همه چیز درباره سهام عدالت



سهام عدالت کارگران, فروش سهام عدالت, نحوه ثبت نام سهام عدالت

سهام عدالت چیست

 

سهام عدالت چیست و مشمولان سهام عدالت چه کسانی هستند؟

سهام عدالت را می توانیم نوعی یارانه بدانیم که راهی برای بهبود رفاه و حمایت از اقشار کم درآمد جامعه  دانست. واگذاری سهام عدالت در آبان ماه 1385 اجرایی شد. در این مطلب از بیتوته شما را با سهام عدالت آشنا می کنیم.

در زمان دولت نهم رییس جمهور آن دوره گونه ای از یارانه را که سهام عدالت نام داشت را از طریق شرکت های تعاونی عدالت به مشمولان واگذار نمود. هدف دولت از این کار گسترش بخش تعاون در اقتصاد ایران و همچنین فقرزدایی و تامین عدالت اجتماعی بود. در طرح سهام عدالت بخشی از سهام شرکت های دولتی مشخصی به اقشار کم درآمد فروخته شد.

در این طرح حدود 50 شرکت دولتی که مشمول اصل 44 قانون اساسی بودند وجود دارد.

 

مشمولان سهام عدالت

با توجه به دهک بندی مرحله اول واجدین شرایط در 2 دهک دسته بندی شدند که شامل گروههای زیر می باشد: 

- مددجویان کمیته امداد

- مددجویان سازمان بهزیستی

- کارگران فصلی

- افراد روستایی و عشایری‌ها

- خبرنگاران

- زنان سرپرست خانوار

- طلاب و خادمان مساجد

- کارمندان و بازنشستگان مراکز دولتی و لشکری و…

 

جاماندگان سهام عدالت 

طبق صحبت های سخنگوی کانون سهامداران عدالت هیچ ثبت نام عمومی و اینترنتی برای سهام عدالت وجود ندارد و افراد با توجه به دهک درآمدیشان و از طریق دستگاه‌های مربوط شناسایی می شوند.

به طور کلی مراجعه افراد به ادارات و سایت‌های اینترنتی برای ثبت نام سهام عدالت مفهومی ندارد و هرکس و در هر کجا ادعایی برای ثبت نام سهام عدالت می‌کند حتما کذب بوده و از جمله مصادیق اقدامات غیر قانونی محسوب می‌شود.

 

سامانه samanese.ir تنها مرجع معتبر و موثقی است که در خصوص ثبت نام و پیگیری سهام عدالت فعالیت می کند و در صورتی که فرد یا سایتی قصد داشت نسبت به ثبت نام خارج از برنامه دولت برای شما اقدام کند، بهتر است بدانید که این یک کلاهبرداری می باشد.

 

 سهام عدالت, ثبت نام سهام عدالت, سایت سهام عدالت

نحوه استعلام سهام عدالت

 

نحوه استعلام سهام عدالت

همانطور که در بالا اشاره کردیم تنها سامانه سهام عدالت www.samanese.ir می باشد و برای مشاهده سهام عدالت در صورتی که به شما تعلق گرفته باشد می توانید با وارد کردن کدملی و تکمیل اطلاعات شخصی وارد سامانه شوید.

 

در این صفحه 7 ردیف برای شما نمایش داده می شود که شامل :

• ارزش سهام تخصیصی اولیه با توجه به بعد خانوار : ارزش سهام اختصاص‌یافته با توجه به تعداد اعضای خانواده 

 

• مجموع مبالغ دریافت شده توسط دولت از محل سود سهام :کل مبلغ سودی که سهام اختصاص‌یافته به شما تا تاریخ صدور این صورت‌وضعیت ایجاد نموده است.

 

• سود پرداخت‌شده نقدی: در این قسمت مبلغی را که سهام عدالت برای شما ایجاد نموده و به صورت نقدی دریافت کرده اید درج شده است.

 

• ارزش اقساط تسویه شده : مبلغ خالص سودی که به عنوان اقساط شما محاسبه‌شده و بابت اقساط سهام پرداخت‌شده است.

 

• بهره‌مندی از تخفیف دو دهک اول : اگر جز دو دهک اول باشید مبلغی به عنوان تخفیف برای شما در نظر گرفته می شود که به همان اندازه از پرداخت اقساط معاف می شوید.

 

• باقی‌مانده ارزش اولیه سهام تخصیصی : مبلغی از ارزش اولیه سهام شما که قسط آن از محل سود دریافتی پرداخت‌نشده و شما می توانید آن را پرداخت کنید و به دارایی شما اضافه می شود.

