مبتلایان کرونا در اصفهان به 792 نفررسید/ اصفهان قرنطینه می‌شود؟



اخبار,اخبار پزشکی,کرونا در اصفهان
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، ۴ مورد جدید ابتلا به کرونا در استان اصفهان (مجموع علوم پزشکی اصفهان و کاشان) در ۲۴ ساعت گذشته ثبت شده است.

به گزارش ایسنا، نخستین روزهای اسفندماه در ایران با شناسایی اولین نمونه های مبتلا به کرونا در قم آغاز شد و تا ظهر امروز (بیست و دوم اسفند) بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در کل استان اصفهان با شناسایی ۴ نمونه جدید ابتلا به کرونا تعداد کل مبتلایان به ۷۹۲ نفر رسید.

 

کیانوش جهانپور - سخنگوی وزارت بهداشت، اعلام کرد: کل مبتلایان به این بیماری در کل کشور به ۱۰ هزار و ۷۵ نفر رسید و متاسفانه ۴۲۹ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. خوشبختانه تا کنون ۳۲۷۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ بهبود یافته و ترخیص شده اند.

 

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، میانگین سنی بستری شدگان بیماری کووید- ۱۹ در ایران، بیش از ۵۰ سال و میانگین سنی فوت شدگان بالای ۶۰ سال گزارش شده است.

 

اولین نمونه مثبت کرونا در اصفهان (دوشنبه- پنجم اسفند) اعلام شد. علاوه بر اصفهان، ۱۵ شهرستان دیگر اصفهان نیز درگیر این بیماری هستند که سن مبتلایان به این بیماری ۵۸ سال است.

 

آمار ابتلا به کرونا در ایران با تفکیک استانی

اخبار,اخبار پزشکی,کرونا در اصفهان

 

***

 

هفته قرنطینه عمومی در انتظار اصفهان

با پایان یافتن سومین هفته شیوع کرونا در استان اصفهان، مسئولان شبکه بهداشت و درمان بر این باورند که چون در شکستن زنجیره انتقال این بیماری موفق نبوده ایم، باید از هفته آینده قرنطینه عمومی با شرایط و برنامه ریزی مناسب، آغاز شود.

 

پس از درخواست اعضای شورای اسلامی شهر و جمعی از شهروندان اصفهان برای تعطیلی کامل و قرنطینه عمومی شهر در روزهای اخیر، کارشناس مسئول آنفلوانزا و IHR معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت وگو با  ایسنا، درباره نیاز شهر به قرنطینه عمومی، اظهارکرد: قرنطینه عمومی به این معناست که زنجیره انتقال ویروس را قطع کنیم؛ یعنی باید ویروس را بدون میزبان رها کنیم تا بیماری کنترل شود و این رها شدن و قطع زنجیره انتقال ممکن نیست مگر این که ارتباط انسان ها محدود شود تا ویروس بدون میزبان بماند، متاسفانه اکنون فقط زبانی می گوییم مردم از خانه بیرون نیایند و در جاهای شلوغ تجمع یا رفت و آمد نکنند، اما در عمل در جامعه می بینید که بخش زیادی این توصیه ها را رعایت نمی کنند.

 

مهدی فارسی که جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا در اصفهان را نیازمند رعایت نکات و توصیه های بهداشتی از سوی صد در صد افراد جامعه دانست، گفت: وقتی مردم قرنطینه خانگی رعایت نمی کنند به ناچار باید اجباری پشت قرنطینه باشد، همانگونه که مدارس، مساجد، نماز جمعه و... تعطیل شد، قطعا باید اجبار شود هیچ مراسم مذهبی، عروسی و عزا برگزار نشود و نیز مغازه ها در بخشی از ساعات روز تعطیل شود تا این اجتماعات قطع شوند.

