صندوق سرمایه گذاری مشترک چیست؟ انواع و نحوه کار صندوق



صندوق سرمایه گذاری مشترک یکم, پربازده‌ترین صندوق‌ سرمایه گذاری مشترک

افتتاح صندوق سرمایه گذاری مشترک

 

صندوق سرمایه گذاری مشترک چیست؟ 

صندوق سرمایه‌گذاری مشترک با ایفای نقش واسطه مالی، ریسک سرمایه‌گذاری افراد مبتدی را کاهش داده و سرمایه‌گذاری  آنان را از حالت مستقیم به غیرمستقیم تبدیل می‌کند و از این راه مزایای متعددی را هم برای بازار سرمایه و هم برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌نماید. در حقیقت صندوق سرمایه‌گذاری مشترک Mutual Funds یکی از مهم‌ترین سازوکارهایی است که بازده بازارهای مالی را برای افراد غیرحرفه‌ای مساعد می‌کند. در این مطلب از بیتوته شما را با انواع و نحوه کار آنها آشنا می کنیم.

صندوق سرمایه‌گذاری مشترک چیست؟

صندوق سرمایه گذاری مشترک مجموعه‌ای از سهام، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار است. در این نوع سرمایه گذاری افراد به صورت مستقیم معامله انجام نمی‌دهند؛ بلکه پول‌های خود را در صندوق‌ها، سرمایه گذاری می‌کنند و مدیران صندوق‌ها که افراد حرفه‌ای و باتجربه در بازارهای مالی هستند با تسلط کامل بر دانش و تجربه، به نمایندگی از سرمایه گذاران در بازارهای مالی  اقدام به معامله می‌کنند. به بیان دیگر می‌توان سرمایه گذاری در چنین صندوق‌هایی را مصداق ضرب‌المثل پول از شما کار از ما دانست.

 

مدیران صندوق سرمایه گذاری مشترک با جمع‌آوری پول‌های خرد سرمایه گذاران، قدرت این را پیدا می‌کنند تا در مقیاس بزرگی انواع اوراق بهادار مثل سهام  را خریداری نموده و از سود مناسبی بهره‌مند گردند. در این طرح سرمایه گذاران در اصل سهام یا واحدهای صندوق سرمایه گذاری را می‌خرند و با خرید این واحدها، پول خود را در نهاد مالی سرمایه گذاری می‌کنند که یک تیم خبره، هماره تلاش می کند تا با تشکیل پرتفویی از سهام و انواع اوراق بهادار، سود قابل‌توجهی کسب نماید. در حقیقت مشارکت در این صندوق‌ها به نفع سرمایه گذاران مبتدی می‌باشد زیرا برای آنها ریسک کم و بازدهی بالایی دارد.

  

 راهنمای انتخاب صندوق سرمایه گذاری مشترک, افتتاح صندوق سرمایه گذاری مشترک

سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری مشترک در بورس

 

ارکان صندوق سرمایه گذاری مشترک

در اساسنامه صندوق سرمایه گذاری مشترک چندین رکن پیش‌بینی‌ شده است تا این ارکان موجب عملکرد مناسب صندوق سرمایه‌گذاری گردد. رکن‌های این صندوق عبارت‌اند از:

 

• مجمع صندوق: مهم‌ترین وظیفه این مجمع، انتخاب مدیر، متولی، حسابرس، ضامن و معرفی آنها به سازمان بورس و اوراق بهادار است.

 

• مدیر صندوق: این شخص رکن اجرایی صندوق و متخصص در بازار سرمایه است. وظیفه مدیر صندوق در وهله اول این است که گزارش‌ها پیش‌بینی شده و اطلاعات قابل‌ارائه را تهیه نماید و در اختیار متولی، حسابرسی و سبا قرار دهد. همچنین این اطلاعات را جهت آگاهی عموم در تارنمای صندوق افشا نماید.

 

• متولی صندوق: این شخص رکن نظارتی صندوق می‌باشد و توسط مجمع صندوق انتخاب می‌شود.

