دیابت تهدیدی برای سلامت 8 میلیون ایرانی



 

 


 

دیابت

 

 

 

بیمه داروهای زخم پای دیابتی و درمان ایدز، آغاز رسمی برنامه پزشک خانواده شهری در کشور، انتقاد جامعه پزشکی از نحوه اجرای برنامه پزشک خانواده و دیابت تهدیدی برای سلامت 8 میلیون ایرانی... از جمله رویدادها و اخبار حوزه سلامت در یک هفته اخیر بوده است.

به گزارش مهر، در هفته رو به پایان اخبار و اتفاقات متعددی در حوزه بهداشت و درمان کشور روی داده و گزارش شده است که مهمترین آنها را می خوانیم.

بیمه آنژی پارس و آیمود

دکتر مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت از پوشش بیمه ای داروهای گیاهی آنژی‌پارس برای درمان زخم پای دیابتی و آیمود برای تقویت سیستم ایمنی بدن خبر داد و گفت که این اقدام به دستور رئیس جمهور انجام شده است.

وی همچنین به پوشش بیمه ای 372 قلم داروی گیاهی از مجموع 592 قلم از انواع این داروها به دستور رئیس جمهوری اشاره کرد و درباره گران بودن برخی داروها بویژه برای بیماران پیوندی گفت: امسال 370 میلیارد تومان یارانه به دارو اختصاص یافت که تا کنون 170 میلیارد تومان آن اختصاص یافته و 200 میلیارد تومان دیگر آن هم تا پایان سال تخصیص می‌یابد.

23 بهمن؛ افتتاح رسمی برنامه پزشک خانواده شهری

مراسم افتتاح طرح پزشک خانواده روز شنبه 23 بهمن با حضور وزرای بهداشت و رفاه در تالار امام جواد (ع) وزارت بهداشت برگزار خواهد شد و طی آن وزیر بهداشت از طریق ارتباط از راه دور سه مرکز پزشک خانواده را در سه استان افتتاح می‌کند و از نزدیک و به صورت تصویری در جریان نحوه عملکرد این مراکز قرار می‌گیرد.

در طرح پزشک خانواده شهری برای هر 10 هزار نفر جمعیت یک مرکز خدمات پزشک خانواده شامل چهار پزشک و 17 نفر کادر بهداشتی و درمانی شامل دو پرستار، دو ماما، یک متخصص تغذیه، یک متخصص روانشناسی، یک متخصص بهداشت خانواده، یک متخصص بهداشت محیط و افراد دیگر تشکیل می‌شود.

8 میلیون ایرانی مبتلا و در معرض ابتلا به دیابت

حدود 8 میلیون ایرانی در حالی مبتلا و یا در معرض ابتلا به دیابت هستند که عوارض و هزینه های ناشی از این بیماری زنگ خطر جدی برای سلامت جامعه و افزایش هزینه های درمانی محسوب می شود.

دیابت از جمله بیماریهایی است که اگر خوب کنترل نشود می تواند فرد مبتلا را خیلی زود از بین ببرد و مرگ زودهنگام او را رقم بزند. این در حالی است که کنترل بیماری با رعایت نکات خیلی ساده و ابتدایی توسط خود بیمار، باعث خواهد شد که او نیز بتواند همانند سایر افراد جامعه به زندگی خود ادامه دهد.

آخرین مطالعات نشان می دهد که 7/8 درصد از جمعیت 25 تا 65 ساله کشور درگیر بیماری دیابت هستند. ایران در منطقه ای قرار دارد که شیوع دیابت نسبت به آمار جهانی در آن بیشتر است.‌ متاسفانه منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا یک منطقه بیماری خیز دیابت به شمار می آید به طوریکه از هر پنج نفر ساکن این منطقه یک نفر در خطر ابتلا به دیابت قرار دارد.

انتقاد از پزشک خانواده

در حال که وزارت بهداشت اصرار دارد برنامه پزشک خانواده در مسیر ارتقای سلامت مردم گام بر می دارد اما سازمان نظام پزشکی معتقد است که اجرای این برنامه به شکل فعلی نمی تواند نیازهای حوزه سلامت را تامین کند. به طوری که دکتر حسن هویدا، معاون امور رفاهی و اجتماعی سازمان نظام پزشکی ایران، یکی از مهمترین موانع اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع را، عدم اعتقاد مسئولین از صدر تا ذیل نسبت به این طرح دانست.

عدم اعتقاد مسئولین از صدر تا ذیل به این طرح، عدم برخورد جدی نمایندگان مجلس با اجرا نشدن این طرح بالاخص نمایندگان کمیسیون بهداشت ودرمان، تامین منابع مالی طرح ازسوی وزارتخانه غیرمتولی، عدم استفاده از نظرات کارشناسان و نمایندگان جامعه پزشکی و انجمنهای علمی که اساس و بدنه این طرح را تشکیل می دهند، عدم وجود تحقیق و پژوهش به منظور ارزیابی چگونگی اجرای طرح، فقدان مشارکت بین بخشی و درون بخشی، اجرای کامل طرح در قالب سیستم دولتی و عدم مشارکت بخش خصوصی در این طرح و... از مهمترین مشکلات پیش روی این برنامه است که هویدا به آنها اشاره دارد..../تحلیل:عصرایران

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------