آخرین اخبار سیاسی

سفر پزشکیان،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

روزنامه فرهیختگان: حتی مردم عادی هم قبل از سفر بنزین می‌زنند؛ چطور خودروهای اسکورت رئیس جمهور بنزین نداشتند!

سفر رئیس‌جمهور باید از نظر فنی و لجستیکی کاملاً آماده و پیش‌بینی‌شده باشد. اینکه سه خودروی اسکورت هم‌زمان مجبور به سوخت‌گیری در مسیر…

ناگفته هایی جدید از سفر هاشمی به خراسان



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

آیت الله هاشمی:    رای قاطع به اعتدال، مخالفت مردم با شعارهای بی محتوا بود

سفر چهار روزه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به مشهد روز گذشته به پایان رسید. خراسان سال‌هاست که حیاط خلوت آیت‌الله برای دوری از پایتخت، استراحت و زیارت است؛ رسمی که دو سالی بود آیت‌الله به دلیل فضای به‌وجودآمده در کشور آن را تا چهار روز پیش به تاخیر انداخته بود و از چهارشنبه گذشته در تالار آینه میهمان آیت‌الله واعظ ‌طبسی شد.

اگرچه آیت‌الله هاشمی با هرگونه استقبال «به‌خصوص استقبال مردمی» در بدو ورود خود مخالفت کرده بود اما آیت‌الله واعظ‌ طبسی به رسم دیرین به فرودگاه رفت تا اولین کسی باشد که ورود او را به خراسان خوش‌آمد بگوید.

به غیر از واعظ، فروزان‌مهر استاندار خراسان هم به استقبال رفت. رسمی که طی سال‌های اخیر به دلیل فشار بر استانداران از یاد رفته بود.

 

واعظ آخر هفته گذشته میزبان دوست قدیمی خود بود. در جلسات کنار دست او می‌نشست و در دیدار آیت‌الله با علما و روحانیون مشهدی از دوست دیرینه خود تجلیل کرد. او حتی در خلال صحبت‌هایش از آنچه به آیت‌الله گذشته ابراز ناراحتی کرد و گفت: «متاسفانه سال گذشته توفیق آن را نداشتیم که در خدمت آیت‌الله هاشمی باشیم. خوشحالم که امروز آیت‌الله هاشمی در جمع ماست. دو سال از آخرین سفر ایشان به مشهد می‌گذرد و امیدوارم که بتوانیم از محضر ایشان استفاده کنیم.» واعظ گفت که «جهان آبستن حوادث جدید است»

 

و ابراز امیدواری کرد که با عنایت خداوند و تقدیر حکمت‎آمیز مقام معظم رهبری آنچه در آینده رخ می‌دهد در جهت سود ملت باشد. نماینده ولی‌فقیه در خراسان پیام حماسه بزرگ سیاسی را نشان دادن هوشمندی ملت عنوان کرده و گفت: «انتخابات این دوره پیام مهمی برای قدرت‌های سلطه‌گر داشت. این حماسه نشان داد که ما باید از بیان شخصیت‌های علمی، انقلابی و متفکران اسلامی استفاده کنیم.»

 

حکایت یک دیدار عجیب

یک روزی از اقامت آیت‌الله هاشمی در تالار آینه گذشت که دیدارها کم‌کم شروع شد. حجت‌الاسلام شوشتری و فروزان‌مهر استاندار خراسان از اولین کسانی بودند که به دیدار آیت‌الله آمدند. استاندار گزارشی کلی از وضعیت استان داد. کم‌کم وقت نماز می‌رسد. حاضران نمازشان را به آیت‌الله هاشمی اقتدا می‌کنند. چند دقیقه‌ای از نماز گذشته بود که علم‌الهدی امام‌جمعه موقت مشهد برای دیدار با هاشمی وارد تالار آینه می‌شود. دیداری غیرمنتظره که تنها چند دقیقه طول کشید و با صرف ناهار در کنار هاشمی و چند جمله خوش‌وبش به پایان رسید. اما در کنار این دیدار، گپ چند دقیقه‌ای مهدی هاشمی با علم‌الهدی در هنگام خداحافظی توجه همه را به خود جمع کرد. آیت‌الله شیرازی و حجت‌الاسلام راشد یزدی از دیگر علمایی بودند که روز دوم به دیدار هاشمی آمدند.

 

جنتی در سرای خادمان، هاشمی در تالار آینه

دیدار علم‌الهدی منتقد همیشگی آیت‌الله در تالار آینه در حالی بود که احمد جنتی نیز که برای زیارت به مشهد رفته بود، سرای خادمان «محل اقامت خود» را ترک نکرد تا مبادا چشمش به چشم هاشمی بیفتد.

