آخرین اخبار بین الملل

ارتش اسرائیل،اخبار بین الملل،خبرهای بین الملل

رسانه‌های عبری: ارتش اسرائیل قصد دارد ۸۰ تا ۱۰۰ هزار نیروی ذخیره را برای اشغال غزه فرابخواند

رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که ارتش اسرائیل قصد دارد بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار نیروی ذخیره را برای اشغال احتمالی شهر غزه فراخواند. به…

پوتین: مرحله بعدی تماس‌ با آمریکا می‌تواند درباره پیمان استارت جدید باشد



پوتین،اخبار بین الملل،خبرهای بین الملل
رئیس جمهور روسیه امروز پنجشنبه گفت که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تلاش‌های «جدی و قاطعانه‌ای» برای پایان دادن به جنگ در اوکراین انجام می‌دهد. او همچنین به احتمال رایزنی درباره پیمان استارت جدید در مراحل بعدی سخن گفت.

به گزارش ایسنا، پوتین در جلسه‌ای گفت: "همانطور که همه می‌دانند، [دولت ترامپ] به نظر من تلاش‌های بسیار پرانرژی و صادقانه‌ای را برای توقف خصومت‌ها، توقف بحران و دستیابی به توافق‌هایی که مورد علاقه همه طرف‌های درگیر در این درگیری است، انجام می‌دهد تا شرایط صلح بلندمدت بین کشورهای ما، و در اروپا و در کل جهان ایجاد شود."

 

ولادیمیر پوتین همچنین افزود که به شرکت‌کنندگان در جلسه امروز در مورد چگونگی روند مذاکرات در مورد حل و فصل اوکراین و اینکه روسیه و آمریکا در چه مرحله‌ای هستند، اطلاع خواهد داد.

 

پوتین همچنین گفت مرحله بعدی تماس‌ها با آمریکا می‌تواند دستیابی به توافقاتی در مورد پیمان استارت جدید باشد.

 

پیش از این دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که پوتین در راستای آماده‌سازی برای اجلاس آتی روسیه و آمریکا در آلاسکا، جلسه‌ای با اعضای رهبری ارشد روسیه و همچنین نمایندگان دولت و نهاد ریاست جمهوری برگزار کرده است.

 

پیشتر همچنین یوری اوشاکوف، دستیار کرملین، امروز پنجشنبه اعلام کرد که مقدمات دیدار ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ وارد مرحله نهایی شده است.

 

دستیار ریاست جمهوری روسیه به خبرنگاران گفت: «مقدمات دیدار بین روسای جمهور روسیه و ایالات متحده وارد مرحله نهایی شده است. برنامه این دیدار مورد توافق قرار گرفته است. با توجه به اینکه این دیدار تنها پنج روز پیش اعلام شده، همه چیز به صورت فشرده در حال انجام است.»

 

دستیار کرملین همچنین اعلام کرد که دیدار رهبران روسیه و آمریکا، پنجشنبه ساعت ۱۱:۳۰ صبح به وقت محلی (۱۹:۳۰ به وقت گرینویچ و ۲۳ به وقت تهران) در انکوریج آلاسکا آغاز خواهد شد. قبل از آن هر دو طرف با رسانه‌ها صحبت می‌کنند، بعد از آن هم کنفرانس خبری برگزار می‌شود.

 

دستیار کرملین همچنین گفت که پنج عضو از هیئت‌های هر طرف در مذاکرات بین روسیه و ایالات متحده در آلاسکا شرکت خواهند کرد.

 

اوشاکوف به خبرنگاران گفت: «علاوه بر روسای جمهور، پنج عضو هیئت نیز در مذاکرات شرکت خواهند کرد. من در هیئت روسی خواهم بود و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه، آندری بلوسوف، وزیر دفاع، آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی و کریل دمیتریف، رئیس صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه و نماینده ویژه ریاست جمهوری روسیه برای همکاری اقتصادی با کشورهای خارجی هم به من ملحق خواهند شد.»

