تازه های خواص مواد غذایی

مزایای کاپوچینو

از خواص کاپوچینو برای سلامتی چه می دانید ؟

از خواص کاپوچینو برای سلامتی چه می دانید ؟ آشنایی با خواص و مضرات کاپوچینو در این مقاله از بیتوته،…

آشنایی با خواص پنیر آبی



 

آشنایی با پنیر آبی یا بلوچیز

 

پنیر آبی را یا به تنهایی خورده می شود یا می تواند در غذاهای دیگر پخش شود، خرد شود یا ذوب شود.

پنیر رگه آبی یا بلوچیز (پنیر آبی) نوعی پنیر است که با کپک آبی پرورده می شود.

 

پنیر رگه آبی یا پنیر آبی نامی کلی برای انواعی از پنیر است که از شیر گاو، گوسفند یا بز و به کمک کپک خوراکیِ آبی رنگی از خانوادهٔ پنی سیلین تهیه می شود. این نوع پنیر بیشتر در سالادها یا به عنوان مزه استفاده می‌شود و طعم مخصوصی دارد. بسته به نوع پنیر، باکتری را می‌توان در زمان دَلَمه‌بستن اضافه کرد یا اینکه پس از سفت‌شدن پنیر این کار را انجام داد. این پنیر معمولاً در یک روال با دمای کنترل‌شده تهیه می‌شود، مثلاً با استفاده از دستگاه مخصوص. این محصول را می توان به تنهایی مصرف کرد یا اینکه به صورت خردشده بر روی غذا پاشید یا اینکه همراه با غذا گرم کرد تا ذوب شود.

 

از ویژگی های پنیر آبی، گرایش عطر و طعم آن به تیزی و شوری است. بوی این پنیر به نوع باکتری و ظرف و قالبی بستگی دارد که در آن رشد می کند. مثلاً باکتری Brevibacterium linens، عامل بوی اغلب پنیرهای آبی، بوی پا و بوی بدن است.

 

پنیر آبی را یا به تنهایی خورده می شود یا می تواند در غذاهای دیگر پخش شود، خرد شود یا ذوب شود.

 

طعم مشخص پنیرهای آبی تمیز و شور است. بوی این غذا هم به دلیل قالب و هم انواع باکتری های تشویق شده برای رشد روی پنیر است: به عنوان مثال، باکتری های Brevibacterium linens مسئول بوی بسیاری از پنیرهای آبی، و همچنین بوی پا و بوی سایر بدن انسان ها است.

 

این شکل قالب بسیار متفاوت از قالب است که ممکن است روی مقداری نان فراموش شده رشد کند، زیرا باعث تولید مایکوتوکسین ها نمی شود. اینها به طور طبیعی مواد شیمیایی موجود در قالب های خاص هستند و می توانند باعث بروز مشکلات دستگاه گوارش ، تضعیف سیستم ایمنی بدن ، آسیب به کلیه ها شده و حتی به دلیل داشتن خواص سرطان زا باعث ایجاد سرطان شوند.

 

خوشبختانه رگه های قالب موجود در پنیر آبی به لطف پردازش دقیق پنیر، مایکوتوکسین ها را تولید نمی کنند، بنابراین پنیر آبی برای مصرف کاملاً بی خطر است.

 

بلوچیز در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی مفید است

 

خواص پنیر آبی : 

پنیر آبی در کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مفید هستند.

 

از دیگر فواید سلامتی پنیرهای آبی ممکن است شامل اثرات ضد التهابی برای محافظت در برابر بیماریهای قلبی عروقی و آرتروز، جلوگیری از تشکیل سلولیت و بهبود سیستم ایمنی بدن باشد.

 

از فواید پنیر آبی این است که به بهترین وجه در روده و فقط زیر پوست کار می کند، که ممکن است به کندی علائم پیری کمک کند.

 

سبب افزایش طول عمر می شود.

 

پنیرهای آبی مانند سایر لبنیات، حاوی کلسیم و فسفر برای بهبود سلامت استخوان و اسکلت هستند.

