افزایش تعرفه واردات خودروهای هیبریدی



 اخبار اقتصادی ,خبرهای اقتصادی , واردات خودروهای هیبریدی

 

تعریف مشخصی از خودروهای هیبریدی وجود ندارد. برخی‌ها معتقدند این خودروها بنزینی محسوب می‌شوند و برخی دیگر هیبریدی‌ها را برقی تفسیر می‌کنند. واردکنندگان خودرو، بنزینی بودن هیبریدی‌ها را قبول ندارند و به همین جهت خواهان حمایت دولت هستند تا این خودروها در بازار ایران جایی برای خود پیدا کند. اما در مقابل دولت در بنزینی بودن این خودروها اصرار دارد و می‌گوید وقتی این خودروها برای حرکت به بنزین نیاز دارند چه لزومی به هیبریدی بودن آن وجود دارد. 

 

این رفت و آمدها و تفسیر‌های متعدد از خودروهای هیبریدی باعث شد تعرفه واردات این خودرو تحت تأثیر قرار گیرد. تعرفه این خودرو قبل از بازنگری 2 درصد بود اما بعد از بازنگری خودروهای مایلدهیبرید، فول‌هیبرید، پلاگین‌هیبرید و خودروهای تماماً الکتریکی بین 5 تا 25 درصد تعیین شده است.این مهم صدای اعتراض واردکنندگان خودرو را بلند کرد.چرا که دولت پیش از این گفته بود از واردکنندگان خودروهای هیبریدی حمایت می‌کند.

 

اما رفت و برگشت‌های تعرفه‌ای پایان کار خودروهای هیبریدی نبود چرا که 25 اردیبهشت رئیس امور راه و ترابری و مدیریت عمران شهری و روستایی سازمان برنامه و بودجه این خودروها را مشمول پرداخت 10 درصد ارزش گمرکی کرده است.با این اتفاق به‌ازای واردات یک خودروی هیبریدی عوارض واردات به 35 درصد می‌رسد. عوارضی که باعث افزایش قیمت این نوع خودروها در بازار خواهد شد. مدت‌ها است که خودروهای خارجی از جاده افزایش قیمت عبور می‌کنند به گونه‌ای که قیمت‌ها بیش از 30 مییلون تومان گران شده است. این گرانی‌ها پایانی دارد و حال باید به صورت رسمی منتظر این بود که خودروهای سبز با قیمت‌های نجومی فروخته شود.

اکبر رحمانی رئیس امور راه و ترابری و مدیریت عمران شهری و روستایی سازمان برنامه و بودجه در نامه‌ای به رئیس امور صنعت، معدن، بازرگانی و ارتباطات وزارت صمت خواستار تسری عوارض 10 درصدی ارزش گمرکی خودروهای بنزین‌سوز به خودروهای هیبریدی شد.

 

در این نامه آمده است:‌ بازگشت به نامه مورخ ۱۸ اردیبهشت در خصوص تسری عوارض 10 درصدی ارزش گمرکی خودروهای بنزین‌سوز- برقی (با توجه به بررسی‌های به عمل آمده در قانون بودجه 97 با عنوان درآمد حاصله از وضع عوارض از افزایش10 درصدی ارزش گمرکی خودروهای بنزین سوز) اجرا شود. همچنین در این نامه تأکید شده است: از آنجا که خودروهای هیبریدی بنزین سوز برقی در بازارهای ایران از نظر نوع سوخت مورد استفاده بنزین سوز مصوب می‌شوند لذا خودروهای هیبریدی موجود نیز مشمول 10 درصد از ارزش گمرکی خودروهای تعیین شده می‌گردند.

 

کوروش مرشد سلوک رئیس انجمن وارد‌کنندگان خودرو چالش خودروهای هیبریدی را در نوع تعریف آن می‌داند. وی می‌گوید:اگر تعریف ثابت و مشخصی وجود داشت واردکنندگان خودرو با چالش تعرفه‌ای روبه‌رو نمی‌شدند.