 

دیدارها در تالار آینه در عصر چهارشنبه گذشته هم ادامه داشت. همه می‌خواستند با آیت‌الله دیدار کرده و از دغدغه‌هایشان بگویند. دیدار با صنعتگران و کارآفرینان استان خراسان اولین دیدار رسمی هاشمی در تالار آینه در سفر روز دوم بود. صنعتگران هاشمی را استاد سازندگی می‌خواندند و خطاب به او از رنج‌هایی که در سال‌های اخیر کشیده‌اند می‌گفتند. 

 

از امیدشان گفتند و این‌که آمادگی دارند با تمام وجود در خدمت دولت اعتدال و عقلانیت باشند تا اقتصاد را از شرایط فعلی خارج کنند. هاشمی هم با ابراز امیدواری از آینده از همه خواست به دولت عقلانیت برای پیشبرد اهداف کمک کنند.

 

البته هاشمی تاکید کرد که برون‌رفت از وضعیت فعلی کار سختی نیست. او از تجربه‌اش پس از دوران جنگ هشت ساله گفت. او تاکید کرد که امروز شرایط راحت‌تر است. او گفت که برای درست کردن شرایط احتیاجی به سرمایه‌گذاری سنگین نیست. بلکه تشکیل کابینه فراجناحی و تعامل با دیگر کشورها می‌تواند خیلی زود کشور را از شرایط بحران خارج کند.

 

هاشمی به صنعتگران گفت که راه روشنی در پیش داریم. با وجود آن‌که خیلی‌ها تلاش کردند مردم را به سوی دیگر بکشانند اما دیدیم که مردم با انتخاب خود نشان دادنند که چه می‌خواهند.

 

4 دیدار در یک روز

جوانان اصلاح‌طلب، اهل سنت، اعضای ستاد روحانی در مشهد و روحانیون و علمای مشهد از دیگر گروه‌هایی بودند که پنجشنبه گذشته و در سومین روز به دیدار آیت‌الله رفتند. دیداری‎هایی که به دلیل کمی وقت از صبح زود شروع و تا ساعت 11شب به طول انجامید.

 

دیدارهايی که مانند روز چهارشنبه بیشتر به سختی‎هایی که در این هشت ساله بر ملت رفته بود گذشت و این‌که امیدها به دولت عقلانیت و تدبیر گره خورده است.

 

امینی مسئول ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف در مشهد هم از جمله کسانی بود که به عنوان سخنران در جمع اعضای ستاد روحانی، پیروزی24خرداد را پیروزی مجدد آرمان‎های امام عنوان کرد و با ابراز تاسف از کشیدن بعضی خط و نشان‌ها از سوی بعضی افراد برای دولت تدبیر و امید گفت: «متاسفانه بعضی تنها در پی خط‌ونشان کشیدن هستند.

 

این افراد پاک‌ترین مسئولان را جاسوس و فتنه‌گر خطاب می‌کنند. حتی یک پیام تبریک هم بر نمی‌تابند. همه این‌ها در حالی است که مردم با رای خود وزن این افراد را مشخص کرده‌اند. اما این‌ها که در اقلیت هستند باز خود را نماینده مردم می‌پندارند. بنابراین ضروری به نظر می‌رسد که آقای روحانی نسبت به این خط و نشان‌ها موضع‌گیری کند.» استاندار سابق سیستان و بلوچستان در پایان ابراز امیدواری کرد که دولت ترکیبی از نیروهای کارآمد را برای کابینه خود برگزیند. بعد از صحبت‎های امینی و تیمورعلی عسگری نوبت به آیت‌الله رسید. هاشمی ترجیح داد در جمع 100 نفره اعضای ستاد روحانی نزدیک به 40 دقیقه ایستاده سخن بگوید.

 

او انتخابات این دوره را یک حادثه استثنایی و عجیب خواند. به گفته هاشمی حادثه آن‌قدر عجیب و استثنایی بود که حتی اهل سنت که در مرزها ساکن هستند نزدیک به 85‌درصد در انتخابات شرکت کرده‌اند و البته رای بالایی به گزینه‌ای که امروز رییس‌جمهوری منتخب است داده‌اند.

 

هاشمی این میزان آگاهی را متحیر‌کننده خواند و گفت: «این انتخابات نشان داد که صاحب‌نظران و تحلیل‌گران مردم ما را به‌خوبی نمی‌شناسند. رای به نامزد پیروز در روستاهای کوچک به رغم تلاش بعضی نهادها در جهت خاص، نشان داد که مردم حتی در کوچک‌ترین روستاها هم به هوشیاری رسیده‌اند.» وی در ادامه با تاکید بر این‌که «مردم امروز از افراط و تفریط خسته شده‌اند» گفت: «مردم از افراط و تفریط متنفر هستند.

 

مردم از این‌که سرنوشتشان به شعار منتهی بشود ناراحت هستند. مردم انتظار دارند که دولت عقلانی حرکت کند و با شعار همه‌چیز را به باد ندهد و با اظهارنظرهای تند دشمن‌تراشی نکند.» هاشمی همچنین در دیدار با اهل سنت سیستان از حضور آنان در انتخابات تشکر کرد.

