چه عواملی باعث آب روغن قاطی کردن خودرو می شود؟



دلیل قاطی شدن اب و روغن ماشین, عامل قاطی شدن آب و روغن در خودرو, نشانه های قاطی شدن آب و روغن در خودرو

آب روغن قاطی کردن در خودرو، حاکی از ورود روغن در چرخه آب دارد

 

نشانه‌ها و دلایل آب روغن قاطی کردن خودرو

یکی از مشکلات فنی خودرو، آب روغن قاطی کردن است. عارضه قاطی شدن آب و روغن در موتور خودرو از سوختن واشر سرسیلندر نشأت می گیرد. واشر سرسیلندر، نوعی آب بند فلزی و پلاستیکی به شمار می رود که از نفوذ آب و روغن در محفظه سیلندر جلوگیری می کند. حرکت خودرو در شرایط ترکیب آب و روغن سبب ذوب اجزای داخلی موتور می گردد. 

عامل قاطی شدن آب و روغن در خودرو

قلب تپنده خودرو، موتور است. موتور اتومبیل در راستای تداوم عملکرد مناسب به دو مایع آب و و روغن نیاز دارد. در بخش پیشرانه خودرو، آب و روغن به صورت همزمان جریان دارند. احتمال می رود در طی سایش و سوختن برخی قطعات، دو مایع اصلی موتور خودرو با یکدیگر ادغام شوند.  

 

ترکیب آب و روغن عارضه ای ناهنجار و ناسازگار است که در اصطلاح فنی با عنوان آب روغن قاطی کردن خودرو شناخته می شود. آب روغن قاطی کردن در خودرو، حاکی از ورود روغن در چرخه آب دارد. در بخش رادیاتور، آب نقش چشمگیری در خنک سازی موتور دارد. 

در اکثر موارد، عارضه قاطی شدن آب و روغن در خودرو از سوختن سر سیلندر نشأت می گیرد.

 

زمانی که قطعه مرزی میان آب و روغن خودرو تخریب می شود، زمینه برای ورود روغن به چرخه آب موتور و کانال های مختلف فراهم می گردد. 

با قاطی شدن آب و روغن خودرو، به مکانیزم موتور آسیب وارد می شود. 

خودروهای محصول شرکت رنو و پژو به مثابه ی اتومبیل های فرانسوی از موتور گرم بهره مند هستند.

 

منظور از گرم بودن موتور، بالا بودن دمای موتور در بازه زمانی کارکرد است. بی شک بالا بودن دما سبب قرارگیری موتور در شرایط مناسب برای بازدهی می گردد. با این حال افزایش دمای بیش از حد و به صورت مداوم به قطعات مختلف موتور اعم از واشر سرسیلندر آسیب وارد می کند. 

 

زمانی که عارضه قاطی شدن آب و روغن از سوختن واشر سرسیلندر نشأت می گیرد، نیاز به دمونتاژ سرسیلندر و تعویض واشر سرسیلندر شکل می گیرد. این فرایند نیازمند زمان طولانی و هزینه هنگفت است. 

 

توصیه می شود پس از بروز نشانه های ترکیب شدن آب و روغن از تداوم حرکت خودرو پرهیز کنید. شما می توانید به منظور جلوگیری از تحمیل خسارت های زیان بار، به سرویس های دوره ای توجه کنید.

 

نشانه های قاطی شدن آب و روغن در خودرو, آب روغن قاطی کردن خودرو, دلیل آب روغن قاطی کردن موتور چیست

خروج دود سفید از اگزوز نشانه ی آب روغن قاطی کردن خودرو است

 

واشر سرسیلندر چیست؟

تحقیقات کمپانی های بزرگ خودرو ساز و مهندسان مکانیک حاکی از آن دارد که بهترین عملکرد موتور خودرو در درجه حرارت 850 الی 950 درجه سلسیوس می باشد. لذا اکثر قطعات سازنده فلزی و غیر فلزی موتور به گونه ای طراحی می شوند که در این بازه دمایی راندمان مناسب را داشته باشند.

 

واشر سر سیلندر در بخش پیشرانه خودرو میان سیلندر و سرسیلندر در خصوص جلوگیری از ورود ضایعات و مایعات در داخل موتور تعبیه می گردد. به طور کلی واشر سرسیلندر به موجب قرارگیری در تماس مستقیم با فشار تولیدی ناشی از احتراق درون موتور و حرارت مستحکم تولید می شود.

 

با این حال، احتمال می رود در طی افزایش دمای موتور و افزایش حرارت دوره بازدهی واشر سر سیلندر دستخوش تغییر شود و عارضه سوختن واشر شکل بگیرد. 

عنصر تشکیل دهنده واشر سرسیلندر عمدتا مس، پنبه ی نسوز و فولاد است. واشر به عنوان یک اتصال دهنده، میان چرخه روغن، آب و سیستم احتراق موتور قرار دارد که سبب شکل گیری یک مرز حفاظتی می گردد. 

 

نشانه های قاطی شدن آب و روغن در خودرو 

اصلی ترین نشانه آب و روغن قاطی کردن موتور خودرو، وجود روغن در رادیاتور است. 

یکی دیگر از نشانه های سوختن واشر سرسیلندر، خروج دود سفید از اگزوز و موتور می باشد. هنگامی که با سوختن واشر سرسلیندر، بنزین خودرو با آب یا مایع خنک کننده ترکیب می شود، زمینه برای خروج دود سفید از اگزوز فراهم می شود.

