چه لپ‌تاپي بخريم؟



 

 

 

چه لپ‌تاپي بخريم؟

 

اگر از رايانه‌هاي دسكتاپ PC خسته شده‌ايد و پول كافي هم داريد، لپ‌تاپ‌هاي سنتي براي شما بهترين انتخاب هستند. برخلاف نت‌بوك‌ها (Netbook)‌، اندازه صفحه نمايش و صفحه كليدهاي اين رايانه‌هاي قابل‌حمل، كامل بوده و مي‌توانيد يك روز كامل كاري را با آنها بدون هيچ گونه احساس خستگي و ناراحتي سپري كنيد. تفكيك‌پذيري (رزولوشن) صفحه نمايش لپ‌تاپ‌هاي عادي از نت‌بوك‌ها بيشتر است و به شما اجازه مي‌دهد تا در يك زمان، محتواي بصري بيشتري را يكجا روي صفحه داشته باشيد و اين امر امكان استفاده آسان‌تر از بسياري از برنامه‌هاي نرم‌افزاري را براي شما فراهم مي‌كند.


تنها نكته منفي آنها اين است كه قيمت و وزن لپ‌تاپ‌ها از نت‌بوك‌ها بيشتر است، اما به هر حال با بودجه‌اي در حدود 500 هزار تومان، مي‌توانيد لپ‌تاپ‌هايي را از اندازه صفحه نمايش 3/13 تا 6/15 اينچ انتخاب كنيد كه صفحه كليدهاي شكيل و خوبي داشته باشند و در عين اين كه از قدرت كافي براي پاسخگويي به نيازهاي روزمره و اجراي نرم‌افزاري شما برخوردارند، زمان دوام باتري در حد 3 ساعت يا بيشتر را نيز ارائه مي‌دهند. به همين علت براي افرادي كه به طور مداوم آنها را براي استفاده در كارها و ارجاي وظايف گوناگون به‌كار مي‌برند، همراهي ايده‌آل است.

 

انواع لپ‌تاپ

1ـ‌ لپ‌تاپ‌هاي مخصوص بازي (Gaming laptop)‌

معرفي اين لپ‌تاپ‌ها به اين معنا نيست كه شما تنها قادر به بازي روي اين رايانه‌هاي خاص هستيد و امكان اجراي اين بازي‌ها را روي انواع ديگر لپ‌تاپ‌ها نداريد. با آن كه بيشتر توليدكنندگان لپ‌تاپ‌هاي معمولي در ساخت آنها چندان تاكيدي بر قدرت اجراي بازي آنها ندارند، اما با كمال تعجب، برخي مدل‌هاي نه‌چندان گرانقيمت مانند
Acer Aspire 5741 با آن كه اصلا به ظاهر آنها نمي‌خورد كه قادر به اجراي بازي‌هاي رايانه‌اي باشند و براي اين كار، ساخته نشده‌اند، اما در زمينه اجراي بازي‌ها قدرتمند هستند. شايد قدرت اين نوع سيستم بيشتر مربوط به تراشه (چيپ) گرافيكي ATI Radeon HD 5470 آن باشد كه قادر است از عهده جديدترين بازي‌هاي رايانه‌اي موجود برآيد. اگر به دنبال يك لپ‌تاپ بازي واقعي هستيد كه بتواند براحتي به‌درد همه بازي‌ها بخورد، لپ‌تاپ گرانقيمت Alienware M17x كه 2 عدد كارت گرافيكي را در قالب يك بسته در خود جا داده است و فضاي ديسك سختي معادل 2/1 ترابايت دارد، يكي از بهترين گزينه‌هاست. لپ‌تاپ‌هاي مخصوص بازي مزيت‌هاي ديگري را نيز بجز اجراي بازي‌هاي با گرافيك بالا و سه‌بعدي دارند، از قبيل غول‌پيكر بودن كه اگر صفحه نمايش آنها 17 اينچ نباشد، مي‌توانيد صفحه حداقل 15 اينچي را از آنها انتظار داشته باشيد. به همراه فضاي كافي براي كار و بازي و همچنين فضاي ذخيره داده زيادي كه در اختيار شما قرار مي‌دهند. شما بايد به اين نكته در مورد اين لپ‌تاپ‌ها توجه داشته باشيد كه با داشتن صفحه نمايشي اينچنين بزرگ و قطعات سخت‌افزاري با كارايي بالا، زمان دوام باتري 5/1 يا 2 ساعته براي يك چنين سيستم‌هاي بازيخوري به هيچ وجه غيرعادي نيست. در ضمن بايد آماده دست و پنجه نرم كردن با وزن زياد آنها نيز باشيد. شما مي‌توانيد آنها را براي زمان‌هاي نه‌چندان طولاني در يك كوله پشتي به آساني حمل كنيد.

