آخرین اخبار سیاسی

محمد مهاجری،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

مهاجری: تحریم نعمت است البته برای دورزنندگانش | شارلاتان‌ترین کاسبان تحریم ۲۵ درصد زیر قیمت نفت می‌فروشند

محمد مهاجری گفت: ممکن است تحریم واقعا نعمت باشد اما این نعمت برای کاسبان تحریم است؛ برای کسانی که کشتی‌های متعدد دارند و در دریا نفت دریا…

مهاجری: تحریم نعمت است البته برای دورزنندگانش | شارلاتان‌ترین کاسبان تحریم ۲۵ درصد زیر قیمت نفت می‌فروشند



محمد مهاجری،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی
محمد مهاجری گفت: ممکن است تحریم واقعا نعمت باشد اما این نعمت برای کاسبان تحریم است؛ برای کسانی که کشتی‌های متعدد دارند و در دریا نفت دریا می‌فروشند و یا برای کسانی که پورسانت نفت می‌گیرند.

به گزارش دیده‌بان ایران،  وزیر امور خارجه ایران در تازه‌ترین سخنانش به این نکته اشاره کرده است که تحریم برای ایران نعمت است. این جمله البته با واکنش گسترده‌ی افکار عمومی روبه‌رو شده است. واکنش به این گفته شاید به بحران ارزی ایران نیز بازگردد. نوسان شدید بهای ارز در ایران که منجر به رشد قابل ملاحظه‌ی قیمت‌ها و همچنین افزایش تورم شده است، سبب شده بسیاری عوارض تحریم را در فضای مجازی، در یادداشت‌ها، گزارش‎ها و ... یادآوری کنند. از سوی دیگر نوسان شدید قیمت ارز باعث شده حتی بخش‌هایی از فعالان صنفی و بازاریان نسبت به اعتراض در خیابان اقدام کنند و حالا چشم‌انداز تشدید تحریم‌، فضای فعلی را بیش از پیش نگران‌کننده کرده است.

 

محمد مهاجری، فعال سیاسی شناخته شده اما معتقد است آقای عراقچی خوب می‌داند تحریم چه بلایی بر سر کشور آورده است. ایشان به عنوان کسی که در برجام حضور داشت و اتفاقا حضور موثری هم داشت؛ به خوبی می‌داند برجام مطرح شد تا تحریم‌ها از میان برداشته شود. بنابراین چیزی که برکت باشد نباید سراغش رفت و حذفش کرد.

 

وی با اشاره به این نکات نتیجه گرفت عراقچی به  قول علما دچار سهواللسان شده و توضیح داد: البته باید در نظر داشت ممکن است تحریم واقعا نعمت باشد ولی این نعمت برای کیست؟ طبیعتا تحریم برای کاسبان تحریم و کسانی که کشتی‌های متعدد دارند نفت را دریا می‌فروشند و یا برای کسانی که پورسانت نفت می‌گیرند و اسم خودشان را گذاشته‌اند دور زننده‌ی تحریم برکت است و نعمت فراوانی دارد.

 

مهاجری گفت: اما همین تحریم برای کشور چیزی جز نکبت و نقمت برای کشور به همراه نداشته است. ما به عبارتی حدود ۴۶ سال است تحت تحریم هستیم و این تحریم از سال ۱۳۸۲ کمی تشدید شد و از سال ۱۳۸۴ تحریم کمی بیشتر شد و کشور به جایی رسید که بزرگان نظام و شخصیت‌های درجه‌ی اول به این نتیجه رسیدند باید با برجام فکری به حال تحریم کنند . من در کل معتقدم تحریم در هیچ شرایطی برکت و نعمت حساب نمی‌شود و آقای عراقچی هم خوب این مساله را می‌داند.  

 

او اضافه کرد: مجموعه‌ی وزارت خارجه و سیستم دیپلماسی اصلاً کارش چیست؟ مگر کارش غیر از این است که دنبال برطرف کردن تحریم باشد؟ مسئولان دیپلماسی در ایران کاری جز برطرف کردن تحریم‌ها ندارند . بنابراین ممکن است بخش‌هایی از ان فیلم حذف شده باشد و از سوی دیگر هم ایشان از  کلمات دقیق استفاده نکرده باشد.