 

• ضامن: منظور از ضامن در این صندوق‌های مشترک، فراهم نمودن نقدینگی کافی در شرایطی که صندوق برای پرداخت‌ها و یا ابطال واحدهای سرمایه گذاری توسط متقاضیان، وجه نقد کافی نداشته باشد. این فرد توسط مجمع انتخاب می‌گردد.

 

• حسابرس: این شخص رکن نظارت بر صندوق را بر عهده دارد و از بین مؤسسات حسابرسی معتمد سبا و توسط متولی به مجمع صندوق معرفی می‌گردد. مدت مأموریت حسابرس توسط مجمع معین می‌شود.

 

• از دیگر افرادی که در واحدهای صندوق سرمایه گذاری مشترک فعالیت می‌کنند می‌توان به مشاور (مدیر سرمایه‌گذاری)، مدیر اجرایی، مؤسسه نقل و انتقال، امین، حسابرسان و مشاوران حقوقی، نهاد ناظر اشاره نمود.

 

بهترین صندوق سرمایه گذاری مشترک, مقایسه صندوق سرمایه گذاری مشترک

ارکان صندوق سرمایه گذاری مشترک

 

سود حاصل از صندوق‌های سرمایه گذاری مشترک

صندوق‌های سرمایه گذاری مشترک از روش‌های زیر به دست می‌آید که عبارت‌اند از:

1. افزایش قیمت سهام صندوق: وقتی ارزش سهام‌های موجود در پرتفوی صندوق افزایش می‌یابد طبیعتاً ارزش دارایی صندوق بالا می‌رود که به آن NAV یا خالص ارزش دارایی  می‌گویند. 

 

2. سود تقسیمی: این سودی است که از محل درآمد سودهای سهام در سبد پرتفوی صندوق مشترک، بین سهام‌داران تقسیم می‌شود. معمولاً صندوق‌ها این امکان را برای سرمایه‌گذاران می‌دهند تا به جای دریافت سود نقدی آن را دوباره در صندوق، سرمایه گذاری کنند و بدین صورت سرمایه گذار بتواند تعداد واحدهای صندوق خود را افزایش دهد.

 

انواع صندوق سرمایه گذاری مشترک

1. صندوق در سهام: بخش اعظم، سرمایه این صندوق‌ها در سهام پذیرفته شده در بورس یا در بازار اول فرابورس سرمایه‌گذاری می‌شود. حداقل 70 درصد ترکیب دارای این صندوق‌ها سهام می‌باشد. صندوق سهام برای آن دسته از اشخاصی که می‌خواهند سرمایه گذاری بلند مدتی داشته باشند مفید است.

 

2. صندوق با درآمد ثابت: اگر شما اهل ریسک نیستید و تمایل به درآمد جاری دارید. بهتر است این صندوق را انتخاب کنید. صندوق با درآمد ثابت 70 درصد ترکیب دارایی‌های خود را در سپرده بانکی، اوراق مشارکت، گواهی سپرده بانکی و سایر اوراق بهادار با درآمد ثابت سرمایه گذاری می‌کند. این صندوق‌ها بازدهی مشابه با سپرده بانکی دارند.

 

3. صندوق مختلط: این صندوق‌ها مقداری از سرمایه خود را در سهام و حداقل 40 درصد و حداکثر 60 درصد از ترکیب دارایی‌های خود را در اوراق بهادار با در آمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌نماید. پس اگر از آن دسته افرادی هستید که کمی ریسک‌پذیر هستید و تمایل به کسب بازدهی معمولی از رشد سهام دارید این صندوق گزینه خوبی برای شما می‌باشد.

 

بهترین صندوق سرمایه گذاری مشترک, مقایسه صندوق سرمایه گذاری مشترک, رشد مناسب صندوق سرمایه گذاری مشترک

انواع صندوق های سرمایه گذاری مشترک

 

مزایای صندوق سرمایه گذاری مشترک

از مزیت‌های مهم این روش سرمایه‌گذاری این است که سرمایه‌گذار از ریسک‌های متعدد بازارهای مالی؛ مانند ریسک توقف معاملات در سهم، نقدشوندگی پایین، ریسک ریزش پی‌درپی ارزش دارایی، ریسک ورود به صف‌های فروش و... در امان می‌باشد.

