تحلیل بازار: مدل‌ها و روش‌های پیشرفته ارزیابی بازار و پیش‌بینی رفتار آن



تحلیل بازار, تحلیل بازار سرمایه, نحوه انجام تحلیل بازار

نحوه انجام تحلیل بازار

 

آیا با روش ها و اهمیت تحلیل بازار آشنا هستید؟

یکی از کلیدی ترین روشهای بازاریابی، تحلیل صحیح بازار هدف محصولات است. اهمیت این موضوع به قدری زیاد است که گفته می شود بخش بزرگی از موفقیت شما در فروش محصول به نوع تحلیل بازار بستگی دارد. در حال حاضر کتاب ها و سمینارهای زیادی در این خصوص وجود دارد؛ اما از آنجایی که حدس می زنیم وقت شما برای این گونه آموزش ها محدود است، در این مطلب از بیتوته قصد داریم به مفهوم و نحوه تحلیل بازار اشاره کنیم.

تحلیل بازار چیست؟

تحلیل بازار در واقع به فرایندی گفته می شود که طی آن رفتار مشتری، رقبا و نوع بازار هدف سنجیده می شود. در این نوع تحقیق به صورت کیفی و کمی بازار هدف بررسی شده و اندازه آن مشخص می شود. پس از تحلیل بازار می توانید استراتژی های مناسب را برای تصمیم گیری در خصوص نحوه بازاریابی، نوع بازارهای هدف، میزان عرضه و تقاضا، میزان سود احتمالی و میزان تاثیرگذاری و نفوذ محصول در بازار است.

 

تمام کسب و کارها لازم است که هر شش ماه یکبار عملیات مختلفی را برای تصمیم گیری های تجاری خود انجام دهند. برای تحلیل بازار لازم است که اطلاعات مختلفی از خریداران و فروشندگان مختلف گرفته شود تا با تحلیل این اطلاعات بتوان بازارهای جدید را شناسایی کرده و بازارهای قدیمی را اصلاح کرد.

 

برای ارزیابی کامل بازار باید به سوالات زیر پاسخ داده شود:

مشتریان بالقوه چه کسانی هستند؟

عادات و سلیقه خرید مشتریان چگونه است؟

بازار هدف چقدر بزرگ است؟

مشتریان تا چه میزان حاضر هستند که برای محصول هزینه بپردازند؟

رقبای اصلی چه کسانی هستند؟

نقاط قوت و ضعف رقبا چیست؟

آیا تمایلی برای عرضه محصول یا خدمات جدید وجود دارد؟

در ماه چه تعداد مشتری دارید؟

مشتریان شما کجا زندگی می کنند و کسب و کار شما چه شعبه هایی می تواند داشته باشد؟

 

تحلیل بازار, تحلیل بازار سرمایه, مزایای تحلیل بازار برای کسب و کار

مزایای تحلیل بازار برای کسب و کار 

 

تحلیل بازار چه مزایایی برای کسب و کار شما دارد؟

تجزیه و تحلیل بازار برای برنامه ریزی تبلیغات و معرفی محصولات جدید الزامی است. نتایج تحلیل بازار درک مهمی از بازار هدف فراهم می کند و کسب و کار شما را در جایگاه اصلی اصلی و درست خود قرار می دهد. در این قسمت از مقاله در خصوص مزایای تحلیل بازار برای کسب و کار خواهیم پرداخت.

 

1. تصمیمات آگاهانه بگیرید تجزیه و تحلیل بازار به شما بینشی دقیق از روند تغییر بازار، استراتژی های رقبا و عوامل کلیدی موفقیت در کسب و کار می دهد. شما می توانید خطرات، تهدیدها و فرصت های رشد را تشخیص دهید. این اطلاعات به شما کمک می کند تا یک استراتژی کسب و کار هدفمند را طراحی کنید و تصمیمات درستی برای رشد کسب و کار خود بگیرید.

 

2. به روز باشید با انجام تجزیه و تحلیل بازار همچنان می توانید سهم بازار و فروش خوبی داشته باشید و بررسی کنید که رقبای شما چه چیزی توجه نمی کنند. استفاده از این اطلاعات کسب و کار شما را یک قدم جلوتر از سایر رقبا قرار می دهد.