 

• دارایی مشمول : مبلغی از سهام اقساط آن را پرداخت‌ نموده اید و اکنون متعلق به شما می باشد.

 

آزادسازی سهام عدالت چیست؟

در ابتدا شرکت های سرمایه گذار خود مسئولیت نظارت بر سهام افراد را برعهده داشتند و سهام داران اجازه مشارکت و تصمیم گیری نداشتند. اما از سال 1399 امکان آزاد سازی سهام عدالت برای افراد سهامدار فراهم گردید. سهامداران می توانستند یکی از روشهای مستقیم یا غیرمستقیم را انتخاب نمایند.

 

• در روش مستقیم سهامدارن امکان انجام معامله بر روی سهام های خود را دارند. این روش برای افرادی مناسب می باشد که توانایی و دانش کافی از سهام و بورس را داشته باشند. البته باید بدانید که شما نمی توانید نسبت به تصمیم گیری صد در صد سهام عدالت خود اقدام کنید و تنها 60 درصد سهام شما قابل معامله می باشد و شما قطعا باید مقداری از سهام خود را به عنوان سهام دار عدالت حفظ نمایید.

 

• افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کنند، شرکت‌های سرمایه‌گذاری مدیریت سهام افراد را به دست می گیرند اما این مدیریت، مالکیت سهامدار را خدشه‌دار نمی‌کند.

 

سهام عدالت, ثبت نام سهام عدالت, سایت سهام عدالت

سهام عدالت فوت شدگان

 

سهام عدالت فوت شدگان 

بسیاری از افرادی که برای خرید سهام عدالت اقدام نموده بودند، امروز در قید حیات نمی باشند و سوال وراث این است که تکلیف سهام آنها چه می شود، در صورتی که نمی دانید شخص متوفی سهام دارد یا خیر می توانید با مراجعه به سامانه ای که در بالاتر اشاره نمودیم اطلاعات فرد را وارد کنید و اطلاعات سهام وی را بررسی نمایید.

 

در صورتی که شخص فوت شده سهام عدالت داشته باشد می توانید به دفاتر پیشخوان خدمات الکترونیک دولتی مراجعه نمایید و مدارک لازم را ارائه دهید و سهام را بین وراث تقسیم نمایید. در این روش باید امضای تمامی وراث وجود داشته باشد.

 

روش دیگر مراجعه به دفاتر قضایی می باشد که از آنها بخواهید طبق قانون سهام متوفی را بین وراث تقسیم نمایند.

 

مدارک لازم برای تقسیم سهام عدالت بین وراث :  

- اصل کارت ملی متعلق به وراث قانونی متوفی

- اصل گواهی حصر وراثت شخص متوفی

- کد ملی و تاریخ تولد متوفی

- شماره شبای بانکی متعلق به وراث

- نشانی و کد پستی محل اقامت یکی از وراث

 

در صورتی که یکی از ورثه بخواهد سهام خود را آزاد کند شخص تنها برای سهام خود تصمیم گیرنده می باشد و اجازه تصمیم گیری برای کل سهام را ندارد.

 

نحوه پرداخت سود سهام عدالت

برخلاف یارانه ها که مبلغ کل افراد به حساب سرپرست واریز می شود ، سود سهام عدالت هر فرد به طور جداگانه به حساب شخصی افراد واریز می شود البته در صورتی که شماره شبای افراد در سامانه وارد شده باشد. در صورتی که شخصی شماره شبای خود را وارد نکرده باشد بستانکار می باشد و در زمان باز شدن مجدد سامانه می تواند شماره شبا را وارد نماید و سود خود را دریافت کند. 

 

دریافت سهام عدالت, سهام عدالت, ثبت نام سهام عدالت

نحوه فروش سهام عدالت

 

نحوه فروش سهام عدالت 

برای فروش سهام عدالت از دو طریق می توان اقدام کرد که شامل فروش از طریق بانک ها و فروش از طریق کارگزاری ها می باشد. 

در صورتی که بخواهید از طریق بانک ها اقدام به فروش سهام خود کنید باید مدارک خود را همراه با شماره حساب مورد نظرتان به بانک تحویل دهید و درخواست فروش 60درصد سهام خود را ثبت نمایید.

روش دیگر فروش از طریق کارگزاری ها می باشد که افراد باید یک کارگزاری را به عنوان نماینده خود انتخاب نمایند و پس از آن درخواست فروش خود را ثبت کنند  و منتظر بمانند تا مبلغ سهام به حسابشان واریز شود.

 

گردآوری: بخش سرمایه های دیجیتال بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

      Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024