آخرین اخبار سیاست خارجی

وزیر دفاع آمریکا،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی

آمریکا: آماده دفاع در مقابل حمله به منافع خود هستیم/ دستور ترامپ آمادگی ارتش است

وزیر دفاع آمریکا در اظهاراتی گفت: «ایالات متحده تشدید تنش‌ها در خاورمیانه را زیر نظر دارد و آماده است تا امنیت نیروهای خود در منطقه را تضمین کند.» به گزارش ایسنا، «پیت…

جلسه اضطراری شورای امنیت درباره حملات اسرائیل به ایران/ آمریکا: مشارکت نداشتیم



شورای امنیت،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی
جلسه اضطراری شورای امنیت درباره حملات اسرائیل به ایران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، جلسه اضطراری شورای امنیت درباره حملات رژیم صهیونیستی به ایران شامگاه جمعه برگزار شد.

 

اسرائیل بامداد جمعه با نقض تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی ایران، نقاطی از جمله چند منطقه مسکونی در تهران و چند شهر دیگر را مورد حمله قرار داد و جمعی از فرماندهان و دانشمندان هسته‌ای در عرصه دفاع از اقتدار ایران و علم و فناوری را به همراه دیگر بیگناهان به خاک و خون کشید.

 

معاون دبیرکل سازمان ملل در آغاز این جلسه تصریح کرد که رژیم صهیونیستی به مناطق غیرنظامی در ایران حمله کرده و ده‌ها غیرنظامی به شهادت رسیده‌اند.

 

معاون دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: «طبق گزارش منابع ایرانی، فرماندهان، دانشمندان هسته‌ای و غیرنظامیان بسیاری کشته شده‌اند. سازمان ملل هرگونه اقدام نظامی علیه یک کشور دیگر را محکوم می‌کند. در این شرایط حساس، از طرفین خواستار خویشتنداری هستیم.»

 

او افزود: «مسئله نگران کننده، حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران است. این تأسیسات آسیب دیده‌اند.»

 

معاون دبیرکل سازمان ملل با اشاره به متوقف شدن مذاکرات ایران و آمریکا که از سوی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، تله‌ای علیه ایران توصیف شده بود، خواستار ادامه یافتن این مذاکرات شد.

 

آمریکا: در حمله اسرائیل به ایران مشارکت نداشتیم

 «مک کوی پیت» دیپلمات آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره حملات رژیم صهیونیستی علیه ایران ادعا کرد: «اسرائیل اقدامی یکجانبه علیه ایران اتخاذ کرد. جمهوری اسلامی ایران از زمان تشکیل خود، خواستار نابودی اسرائیل شده است و حملات مستقیم و نیابتی علیه اسرائیل انجام داده است. همانطور که ترامپ همواره گفته است، دولت ایران حق رسیدن به سلاح هسته‌ای ندارد. اسرائیل به ما گفت که این اقدام برای بقای آن‌ها حیاتی است، هر کشوری حق دارد از خود دفاع کند.»

 

او ادعا کرد: «آمریکا از قبل در جریان حملات اسرائیل به ایران قرار گرفت، اما در این عملیات مشارکت نظامی نداشت. اولویت اصلی ما محافظ از نیروها و شهروندان آمریکایی در منطقه است. همانطور که وزیر خارجه آمریکا گفت، ایران نباید به نیروها و اهداف آمریکایی حمله کند. هیچ نیروی نیابتی یا مستقل نباید به پایگاه‌ها، زیرساخت‌ها یا نیروهای آمریکایی در منطقه حمله کند، عواقب این اقدام برای ایران خطرناک خواهد بود.»

 

نماینده آمریکا در ادامه مدعی شد: «خواست مردم آمریکا از رئیس جمهور آمریکا صلح و جلوگیری از اشتباهات دولت‌های گذشته آمریکا، یعنی جنگ‌های ابدی بوده است. همانطور که رئیس جمهور ترامپ گفت، خشونت‌ها باید پایان یابد. ایران باید توافق کند تا دیگر کشتاری صورت نگیرد.»

 

انگلیس: از ایران و اسرائیل خواستار خویشتنداری و تنش‌زدایی شده‌ایم

«باربارا وودوارد» نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل در نشست شورای امنیت که برای بررسی حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به ایران تشکیل شده است، تصریح کرد: «اکنون در شرایط بسیار خطرناکی گردهم آمده‌ایم. شدیداً نگران حملات اسرائیل به ایران و اقدام نظامی ایران در پاسخ به حمله اسرائیل هستیم. خطر جدی وجود دارد که این درگیری گسترش پیدا کند. این درگیری عواقب جدی برای منطقه دارد و به نفع هیچکس نیست.»

 

او ادعا کرد: «اولویت اول ما باید تنش‌زدایی از منطقه باشد. از همه طرفین خواستار خویشتنداری هستیم. انگلیس در این حملات نقشی نداشته است. ادعای روسیه درباره مشارکت انگلیس در این حملات کذب و غیرمسئولانه است. ما از هرگونه راهکار دیپلماتیک حمایت می‌کنیم.»

 

نماینده انگلیس افزود: «امروز در بالاترین سطوح سیاسی با مقامات اسرائیل صحبت کرده‌ایم. وزیر خارجه انگلیس نیز با همتای ایرانی خود صحبت کرده است. از هر ۲ طرف خواستار خویشتنداری و تنش‌زدایی شده‌ایم. به رایزنی خود با متحدانمان در منطقه برای رسیدن به راهکاری صلح‌آمیز ادامه خواهیم داد. انگلیس و دیگر کشورهای تروئیکای اروپایی همواره روی نیاز برای رسیدن به راهکاری دیپلماتیک برای مسئله‌ هسته‌ای ایران تأکید کرده‌اند.»