 

2 ـ لپ‌تاپ‌هاي فرا ـ قابل حمل (Ultraportable)‌ و نت‌بوك‌ها

اگر به دنبال لپ‌تاپي باشيد كه شانه و كتف شما را از كار نيندازد، بايد به دنبال يك لپ‌تاپ فرا ـ قابل حمل يا نت‌بوك باشيد. اين لپ‌تاپ‌ها از جهت كوچكي و سبكي، براحتي در سفر و در راه منزل و كار در كيف دستي جا مي‌گيرند و در اولين نظر، بسيار شبيه هم هستند. همچنين شما، زمان دوام باتري شگفت‌انگيز بيش از 8 ساعت را نيز مي‌توانيد از آنها انتظار داشته باشيد. لپ‌تاپ‌هاي فرا ـ قابل حمل در برخي مواقع كمتر از 5/1 كيلوگرم وزن دارند كه مي‌توانند به آساني به همه جا حمل شوند.

لپ‌تاپ‌هاي فرا ـ قابل حمل در مقابل لپ‌تاپ‌هاي معمولي بسيار لوكس به نظر مي‌رسند. اندازه‌هاي 5/11 و 12 اينچي صفحه نمايش‌هاي آنها بسيار به درد بخورتر از اندازه 10 اينچي صفحه نمايش نت‌بوك‌ها بوده و همچنين سيستم‌هايي بسيار مفيد و قابل استفاده‌تر و داراي كارايي بيشتري از آنها هستند كه از قطعات بسيار مرغوب و گران‌تري ساخته شده‌اند كه در اين امر در مقابل نت بوك‌ها جذابيت بيشتري به آنها مي‌بخشد. لپ‌تاپ‌هاي سري X سوني كه از فيبر كربن (Carbo Fibre)‌ و آلومينيوم ساخته شده و بهره‌مند از فضاي ذخيره‌سازي از نوع وضعيت جامد (SSD)‌ يا Solid-state disk هستند، با دوام طولاني‌تر شارژ باتري و كارآيي بالا و طراحي مناسب، در راس ديگر لپ‌تاپ‌هاي اين دسته قرار دارند. يك ايراد بزرگ لپ‌تاپ‌هاي فرا ـ قابل حمل قيمت بالاي آنها است به طوري كه يك لپ‌تاپ فرا ـ قابل حمل سوني بيش از 000/000/1 تومان گران‌تر از يك نت‌بوك است و اين در حالي است كه حتي از قدرت لپ‌تاپ‌هاي معمولي ارزان‌تر از خود هم برخوردار نيست.

 

3 ـ لپ‌تاپ‌هاي تبلت يا لوحه‌اي (Tablet PC)‌

رايانه‌هاي لوحه‌اي سال‌هاست كه كم و بيش در بين لپ‌تاپ‌ها حضور دارند. تا به امروز كاربردهاي آنها اختصاصا جهت مصارف تخصصي و تجاري بوده است، اما با ورود آيپد اپل (Apple iPad)‌ كه رايانه‌اي است طراحي شده براي مصارف خانگي، اين روال كاملا به هم خورد. آيپد سيستم‌عامل iOS را روي خود در حال اجرا دارد و برخي از رقيبان آن نيز از سيستم‌عامل آندرويد گوگل (Google Android)‌ استفاده مي‌كنند كه هر دوي اين سيستم‌ها با فراهم ساختن امكان گشت‌و‌گذار شما در وب (web surf)‌، دانلود بازي‌ها و برنامه‌هاي نرم‌افزاري ساده كه برنامه‌هاي كاربردي (apps)‌ ناميده مي‌شوند، كاملا كارآمد و خوب روي صفحه نمايش‌هاي صفحه لمسي (touchscreen)‌ تقريبا كوچك آنها عمل مي‌كنند. اگر به دنبال رايانه‌اي هستيد كه با سيستم عامل ويندوز كار كند، ما مطمئن نيستيم كه لپ‌تاپ‌هاي تبلت گزينه‌اي مناسب براي شما باشند. البته ويندوز با تنظيمات و كنترل‌هاي صفحه لمسي كار مي‌كند و رايانه‌هاي لمسي هوشمند (Touchsmart)‌ در اجراي برنامه‌ها به‌وسيله كنترل انگشتان بسيار خوب عمل مي‌كنند، اما حتما بايد در كنار آنها صفحه كليد و ماوس نيز در دسترس باشد. اين رايانه‌هاي لوحه‌اي به عنوان يك راه و گزينه قابل حمل براي گشت و گذار در وب بسيار مناسب هستند و انواع گوناگوني از آنها با اندازه‌هاي صفحه نمايش بزرگ و كوچك در بازار يافت مي‌شوند.

منبع: techmagnews.com

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های کامپیوتر و اینترنت(گرافیک، موبایل و کامپیوتر جیبی، اختراعات جدید، ترفندها و...)

    سایر مطالب کامپیوتر و اینترنت

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------