عوامل دخیل در مشکل توقف برنامه ها در اندروید + راه حل
- مجموعه: موبایل ، لپ تاپ و تبلت
حل مشکل متوقف شدن برنامه ها در اندروید
پیغام توقف برنامه در اندروید
یکی از معضلات کاربران تلفن های هوشمند اندروید، توقف ناگهانی برنامه های مختلف است. در مواقعی که اختلالی در فایل های سیستم تلفن به وجود می آید، پیغامی با عنوان "Unfortunately the internet has stopped" نمایش داده می شود که حاکی از توقف مرورگر یا برنامه های مختلف دارد.
عوامل دخیل در بروز مشکل توقف در گوشی های اندروید
عامل نمایش پیغام توقف برنامه های مختلف در تلفن همراه، از کار افتادن برنامه یا هنگ کردن به شمار می رود. در ادامه عواملی را که سبب توقف برنامه در اندروید می گردد را بیان می کنیم.
عدم وجود حافظه ی کافی
اصلی ترین عامل نمایش توقف برنامه در اندروید، فقدان فضای مورد نیاز در خصوص ذخیره ی برنامه ها است.
شما می توانید به منظور جلوگیری از بروز مشکل توقف برنامه های تلفن همراه، به وسیله ی مموری رم حافظه ی داخلی دستگاه را خالی نمایید. علاوه بر این شما می توانید یک فلش مموری اوتوجی تهیه کنید و دیتاهای غیر ضروری را به فلش انتقال دهید.
وجود فایل های آسیب دیده در تلفن همراه اندروید
بسیاری از برنامه های غیر ضروری تلفن همراه در قالب یک فایل با عنوان "CACHE FILE" نگهداری می شوند. بهتر است بدانید این نوع فایل به وسیله ی دستگاه ایجاد می شود که موظف به نگهداری از اطلاعات تکراری است.
فایل های تکراری با هدف دسترسی آسان و افزایش سرعت کارکرد دستگاه طراحی می شوند. با این وجود احتمال دارد تداخل آسیب به فایل های تکراری سبب بسته شدن ناگهانی برنامه گردد.
اینترنت ضعیف
اینترنت های سیم کارت و ADSL همواره در حال نوسانات سرعتی هستند. در مواردی احتمال دارد به موجب اینترنت ناپایدار و ضعیف، برنامه دچار اختلال "CRASH" گردد.
اختلال "CRASH" در اصطلاح به معنی تصادف و برخورد شدید کاربرد دارد. اما در عرصه ی کامپیوتر حاکی از عدم کارکرد برنامه دارد.
علاوه بر این، اصطلاح ناپایدار نیز بیانگر قطع و وصل شدن اتصال اینترنت است.
برطرف شدن مشکل اینترنت ناپایدار نیاز به گذر زمان دارد. البته در مواردی احتمال می رود اختلال قطع و وصل شدن اینترنت از اتصال به فیلتر شکن نشات بگیرد.
در صورتی که مشکل توقف برنامه ناشی از فیلتر شکن باشد، شما می توانید به منظور رفع مشکل، فیلتر شکن را قطع کنید و مجددا وارد برنامه شوید.
مشکل در برنامه نویسی و کد برنامه
مشکلات مربوط به برنامه نویسی یک اپلیکیشن، بیانگر ایراد در الگو ریتم برنامه دارد. این اختلال که با عنوان "BUG" نیز شناخته می شود در بروز اخطار توقف برنامه نقش دارند.
در واقع احتمال دارد برنامه نویس در راستای نوشتن برنامه، خطا کند.
خطای ناچیز برنامه نویس سبب هنگ کردن برنامه می گردد. البته تیم های برنامه نویس همواره در خصوص رفع مشکل در تلاش هستند. لذا معمولا مشکل توقف برنامه پس از به روز رسانی یا آپدیت برطرف می گردد. از سری عوامل دخیل در توقف برنامه ی گوشی های اندروید می توان به نصب ناقص برنامه و نفوذ ویروس به تلفن همراه اشاره کرد.
روش های کاربردی در خصوص رفع مشکل توقف برنامه در اندروید
به روزرسانی برنامه ی متوقف شده
در مواردی پیغام توقف برنامه به موجب عدم بروز رسانی و آپدیت اپلیکیشن نمایش داده می شود. در اکثر مواقع با به روز رسانی برنامه ایرادات موجود در توقف رفع می گردند.
شما می توانید به منظور آپدیت برنامه های متوقف شده وارد برنامه ی " Google Play Store" شوید. سپس در قسمت منوی برنامه، گزینه ی " Find my apps" را انتخاب نمایید و در صورت قابل دسترسی به آپدیت جدید برنامه، آپ را به روز رسانی نمایید.