 

روحانی آبروی روحانیت را تقویت کند

دیدار با علمای مشهد از دیگر برنامه‌های سفر هاشمی به خراسان بود. دیداری که آیت‌الله واعظ هم دوشادوش هاشمی در آن حضور داشت. در ابتدای مراسم واعظ به هاشمی خیر‌مقدم گفت و این‌که از بودن او در مشهد بسیار خرسند است و از اتفاقات سال‌های نه چندان دور گلایه کرد. بعد از صحبت‌های واعظ‌طبسی، هاشمی با اشاره به انتخابات اخیر و انتخاب روحانی گفت: «انتخاب روحانی یک پیشامد خوب بود که باید از آن به‌خوبی بهره ببریم. با انتخاب روحانی می‌توانیم آبروی انقلاب، اسلام و روحانیت را تقویت کنیم. ما باید از فرصت به دست آمده استفاده کنیم.» 

 

وی در ادامه با تاکید بر این‌که «در این هشت سال به دلسوزان نظام سخت گذشته است» گفت: «اگر این انتخابات به این خوبی پیش نمی‌رفت فضا جور دیگری بود. ما خیلی از علما را می‌بینیم که در گذشته با آنان بد رفتار شد. اما بعد از انتخابات مردم با دید بهتری به ما نگاه می‌کنند. ببینید چقدر زود فضا عوض شد. مردم امروز احترامشان به روحانیت را بروز می‌دهند. مردم فهمیده‌اند که چه خبر است و آدم‌های دیگر چطور عمل می‌کنند.» هاشمی در ادامه گفت: «این انتخابات برای روحانیت یک آبروی جدید به وجود آورد. اما اگر نگذارند کار شود ضررش را نمی‌توان جبران کرد.» 

 

دیدار روحانیون مشهد با هاشمی در حالی بود که جمعی از روحانیون تهران نیز از سوی روحانی مامور بودند پیام تشکر رییس‌جمهوری منتخب از علمای مشهد را به گوش آنان برسانند. هاشمی در آخرین روز سفر خود روانه بیت آیت‌الله وحید خراسانی شد تا دیداری با این مرجع تقلید داشته باشد. شاید هم می‌خواست از باب حمایتی که برای حضورش در انتخابات ریاست‌جمهوری از آیت‌الله داشت تشکری کند.

 

مهم‌ترین اظهارات هاشمی در سفر به خراسان

ارثیه‌ای که از احمدی‌نژاد مانده کار را بسیار دشوار کرده است.

باید به دنبال تعامل با دیگر کشورها باشیم.

تعامل به معنای امتیاز دادن نیست بلکه به معنای انجام کار با تدبیر است.

دست آدم‌های هیاهو‌گر را باز گذاشته‌اند. باید جلوی این‌ها که حتی در حوزه هم وجود دارند گرفته شود.

باید در رفتار و سیاست‌هایمان تغییر ایجاد کنیم.

مردم نابسامانی‌ها را سخت قبول می‌کنند.

باید دست روحانی را در تشکیل کابینه فراجناحی باز بگذاریم.

این انتخابات برای روحانیت یک آبروی جدید به وجود آورد.

فشار هنوز از روی ما برنداشته شده اما لحن رسانه‌های دنیا با ما عوض شده است دیگر نمی‌توانند بگویند ایران انتخاباتش فرمایشی است.

اگر انتخابات به‌خوبی پیش نمی‌رفت فضا جور دیگری می‌شد.

بدون هیچ حادثه‌ای انتخابات به این عظمت برگزار شد. این خود نشان از توجه نظام به افکار عمومی است.

مسئولان کشور باید بدانند که اگر تعهدی به مردم می‌دهند اگر به آن عمل نکنند حرام است.

وعده نادرست دادن حرام است.

امیدوارم مانع نشوند تا مدیران راه درست را بروند. اگر غیر از این باشد ظلم به مردم می‌شود.

هیچ دلیلی ندارد به‌گونه‌ای رفتار کنیم که این همه تحریم‌ها سخت شود.

این چه مدیریتی بود. بوق و کرنایش گوش مردم را کر کرده است.

مردم بدون هیچ تنشی کار خود را کردند و البته مسئولان هم کمابیش همکاری کرده و آلوده نشدند.

مردم از افراط و تفریط متنفر هستند. راه روشنی در پیش داریم.

اگر اتفاقات اخیر نمی‌افتاد سردترین انتخابات اخیر را داشتیم.

هیچ‌وقت کشور را این‌قدر آرام ندیدم.

مردم از شرایط سخت به‌خوبی عبور کردند.

راه کشور از سازندگی می‌گذرد.

پس گرفتن قطعنامه آسان نیست اما شدنی است.

روزنامه بهار

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------