 

فواید بسیاری برای پنیر آبی وجود دارد. آنزیم های موجود در پنیر آبی پروتئین های شیر و چربی موجود در پنیر آبی را تجزیه می کنند و باعث هضم آسان تر از برخی پنیرها می شوند. علاوه بر آن، این آنزیم ها در هضم سایر غذاهایی که مصرف می کنیم به صورت قابل توجهی کمک می کند.

 

ارزش غذایی پنیر آبی:

 20.5 گرم پروتئین، 28.9 گرم چربی، 19.1 گرم چربی اشباع، 1220 میلی گرم سدیم و 488 میلی گرم کلسیم می باشد.

 

مزایای بالقوه سلامتی پنیر

پنیر بعضی اوقات از شهرت بدی برخوردار است، اما در صورت مصرف درست و صحیح می تواند بسیار مفید باشد. اعتدال به دلیل داشتن چربی زیاد و نمک بسیار مهم است (به ویژه در پنیرهایی مانند Roquefort آبی). به گفته یوفیک، مقدار پنیر به اندازه کبریت تقریباً یک پنجم پروتئین توصیه شده روزانه بزرگسالان را فراهم می کند.

 

پنیر علاوه بر دارا بودن کلسیم زیاد ، سرشار از ویتامین A ، ویتامین B2 ، نیاسین و ویتامین D و همچنین مواد معدنی مفیدی مانند روی و فسفر است که همگی در بسیاری از عملکردهای بدن و سلامت کلی آن نقش دارند.

 

پنیرهای سخت تر مانند آبی استیلتون مقادیر بیشتری از این ویتامین ها و مواد معدنی را دارند اما از نظر چربی و نمک نیز بیشتر هستند، بنابراین هنوز هم اعتدال توصیه می شود.

 

پنیر آبی دارای کلسیم فراوان است

 

عوارض مصرف پنیر بیش از حد

نباید از این نکته صرف نظر شود که مقادیر بالای چربی ها، نمک ها و کلسترول موجود در پنیر نباید مصرف از حد مجاز بیشتر شود. متأسفانه، جوانب مثبت در مورد پنیر از جوانب منفی بیشتر نیستند.

 

کمیته پزشکان برای پزشکی مسئولانه توضیح می دهد که چربی بالا و نمک موجود در پنیر یک عامل کمک به احتمال بیماری های قلبی و سرطان پروستات است. اگر فردی عدم تحمل لاکتوز باشد و به خوردن پنیر ادامه دهد، احتمال ابتلا به سرطان ریه، پستان و تخمدان را افزایش می دهد.

 

علاوه بر این، کلسیم موجود در محصولات لبنی مانند شیر و لبنیات حتی ممکن است تأثیر مفیدی بر روی اسکلت نداشته باشد. در چند مطالعه منتشر شده نشان داد که کلسیم رژیم غذایی ممکن است به همان اندازه که تبلیغ می شود مفید نباشد.

 

یک کیلو پنیر بلوچیز ارزش غذائی معادل ۱۲ ـ ۱۰ لیتر شیر گاو را داراست و سرشار از مواد معدنی، فسفر و کلسیم است. طعم قوی و بوی تند بلوچیز این پنیر را از سایر پنیرها متمایز می کند.

 

نحوه ی مصرف پنیر آبی :

این نوع پنیر بیشتر در سالادها و یا به عنوان مزه استفاده می شود و طعم مخصوصی دارد.

یکی از موارد جالب استفاده بلوچیز، قرار دادن قطعات مستطیل شکل آن داخل زیتون شور بدون هسته است که نه تنها طعم لذیذ بلکه ظاهر زیبائی دارد و می تواند برای تزئین غذا و سفره شما به کار گرفته شود. برای عصرانه بلوچیز، پنیر خامه‌ای و کمی شیر را مخلوط کرده و آنها را به شکل توپ‌های کوچک دربیاورید. سپس توپ‌های پنیر را در گردوی خرد شده، جعفری، پابریکا (فلفل شیرین) یا بیسکویت بغلتانید و همراه با نان و بیسکویت سرو کنید.

 

قبل از خوردن، پنیر را به مدت حداقل نیم ساعت از یخچال خارج کرده و سپس استفاده کنید. قرار دادن این نوع پنیر در فریزر موجب کاهش طعم و بوی اولیه آن خواهد شد.

 

گردآوری: بخش آشپزی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------