حذف اپلیکیشن متوقف شده
در برخی مواقع توقف برنامه در اندروید ناشی از اختلال در اپلیکیشن است. بدین جهت در صورتی که پیغام توقف برنامه در خصوص آپ های تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و... نمایش داده شد، از نحوه ی صحیح نصب شدن برنامه اطمینان حاصل نمایید.
برای این منظور ابتدا وارد قسمت تنظیمات تلفن همراه شوید. در قسمت برنامه های در حال اجرای تلفن، ضربه بزنید و برنامه های متوقف شده را حذف نصب نمایید.
توصیه می شود در صورتی که مشکل توقف شدن حتی پس از حذف نصب برنامه ها برطرف نشد، در راستای حذف کامل اپلیکیشن و نصب مجدد اقدام نمایید.
حذف CACHE FILE
همان طور که بیان کردیم دستگاه اطلاعات تکراری و ضروری موجود را در قالب یک فایل با عنوان " CACHE FILE" در حافظه ی داخلی تلفن همراه ذخیره می کند. گسترده ترین مشکل توقف برنامه معیوب شدن کش برنامه می باشد.
شما می توانید با پاک سازی کش برنامه، روند کارایی آپ را تسریع ببخشید. برای این منظور ابتدا در صفحه ی تنظیمات اندروید، وارد قسمت "app" شوید. سپس فایل "GALLERY" را پیدا کنید. بر روی گزینه ی "STORAGE" ضربه بزنید و در میان گزینه های مختلف، گزینه ی "CLEAR CACHE" را انتخاب نمایید.
چند ثانیه مکث کنید و به دستگاه فرصت پاک سازی کش برنامه را بدهید.
در صورتی که قصد دارید دیتا و کش را با هم پاک نمایید، در قسمت "APP" گزینه ی "ALL" را انتخاب نمایید و پس از انتخاب برنامه ی مورد نظر بر روی گزینه ی " Clear Cache and Data" ضربه بزنید.
لازم به ذکر است پاک کردن کش از برنامه های مختلف اعم از مخاطبین، گالری، اینستاگرام، واتساپ و پیام رسان اختلالی در محتویات برنامه ایجاد نمی کند.
علاوه بر این برخی از اپلیکیشن های در حال اجرا به صورت اتوماتیک قابلیت حذف کش از برنامه را انجام می دهند.
برای این منظور وارد آپ " Google Play Store" شوید. سپس در قسمت جست و جو گر برنامه، یک اپلیکیشن پاک سازی کش را دانلود نمایید و بر روی گزینه ی "JUNK FILE" کلیک نمایید.
در نهایت به منظور کسب اطمینان حاصل از رفع مشکل توقف، یک مرتبه تلفن همراه را ری استارت نمایید.
پاک کردن فایل کش به وسیله ی ریکاوری مد
یکی از روش های پاک کردن برنامه های کش در تلفن اندروید، Recovery mode است. به منظور پاک کردن کش از تلفن ابتدا دستگاه را خاموش نمایید. سپس دکمه ی ولوم صدا و پاور را به صورت همزمان فشار دهید.
بهتر است بدانید روش ریکاوری مد در تلفن های مختلف به مدل گوشی بستگی دارد. در بعضی از تلفن های هوشمند، به منظور قرار گیری تلفن در حالت ریکاوری مد می بایست دکمه های ولوم بالا و ولوم پایین را به صورت همزمان فشار دهید.
پس از قرار گیری دستگاه در حالت ریکاوری مد به وسیله ی ولوم های بالا و پایین، به سمت گزینه ی " Wipe Cache Patition" حرکت کنید. سپس با فشردن دکمه ی " Power" گزینه ی مذکور را انتخاب نمایید.
بدین جهت دستگاه روند پاک کردن کش از تلفن را آغاز می کند. پس از اتمام مراحل پاک سازی کش، چند ثانیه مکث کنید و در خصوص " reboot" شدن دستگاه بر روی پیغام نمایشی صفحه گزینه ی " reboot system" را انتخاب نمایید.
لازم به ذکر است احتمال می رود در طی پاک سازی کش به وسیله ی ریکاوری مد، برخی از دیتاهای ذخیره شده در داخل تلفن حذف شوند.
بازگرداندن تلفن به تنظیمات کارخانه
تنظیمات کارخانه قاطعانه ترین روش در خصوص رفع مشکل توقف کردن برنامه های تلفن به شمار می رود. تنظیمات کارخانه که با عنوان "Factory reset" نیز شناخته می شود، حاکی از حذف کردن تمام اطلاعات و دیتا های موجود در اندروید دارد.
بدین جهت در صورتی که قصد دارید برای رفع مشکل توقف برنامه های اندروید روش ریست فکتوری را در پیش بگیرید، از دیتا های تلفن همراه کپی یا بک آپ بگیرید.
گردآوری : بخش کامپیوتر و اینترنت بیتوته