فروش جدید ۸ خودروی وارداتی از فردا/ وزیر صمت: حق ندارید مشتری را مجبور به خرید محصولات جدید کنید
- مجموعه: بازار خودرو
- تاریخ ایجاد در جمعه, 26 آبان 1402 18:41
به گزارش تسنیم، آن دسته از متقاضیان سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در مرحله اول ثبت نام نموده و اولویت آنها مشخص شده میرساند، سامانه صرفاً جهت انتخاب خودروهای اعلامی از روز شنبه مورخ ۱۴۰۲/۰۸/۲۷ تا ساعت ۲۳:۵۹ روز دوشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۹ در دسترس است.
در این مرحله متقاضیان میتوانند سه اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر را انتخاب نمایند. لازم به ذکر است هیچگونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفا برای ثبت نام کنندگان قبلی میباشد.
الف- خودروهای دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی:
تبصره: قیمت مندرج در جدول شماره ۱، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینهها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل:بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینههای شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... به قیمتهای فوق اضافه میگردد.
ب- خودروهای دارای قیمت علی الحساب در مبادی ورودی:
تبصره ۱- قیمت علیالحساب اعلام شده، قیمت در مبادی ورودی بوده و هزینهها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینههای شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمتهای قطعی و مصوب اضافه خواهد شد.
تبصره ۲- قیمت قطعی خودروهای مذکور پس از ارایه کلیه مستندات و مدارک مثبته و براساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و اعلام میگردد.
تبصره ۳- ملاک قیمت قطعی خودرو، رقم اعلامی و مصوب توسط شورای رقابت خواهد بود.
تبصره ۴- مبلغ پرداختی در این مرحله و پس از فراخوان اولیه صورت گرفته ۵۰% قیمت علی الحساب خواهد بود که پس از واریز مبلغ مذکور نسبت به انعقاد قرارداد با متقاضی توسط شرکت واردکننده اقدام میگردد.
تبصره ۵- عدم واریز وجه حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه حذف میگردد.
تبصره ۶- حداکثر زمان تحویل خودرو برای قراردادهای منعقده ۳ ماه میباشد لذا واردکنندگان میبایست حداکثر تا سه ماه پس از انعقاد قرارداد نسبت به صدور دعوتنامه تکمیل وجه براساس قیمت قطعی اعلام شده توسط شورای رقابت اقدام و همزمان تحویل خودرو به متقاضی صورت پذیرد.
تبصره ۷- در صورت تاخیر در تحویل، قراردادهای مذکور مشمول جرایم تاخیر در تحویل مقرر در آییننامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو و دستورالعملهای صادره در این خصوص خواهند شد. قراردادهای مذکور مطابق ضوابط مشمول سود مشارکت و انصراف نمیباشند.
تبصره ۸-تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبت نامی قبل متقاضی و اولویت انتخابی خودرو انجام میگیرد.
تبصره ۹- آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مرحله قبل، اولویت اول خودروی انتخابی ایشان لحاظ شده است، امکان تغییر سفارش را ندارند. ولی آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که اولویتهای بعدی انتخابی ایشان لحاظ شده است و هنوز دعوت نامهای از شرکتها دریافت نکرده و تمایل به انتخاب یکی از خودروهای فوق را دارند، میتوانند در این مرحله با مدنظر قراردادن موارد ذیل نسبت به لغو سفارش خود و انتخاب خودروی جدید بر اساس فهرست فوق اقدام نمایند.
*در صورت عدم انصراف و لغو سفارش، اولویت قبلی برای دریافت خودروی به قوت خود باقی است.
* در صورت لغو سفارش قبلی، اولویت قبلی برای دریافت خودروی حذف و باید انتخاب جدید انجام شود.
* تا زمانی که متقاضیان عرضههای قبلی خودروی خود را تحویل نگرفتهاند، عرضه جدیدی برای آن خودروها برای سایر اولویتها صورت نخواهد گرفت.
