نکاتی برای بستن کوله مسافر اربعین



کوله «مسافر اربعین» چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

همه ساله زائران بسیاری از کشورهای مختلف فاصله نجف تا کربلا را که ٨٠ کیلومتر است پیاده طی می کنند. این حرکت که غالبا به صورت پیاده صورت می گیرد، یکی از پرجمعیت ترین راهپیمایی ها در جهان به شمار می آید.

 

در اواخر دهه هشتاد تنها دو تا سه میلیون نفر در این راهپیمایی حضور داشتند، ولی در سال های بعد تعداد زائران شرکت کننده در این راهپیمایی عظیم به بیش از ١٠‌میلیون نفر رسید. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در ‌سال ۱۳۹۲ برخی گزارش ها از حضور ۱۵‌میلیون زائر در کربلا خبر داد؛ این تعداد در ‌‌سال ۱۳۹۳ حدود ۲۰‌ میلیون گزارش شد و در ‌‌سال گذشته براساس برخی گزارش ها با رشد چشمگیری، این تعداد به نزدیک ٣٠ ميلیون نفر رسید.

 

امسال نیز تب و‌ تاب حضور در پیاده روی اربعین گویای گسترش هر چه بیشتر این راهپیمایی در بین عاشقان حسینی در سراسر جهان است.

 

زائران بسیاری از کشورهای مختلف فاصله نجف تا کربلا را پیاده طی می کنند

 

در آستانه اربعین، زائران عراقی از شهرهای خود به سمت کربلا حرکت می کنند، اما اکثر زائران دیگر کشورها مسیر نجف تا کربلا را برای پیاده روی طی می کنند. مسافت پیاده‌روی میان این دو شهر حدود ۸۰ کیلومتر است. برای پیاده‌روی کل مسیر زمانی حدود ۲۰ ساعت لازم است که با متوسط روزی ۷ تا ۸ ساعت، ٢ تا ٣ روز طول می‌کشد.

 

زمان شروع سفر هم روز ۱۶ ماه صفر است، اما رسیدگی به وضع بهداشت، امداد و درمان آنان موضوعی است که نباید از آن غافل ماند. این نکته مهمی است که شرایط کشور عراق از لحاظ امکانات تا حدود زیادی با ایران متفاوت است؛ به همین دلیل زائران باید توجه داشته باشند که با یک برنامه‌ریزی دقیق در این سفر معنوی حاضر شوند.

 

زائر باید از قبل بداند که باید چه چیزهایی را با خود ببرد و از چه کارهایی پرهیز کند. در این صفحه به توضیحاتی در مورد سفر اربعین و تمهیداتی که زائران نیاز دارند تا پیش از سفر نسبت به آن آگاه باشند، پرداخته ایم.

 

چه مقدار از مسیر را باید پیاده طی کرد؟

مسیر پیاده روی از نجف، حرم حضرت علی(ع) باب الساعه آغاز می‌شود. زائران خیابان امام زین‌العابدین(ع) را طی می‌کنند و این مسیر را مستقیم می روند تا به بزرگراه کربلا برسند. در آن‌جا همراه می شوند با سیل آدم هایی که قدم به قدم ستون ها را می‌شمارند تا برسند به کربلا؛ وعده‌گاه آخرشان هم ستون ١٤٥٢ است، در طول مسیر علاوه بر موکب‌ها و خیمه‌های کوچک، خیمه های بزرگ و درمانگاه هایی وجود دارد که برای استراحت و درمان مناسب‌تر است.

 

این مسیر از خروجی شهر نجف تا حرم مطهر حضرت عباس(ع) توسط تیرهای روشنایی، از یک تا ١٤٥٢ نشانه گذاری شده است. فواصل این تیرها از یکدیگر تقریبا ٥٠ متر است که شاخص بسیار خوبی برای زائران پیاده به شمار می رود. شهر حیدریه در میانه این مسیر قرار دارد که مهمترین نقطه مسیر و محلی برای تأمین امکانات، لوازم و ... است. وعده‌گاه آخر این راهپیمایی ورودی حرم حضرت عباس (ع) است.