 

اوشاکوف گفت: «ترکیب هیئت آمریکایی نیز مشخص است، اما احتمالاً درست است که منتظر اعلام متقابل از سوی شرکای آمریکایی خود باشیم.»‌

 

وال استرت ژورنال: ترامپ در دیدار با پوتین به دنبال آتش بس فوری است نه حل مسائل ارضی

وال استریت ژورنال نوشت: رئیس جمهور ترامپ با رهبران اروپایی از جمله ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در مورد خطوط قرمز مذاکرات آتی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در آلاسکا به توافق رسیده و امیدوار است به سرعت با یک اجلاس سه جانبه با این دو رهبر متخاصم پیگیری کند.

 

ترامپ همچنین پوتین را تهدید کرد که اگر رئیس جمهور روسیه در جلسه آتی آنها از آتش‌بس خودداری کند، با «عواقب بسیار شدیدی» مواجه خواهد شد.

 

شرکت‌کنندگان پس از تماس تلفنی گفتند که کنفرانس ویدیویی روز چهارشنبه بین ترامپ و رهبران اروپایی سازنده بود.

 

فردریش مرتس، صدراعظم آلمان که این جلسه را آغاز کرده بود، گفت که ترامپ به همتایان اروپایی خود گفت که در مورد مسائل ارضی مذاکره نخواهد کرد و گفت که اوکراین باید مستقیماً در مورد آن با روسیه صحبت کند.

 

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه که در این نشست حضور داشت، گفت که رئیس جمهور آمریکا به صراحت اعلام کرده بود که هرگونه تضمین امنیتی که به عنوان بخشی از یک توافق صلح بالقوه با روسیه به اوکراین ارائه شود، شامل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نخواهد شد، اما او پذیرفته است که سایر تضمین‌ها به طور مشترک توسط ایالات متحده و اروپا ارائه شود. ماکرون به تغییر بالقوه قابل توجه در موضع ترامپ در مورد این موضوع اشاره کرد.

 

ماکرون پس از این نشست به خبرنگاران گفت: "رئیس جمهور ترامپ بسیار واضح اعلام کرد که تمایل آمریکا دستیابی به آتش بس در این نشست در آلاسکا است."

 

دو شرکت کننده دیگر به وال استریت ژورنال گفتند که ترامپ اعلام کرد که ایالات متحده مایل است در تضمین‌های امنیتی آینده با اروپا نقشی ایفا کند. آنها گفتند که ترامپ هیچ جزئیاتی ارائه نکرد.

 

مرتس پس از این نشست در یک کنفرانس مطبوعاتی با زلنسکی گفت: ما اروپایی‌ها تمام تلاش خود را می‌کنیم تا پایه‌های مناسبی برای این نشست ایجاد کنیم، زیرا می‌خواهیم دونالد ترامپ روز جمعه در انکوریج موفق باشد. منافع اساسی اوکراین و اروپا باید در آلاسکا تضمین شود - این پیامی بود که ما به رئیس جمهور ایالات متحده منتقل کردیم.

 

به گفته شرکت‌کنندگان، هم ترامپ و هم همتایان اروپایی او گفتند که تهدید رئیس جمهور آمریکا به تحریم‌ها بود که پوتین را متقاعد کرد تا به دنبال مذاکره باشد. این افراد گفتند که هیئت اوکراینی چنان از موفقیت مذاکرات آسوده خاطر بودند که پس از پایان کنفرانس با صدای بلند تشویق کردند.

 

بلافاصله پس از جلسه، ترامپ در مورد «عواقب بسیار شدیدی» هشدار داد که اگر پوتین پس از جلسه آلاسکا با توقف جنگ موافقت نکند، با آن مواجه خواهد شد. اما اگر جلسه روز جمعه با پوتین خوب پیش برود، ترامپ در سخنرانی خود در مرکز کندی در واشنگتن دی سی گفت که مایل است یک جلسه سه جانبه برای شروع مذاکرات صلح برگزار کند.

