها را به سمت بالا، پایین، چپ و راست جابجا کرد، ساید شیفت گفته می شود. لیفتراک های که دارای الحاقیه ی ساید شیفت هستند راحت تر و کاراتر بارهای سنگین و حساس را جابجا می کنند.

 

عدل گیر لیفتراک

در بعضی از لیفتراک ها به جای الحاقیه ی شاخک، جزء دیگری به نام عدل وجود دارد. عدل گیر برای بارهایی مناسب هستند که از لحاظ ساختار به گونه ای طراحی شده اند که باید برای جابجایی آنها از اجزای گیره مانند استفاده کرد. برای تفهیم بهتر این نوع بارها می توان به اجزایی مانند: منسوجات پنبه ای و نخ، مواد اولیه ی صنایع، مواد بازیافتی و خمیری اشاره کرد.

 

بلوک گیر لیفتراک

بلوک گیر به نوعی الحاقیه گفته می شود که برای نگهداری و جابجایی بلوک ها کاربرد دارد. از انواع مدل های بلوک گیر لیفتراک در کسب و کار های ساختمان سازی به منظور جابجایی انواع بلوک، کاشی، بعضی از مدل های سنگ و سرامیک استفاده می شود. ساختار بلوک گیر لیفتراک به گونه ای است که در کنار بلوک ها قفل شده و پس از اعمال فشار آن ها را جابجا می کند.

 

فورک پوزیشنر لیفتراک

این جزء برای حمل و نقل سریع و اسان انواع بارهایی استفاده می شود که با سایر الحاقیه ها امکان جابه جایی آن وجود ندارد. فورک پوزیشنر به صاحبان صنایع این امکان را می دهد که تمامی بارهای خود را از طریق تنظیم اندازه ی چنگال های هیدرولیک، فیکس کرده و با سهولت بیشتر آن را جابجا کنند.

 

کارتن کلمپ لیفتراک

برای جابجایی کالاهایی که به علت ساختار سست امکان جابه جایی آنها با سایر الحاقیه ها فراهم نیست، کارتن کلمپ استفاده می شود. کارتن کلمپ دارای دو بازوی آلمینیومی است و با فراهم کردن امکان تنظیم ابعاد به راحتی سبب جا به جایی بارهای دارای بدنه ی سست می شود.

 

گرداوری: بخش خودرو بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------