 

کارشناس مراقبت بهداشت مرزی مرکز بهداشت استان، قطع زنجیره انتقال ویروس از طریق شکستن اجتماعات را قرنطینه عمومی تعریف کرد و ادامه داد: قرنطینه عمومی تعریف دارد و می توان برایش برنامه ریزی کرد، نه آنقدر مثل ووهان چین که کل شهر تعطیل شود و همه در خانه بمانند و نه آنطور که مردم آزاد باشند هر کجا بخواهند، بروند و بیایند و ما مدام بیماریابی کنیم و بیمار پیدا و بستری کنیم.

 

وی اعمال قرنطینه عمومی در هفته پیش رو را ضروری خواند و گفت: در غیر این صورت، همچنان پیک بیماری بالا می رود و در نتیجه موارد بیماری، بستری هم بیشتر می شود و مشکلاتمان بیشتر می شود، بنابراین قرنطینه عمومی حتما باید اتفاق بیفتد.

 

فارسی درباره شیب تند شیوع کرونا در اصفهان، افزود: وقتی در نقشه نگاه می کنیم، استان اصفهان نسبت به جمعیتش جزو استان هایی است که میزان شیوع کرونا در آن بالاست، چون ما با وجود همه تلاش هایمان در زمینه جلوگیری از انتقال نتوانسته ایم موفق شویم.

 

وی دلیل افزایش شیوع کرونا در اصفهان را قطع نشدن زنجیره انتقال معرفی کرد و گفت: متاسفانه مردم هنوز با یکدیگر مراوده دارند، با اینکه بعضی بیمارند، هنوز بدون ماسک از خانه بیرون می آیند و رعایت نمی کنند، هنوز با یکدیگر ارتباط نزدیک دارند، بنابراین حتی اگر لازم شود باید ادارات مدت کوتاهی تعطیل شود، مغازه ها نیز در ساعت های خاص یا مثلا به مدت یک هفته تعطیل شود، تا جمعیت از هم دور شوند و ویروس مهار شود وگرنه ما تاعید و بعد از عید هم گرفتار این مساله خواهیم بود.

 

اگر مردم همراهی نکنند، موفق نخواهیم بود

دکتر کمال حیدری رییس مرکز بهداشت استان اصفهان نیز در گفت و گو با ایسنا، در واکنش به درخواست مدیران شهری و برخی کارشناسان بهداشت و درمان برای قرنطینه عمومی، اظهار کرد: اگر مردم باور کنند که رعایت توصیه های بهداشتی بهتر از این است که ۱۴ روز یک گوشه بیفتیم، تب و تنگی نفس داشته باشیم، می توانیم حلقه انتقال را بشکنیم و به راحتی و بدون هیچ تنش و مشکلی مدیریت کنیم، وگرنه بیخود و بی جهت خودمان را مریض می کنیم و نتیجه اش افزایش نیازهای درمانی، دارویی، بیمارستانی می شود که تأمین آن بسیار مشکل می شود.

 

وی درباره ادامه فعالیت بعضی شرکت های خصوصی و کسب و کارها نیز، افزود: در روزهای اول شیوع کرونا در اصفهان به همه باشگاه ها و مراکز آموزشی اعلام کردیم که تعطیل کنند، اما وقتی مرکزی کلاس زبان، موسیقی، کلاس فوق العاده کنکور و... برگزار می کند، به این معناست که قرنطینه خانگی را جدی نگرفته اند، این دغدغه ما است و اگر مردم همراهی نکنند، کنترل این ویروس نه این جا، بلکه در هیچ جای دنیا موفق نخواهد بود.

 

حیدری در پاسخ به این پرسش که آیا خواسته تعطیلی عمومی قابل اجراست، گفت: در جلسات مکرری که در استانداری و ستادهای دانشگاه و استان برگزار می شود، بر همین بحث تأکید می شود، براین اساس با نمایندگان صنوف، مسئولان صنعت، معدن و تجارت، قسمت های مختلف اداری نیز رایزنی و برای آنها بخشنامه صادر شده تا برای جلوگیری از مبتلا شدن تعداد بسیار زیادی از افراد جامعه به ویروس باید برای تعطیلی واحدهای زیر مجموعه خود برنامه ریزی کنند.