 

ترامپ گفت: «من تقریباً بلافاصله این کار را انجام می‌دهم و اگر آنها مایل باشند، یک جلسه دوم سریع بین رئیس جمهور پوتین و رئیس جمهور زلنسکی و خودم خواهیم داشت.»

 

کمی پیش از آغاز جلسه روز چهارشنبه، دولت روسیه بار دیگر تأکید کرد که شرایطش برای پایان دادن به جنگ بدون تغییر باقی مانده است. از جمله این شرایط، درخواست خروج اوکراین از سرزمین‌هایی است که روسیه فتح نکرده است. به نظر می‌رسد این بیانیه، پیشنهاد قبلی پوتین به استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ، را که هفته گذشته به مقامات اروپایی گفته بود مسکو ممکن است در ازای واگذاری قلمرو در شرق توسط کی یف، با مسدود کردن خط مقدم در جنوب اوکراین موافقت کند، لغو می‌کند.

 

این کنفرانس برای ایجاد یک موضع مشترک بین ایالات متحده و اروپا پیش از آنچه مقامات آن را مهم‌ترین مذاکره بین غرب و روسیه از زمان حمله تمام عیار به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ توصیف می‌کنند، برگزار شد. جی دی ونس، معاون رئیس جمهور، ویتکاف و کیت کلوگ، فرستاده ترامپ به اوکراین، در مذاکرات با رهبران آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، لهستان، فنلاند، اتحادیه اروپا و ناتو به ترامپ پیوستند.

 

به گفته مقامات ارشد آلمان و اتحادیه اروپا، مرتس این جلسه را در بحبوحه نگرانی از احتمال توافق ترامپ و پوتین - یک افسر اطلاعاتی سابق آموزش دیده در شوروی - که به ضرر منافع اوکراین و اروپا خواهد بود، تشکیل داد.

 

مرتس گفت زلنسکی در این جلسه نشان داد که اوکراین آماده مذاکره در مورد قلمرو است، اما زلنسکی همچنین گفت که نقطه شروع هرگونه مذاکره باید خط مقدم نبرد فعلی باشد.

 

زلنسکی که برای شرکت در این کنفرانس به همراه مرتس به برلین سفر کرده بود، گفت که این جلسه نشان داد که همه رهبران در مورد مذاکرات با روسیه اتفاق نظر دارند.

 

زلنسکی گفت: "هر چیزی که مربوط به اوکراین باشد، فقط با اوکراین قابل مذاکره است."

 

مارک روته، دبیرکل ناتو، که در این جلسه مجازی شرکت کرده بود، گفت که این جلسه عالی بود و نشان داد که همه در تلاش برای پایان دادن به جنگ متحد هستند.

 

روته در ایکس نوشت: «توپ اکنون در زمین پوتین است.» در این جلسه، روته به ترامپ گفت که پیشنهاد پوتین به ویتکاف - مبنی بر اینکه اوکراین در ازای آتش‌بس، مناطق مستحکم در منطقه دونتسک را واگذار کند - به گفته دو نفر از شرکت‌کنندگان، به معنای باز کردن «بزرگراهی» برای پیشروی ارتش روسیه به سمت کی یف خواهد بود.

 

در حالی که تصمیم ترامپ در هفته گذشته برای دیدار با پوتین در خاک آمریکا، اروپایی‌ها را نگران کرد، روابط دو سوی اقیانوس اطلس از آن زمان گرم‌تر شده است. به گفته شرکت‌کنندگان و مقامات آگاه، مقامات ارشد آمریکایی، از جمله ترامپ، ونس و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، در انبوهی از تماس‌ها و جلسات، آمادگی خود را برای هماهنگی نزدیک با اروپا در زمینه تأمین آتش‌بس و «توافق عادلانه» برای پایان دادن به جنگ اعلام کردند.

