معاون درمان وزارت بهداشت: مشخص نیست کرونا تا چه زمانی در کشور وجود دارد/ زالی: دیروز بیشترین آمار مرگ و میر تهران ثبت شد



اخبار,اخبار پزشکی,کرونا در ایران
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: از نظر زمانی مشخص نیست تا کی کرونا در کشور وجود دارد و هنوز درصد زیادی از مردم ایران خوشبختانه به این بیماری مبتلا نشده اند و البته همیشه در معرض خطر قرار دارند.

به گزارش ایلنا، قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت در حاشیه مراسم آغاز گام دوم خدمات دوراپزشکی در بیمارستان قائم مشهد مقدس گفت: در بعضی از استان‌های کشور از جمله تهران، آذربایجان‌های شرقی و غربی، اصفهان، فارس و ایلام به دلیل عدم رعایت شیوه نامه‌ها توسط برخی هموطنان، شرایط بیماران کووید ۱۹ در بخش بستری، سرپایی و بستری در بخش مراقبت‌های ویژه، نامناسب و رو به افزایش است.

 

جان بابایی گفت: در حال حاضر حدود ۳۶ تا ۳۷ درصد از ظرفیت بخش مراقبت‌های ویژه در کشور مربوط به  بیماران کووید ۱۹ است که این عدد بالا است و امیدواریم که با ایجاد محدودیت‌ها به عنوان اولین تصمیم و رعایت فاصله گذاری و استفاده از ماسک، شاهد بهبود وضعیت بیماری در کشور باشیم.

 

وی افزود: محدودیت‌های اخیر در برخی از استان‌ها نباید محدود به تعطیلی‌های پایان ماه صفر باشد و نگرانی ما بعد از این تعطیلات، بیشتر است، چون خیلی از مردم برای بعد از این تعطیلات برنامه‌ریزی کرده اند و اطلاع داریم که بعضی افراد حتی سالن‌های مراسم‌های عروسی را اجاره کرده اند. اگر بعد از ماه صفر، مردم بخواهند مراسم و تجمعات را که قطعا در آن شاهد انتقال بیماری هستیم را برپا کنند، شرایط به مراتب بدتر از وضعیت کنونی می‌شود.

 

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: از نظر زمانی مشخص نیست تا کی کرونا در کشور وجود دارد و هنوز درصد زیادی از مردم ایران به این بیماری مبتلا نشده اند و البته همیشه در معرض خطر قرار دارند. تا زمانی که کرونا با همین ظرفیت و قدرت بیماری زایی ادامه پیدا کند باید نگران باشیم و محدودیت‌ها نباید محدود به دو یا سه روز باشد.

 

وی افزود: زمانی که فرد، مبتلا به سرطان می‌شود، تکلیف او مشخص است که باید به بیمارستان‌ها مراجعه کرده و جراحی، پرتو درمانی یا شیمی درمانی شود، اما برای بیماری کووید ۱۹ که درمان قطعی ندارد، درمان آن، حمایتی است و عامل و ریشه آن، مسائل و رفتار‌های اجتماعی است.

 

جان بابایی اظهار کرد: وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، هزینه عدم رعایت بعضی از هموطنان ما که رفتار‌های اجتماعی آنها در جهت افزایش بار بیماری در جامعه است را پرداخت می‌کنند و نیرو‌های مراکز درمانی ۸ ماه است که در لباس‌های خاص، سخت و گرم شبانه روزی در حال خدمت رسانی هستند و آنها هزینه افرادی را می‌دهند که نمی‌خواهند به شیوه نامه‌ها توجه کنند، به ماسک زدن اعتقادی ندارند، رفتار‌های اجتماعی نامناسب دارند و یا از ماسک استفاده نمی‌کنند.