 

بهترین زمان برای شروع پیاده روی طلوع آفتاب است

 

«پنج نکته» ویژه پیاده‌روی

 بهترین زمان برای شروع پیاده روی طلوع آفتاب است.

 مدت طولانی پیاده‌روی نکنید.

 بهتر است با غروب خورشید، توقف کنید.

 پیشنهاد ما برای نخستین شب، یکی از موکب‌ها در حدود ستون ٥٠٠ است.

 دومین شب را می توانید در ستون ١٠٠٠ بگذرانید.

 

توجه کنید! شما به هتل یا مسافرخانه نمی روید، شما هم به میزبان هدیه دهید.

 

به این نکته توجه کنید که مردم عراق میزبانان خوبی هستند؛ شما هم میهمانان خوبی باشید. طبق رسمی دیرینه، عراقی ها به ویژه در شهرهای زیارتی کربلا، نجف، سامرا و کاظمین به حد وسع و توان خود اقدام به دعوت از زائران ایرانی برای اسکان در منازل شخصی خود می کنند.

 

زائران ایرانی باید دقت داشته باشند که از اقامت بیش از دوشب در منزل شیعیان عراقی که اقدام به در اختیار گذاشتن خانه خود به زائران اربعین می‌کنند، پرهیز کنند. سعی کنید با بردن هدیه‌هایی برای کودکان و نوجوانان عراقی شما هم این مردم میهما‌ن‌نواز را خوشحال کنید.

 

سه سوال و سه پاسخ

از چه سیم‌کار‌تی استفاده کنید؟

سعی کنید حدالمقدور از شبکه های پیام رسان برای برقراری ارتباط استفاده کنید. آنتن دهی تلفن همراه در عراق کیفیت مناسبی ندارد، بنابراین توصیه می شود در صورت نیاز به تماس از سیم کارت های اعتباری عراق استفاده کنید. درمیان سیم کارت های مختلف، «آسیاسل» آنتن دهی مناسب تری دارد.

 

در صورت نیاز به تماس از سیم کارت های اعتباری عراق استفاده کنید

 

برای ناهار و شام چه کنیم؟

اصلا نگران وعده های غذایی خود نباشید، عراقی‌ها مردمان مهمان نوازی هستند. البته با توجه به پیاده روی بالا، سعی کنید موارد بهداشتی را در تغذیه رعایت کنید. غذاهای مردم عراقی معمولا سنگین است، غذاهای مرسوم عراق برنج و لوبیا و نخودپخته است. گاهی این غذاها به دلیل ازدحام جمعیت با عجله و در مدت زمان ناکافی طبخ می شود و اغلب ناپخته و گاهی چرب و سنگین است. توصیه بر این است پودر زیره سبز، آویشن و نعنا به همراه داشته باشید که اگر ناچار به خوردن غذای نفاخ شدید، روی غذا میل کنید یا داخل دوغ و ماست های دربسته بریزید.

 

کجا حمام کنیم؟

با توجه به اینکه در شهر کربلا حمام با آب گرم غیر از اماکنی مثل هتل‌ها نایاب است، لذا توصیه می شود غسل و استحمام را قبل از حرکت و در شهر نجف انجام دهید، البته بعضی از مواکب مسیر نجف-کربلا هم حمام دارند. سرویس های بهداشتی فراوانی در طول مسیر قرار دارند و همین‌طور تعدادی از موکب‌ها نیز سرویس بهداشتی فرنگی دارند، حتما صابون خمیری و ژل شست‌وشو به همراه داشته باشید.

 

مصرف چه غذاهایی بهتر است؟

توصیه ما این است تا گرسنه نشدید، از خوردن غذا پرهیز کنید. هنگام گرسنگی غذا بخورید، نه هر زمان که به غذا رسیدید. از پرخوری و خوردن غذاهای چرب باید اجتناب کرد. ممکن است در طول سفر افرادی که نذری توزیع می‌کنند، به شما اصرار کنند از غذای آنها هم میل کنید، اما باید بتوانید به آنها نه بگویید.