 

محدودیت امکانات بیمارستان ها را فراموش نکنیم

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با انتقاد از کسانی که خود را مصون از بیماری می دانند و برای گشت و گذار از خانه بیرون می آیند نیز تاکید کرد: برخی می گویند آخرش خواهی نخواهی ما به این ویروس مبتلا می شویم، پس بجای یک ماه دیگر، بهتر است که اکنون دچار شویم، درحالی که نمی دانند که هرچه تعداد بالا برود خطر این که نتوانیم به مبتلایان خدمات بهداشت و درمانی درستی ارائه دهیم نیز بالاتر می رود.

 

وی از صدور بخشنامه دورکاری کارمندانی که بیماری زمینه ای دارند خبر داد و افزود: یکی دیگر از اقدامات این بود که به صنوف اعلام کرده ایم صرف نظر از این که می گویند بدهکاریم و امکان تعطیلی مغازه برایمان وجود ندارد، به این پرسش پاسخ دهند که وقتی روزی دست کم ۴۰ نفر به مغازه شان مراجعه می کنند، آیا یک نفر از آنها به کرونا مبتلا نیست و با دست زدن به پیشخوان، سطوح، محصولات یا دستگاه پوز، سلامت دیگران را به خطر نمی اندازد؟ به همین دلیل از صنوفی که بسته بودنشان به جامعه ضرری نمی زند خواسته ایم که برای کاهش روزهای فعالیت یا تعطیلی تدبیری بیندیشند، یا کارشان را دوره ای کنند مثلا کفش فروشی ها به نوبت باز شوند یا حالت نیمه تعطیل شوند.

 

حیدری با اشاره به اینکه بی توجهی به هشدارها باعث می شود وقتی افراد پایشان به بیمارستان باز شد، متوجه اهمیت رعایت قرنطینه خانگی شوند، ادامه داد: ممکن است اکنون برای خودشان تجزیه تحلیل و تصمیم گیری کنند و از خانه بیرون بیایند، اما وقتی مبتلا می شوند و در بیمارستان ظرفیتی برای پذیرش آنها نبود، متوجه می شوند ما جدی گفتیم.

 

این مقام بهداشتی خطر ابتلا شدن به کرونا را برای همه یکسان دانست و گفت: اما افراد مسن یا کسانی که بیماری زمینه ای دارند، خطر برایشان جدی تر است چون در معرض فوت و مسایل دیگر قرار دارند و گرنه حتی کودکان زیر ۱۰ سال و ۱۷ ساله هم جزو مبتلایان داشته ایم؛ پس کرونا فقط برای یک قشر نیست، اما گروه های پرخطر بیشتر در معرض خطر قرار می گیرند؛ چون بدنشان ضعیف تر است و خدای نکرده دچار آسیب می شود.

 

ظرفیت بیمارستان ها رو به تکمیل است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در همه جای دنیا وقتی می بینند بیمارستان ها یکی یکی پر می شود، سراغ قرنطینه می روند، گفت: متاسفانه وقتی در حال آماده کردن ورزشگاه ها برای قرنطینه هستیم، با برخوردهای هیجان زده و اغراق آمیزی در فضای مجازی روبرو می شویم که به نظر می رسد برخی در این شرایط تلاش می کنند اقدامات را طوری برای افکار عمومی جلوه دهند که مردم وحشت کنند. برخی حتی به ایجاد این قرنطینه ها در دل محلات اعتراض کردند، در حالی که بیمارستان ها هم در دل محلات هستند اما دور و بر همه بیمارستان ها، اهالی کرونا نگرفته اند!

 

وی ماندن در خانه را بهترین راهکار برای در امان ماندن از کرونا اعلام کرد و یادآور شد: قرنطینه خانگی بهترین راهکار برای افراد سالم و حتی بیماران  است، چون فرد در جمع خانواده مورد رسیدگی قرار می گیرد و کسانی باید به بیمارستان مراجعه کنند که مشکل تنفسی داشته و به مراقبت یا دستگاه خاصی نیاز داشته باشند وگرنه دلیلی ندارد در بیمارستان بروند.

