برای درمان پروستات چه بخوریم؟ راهنمای بایدها و نبایدها
- مجموعه: اخبار پزشکی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, ۳۰ تیر ۱۴۰۴ ۱۴:۳۶

به نقل از رسانه نمناک، پروستاتیت یا التهاب پروستات و بزرگ شدن غده پروستات از جمله بیماریهای رایج این غده هستند که ممکن است در هر سنی دیده شوند اما عموما در مردان بالای 50 سال شایع هستند.
سلامت پروستات یکی از نگرانیهای اصلی مردان در این بازه سنی است. به علاوه اینکه فاکتورهای متعددی در پیشگیری و کاهش احتمال بروز بیماریهای پروستات نقش دارند که یکی از آنها تغذیه و رژیم غذایی است.
جهت مطالعه کامل مقاله با عنوان برای درمان پروستات چه بخوریم؟ در سایت نمناک، کافی است روی همین لینک کلیک کنید.
پروستات و نقش آن در بدن مردان
پروستات یک غده برونریز کوچک بوده که در زیر مثانه آقایان و در قسمت لگن قرار دارد که به عنوان عضوی مهم در دستگاه تولید مثل آنها شناخته میشود. نقش اصلی و اساسی این غده تولید مایع منی و محافظت از اسپرمها به واسطه مواد مغذی و آنزیمهای موجود در این مایع است. جدای از تولید مایع منی این غده به انزال و تنظیم PH مایع منی هم کمک میکند.
از جمله بیماریهای شایعی که این غده را درگیر میکند میتوان به بزرگ شدن پروستات، سرطان پروستات و التهاب پروستات اشاره کرد.
مواد غذایی که به پیشگیری و درمان پروستات کمک میکنند
بدون شک رژیم غذایی که دنبال میکنید میتواند تاثیر مستقیمی بر روی سلامت پروستات بگذارد. در ادامه مواد خوراکی و غذایی که برای سلامت پروستات موثر هستند را معرفی میکنیم:
* سیر و پیاز
* کلم بروکلی
* مرکبات حاوی ویتامین سی
* دانه کنجد
* مغزها و آجیلهایی که روی بالایی دارند
* فلفل دلمهای
* خانواده توتها از جمله تمشک، شاتوت، توت فرنگی
* سویا
* گوجه فرنگی
* ماهی قزلآلا

چه سبزیجاتی برای پروستات مفید هستند؟
سبزیجاتی که جزو خانواده کلمها محسوب میشوند بر روی سلامت پروستات تاثیر بسزایی دارند. آنتی اکسیدان و مواد مغذی موجود در این خانواده از سبزیجات به کاهش رشد سلولهای سرطانی و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک میکنند. از این سبزیجات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
* گل کلم
* اسفناج
* کلم پیچ
* کلم بروکلی
* کلم بروکسل
میوههای مفید برای پروستات
اغلب پزشکان توصیه میکنند که به طور منظم میوههایی که برای درمان و پیشگیری از پروستات مفید هستند را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید. این میوهها حتی به پیشگیری از سرطان هم کمک میکنند. این میوه ها عبارتند از:
* آووکادو
* انار
* انواع توتها
* مرکبات
دمنوشهای گیاهی برای بیماریهای پروستات
با اینکه دمنوشهای گیاهی راهکار اصلی برای درمان بیماریهای پروستات نیستند اما با این حال در مواردی از جمله بزرگ شدن پروستات خوشخیم میتوانند اثرگذار باشند. فراموش نکنید که برای درمان کامل این بیماری باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید.
برخی از دمنوشهای گیاهی مفید برای بیماری پروستات عبارتاند از:
* دمنوش گزنه
* دمنوش زنجبیل
* دمنوش گل شبدر
* دمنوش افسنطین
* دمنوش جوز برزیلی
* دمنوش چای سبز
* دمنوش ریشه شیرین بیان

برای مراجعه به دکتر اورولوژی در سراسر ایران از کجا نوبت بگیریم؟
همانطور که گفته شد، تغذیه مناسب میتواند نقش مؤثری در پیشگیری و کنترل بیماریهای مرتبط با پروستات داشته باشد. مصرف مواد غذایی مانند گوجهفرنگی، دانه کدو تنبل، ماهیهای چرب و چای سبز به دلیل خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی، معمولاً توسط متخصصان توصیه میشود. با این حال، لازم است که هرگونه تغییر در سبک تغذیهای زیر نظر پزشک متخصص انجام گیرد، چرا که وضعیت سلامت هر فرد متفاوت است.
برای افرادی که در شهر مشهد سکونت دارند، امکان نوبتگیری از دکتر اورولوژی مشهد به واسطه سامانه نوبتدهی درمانکده فراهم شده است.سایت درمانکده با ارائه اطلاعات کامل تمام پزشکان متخصص، نظرات بیماران و زمانبندی دقیق نوبتها، فرآیند انتخاب و مراجعه به پزشک را در سراسر ایران تسهیل میکند. پیشنهاد میکنیم با مراجعه به این سایت اقدام به دریافت نوبت مطب از پزشک مورد نظر خود کنید.
مواد غذایی مفید برای کوچک شدن پروستات
حجم طبیعی پروستات در مردان بالغ عموما 20 تا 30 میلیمتر است. هر گونه تغییر اندازه و حجم این غده میتواند زنگ خطری مبنی بر وجود بیماری جدیتری باشد.
از دیگر مواد خوراکی که به کوچک شدن پروستات کمک میکنند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
* قارچ
* گزنه
* چای سبز
* فلفل قرمز
* زردچوبه
* روی
* بادام زمینی
* تخمه کدو

سخن پایانی
همانطور که دیدید رژیم غذایی میتواند تاثیر چشمگیری در کنترل و بهبود بیماریهای پروستات داشته باشد. دقت کنید که دنبال کردن رژیم غذایی مناسب راهکار اصلی برای درمان بیماریهای پروستات نیست و دارودرمانی اصلیترین روش درمان محسوب میشود. خوشبختانه در اکثر مواقع التهاب پروستات به کمک دارو درمانی برطرف میشود، البته به شرطی که بیماری به موقع تشخیص داده شود.
منبع: https://namnak.com/prostate-treatment.p108270