 

در ادامه مهم ترین نشانه های قاطی شدن آب و روغن در خودرو را بیان می کنیم:

• عدم کارکرد مناسب خودرو در هوای سرد

• خروج دود سفید از اگزوز و موتور خودرو 

• شکل گیری بخار در موتور 

• تغییر رنگ موتور به شکل شیری یا نسکافه ای

• سرد بودن رادیاتور در طول کارکرد 

• تغییر در ساختار لوله های متصل به رادیاتور 

 

موتور آب روغن قاطی کرده, آب روغن قاطی کردن ماشین, آب روغن قاطی یعنی چه

جوش آوردن آب موتور اتومبیل از نشانه های آب روغن قاطی کردن خودرو است

 

عوامل دخیل در معیوب شدن واشر سرسیلندر 

عدم کارکرد مناسب فن خنک کننده رادیاتور 

مهم ترین سیستم در موتور های احتراق داخلی، سیستم خنک کننده می باشد. 

موتور های احتراق داخلی برای کارکرد به اشتعال و جرقه نیاز دارند. در طی فعالیت موتور، حرارت بالایی شکل می گیرد. عدم کاهش دما عملکرد موتور خودرو را رو به زوال می برد و راندمان اتومبیل را کاهش می دهد. 

 

وظیفه خنک کردن خودرو در بخش پیشرانه به ویژه موتور بر عهده فن خنک کننده رادیاتور می باشد. فن در مکانیزم خودرو نقش دمنده سیستم خنک کاری را بر عهده دارد که در دو شکل برقی و مکانیکی قابل مشاهده است. 

معیوب بودن فن زمینه را برای افزایش دمای موتور خودرو فراهم می سازد. با افزایش دمای موتور، آب موجود در آن به نقطه جوش می رسد و سبب سوختن واشر سرسیلندر می گردد. 

 

جوش آوردن آب موتور اتومبیل  

مهم ترین عامل جوش آوردن موتور خودرو، کاهش حجم آب در رادیاتور است. علاوه بر این، کاهش خاصیت روغن موتور، معیوب شدن فن رادیاتور، مایع خنک کننده بی کیفیت، خرابی واتر پمپ، انسداد شلنگ های موتور، عدم باز و بسته شدن مناسب ترموستات در جوش آوردن موتور خودرو دخیل هستند. 

شما می توانید با بهره گیری از محلول ضد یخ در فصول سرد سال تا حدودی از جوش آوردن موتور خودرو جلوگیری نمایید. 

 

 دلیل قاطی شدن اب و روغن ماشین, عامل قاطی شدن آب و روغن در خودرو, نشانه های قاطی شدن آب و روغن در خودرو

با قاطی شدن آب و روغن خودرو به مکانیزم موتور آسیب وارد می شود

 

اتمام طول عمر واشر سر سیلندر 

بخش گسترده ای از قطعات سازنده خودرو، مصرفی هستند. منظور از مصرفی بودن قطعات سازنده خودرو، کاهش بازدهی پس از کارکرد در یک بازه زمانی مشخص است. 

واشر سر سلیندر به عنوان یک قطعه مصرفی، دارای یک طول عمر مشخص است. با اتمام طول عمر، میزان بازدهی این قطعه دستخوش تغییر می شود. واشر سرسیلندر برای کارکرد مناسب نیازمند تعویض، در سرویس های دوره ای خودرو است. مثلا داغ شدن بیش از حد موتور ممکن است منجر به نیم سوز شدن واشر سر سیلندر و در نتیجه تعویض آن گردد.

 

تعبیه نامناسب واشر سر سیلندر

یکی از عوامل دخیل در سوختن واشر سرسلیندر، تعبیه و تعمیر نامناسب می باشد. انتخاب یک تعمیر کار حرفه در راستای تعبیه واشر سرسلیندر اهمیت گسترده ای دارد. یک خطای ناچیز در محکم سازی واشر می تواند در کارکرد واشر سرسلیندر اختلال ایجاد کند و زمینه را برای ترکیب آب و روغن فراهم کند. 

بهترین موقعیت قرار گیری واشر سرسیلندر، تعبیه بخش مسی واشر به سمت پایین است. 

 

تشخیص آب روغن قاطی کردن خودرو 

یکی از روش های تشخیص قاطی کردن آب روغن موتور خودرو، از طریق بررسی گیج موتور امکان پذیر است. 

شما می توانید از رنگ و غلظت روغن بر روی نازل پی به ترکیب آب و روغن ببرید. زمانی که عارضه ترکیب دو مایع موتور شکل گرفته باشد، رنگ اصلی روغن به رنگ شیری یا نسکافه ای مبدل می شود. 

 

راه های پیشگیری از آب روغن قاطی کردن خودرو 

بهترین عملکرد در خصوص پیشگیری از آب روغن قاطی کردن خودرو، انجام تست های دوره ای است. در این قبیل تست ها از عملکرد مناسب فن خنک کننده رادیاتور، عدم گرفتگی شلنگ های رادیاتور، سطح کارکرد و بازدهی رادیاتور اطمینان حاصل می شود. 

در ادامه مهم ترین راه های پیشگیری از ترکیب آب و روغن در خودرو را بیان می کنیم:

• بهره گیری مداوم از ضد یخ در مایع خنک کننده 

• اندازه گیری مکرر سطح آب رادیاتور 

• تعویض روغن موتور در موعد مقرر 

 

گردآوری: بخش مجله خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب مجله خودرو(دنیای خودرو، بازار خودرو، اصول تعمیر و نگه داری خودرو و ...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------