 

حیدری در پاسخ به این پرسش که آیا در روزهای آینده اصفهان به قرنطینه عمومی می رسد؟ گفت: صد در صد، به بدتر از قرنطینه هم می رسیم، چون تا به حال خیلی بی خیال با موضوع برخورد کرده ایم و نه اینکه خیال کنید منتظر یکی دوماه دیگر هستیم! هفته آینده اینجا هستیم و خواهیم دید چه اتفاقی می افتد؟ وقتی می گوییم سرعت ابتلا به ویروس به شدت بالا می رود یعنی تعداد مبتلایان به اندازه ای افزایش می یابد که نمی توانیم آن را جمع کنیم! پس بدون تعارف و رودربایستی باید بگویم اگر همین طور ادامه یابد به اینجا هم می رسیم که بیماران پشت در بیمارستان می روند، اما به دلیل پر بودن ظرفیت آنها پذیرش نخواهند شد.

 

عضو شورای شهر اصفهان: اگر تکلیف شود ناژوان را می‌بندیم

اصغر برشان در گفت‌وگو با ایلنا با شاره به تصمیمات اخیر ستاد مبارزه با کرونا گفت: متاسفانه درصد شیوع ویروس در اصفهان به مراتب بیشتر از استان‌های دیگر شده است و این مساله باعث شده اصفهان در رتبه اول این بیماری قرار بگیرد.

 

وی همچنین تصریح کرد: طبق دستور و تصمیمات اخذ شده در ستاد ملی مبارزه با کرونا همچنین شورای تامین استان کلیه مراکز گردشگری از جمله مراکز تفریحی که زیر نظر شهرداری بود، تعطیل شد.

 

عضو شورای شهر اصفهان تاکید کرد: باید در تصمیمات این چنینی ستاد واحد با مدیریت واحد در هر استان تشکیل شود تا تصمیمات از یک مرکز برای اجرا ابلاغ شود.

 

وی با اشاره به تعطیلی محور گردشگری ناژوان گفت: با توجه به باز بودن فضای ناژوان هنوز تصمیمی در خصوص تعطیلی و بسته شدن مبادی ورودی و خروجی این منطقه اتخاذ نشده است و اگر تکلیف شود شهرداری حتما آن را اجرایی می کند.

 

برشان تاکید کرد: در تصمیمات اخیر شهرداری تنها یک عضو است و باید تمامی نهادهای حاضر در ستاد مبارزه هم رای باشند تا بتوان آن را اجرایی کرد.

 

وی عنوان کرد: راه‌های ورودی شهر اصفهان باید به دست افراد متخصص و کاردان سپرده شود تا در صورت مشاهده علایم از عبور فرد یا افراد به شهر خودداری شود و به مراکز درمانی انتقال داده شود.

 

عضو شورای اسلامی با تاکید بر فرهنگ سازی گفت: باید به این واقعیت پی برد با محدودیت قطعی نمی توان مردم را از انجام کاری بازداشت بلکه باید در راستای بالا بردن فرهنگ مردم اقدامات جدی انجام شود.

 

وی تاکید کرد : متاسفانه زمانی که باید این مساله جدی گرفته می‌شد به آن توجهی نشد و امروز هم که باید به کادر درمانی و خدماتی این حوزه توجه شود دقت‌های لازم صورت نمی گیرد.

 

برشان در پایان صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: الان باید از وجود نهادهای مردمی و خیریه های سلامت در خصوص مبارزه و تامین استفاده شود که متاسفانه دولت در این خصوص اقدام جدی صورت نداده است. چرا با وجود تعداد بالای خیریه های سلامت در استان تقریبا هیچ استفاده خاصی از آنها در بحث پیشگیری و درمان نمی شود.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------