تبصره ۱۰- اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده ۱۹ آییننامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار میگیرد.
***
هشدار وزیر صمت به خودروسازان: حق ندارید مشتری را مجبور به خرید محصولات جدید کنید
وزیر صمت میگوید: براساس قانون خودروسازان حق ندارند مشتری را مجبور به خرید محصولات جدید خود کنند.
طی چند سال اخیر همواره مردم برای خرید خودرو از خودروسازان داخل با مشکلات زیادی مواجه بودهاند از جمله این مشکلات میتوان به قرعهکشی، احتکار، گرانی، افزایش قیمت، کاهش و عرضه خودرو در بورس کالا و غیره اشاره کرد.
همه این مشکلات چالشهایی را برای خریدارن واقعی خودرو ایجاد کرده است که گویا پایانی هم ندارد، اخیرا خودروسازان، متقاضیان خرید خودرو در سامانه یکپارچه را وادار به خرید خودروهایی مغایر با خودروهای ثبتنامی در سامانه یکپارچه میکنند.
به عنوان مثال شرکت ایرانخودرو در فراخوانی به متقاضیان خرید رانا پلاس که قبلا در سامانه یکپارچه ثبتنام کرده بودند اعلام کرده که به جای این خودرو، رانا پلاس ارتقا یافته یا پژو 207، با قیمت بالاتر تحویل بگیرند.
همچنین این خودروساز در فراخوانی دیگر به مشتریان خود که متقاضی تارا V1 بودهاند اعلام کرده به جای این خودرو برای خرید تارا V1 پلاس واریز وجه کنند. (این خودروها به تازگی به عنوان خودرو جدید در شورای رقابت قیمتگذاری شده است)
دیگر خودروساز کشور، یعنی شرکت سایپا نیز، همسور با ایرانخودرو، اخیرا همین رویکرد را دنبال کرده و به مشتریان خود که در سامانه یکپارچه برای خرید شاهین دندهای (دستی) ثبت نام کرده بودند، اعلام کرده که برای خرید شاهین اتومات (که قیمت بالاتری دارد) تکمیل وجه کنند.
البته خودروساز مدعی است ما مشتری را وادار یا اجبار به خرید خودرو نمیکنیم و اگر خودرویی مغایر با آنچه که متقاضی برای آن ثبتنام کرده را عرضه میکنیم در واقع پیشنهاد میدهیم، اما متقاضایان نگران هستند که نتوانند واریز وجه کنند و سهمیه آنها از دست برود.
همانگونه که گفته شد، خودروهای به اصلاح پیشنهادی خودروسازان قیمت بالاتری نسبت به خودروی مورد تقاضای مشتریان دارد و همین موضوع موجب شده است متقاضیانی که ماهها در انتظار خرید خودرو در صف سامانه یکپارچه بودهاند و بابت خودرو قبلی وجه پسانداز کردهاند، نتوانند با افزایش قیمت جدید، خودرو خریداری کنند.
از آنجا که خودروسازان نسبت به عرضه زمان خودروی مورد نظر مشتریان که قبلا ثبتنام کردهاند، اطلاع رسانی نمیکنند، مشتری که ماهها در نوبت خرید خودرو از طریق سامانه یکپارچه بوده است، نه از نظر مالی توانایی دارد که خودروی به اصلاح پیشنهادی خودروساز را بخرد و نه اطلاع دارد چه زمانی خودروساز خودروی مورد تقاضایش عرضه خواهد شد و ایا اصلا عرضه میشود یا خیر.
با توجه به پویشهای مختلفی که در سامانه (فارس من) از سوی مردم در مورد این مشکل ثبت شده بود علی آبادی در این خصوص به فارس گفت: خودروسازان مطلقا و طبق قانون حق ندارند خریداران را مجبور به خرید اجباری محصول خود کنند و باید براساس قرارداد عمل کنند.