 

تحلیل بازار, تحلیل بازار سرمایه, موفقیت کسب و کار از مزایای تحلیل بازار است

موفقیت کسب و کار از مزایای تحلیل بازار است

 

3. پیشنهادات مناسب را برای بازار خود ایجاد کنید تحقیق و تحلیل بازار شامل بررسی شرایط فروش و بازارهای هدف است. زمان انجام بررسی باید موارد زیر را مشخص کنید.

چه مواردی در افزایش میزان فروش محصولات شما موثر هستند؟

مشتریان از برند شما چه انتظاراتی دارند؟

چرا مشتریان محصولات شما را به محصولات رقبا ترجیح می دهند؟

مشتریان شما چه زمانی از محصولاتتان استفاده کرده و چگونه نیازهایشان را برآورده می کنند؟

 

زمانی که درک درستی از آنچه مشتریان می خواهند داشته باشید، برای ارائه راه حل های هدفمند بهتر عمل می کنید. به علاوه شما می توانید از این اطلاعات برای تطبیق برنامه ریزی های کسب و کار خود با نیازهای مشتریان استفاده کنید.

 

4. درآمد بالقوه و درآمدهای آینده را پیش بینی کنید پیش بینی بازار یکی از اجزای مهم تحلیل بازاریابی است. این بررسی در واقع روندها، پیش بینی های مالی و ویژگی های بازار هدف را پیش بینی می کند. این پیش‌بینی به شما این ایده را می‌دهد که انتظار چه میزان درآمد، هزینه و حاشیه سود را داشته باشید. شما همچنین می توانید برنامه ریزی های تجاری و بودجه خود را بر اساس نتایج آن تغییر دهید.

 

5. بررسی عملکرد تجاری بدون مشخص کردن انتظارات و معیارها، سنجش عملکرد کسب و کار می تواند چالش برانگیز باشد. اینجاست که تحلیل بازار به کمک شما می آید. در واقع تحلیل بازار معیارهای اساسی را برای بررسی عملکرد کسب و کار شما در برابر سایر شرکت های رقیب در بازار ارائه می دهد.

 

تحلیل بازار, تحلیل بازار سرمایه, بررسی عملکرد تجارت

بررسی عملکرد تجارت

 

اجزای تجزیه و تحلیل بازار شامل چه مواردی است؟

تجزیه و تحلیل بازار به شما دید کل نگری از جنبه های بازاریابی و فروش کسب و کار می دهد. اجزای تجزیه و تحلیل بازار که باید متناسب با نوع صنعت بررسی شود، شامل موارد زیر است:

1. شرح و چشم انداز کسب و کار: هنگام بررسی بازار لازم است تحلیل عمیقی از کسب و کار خود داشته باشید تا وضعیت فعلی و آینده آن را مشخص کنید. این بررسی در واقع یک نمای کلی از شرایط کسب و کار شما ارائه می دهد.

 

2. شرحی از بازار هدف و روند رشد آن: در این بررسی باید داده‌های موجود را محدود کنید تا بر بازارهای خاصی که در آن فعالیت می‌کنید، تمرکز شوید. نتایج این بررسی مشخص می کند که بازار هدف شما تا چه میزان دوام دارد و حاشیه سود آن چه مقدار خواهد بود.

 

3. تجزیه و تحلیل رقبای کلیدی: تجزیه و تحلیل رقبا به شما ایده های خلاقانه و مفیدی را در خصوص روندهای جدیدی که می توانید برای افزایش سهم بازار خود در نظر بگیرید، می دهد.

 

4. عوامل کلیدی موفقیت در صنعت: عوامل کلیدی موفقیت در هر صنعتی شامل آن دسته از عوامل رقابتی است که بر توانایی کسب و کارها برای رونق در بازار تأثیر می گذارد.

 

5. پیش بینی های مالی: در این بخش لازم است براساس تحلیل های قبلی سرمایه های لازم برای گسترش بازار هدف خود را پیدا کنید و پیش بینی کنید که حاشیه سود شما پس از تزریق سرمایه های جدید چه میزان خواهد بود.

