آخرین اخبار سیاست خارجی

وزیر امور خارجه کانادا،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی

کانادا: تمرکز ما بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و ترغیب به تعامل با آمریکاست

وزیر امور خارجه کانادا اعلام کرد کشورش هنوز برنامه‌ای برای برقراری دوباره روابط دیپلماتیک با ایران ندارد. به گزارش ایرنا از تورنتوسیتی، «آنیتا آناندا» وزیر امور خارجه…

بگو و مگوی توئیتری وزرای خارجه ایران و لبنان



وزیر خارجه لبنان،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی
وزیر خارجه لبنان بار دیگر ایران را به دخالت در امور داخلی کشورش متهم کرد. این در حالی است که بارها دولت ایران تاکید کرده ضمن احترام به استقلال لبنان، از حاکمیت ملی این کشور حمایت می کند.

به گزارش عصرایران، وزیر خارجه لبنان (یوسف راجی) با ریتوییت (بازنشر) توییت عراقچی و با اشاره به سخنان ولایتی در ایکس نوشت: "آنچه برای ما از آب و نان مهم‌تر است، حاکمیت، آزادی و استقلال تصمیم‌گیری داخلی ما به دور از شعارهای ایدئولوژیک است".

 

اشاره وی به سخنان ولایتی است که گفته بود "امروز وجود حزب الله از نان شب هم برای لبنان واجب تر است".

 

این بخشی از مصاحبه ولایتی با خبرگزاری تسنیم بود. او در این مصاحبه گفته بود: "رژیم صهیونیستی با نقض آتش‌بس به همگان ثابت کرد که خلع‌سلاح حزب‌الله چه‌ تبعاتی برای لبنان خواهد داشت. با توجه به میزان ولع رژیم صهیونیستی برای کشتار و غارت سرزمین‌های دیگر امروز وجود حزب‌الله از آب و نان برای لبنان ضروری‌تر است... از مواضع و اظهارات مقامات لبنانی، به‌نظر می‌رسد دولت لبنان هم به این موضوع و پوچ بودن اظهارات نتانیاهو پی برده است".

 

نخست وزیر لبنان هم در واکنش به این سخنان ولایتی گفت که اهمیتی به مطالب وی نمی دهد بلکه آنچه برای او مهم است اقتصاد و آغاز حرکت اقتصادی کشور برای ایجاد شغل است.

 

ماجرا از کجا شروع شد؟

وزیر خارجه لبنان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی MTV این کشور گفته بود که آماده است برای حل اختلافات با همتای ایرانی عباس عراقچی در کشور بی طرف مثل سوئیس دیدار کند تا همه مسائل را به بحث و گفتگو بگذارند و حل کنند.

 

بعد از آن عراقچی با بازنشر فیلم سخنان وزیر خارجه لبنان در توییتر برای او نوشت : دوست عزیزم، وزیر امور خارجه لبنان، یوسف راجی در مصاحبه‌ای با @MTVLebanon  از من دعوت به مذاکره کرد.

 

ما در امور داخلی لبنان دخالت نمی‌کنیم؛ با این حال، از هرگونه گفتگویی با هدف تقویت روابط دوجانبه بین ایران و لبنان استقبال می‌کنیم و نیازی به کشور سوم نیست. من از همکارم یوسف دعوت می‌کنم تا به تهران سفر کند و من نیز با کمال میل آماده‌ام تا از بیروت دیدن کنم، اگر دعوتنامه رسمی دریافت کنم.

 

جواب وزیر خارجه لبنان به عراقچی و ولایتی

وزیر خارجه لبنان هم در واکنش با انتقاد از ولایتی، خطاب به همتای ایرانی (عباس عراقچی) نوشت:  آنچه برای ما از آب و نان مهم‌تر است، حاکمیت، آزادی و استقلال تصمیم‌گیری داخلی ما به دور از شعارهای ایدئولوژیک و برنامه‌های منطقه‌ای فراملی است که کشور ما را ویران کرده و همچنان ما را به ویرانی بیشتر می‌کشاند.

 

او خطاب به عراقچی نوشت: وزیر امور خارجه عزیز ایران - من واقعاً تمایل داشتم آنچه شما فرمودید درباره اینکه ایران در امور داخلی لبنان دخالت نمی کند را تایید کنم تا اینکه  ولایتی آمد تا ما را در مورد آنچه واقعاً در لبنان مهم است هدایت کند و ما را از عواقب خلع سلاح حزب‌الله برحذر دارد. اجازه دهید موارد زیر را روشن کنم: آنچه برای ما از آب و نان مهم‌تر است، حاکمیت، آزادی و استقلال تصمیم‌گیری داخلی ما به دور از شعارهای ایدئولوژیک و برنامه‌های منطقه‌ای فراملی است که کشور ما را ویران کرده و همچنان ما را به ویرانی بیشتر می‌کشاند.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------