 

وی با بیان اینکه خودروهای هیبریدی، بنزین سوز- برقی نیستند، اظهار داشت: تا زمانی‌که آشنایی با عملکرد خودروهای هیبریدی وجود نداشته باشد سوء‌تفاهم‌ها از بین نخواهد رفت.

رئیس انجمن وارد‌کنندگان خودرو خاطرنشان کرد:یکی از مشکلات واردکنندگان خودرو تناقض در تصمیم‌گیری‌ها است. مجلس با کاهش تعرفه موافق است اما در بودجه تعرفه جدید به نام عوارض 10 درصدی ارزش گمرکی گنجانده می‌شود.این نوع تصمیم گیری‌ها به ضرر اقتصاد و شرایط کشور است.مرشد سلوک یادآور شد:واردکنندگان خودرو به‌دنبال ارز تک نرخی هستند تا قیمت خودروهای وارداتی در بازار کنترل شود ولی ارزی که به ما داده شده بسیار محدود است و این امر نمی‌تواند به کمک بازار بیاید.

 

چندی پیش محسن صالحی نیا معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره وضعیت خودروهای هیبریدی و اینکه تعرفه آن 11 برابر شده است، اظهار داشت: خودروی هیبریدی بسته به نوع آن از 15 درصد و در بهترین شرایط 30 درصد کاهش مصرف سوخت فسیلی نسبت به نوع مشابه بنزینی خود دارد و بر همین اساس تفاوت 30 و 40 درصد در تعرفه با نوع بنزینی آن دیده شده است. وی با بیان اینکه خودروی تمام برقی که سوخت فسیلی مصرف نمی‌کند تعرفه آنها 5 درصد است، افزود: ما دو نوع خودروی هیبریدی داریم. یک مدل آن هیبریدی بنزینی است که شارژ آن صرفاً توسط موتور بنزینی است. دومین نوع هیبریدی پلاگین(plug in) است که شارژ آن توسط موتور بنزینی و هم اتصال به برق خارجی صورت می‌گیرد. خودروی تمام برقی هم بدون موتور بنزینی و صرفاً از طریق شارژ به وسیله برق خارجی است.

 

وی با بیان اینکه اگر صحبت کارشناسی در این حوزه مطرح شود ما به آن توجه خواهیم کرد، اظهار داشت: هدف ما جلوگیری از ایجاد رانت در واردات خودروهای هیبریدی بود.این خودروها از نظر مصرف بنزین با خودروهای وارداتی برابر هستند لذا دلیلی ندارد که تعرفه واردات آنها در حدود 4 تا 5 درصد بماند. ولی در مورد خودروهای برقی پایین بودن تعرفه مدنظر قرار گرفته است.

 

نباید فراموش کرد مصرف پایه خودروهای هیبریدی هم به‌مراتب پایین‌تر از خودروهای بنزین سوز است و به این ترتیب حتی اگر در رانندگی واقعی سوخت بیشتری مصرف کنند همچنان کم مصرف‌تر و کم آلاینده‌‌تر از انواع بنزینی هستند. به‌عنوان مثال سوناتا با موتور 2.4 لیتری مصرف سوخت ترکیبی حدود 8.1 لیتر دارد در حالی که نمونه هیبریدی آن 5.6 لیتر مصرف سوخت دارد و حتی با فرض اختلاف برابر هر دو عدد در خیابان، باز هم نمونه هیبریدی به مراتب کم‌مصرف‌تر است. فراموش نکنیم سوناتا یک سدان بزرگ است و برای مقایسه بد نیست بدانید پژو 405 مصرف سوخت متوسطی معادل 9 لیتر در شهر دارد. به این ترتیب می‌توان با اطمینان گفت حتی با وجود اختلاف مصرف واقعی خودروهای هیبریدی با نمونه‌های بنزین سوز، به‌دلیل مصرف سوخت نهایی پایین‌تر و آلایندگی کمتر آنها، حمایت از این خودروها در مقابل خودروهای بنزین سوز گزینه‌ای مقرون به صرفه خواهد بود.

 

 

  روزنامه ایران 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------