6 نکته ای که هر مسافری باید بداند



دانستنی های سفر,مسافرت رفتن,گردشگری

گاهی در سفر اتفاقاتی می افتد که شیرینی سفر را تلخ می‌کند، از تصادفات جاده‌ای گرفته تا اتفاقات ریز و درشت در طول سفر.

اما جدی گرفتن چند توصیه می‌تواند سلامت و شیرینی سفر شما را تضمین کند، توصیه‌هایی که انجامش چندان هزینه‌ای ندارد ولی نتیجه‌اش بسیار مفید خواهد بود، آن قدر که سفرتان به سلامت طی می‌شود.
 
سفر به مناطق ساحلی
بسیاری از افراد از تفاوت شنا در استخر با شنا در دریای مواج بی‌اطلاع هستند. معمولا شنا در آب‌های آزاد نیازمند مهارتی ویژه است که هر شناگری به آن مسلط نیست.

 هنگام شیرجه بهتر است نخست عمق آب را بسنجید و از گردن خود در مقابل خطرهای احتمالی محافظت کنید. از جمع‌کردن یادگاری در ساحل بپرهیزید.

 بهتر است برای بچه‌ها از لباس‌های شنای یک تکه و آستین‌دار استفاده شود تا در اثر برخورد با شن‌های داغ ساحل کمتر آسیب ببینند. استفاده از کرم‌های ضد آفتاب به همراه کلاه و عینک دودی می‌تواند از شدت آسیب‌های احتمالی بکاهد. استفاده از تیوپ‌های محافظتی یکی از عاقلانه‌ترین کارهای پیشگیرانه محسوب می‌شود.

بسیاری از بچه‌های شهری که عادت به محیط‌های باز و شلوغ ساحلی ندارند ممکن است آزرده شوند. با برپایی چادر می‌توانید به کم‌کردن استرس‌های محیطی کمک کنید.

 سفر با اتوبوس
اگر در طول سفر راننده اتوبوس با سرعتی غیرمجاز رانندگی کرده و به علائم و اصول راهنمایی و رانندگی توجهی نداشت، از او بخواهید تا با سرعت مطمئن و صحیح رانندگی کند. بهتر است در سفرهای اتوبوسی کفش راحت بپوشید تا در اثر نشستن طولانی‌مدت و ورم پا دچار مشکل نشوید و با درآوردن کفش‌هایتان دیگران را نیز آزار ندهید.

پیش از سفر از غذاهای سبک استفاده کنید. اگر در طول مسیر دچار سرگیجه و حالت تهوع می‌شوید، در هر توقف اتوبوس پیاده‌شده و کمی قدم بزنید. بهتر است در اتوبوس مطالعه نکنید و با گوش دادن به موسیقی ملایم خود را آرام نگه دارید.

در طول مسافرت با اتوبوس به ازای هر نفر می‌توان 20 کیلوگرم بار به همراه داشت و لازم نیست بابت آن هزینه اضافی پرداخت کرد.
 
گردش در موزه‌ها
نور فلش دوربین‌ها، نسبتا شدید و دربرگیرنده طول موج‌های کوتاه و پرانرژی است و می”‹تواند به فرآیند تخریب و پوسیدگی آثار هنری سرعت ببخشد. پس بهتر است علاوه بر کمک به حفظ میراث گذشتگان به دیگر بازدیدکنندگان موزه نیز احترام گذاشته و از فلش هنگام عکاسی استفاده نکنید.

کودکان معمولا در گردش‌های طولانی خسته و بهانه‌گیر می‌شوند. بهتر است طی زمان موزه گردی با آنان پس از هر 20 دقیقه در جایی نشسته، کمی استراحت کنید و با خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مورد علاقه‌شان آنها را به ادامه گردش ترغیب کنید. هر زمان که احساس کردید، گردش در موزه برای فرزندتان خسته‌کننده و بی‌جذابیت شده به آن پایان دهید و ادامه بازدید را به روزی دیگر موکول کنید.

انتخاب اقامتگاه
پیش از سفر از خود بپرسید کدام‌یک از انواع اقامتگاه‌ها مورد نیازتان است و چه میزان از بودجه سفرتان را به آن اختصاص می‌دهید. در سفرهای خانودگی بهتر است به امکانات تفریحی هتل و مراکز خرید و جاذبه‌هایی که در اطراف آن وجود دارد، بیشتر توجه کنید.

اگر به هر دلیلی بدون هیچ آشنایی یا اطلاعاتی قدم به مقصدتان گذاشتید، با ورود به هتل سریعا اقدام به گرفتن اتاق نکنید. بلکه از مسئول پذیرش بخواهید یک یا دو اتاق را به شما نشان دهد؛ از رستوران بازدید کنید تا میزان سلامت محیط و رعایت موارد بهداشتی را دریابید؛ به موقعیت محلی هتل توجه کنید که سر و صدا و شلوغی در طول شب آزارتان ندهد و سپس با در نظر تمامی جوانب تصمیم به ماندن بگیرید.

 کجا و چگونه چادر بزنیم
برای انتخاب محل چادر باید زمینی انتخاب شود که کاملا مسطح بوده و از هرگونه رطوبت، سنگ و بوته پاک باشد. بهتر است مکان چادر در پناه و دور از کناره راه ها، رودخانه‌ها و ساحل باشد تا از خطرات احتمالی، تصادف و برخورد با امواج دریا اجتناب شود. قبل از زدن تیرک‌ها بهتر است ابتدا چادر را روی زمین محکم کرده، طوری که کف چادر صاف و بدون هیچ چروکی باشد و سپس تیرک‌ها را نصب کنید و بندهای مهار را با میخ‌های مخصوص چادر به زمین متصل کنید.

ـ پوشش چادر قابل اشتعال است، از روشن‌کردن وسایل گرمایی و روشنایی در داخل چادر خودداری کنید.

ـ استفاده از چسب پنچری خودرو گزینه مناسبی برای تعمیر پارگی چادر است.

ـ هیچ‌گاه چادر را به حالت خیس جمع نکنید. این کار سبب پوسیدگی و بدبو شدن چادر می‌شود.

 گردش در طبیعت
بهتر است در قالب گروه‌های چند نفره به پیاده‌روی بروید. اگر خلوت و تنهایی را ترجیح می‌دهید، حداقل یک نفر را با خود همراه کنید. تا جایی که امکان دارد سبک به پیاده‌روی بروید. سنگین ترین لوازمی که در وسایل خود می‌گذارید باید غذا و نوشیدنی باشد. استفاده از یک چوب یا عصا می‌تواند در کمتر خسته‌شدن پاها تاثیرگذار باشد.

همواره یک چراغ‌قوه کوچک به همراه باتری‌های اضافه با خود همراه کنید. بدن در طول پیاده‌روی در محیط‌های طبیعی سوخت و ساز بیشتری انجام می‌دهد.

پس اگر مبتلا به اضافه وزن هم هستید، در طول پیاده‌روی رژیم را کنار گذاشته و بیشتر از حد معمول غذا و نوشیدنی مصرف کنید. نوشیدن مایعات بخصوص آب به صورت مرتب از کم آبی بدن جلوگیری می‌کند. در هر یک ساعت پیاده‌روی باید نیم تا یک لیتر آب مصرف شود.
 
منبع: از جام جم

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های گردشگری(مكانهاي تاريخي، تفریحی، زيارتي، دانستنی های سفر، عجایب گردشگری و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------