 

او ادعا کرد: «برنامه هسته‌ای ایران و تشدید این برنامه هیچ توجیه غیرنظامی ندارد. ما از این هدف عقب‌نشینی نخواهیم کرد. همانطور که نخست وزیر انگلیس گفت، نگرانی عظیمی درباره برنامه هسته‌ای ایران داریم. اسرائیل نیز باید از مردم و امنیت خود دفاع کند. در نتیجه به نفع همه طرفین است که از راهکار نظامی دوری کرده و به‌دنبال راهکار دیپلماتیک باشند.»

 

روسیه: اسرائیل در حال کشاندن منطقه به بحران هسته‌ای است

«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به ایران گفت: «پیش از هرچیزی، به ایران، رهبری و مردم این کشور بابت جان باختن غیرنظامیان متعدد تسلیت می‌گوییم. اقدام اسرائیل بسیار مخاطره‌آمیز است. قرار بود امروز اقدامات غیرانسانی اسرائیل در غزه را بررسی کنیم، اما اکنون، درحال بررسی اقدامات خطرناک تازه اسرائیل هستیم که درحال کشاندن منطقه به بحرانی هسته‌ای است.»

 

نماینده روسیه افزود: «اسرائیل بامداد امروز، غیرنظامیان آسوده و تأسیسات هسته‌ای تحت نظارت آژانس در ایران را آماج حملات خود قرار داد. قربانیان بسیاری بین غیرنظامیان وجود دارد. اهمیتی ندارد اسرائیل چه بگوید، این اقدام وحشیانه ناقض منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین‌المللی است که بدون هیچ پشتوانه قانونی صورت گرفته است.»

 

نبنزیا تصریح کرد: «در چنین شرایطی، حس می‌شود که به باور رهبران اسرائیل، آن‌ها از آزادی عمل کامل در منطقه برخوردار هستند و می‌توانند هرگونه قوانین بین‌المللی و نهادهای جهانی را زیر پا گذارند. روسیه این اقدام را شدیدا محکوم می‌کند. اقدامات اسرائیل منطقه را به مرز جنگی تمام عیار کشانده و همه عواقب این اقدام برعهده اسرائیل و حامیان آن‌هاست. روسیه همواره تأکید کرده استفاده از زور برای حل مسئله هسته‌ای ایران، خطرناک است و عواقبی جدی برای جهان خواهد داشت. اکنون با شرایطی غیرقابل پیش‌بینی و خطرناک روبرو هستیم.»

 

او افزود: «هدف اسرائیل، تخریب مذاکرات جاری برای کاهش تنش‌ها درباره مسئله هسته‌ای ایران است. جهان نسبت به نتایج مذاکرات تازه ایران و آمریکا امیدوار است. این مذاکرات قرار بود ۱۵ ژوئن برگزار شود، اما اسرائیل تصمیم گرفت تا به ایران حمله کند. اسرائیل نشان داد که با رابطه متمدنانه بین دولت‌ها مخالف است و توجهی به قوانین بین‌المللی ندارد. عواقب این اقدامات فقط برعهده اسرائیل نخواهد بود، بلکه نزدیکترین متحدان اسرائیل نیز مسئول هستند.» 

 

نبنزیا تصریح کرد: «کشورهای غربی که در چندین سال اخیر در شورای امنیت و شورای حکام به تشدید اظهارات و سیاست‌های ضدایرانی و تهاجمی روی آورده بودند، نیز مسئول هستند. هدف این کشورها افزایش فشارها روی ایران بود تا این کشور را به‌عنوان عامل اصلی بحران‌ها در منطقه معرفی کنند. ایرانیان چندین سال این رویکرد را تحمل کردند و همکاری خود با آژانس یا دیپلماسی را رد نکردند. همه بحران‌های ناشی از خروج آمریکا از برجام و عدم پایبندی تروئیکای اروپایی با تعهدات خود نشأت می‌گیرد.»

 

او افزود: «این کشورها در ادامه حتی در تضاد با معاهدات بین‌المللی، تحریم‌های یکجانبه علیه ایران اعمال کردند. روز گذشته نیز قطعنامه‌ای ضدایرانی و متوهمانه صادر شد. ایران به تعهدات پادمانی خود پایبند است. ایران تحت بیشترین نظارت آژانس قرار دارد و به اذعان گروسی، ایران سلاح هسته‌ای ندارد. با این وجود کشورها به افزایش تنش‌ها روی آوردند و باعث شدند تا اسرائیل حس کند می‌تواند قوانین را زیرپا بگذارد.»

 

نبنزیا افزود: «اسرائیل در حملات اخیر خود با نیروهای ویژه انگلیس همکاری نزدیک داشته است. پس از حملات اسرائیل به ایران، این جنگنده‌ها به پایگاه‌های انگلیسی پناه بردند.»

 

او تصریح کرد: «همکاران آمریکایی ما نیز از این حمله آگاهی داشتند. اگر کشورهای غربی در شورای امنیت ایران را مقصر جلوه دهند شوکه نخواهیم شد. طبق ماده ۵۱، ایران حق دارد از خود دفاع کند. حملات بی‌دلیل اسرائیل به ایران و تأسیسات هسته‌ای ایران هیچ توجیهی ندارد. جامعه جهانی نباید دربرابر چنین اقداماتی بی‌تفاوت باشد. شورای امنیت باید با رویکردی غیرسیاسی، خواستار تنش‌زدایی و از سر گیری مذاکرات شود.»

 

نماینده روسیه افزود: «تنها راه حل برای مسئله هسته‌ای ایران، راهکار دیپلماتیک است. آمریکایی‌ها نیز برای مذاکره اعلام آمادگی کرده‌اند. روسیه آماده کمک به گفت‌وگوها است.»

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------