واریز یک هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به حساب بورس



 اخباراقتصادی ,خبرهای اقتصادی,بازار سرمایه
شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با ثبت رشد ۳۶هزار و ۴۲۷واحدی، در ارتفاع یک ‌میلیون و ۴۲۷هزار واحد قرار گرفت. 

به گزارش تسنیم، در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه بیش از 16میلیارد و 478میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر 16هزار و 22میلیارد تومان در بیش از یک میلیون و 757هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 36هزار و 427واحدی در ارتفاع یک‌میلیون و 427هزار و 199واحد قرار گرفت.

 

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی و سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین شد و در مقابل شرکت‌های بانک صادرات ایران، بانک پارسیان و سرمایه‌گذاری سهام عدالت استان کرمانشاه با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

 

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی مثبت را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) 9526واحد، کل (هم‌وزن) 9305واحد، قیمت (هم‌وزن) 6093واحد، آزاد شناور 35994واحد و شاخص‌های‌ بازار اول و دوم 21885 و 91037 واحد رشد کردند.

 

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 3میلیارد و 520میلیون ورقه به‌ارزش 5هزار و 850میلیارد تومان در 809هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 512واحد رشد کرد و در ارتفاع 17هزار و 836واحد قرار گرفت.

 

در این بازار هم امروز بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی پتروشمی مارون، بیمه پاسارگاد و پلیمر آریا ساسول شد و در مقابل شرکت‌های دامداری تلیسه نمونه، کشت و دام قیام اصفهان و کشاورزی و دامپروری بینالود بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند. 

 

واریز یک هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به حساب بورس

رئیس هیئت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه گفت: روز پنج‌شنبه (۶ آذر ماه) مبلغ یک هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شده است.

 

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد ابراهیم آقابابایی رئیس هیئت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه در رابطه با واریز یک  هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به حساب بورس اظهار کرد: قراردادی که از چند وقت گذشته با موضوع سپرده گذاری صندوق توسعه ملی در صندوق تثبیت بازار سرمایه مطرح شده بود با برخی از مشکل‌ها و ابهام‌ها از طرف صندوق توسعه ملی همراه بود که منجر به تاخیر در زمان اجرای آن شد.

 

او با بیان اینکه صندوق توسعه ملی قرار شد تا در چند بخش منابع را به صندوق تثبیت بازار سرمایه اختصاص دهد، گفت: منابع اختصاص داده شده به صندوق تثبیت بازار سرمایه به نوعی تسهیلات است که بازپرداخت آن به صورت سالانه و با نرخ بهره ۱۲ درصد است.

 

آقابابایی اظهار کرد: صندوق توسعه ملی در بخش نخست یک هزار میلیارد تومان نزد صندوق تثبیت بازار سرمایه با نرخ سود ۱۲ درصد و به مدت پنج ساله سپرده‌گذاری کرده است که زمان تعیین شده قابل تمدید خواهد بود.

 

رییس هیئت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه گفت: این اتفاق می‌تواند برای بازار سرمایه مثبت باشد و در شرایط ضروری، برای افزایش نقدشوندگی و بازارگردانی سهام استفاده شود، همچنین صندوق تثبیت بازار سرمایه تعهد به بازپرداخت اصل منابع در پایان سررسید و سود حاصل از آن را دارد.

 

رییس هیئت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه اظهار کرد: صندوق تثبیت بازار سرمایه درخواست رقم بیشتری را به صندوق توسعه ملی داده است و در صورت موافقت به زودی مبالغ جدیدی هم واریز خواهد شد.

 

او به تاثیر انتقال این منابع به صندوق تثبیت بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: این منابع روز پنج شنبه ۶ آذرماه به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شد و هنوز نقشی در رشد بازار سرمایه نداشته است.

 

آقابابایی اضافه کرد: سازمان بورس با تصویب شورای عالی بورس مقرر کرد مبلغ یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را به صندوق تثبیت بازار سرمایه تخصیص دهد، این موضوع که در هفته‌های قبل محقق شد، منجر به فعالیت صندوق در بازار و کمک به بازگشت روند صعودی به بازار شد.

 

گفتنی است، سازمان بورس، صندوقی را تحت عنوان صندوق تثبیت بازار سرمایه در اختیار دارد که درصدی از کارمزد معاملات و درآمد سازمان به منظور حفظ نقدشوندگی وارد این صندوق می‌شود.

 

نکته قابل توجه برای استفاده از این صندوق‌ها این است که در شرایط عادی و طبیعی بازار نمی‌توان از منابع این صندوق استفاده کرد، بلکه استفاده از آن بیشتر برای روزهایی است که اتفاق پیش‌بینی نشده‌ای رخ می‌دهد که به شدت بر روند کوتاه‌مدت بازار تاثیرگذار باشد و قیمت سهام با کاهش شدید مواجه ‌شود، با توجه به وضع پیش آمده منابع این صندوق در این موقعیت بنا بر صلاحیت مدیریت، وارد سمت تقاضا در بازار می‌شود و از طریق جمع‌آوری صف‌های فروش، قیمت‌ها را به ثبات می‌رسانند.

 

سازمان بورس برای حمایت از بازار در برخی مواقع که اتفاق بحرانی در این بازار رخ می‌دهد و نیازمند نقدینگی می‌شود از منابع موجود در این صندوق استفاده می‌کند و از این طریق، معاملات بازار را به ثبات می‌رساند.

 

نقدینگی موجود در این صندوق ممکن است از طریق صندوق توسعه ملی و صندوق توسعه ارزی تامین شود و در آخر، سازمان بورس به واسطه این صندوق‌ها معاملات بازار را کنترل خواهد کرد، این اقدام و استفاده از منابع این صندوق نیازمند ارزنده بودن قیمت سهام و دور بودن آن سهم از قیمت حبابی است در غیر این صورت نمی‌توان از سهم مورد نظر حمایت کرد.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------