 

توصیه می شود از خشکبار به عنوان تنقلات هنگام این سفر استفاده شود، چراکه امکان فاسدشدن آنها کمتر است، همچنین از خشکبار می توانید به عنوان هدیه به میزبانان عراقی هم استفاده کنید.

 

میوه ها را در میان وعده استفاده کنید، نه با غذا. چند نوع غذا را با هم نخورید. پرخوری و درهم خوری منجر به سنگینی و مانع از ادامه پیاده روی می شود.

 

سبزی و سالاد را به دلیل عدم اطمینان از شست و شوی بهداشتی مطلقا نخورید. مصرف پیاز و گاهی سیر تازه اشکال ندارد.

 

مقداری نمک همراهتان داشته باشید. نمک بهترین پاک کننده و میکروب کش است. قبل و بعد از غذا کمی نمک بچشید یا در آب ریخته و دهانشویه کنید.

 

مقداری نمک همراهتان داشته باشید

 

از مصرف چای زیاد حتی اگر رقیق باشد، اجتناب کنید، از نوشیدن و حتی تست کردن قهوه های خیلی تلخ و غلیظ عراقی هم پرهیز کنید، با ذائقه ما ایرانی ها همخوانی‌ ندارد.

 

نخستین موضوعی که باید در نوشیدن و خوردن غذا در نظر بگیریم این است که در طول سفر اربعین آب فراوان بنوشید، اما در نوشیدن آب نیز باید توجه کرد که تنها از بطری های پلمپ شده و آبی که اطمینان از سلامت آن دارید، بنوشید.

 

همه آنچه یک زائر باید همراه خود داشته باشد

کوله زائر

زائران باید توجه داشته باشند با توجه به مسیر طولانی پیاده روی اربعین، هرچه لوازم همراه آنها کمتر و سبک تر باشد، سفر آسان تری خواهند داشت. همراه داشتن لوازم شخصی، حوله، یک دست لباس راحتی، لباس گرم، کفش مناسب پیاده روی، تنقلات انرژی زا و کم حجم مانند کشمش و بادام، مسواک و برخی اقلام مانند نعناع، آویشن و عسل برای این سفر ضروری است.

 

این را هم فراموش نکنید که راهپیمایی اربعین سفری کم هزینه، ساده و معنوی است. شما مسیری طولانی را پیاده طی ‌می کنید؛ پس باید کوله ای سبک همراه داشته باشید و از بردن وسایل غیر ضروری پرهیز کنید.

 

باید کوله ای سبک همراه داشته باشید و از بردن وسایل غیر ضروری پرهیز کنید

 

١٠ نکته ‌‌در مورد کوله یک زائر

سبک سفر کنید. وسایل کم وزنی را با خود حمل کنید.

 نیازی به همراه داشتن غذا یا آب نیست، چون مقدار زیادی غذا و آب در مسیر موجود است.

 

 مقداری داروی اساسی برای ٢ یا ٣ روز پیاده روی همراه داشته باشید. بیماران نسخه های پزشکی و خلاصه ‌وضعیتی از بیماری خود به همراه داشته باشند. ماسک هم فراموش نشود.

 

 به جای همراه داشتن کیف دستی یا کیف خرید از کوله پشتی سبک استفاده کنید.

 کرم مناسب برای تاول و عرق سوز شدن به همراه داشته باشید.

 

 شما می توانید در این سفر از نرم افزار ویژه اربعین استفاده کنید؛ در این نرم افزار قرآن و ادعیه های لازم موجود است.

 مسیر بسیاری را پیاده طی می کنید، کفش مناسب مهمترین نکته است. بهتر است یک کفش مناسب و آزاد بپوشید.

 

 حوله کوچک استخری را نباید فراموش کرد، چراکه اگر امکان استحمام برای شما در طول سفر فراهم شود، نباید آن را از دست داد.

 اگر از تلفن همراه خود زیاد کار می کشید، حتما در کوله خود جایی برای پاور بانک، شارژر تلفن همراه یا باتری اضافه در نظر بگیرید.

 آن دسته از افرادی که مشکل سینوزیت دارند نیز کلاه یا هدبند را فراموش نکنند.

 

منبع : shahrvand-newspaper.ir

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------