مرکز فرهنگی حیدر علی اف شاهکاری در باکو (+ تصاویر)



 مرکز حیدر علی اف در باکو

 

مرکز حیدر علی اف با معماری شگفتی که دارد به یکی از جاذبه‌های دیدنی باکو تبدیل شده است. در کنار نمایشگاه های دایمی، مرکز حیدر علیف همواره در طی سال میزبان نمایشگاه های بین المللی و رویدادهای خاص است.

 مرکز فرهنگی حیدر علی اف 

طراحی و معماری شهر باکو به عنوان عضو سابق اتحاد جماهیر شوروی تحت تاثیر طراحی‌ها و معماری‌های خشک و بی‌روح آن دوران بوده است. اما از زمان استقلال این کشور در سال ۱۹۹۱ آذربایجان با صرف هزینه‌های بسیار و سرمایه‌گذاری‌های کلان، سعی بر تغییر این روند و توسعه مدرن سازی در باکو داشته است.

یکی از نمادهای مدرن و باشکوه  شهر باکو «مرکز فرهنکی حیدر علی اف» است. مجموعه‌ای که در آن به عنوان یک مرکز پیشرفته فرهنگی، برنامه‌های فرهنگی کشور اجرا می‌شود.

 

 عکس های مرکز حیدر علی اف 

 

مجموعه حیدر علی اف توسط زها حدید معمار بریتانیایی-عراقی طراحی شده‌است. زها حدید جایزه بهترین طرح معماری سال ۲۰۱۴ را از سوی موزه طراحی برای طراحی مرکز فرهنگی حیدر علیف در باکو دریافت کرد. این مرکز در ۱۲ مه ۲۰۱۲ افتتاح شد.

 

آشنایی با مجموعه فرهنگی حیدر علی اف
مجموعه حیدر علی اف یک ساختمان به زیر بنای ۵۷،۵۰۰ متر مربع است که دارای فرمی چشم‌نواز و به یاد ماندنی است، سیالیّت و عدم استفاده از گوشه‌های تند سبب شده‌است که این بنا مورد توجه بسیاری قرار گیرد. این مجموعه اسم خود را وامدار اولین منشی جامعه سوسیالیستی آذربایجان و همچنین رئیس‌جمهور آذربایجان از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۳ یعنی حیدر علیف است.

 

نمای بیرونی مرکز حیدر علی اف


مرکز حیدر علی اف با معماری شگفتی که دارد به یکی از جاذبه‌های دیدنی باکو تبدیل شده است. در سال ۲۰۰۷ مسابقه‌ای برای انتخاب یک طراح و تیم معماری برای ساخت چنین مجموعه‌ای برگزار شد که در آن «زاها حدید» معمار برجسته‌ی جهان به همراه تیم معماری خود برای طراحی این مجموعه انتخاب شد. جالب است بدانید یک معمار زن ایرانی با نام خانم سارا شیخ اکبری مسئول طراحی داخلی این پروژه بوده است.

 

  تصاویر مرکز حیدر علی اف


آثار و طراحی‌های زاها حدید ار قوس، حجم، حرکت و جریان تاثیر می‌گیرند. او با پیروی از هندسه نا اقلیدسی، نظم جدیدی و جالبی را در فضا ایجاد کرده است. مجموعه فرهنگی حیدر علی اف در باکو نمونه‌ی بارزی از طراحی‌های او و نمایش ترکیب قوس، حجم، حرکت و جریان است. او از معماری متفاوت و ساختار شکن در طراحی اینجا به شکل ماهرانه‌ای به کار برده است تا بنا در برابر معماری خشک و بی‌روح شوروی در باکو خود را نشان دهد. بنای حیدر علی اف، احساسات و فرهنگ آذری‌ها و تمایل آنها به رشد، پیشرفت و مدرنیته را نشان می‌دهد.

 

 نمای داخلی مرکز  مرکز حیدر علی اف


رویدادها در مرکز حیدر علی اف
در کنار نمایشگاه های دایمی، مرکز حیدر علیف همواره در طی سال میزبان نمایشگاه های بین المللی و رویدادهای خاص است. انواعی از کنسرت ها، نمایشگاه های هنری در کنار جشنواره ها و فستیوال های شاد از جمله چیزهایی است که می توانید شاهد برگزاری شان در این مجموعه زیبا باشید.

 

  نمای داخلی مرکز  مرکز حیدر علی اف

 

همچنین بنای حیدرعلی اف شامل یک موزه، کتابخانه، سالن کنفرانس و پارکی با مساحت ۹ هکتار است. ظرافتی که در نورپردازی این مجموعه به کار رفته نیز دیدنی است. باید بگوییم نور پردازی این بنا و ترکیب مجموعه با نور خود یک شاهکار است. روزهنگام، ساختمان نور خورشید را منعکس می‌کند و با حرکت نور و نقطه دید پرسپکتیو نمای ساختمان نیز تغییر می‌کند. ناگفته نماند این ساختمان در سال ۲۰۱۳ نامزد دریافت جایزه در دو جشنواره معماری جهان و فستیوال دوسالانه داخلی شد.

 

مکانهای دیدنی اطراف مرکز حیدر علی اف
- مرکز خرید متروپارک 
- بازار سبز یاسل
- باغ وحش باکو
- مرکز خرید گنجلیک

 

گردآوری: بخش گردشگری بیتوته

 

منابع:

fa.wikipedia.org

eligasht.com

 

مرکز فرهنگی حیدر علی اف یک مجموعه فرهنگی در باکو، آذربایجان است. این مجموعه توسط زها حدید معمار بریتانیایی-عراقی طراحی شده‌است.[۲] زها حدید جایزه بهترین طرح معماری سال ۲۰۱۴ را از سوی موزه طراحی برای طراحی مرکز فرهنگی حیدر علیف در باکو دریافت کرد.[۳]

این مرکز در ۱۲ مه ۲۰۱۲ افتتاح شد.[۴]

این مجموعه یک ساختمان به زیر بنای ۵۷،۵۰۰ متر مربع است که دارای فرمی چشم‌نواز و به یاد ماندنی است ، سیالیّت و عدم استفاده از گوشه‌های تند سبب شده‌است که این بنا مورد توجه بسیاری قرار گیرد.

این مجموعه اسم خود را وامدار اولین منشی جامعه سوسیالیستی آذربایجان و همچنین رئیس‌جمهور آذربایجان از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۳ یعنی حیدر علیف است.
منابع

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------