 

6. فاکتورهای محیطی موثر: فاکتورهای محیطی موثر در واقع بررسی مجموعه عوامل خارجی است که بر کسب و کار شما تأثیر زیادی می گذارند. این عوامل شامل: عوامل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، حقوقی و تکنولوژیکی است.

 

تحلیل بازار, تحلیل بازار سرمایه, اجزای تحلیل بازار

اجزای تحلیل بازار 

 

نحوه انجام تحلیل بازار

تجزیه و تحلیل بازار فرآیند پیچیده ای نیست اما زمان و استراتژی های مهم و مختلفی را نیاز دارد. برای راهنمایی بیشتر شما در این قسمت از مقاله به صورت خلاصه به مراحل تحلیل بازار اشاره خواهیم کرد.

 

1. هدف خود را مشخص کنید. دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است نیاز داشته باشید برای کسب و کار خود تحلیل بازار انجام دهید. از جمله مهم ترین دلایل این احساس نیاز شامل: ارزیابی شرایط رقبا و درک بازارهای جدید است. دلیل شما هر چه که باشد، مهم است که به طور روشن آن را یادداشت کنید تا با مشورت با مشاوران کسب و کار حرفه ای برای ادامه مسیر خود تصمیم بگیرید.

 

2. در مورد وضعیت فعلی صنعت تحقیق کنید. در خصوص وضعیت فعلی صنعت خود تحقیق کنید. این تحلیل می تواند نوعی تحلیل مقایسه ای (نسبت به شرایط رقبا و شرایط خرید و فروش محصولات مشابه شما) باشد و به شما کمک کند تا مزیت رقابتی خود را در بازارهای خاص پیدا کنید.

 

3. مشتری های هدف خود را شناسایی کنید. این جمله را به یاد داشته باشید که شما نمی توانید بیش از 30 درصد از افراد جامعه هدف خود را به مشتری تبدیل کنید. توصیه می کنیم از تجزیه و تحلیل بازار هدف استفاده کنید تا تصمیم بگیرید که چه کسانی به احتمال زیاد در آینده مشتریان شما خواهند بود. سپس از استراتژی های مختلف برای برای جذب این افراد استفاده کنید.

 

4. رقبای خود را بشناسید برای موفقیت باید درک خوبی از شرایط کسب و کار رقبای خود داشته باشید، این جمله یعنی باید دقیقا بدانید مشتریانتان چه کارهایی را متفاوت از شما انجام می دهند و نقاط قوت، ضعف و مزیت های آنها در بازار چیست.

 

5. به افزایش اطلاعات و داده ها توجه کنید هنگام انجام تجزیه و تحلیل بازار هر چه اطلاعات و داده های شما بیشتر باشد، نتایج تحلیل شما واقعی تر خواهد بود. همچنین در نظر داشته باشید علاوه بر اینکه به افزایش اطلاعات و داده ها توجه می کنید، به اعتبار آن نیز اهمیت دهید.

 

6. داده های مورد نیاز خود را دسته بندی کنید بعد از اینکه تمام اطلاعاتی را که لازم داشتید جمع آوری کردید و صحت آنها را از طریق بررسی های فنی و تخصصی تأیید کردید، لازم است داده های مورد نیاز خود را مشخص کرده و آن ها را دسته بندی کنید.

در نهایت پیشنهاد می کنیم با به کار گیری روش های بالا تحلیل مقدماتی از بازار کسب و کار خود داشته باشید و برای تحلیل تخصصی تر از مشاوره ی افراد متخصص استفاده کنید.

 

تحلیل بازار, تحلیل بازار سرمایه, نحوه انجام تحلیل بازار

نحوه انجام تحلیل بازار 

 

گردآوری: بخش کامپیوتر و اینترنت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های کامپیوتر و اینترنت(گرافیک، موبایل و کامپیوتر جیبی، اختراعات جدید، ترفندها و...)

    سایر مطالب کامپیوتر و اینترنت

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------