 

پیامبر هم تحریم بود اما نگفت تحریم نعمت است

مهاجری با ذکر مثالی تاریخی تاکید کرد: من برای کسانی که معتقدند تحریم نعمت است، یک نمونه‌ی تاریخی می‌آورم. حضرت رسول در صد اسلام سه سال در حصر اقتصادی بود؛ ما اسمش را گذاشتیم شعب ابی‌طالب. شما یک روایت تاریخی پیدا کنید که پیامبر یا هر یک از معصومین بعد از ایشان گفته باشد که سه سال محاصره‌ی اقتصادی پیامبر در شب ابیطالب بود برکت یا نعمت بود. در این دوران  کفار برای اینکه بتوانند اسلام را مهار کنند، پیامبر را در محاصره اقتصادی و حتی محاصره‌ی سیاسی قرار دادند اما کسی این لفظ را به کار نبرد. بنابراین هیچ کسی از تحریم استقبال نمی‌کند جز کاسبان تحریم.  

 

وی در توضیح این مطلب اضافه کرد: اگر واقعا کسی خیلی عشق تحریم دارد و علاقمند به تحریم است، می‌تواند راجع به خودش این سبک را در نظر بگیرد، ما حق نداریم سبک زندگی‌ای که خودمان می‌پسندیم را به دیگران، حتی فرزندان خودمان تحمیل کنیم. این افرادی که دائما با شامورتی بازی و کارهای اقتصادی خلاف دنبال دور زدن تحریم هستند، هر روز متمول تر و ثروتمندتر می‌شوند. سود این کارها کجا در جیب مردم رفته است؟

 

فرهنگی که تحریم را نعمت می‌داند باید منکوب شود

این فعال رسانه‌ای  تاکید کرد:  بنابراین تصور من این است که باید این فرهنگی که تحریم را برکت و نعمت می‌داند منکوب شود. لازم است  اندیشمندان ما؛ چه اندیشمندان دینی و چه اندیشمندان سیاسی و اقتصادی ما دنبال فرآوری چنین ایده‌ای نباشند. وقتی تصور این است ممکن است فردا روز ترامپ بیاید بگوید اگر تحریم نعمت و برکت است، باید ممنون من باشید و دست من را ببوسید که برایتان نعمت و برکت ایجاد کردم. پس بهتر است  حرف‌ها را نزنیم.

 

وی در پاسخ به این سئوال که آیا سخنان اقای عراقچی پالسی به کاسبان تحریم و ... تلقی نمی‌شود؟ گفت: بعید می‌دانم اما از آقای عراقچی می‌خواهم یک ارزیابی دقیق کنند که چه کسانی از حرف‌هایشان حمایت کره‌اند. این‌ها یا کاسبان تحریم بودند که ویترینی دارند که ادای انقلابی‌گری هم در می‌آورد و فیلم بازی می‌کند تا خودش را ارزشی نشان دهد. واقعیت این است که تحریم باعث عزت نیست و پدری که سفره‌ی کم رمق و خالی دارد از زن و فرزندش خجالت می‌کشد و در اشل بزرگ‌تر دولتی که قادر به اداره‌ی کشور نیست هم خجالت‌زده می‌شود.

 

او در پاسخ به این پرسش که در این صورت چرا توضیحی از سوی وزیر امور خارجه برای مشخص شدن موضع ارائه نمی‌‎شود، گفت: برای سیاسیون هم مثل برخی از روزنامه‌نگاران عذرخواهی سخت است.

 

او به عوارض اجتماعی فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم نیز اشاره کرد و گفت: مردم تحریم شده پای صندوق رای نمی‌روند و سرمایه‌ی اجتماعی و پشتوانه‌ی اجتماعی حاکمیت نمی‌شوند . بعد از ۴۷ سال باید بفهمیم تحریم چیز بدی است الا برای دوزنندگانش.

 

آتش زدن به منابع کشور

وی در جواب این پرسش که که تشدید تحریم‌ها و تحریم‌های نفتی چه تاثیری بر اقتصاد ایران گذاشته است ، گفت: تاثیر تحریم‌ها تدریجی آشکار می‌شود. تصادف نیست که یک‎باره رخ بدهد و فرد از دنیا برود.  تحریم مثل یک بیماری پیش‌رونده عمل می‌کند که سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.  طبقه‌ی متوسط در اثر تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی در حال نابودی است دو در این فضا تحت هیچ شرایطی نباید زا تحریم استقبال کرد بلکه باید تلاش کرد به هر صورت ممکن این مشکل را حل کرد.

 

وی گفت: حتی موفق‌ترین و شارلاتان ترین کاسبان تحریم باز هم ۲۵ درصد زیر قیمت واقعی در حال فروش نفت هستند. این یعنی اتش زدن به سرمایه و زندگی. باید کاری کنیم تا کاسبان تحریم نتوانند تا ابد ما را گروگان خویش نگه دارند و راهی جز راه از بین بردن تحریم درست نیست.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------