 

دیپلمات‌های اروپایی گفتند که به ویژه تحت تأثیر ونس قرار گرفته‌اند که روز شنبه با آنها در انگلستان دیدار کرد. شرکت‌کنندگان گفتند که او علاقه زیادی به هماهنگ کردن مواضع فراآتلانتیکی پیش از مذاکرات پوتین نشان داد و درک دقیقی از وضعیت داشت.

 

ترامپ  درباره شرکای اروپایی خود گفت: «آنها افراد بزرگی هستند که می‌خواهند شاهد انجام یک توافق باشند.»

 

رهبران اروپایی و زلنسکی پنج خط قرمز مختصر را برای اجرا در اجلاس آلاسکا به ترامپ ارائه دادند: آتش‌بس به عنوان پیش‌نیاز مذاکرات بیشتر؛ هرگونه بحث ارضی که از خطوط مقدم فعلی آغاز شود؛ تضمین‌های امنیتی الزام‌آور غرب که روسیه باید بپذیرد؛ مشارکت اوکراین در مذاکرات؛ و حمایت ایالات متحده و اروپا، از جمله اوکراین، از هرگونه توافقی.

 

چندین شرکت‌کننده گفتند که آنها به ترامپ اطلاع دادند که هیچ گونه به رسمیت شناختن قانونی سرزمین‌های اشغالی توسط اوکراین یا اروپا وجود نخواهد داشت، اما به رسمیت شناختن وضعیت میدانی می‌تواند بخشی از یک توافق آینده باشد.

 

مقامات اروپایی در ابتدا به دنبال نمایندگی مستقیم در نشست آلاسکا بودند که شامل روبیو و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، خواهد بود و روته یا یک رهبر اروپایی دیگر و همچنین زلنسکی را پیشنهاد کردند.

 

پس از تماس‌ها، اروپایی‌ها این درخواست را کنار گذاشتند و در عین حال علناً خواستار حضور زلنسکی در هرگونه مذاکره با پوتین شدند. به گفته افراد آشنا با این تماس، ترامپ در ابتدا ابراز نگرانی کرد که حضور زلنسکی می‌تواند مذاکرات را از مسیر خود خارج کند.

 

به گفته مقامات آلمانی که این کنفرانس را سازماندهی کردند، ترامپ موافقت کرد که پس از دیدار با پوتین، ابتدا زلنسکی و سپس رهبران اروپایی شرکت‌کننده در جلسه روز چهارشنبه را در جریان امور قرار دهد.

 

فیونا هیل، که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ در مورد روسیه به او مشاوره داده و در آخرین جلسه او با رئیس جمهور روسیه در سال ۲۰۱۹ حضور داشت، گفت: «در حال حاضر ترامپ واقعاً مسئولیت این موضوع را بر عهده دارد. او کسی است که با پوتین مذاکره می‌کند و خواهان توافق است.» هیل گفت ترامپ بارها گفته است که می‌خواهد کشتار در میدان نبرد را متوقف کند و اقدامات او اغلب با چنین تمایلی انگیزه می‌گیرد.

 

هیل گفت: « ترامپ می‌خواهد جنگ را متوقف کند و جایزه نوبل صلح را ببرد.»

 

روز چهارشنبه، الکسی فادیف، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، تأیید کرد که موضع مسکو بدون تغییر باقی مانده است: اوکراین باید چهار منطقه‌ای را که ادعا می‌کند - دونتسک و لوهانسک در شرق و زاپوریژیا و خرسون در جنوب - واگذار کند.

 

فادیف در پاسخ به این سوال که آیا مسکو ادعاهای خود را کنار خواهد گذاشت، گفت: «تمامیت ارضی فدراسیون روسیه در قانون اساسی ما گنجانده شده است و این همه چیز را می‌گوید.»

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------