کاوشگر اروپا از فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری رصد شد
- مجموعه: اخبار علمی و آموزشی
- تاریخ انتشار : چهارشنبه, 27 ارديبهشت 1402 11:11
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، سفر هشت ماهه این کاوشگر خود به سمت قمرهای یخی سیاره مشتری از ماه گذشته آغاز شد.
جوس در روز ۱۴ آوریل به فضا پرتاب شد. این کاوشگر پس از رسیدن به مقصد، جو منظومه مشتری و فیزیک آن را بررسی خواهد کرد. علاوه بر این به بررسی اقیانوسهای قمرهای گانیمد، کالیستو و اروپای مشتری خواهد پرداخت و پتانسیل آنها برای میزبانی حیاتی که ما میشناسیم را بررسی میکند.
فیلم جدید جوس توسط تلسکوپ رباتیک ایرباس (ART) که یک ابزار زمینی در اسپانیا برای کمک به نظارت و ردیابی فضا طراحی شده است، ثبت شد.
این تلسکوپ که متعلق به ایرباس اسپیس است و توسط آن اداره میشود، کاوشگر مشتری را حوالی ساعت ۶:۵۲ تا ۸:۴۱ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (۰۲:۲۲ تا ۰۴:۱۱ بامداد روز بعد به وقت ایران) در روز ۲۰ آوریل رصد کرد.
این فیلم که از ۲۰ تصویربرداری پنج دقیقهای تشکیل شده است، جوس را در مرکز نشان میدهد که توسط لکههای درخشانی که ستارههای پس زمینه هستند، احاطه شده است. هنگامی که جوس توسط تلسکوپ رباتیک ایرباس مشاهده شد، حدود یک میلیون مایل (۱.۵ میلیون کیلومتر) از زمین فاصله داشت.
ایرباس این فیلم را روز دوشنبه ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) در صفحه توییتر خود منتشر کرد.
جوس تا ماه ژوئیه سال ۲۰۳۱ به منظومه مشتری نمیرسد. این سفر حدود هشت سال طول میکشد، زیرا فضاپیما برای رسیدن به سیاره پنجم از خورشید به چندین گذر از کنار زمین، ماه و زهره نیاز دارد.
این گاوشگر در ماه اوت سال ۲۰۲۴ (مرداد ۱۴۰۳) به نزدیکی زمین بازخواهد گشت تا از منظومه زمین و ماه کمک گرانشی دریافت کند.
این فضاپیمای آژانس فضایی اروپا یک سال بعد، در ماه اوت سال ۲۰۲۵، از سیاره دوقلوی زمین یعنی زهره بازدید خواهد کرد. پس از آن برای دریافت کمک گرانشی بعدی به سمت زمین خواهد آمد و در سپتامبر سال ۲۰۲۶ و ژانویه سال ۲۰۲۹ از کنار زمین عبور میکند. در نهایت انرژی کافی برای رسیدن به مشتری را جمعآوری خواهد کرد.
جوس برای همیشه در مدار مشتری نخواهد ماند. این کاوشگر در ماه دسامبر سال ۲۰۳۴ به مدار قمر گانیمد میرود. اگر این مانور موفقیتآمیز باشد، جوس اولین فضاپیمایی خواهد بود که تاکنون به دور قمر سیارهای غیر از زمین میچرخد.