 

همچنین شخص سرمایه گذار نیازی به کسب دانش و آگاهی در زمینه بازارهای مالی ندارد.

در نظر داشته باشید که فقط سرمایه گذار صندوق سرمایه گذاری مشترک مالیات پرداخت می‌کند و سرمایه گذاران به طور مستقیم در آمد کسب می‌کنند. به طور کلی مزایای این صندوق‌ها عبارت‌اند از:

 

• مدیریت حرفه‌ای: این صندوق‌ها توسط گروهی از تحلیل‌گران باتجربه مدیریت می‌شوند.

 

• تنوع: با توجه به اینکه پرتفوی این صندوق‌ها دارای تنوع بالایی از انواع سهم‌ها هستند در نتیجه خطر سرمایه گذاری کاهش می‌یابد و کاهش قیمت در یک سهم را می‌توان با افزایش  قیمت در سایر سهام جبران نمود. معمولاً صندوق‌های سرمایه گذاری مشترک حاوی ده‌ها سهم و تعداد زیادی اوراق مشارکت متنوع می‌باشند.

 

• سادگی: سرمایه گذاری در این صندوق‌ها پروسه بسیار ساده‌ای دارد و نیاز به تحلیل‌های پیچیده ندارد.

 

• کاهش ریسک نقدینگی: در نظر داشته باشید وقتی اشخاص به صورت مستقیم معامله‌ای در بازار سهام انجام دهند و نماد سهم به هر علتی بسته شود، سهام‌دار دیگر نمی‌تواند آن سهم را معامله کند. ولی در صورتی‌ که در صندوق‌های سرمایه گذاری مشترک سرمایه گذاری نماید، هر زمانی اراده کنید می‌توانید واحدهای صندوق خود را ابطال نمایید. در نتیجه  با مشارکت در این صندوق‌ها ریسک نقدشوندگی را کاهش می‌دهید.

 

• افزایش نقدینگی بازار: از آنجایی که افراد با هر میزان سرمایه می‌توانند در این صندوق‌ها مشارکت نمایند و در نتیجه با جمع‌آوری این سرمایه‌های خرد و هدایت آنها به سمت بازار اوراق بهادار نقدینگی در این بازار رشد می‌کند.

 

• امنیت مالی: با توجه به اینکه سازمان بورس بر این شرکت‌ها نظارت می‌کند و همچنین شرکت‌های سرمایه گذاری دارای اعتبار بالایی هستند در نتیجه ریسک نکول پول سرمایه گذاران در این صندوق‌ها به صفر رسیده است.

 

• وجود صندوق‌های متفاوت: انواع مختلفی از صندوق‌های سرمایه گذاری در بازارهای مالی  وجود دارد. سرمایه گذار می‌تواند با توجه به اهداف مالی خود یکی از صندوق‌ها را انتخاب نماید.  

 

افتتاح صندوق سرمایه گذاری مشترک, صندوق سرمایه گذاری مشترک, صندوق سرمایه گذاری مشترک توسعه ملی

سرمایه گذاری در صندوق های مشترک باعث حفظ دارایی های شما می شود

 

معایب صندوق سرمایه گذاری مشترک

• تضاد منافع: ممکن است مدیران حرفه‌ای این صندوق‌ها فقط به فکر منافع خود باشند و همواره در جهت بهتر شدن بازدهی سرمایه گذاران عمل نکنند.

 

• تنوع زیاد: تنوع بیش از حد پرتفوی ممکن است باعث کاهش سرمایه گذاری شود. زیرا اگر در سهمی که به مقدار کوچک از آن خریداری شده است سود زیادی هم کسب نمایید بازدهی آن سود برای شما بسیار ناچیز خواهد بود.

 

گردآوری: بخش سرمایه های دیجیتال بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

      Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024