 

***

 

زالی: دیروز بیشترین آمار مرگ و میر تهران ثبت شد

دکتر علیرضا زالی امروز چهارشنبه با بیان اینکه در سه بازه زمانی تحقیقات میدانی و پژوهشی در استان تهران حاکی از ارتباطی کاملا معنادار و مستقیم بین میزان سفر و میزان ابتلا و بستری است، ایجاد محدودیت در سفرها را بخش مهمی از بسته پروتکل‌های بهداشتی برشمرد.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۵ شهر کشور از جمله تهران، کرج و سایر استان‌های پنجگانه که محدودیت سفر برای آن‌ها اعلام شده نسبت به سایر شهرها در وضعیت بحرانی‌تری به سر می‌برند، گفت: طبیعتا این شهرها نقاطی هستند که باید مورد توجه قرار گرفته تا محدودیت در سفرها بتواند به آن‌ها کمک شایان توجهی کند.

 

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به مکاتبه معاونت بهداشتی وزارت بهداشت درخصوص ایجاد محدودیت در سفرهای پنج استان و ابلاغ آن به وزارت کشور جهت همکاری‌های لازم، گفت: طبیعتا استانداران این شهرهای پنجگانه آمادگی کامل را برای اجرای این مصوبه دارند و ساز و کار لازم توسط این عزیزان در حال انجام است و طبیعتا نیروی محترم انتظامی مثل سایر موارد قبلی در زمینه اجرای این مصوبات ان‌شاءالله همکاری لازم را دارند.

 

زالی درباره دورکاری توضیح داد: کماکان معتقدیم از ظرفیت دورکاری برای تقلیل سفرهای درون شهری باید استفاده بهینه صورت بگیرد.

 

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به تصریح استاندار تهران نسبت به شناسایی ۱۵ گروه پرخطر در تهران گفت: افرادی که در این گروه‌های پرخطر قرار می گیرند طبیعتا باید از ظرفیت دورکاری استفاده کنند.

 

وی با تاکید بر الزام آور بودن رعایت دورکاری در دستگاه‌ها اعم از بخش های خصوصی و دولتی توضیح داد: برای مثال کسانی که بالای ۶۵ سال سن دارند، افرادی که دیابت پیشرفته دارند، زنان باردار و سایر مواردی که در اطلاعیه‌های قبلی اعلام شده ضرورتا به صورت الزام‌آور باید از ظرفیت دورکاری استفاده کنند.

 

زالی با بیان اینکه سفرهای غیر ضروری به ویژه توسط خودروهای غیر بومی، توسط عوامل انتظامی مستقر در مبادی ورودی و خروجی شهر کنترل می‌شود، افزود: بیشترین میزان سفرهای خارج شهری و بین استانی از مبدا تهران رخ می‌دهد، این محدودیت در تهران می تواند بسیار کارگشا باشد و می تواند مقدار زیادی از بار بیماری را در روزهای آتی کم کند.

 

زالی درباره آمار مبتلایان به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته توضیح داد: ۷۲۰ بیمار جدید در مجموعه استان تهران بستری شدند که ۱۵۱ نفر آن ها در بخش مراقبت های ویژه و ۶۵۲ بیمار نیز در مجموع از بیمارستان‌ها ترخیص شدند.

 

وی ادامه داد: تقریبا بالغ بر ۱۳ درصد مراجعان سرپایی ما در حوزه درمان نیاز به بستری بیمارستانی و یک چهارم بیماران نیاز به بستری در بخش‌های قبل از مراقبت‌های ویژه داشتند.

 

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران افزود: متاسفانه در ۲۵۳ روزی که از بحران کرونا در استان می‌گذرد، سه شنبه یعنی دیروز، بالاترین میزان مرگ و میر در تهران ثبت شد که یکی از تلخ‌ترین روزهای کرونایی پایتخت بود.

 

زالی یادآور شد: البته ۱۶ درصد از مجموع کسانی که دیروز در تهران به عنوان بیمار کرونایی فوت شدند، به شهرستان‌ها اعزام شدند و شهروند تهرانی نبودند ولی در آمار مرگ و میر استان تهران محاسبه شدند.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------