احتمال منع مسافرگیری در مترو و اتوبوس‌ها/پیشنهاد اجباری شدن استفاده از ماسک در تهران



 اخبار اجتماعی ,خبرهای اجتماعی,مسافرگیری در مترو و اتوبوس‌ها
دبیر ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا، گفت: اگر طرح فاصله گذاری هوشمند مشکل ایجاد کند ناچاریم از اجرای آن عقب نشینی کنیم. 

 حمیدرضا جمشیدی، در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با بیان اینکه حدود هزار صفحه دستورالعمل برای بخش‌های مختلف صنوف در وزارت بهداشت آماده شده است، افزود: در روزهای اخیر صد نفر شبانه روز روی این دستورالعمل کار کرده‌اند و در چند ساعت آینده در پایگاه اینترنتی وزارت بهداشت بارگذاری می‌شود.

 

وی گفت: در کنار کارشناسان وزارت بهداشت کارشناسان هر بخش از صنوف نیز برای تهیه دستورالعمل‌ها حضور داشته‌اند.

 

جمشیدی افزود: دستورالعمل‌ها پیچیده و فنی نیستند و نیاز به آموزش‌های زیادی ندارند و آنچه که در آن بر آن تأکید شده رعایت فاصله از یکدیگر، شستن دست‌ها و … است. اما نگران هستیم دستورالعمل‌های طرح فاصله گذاری هوشمند، مانع شیوع ویروس کرونا نشود.

 

وی با بیان اینکه اگر شاخص‌های فاصله گذاری اجتماعی رعایت نشود نگران افزایش مبتلایان به بیماری کرونا هستیم گفت: بیشترین نگرانی ما نظام حمل و نقل عمومی است البته حجم تقاضا برای حمل و نقل عمومی بسیار کاهش یافته است، اما باید برای خدمت رسانی نظام حمل و نقل ظرفیت تعیین کنیم.

 

جمشیدی افزود: اکنون به طور نسبی ماسک و محلول ضدعفونی را در کشور تولید می‌کنیم و نگرانی‌ای در این باره برای رعایت دستورالعمل‌ها در فروشگاه‌های زنجیره‌ای وجود ندارد.

 

وی گفت: در مترو و اتوبوس‌های شهری باید به هر شکلی که امکان دارد فاصله ایمنی رعایت شود و برای مسافرپذیری آنها محدودیت ایجاد کنیم.

 

جمشیدی افزود: ۱۰۷ هزار واحد آموزشی که ۱۴.۵ میلیون دانش آموز در آنها مشغول به تحصیل هستند میزان خطر فراگیری برای ۱۴ و نیم میلیون نفر را دارند لذا خطر مدارس در بالاترین سطح است.

 

وی گفت: مدارس ۱۲ درصد و دانشگاه‌ها ۶ درصد منبع خطر هستند و اگر هیچ اقدامی برای مقابله با کرونا انجام نمی‌دادیم اکنون ده‌ها میلیون نفر در کشور به کرونا مبتلا شده بودند.

 

دبیر ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا با بیان اینکه تعداد نمونه‌های فعال ما بسیار کم شده است افزود: اگر کشور یک ماه قرنطینه شود و سپس آن را رها کنیم منحنی افراد مبتلا به ویروس کرونا افزایش می‌یابد و اگر دو ماه قرنطینه کنیم و سپس فاصله گذاری اجتماعی رعایت نشود منحنی مبتلایان رو به بالا می‌شود.

 

وی گفت: کشور باید پس از دو ماه قرنطینه طرح فاصله گذاری اجتماعی را نیز ادامه دهد.

 

پیشنهاد اجباری شدن استفاده از ماسک در تهران

فارس نوشت: رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به اینکه انجام تست کرونا در پایتخت الزامی نیست، گفت: خانه‌های سلامت کیت تشخیص کرونا ندارند و مردم برای این موضوع مراجعه نکنند.

 

ناهید خداکرمی عضو شورای شهر تهران درباره خبر الزامی شدن تست کرونا در تهران و انجام آن در خانه‌های سلامت، اظهار داشت: مراجعه شهروندان به خانه‌های سلامت جهت دریافت خدمات مربوط به تست کرونا، لازم نیست چرا که اصلا خانه‌های سلامت دارای کیت تشخیصی کرونا نیستند.

 

وی افزود: تنها زمانی که افرادی در غربالگری‌ها مشکوک به کرونا باشند تست برای آنها در مراکز مربوطه انجام می‌گیرد همچنین این اقدام در پایتخت برای برخی از ادارات،‌کارخانجات و واحدهای صنفی انجام شده است و ادامه می‌یابد.

 

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه انجام تست کرونا اجباری نیست، گفت: تست اجباری امکان پذیر نیست و لزومی هم به اجرای اجباری آن وجود ندارد.

 

خداکرمی بیان داشت: ما اعلام کرده‌ایم استفاده از ماسک اجباری شود که حداقل از انتقال ویروس از طریق تردد ناقلان بدون علامت جلوگیری کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: کیت تشخیص کرونا نه در تهران در دسترس است و اگر وجود داشته باشد به اندازه جمعیت کفایت می‌کند. در هیچ جای دنیا ضرورتی به انجام تست برای همه افراد وجود ندارد و تنها افرادی که مشکوک به ابتلا هستند، یا در ارتباط با افراد مبتلا بوده‌اند این موضوع انجام می‌گیرد.

 

این عضو شورای شهر تهران گفت: کسانی که علامت ابتلا به کرونا دارند و یا مشکوک به ابتلا هستند، تست اولیه CPR برایشان انجام می‌شود و اگر در این تست نشانی از ابتلا وجود داشت تست‌های اختصاصی و انجام سی‌تی‌اسکن صورت می‌گیرد. 

 

خداکرمی افزود: وزارت بهداشت از طریق تماس تلفنی با شهروندان تهرانی که پیش از این در سامانه سیب، ثبت نام کرده و یا اخیرا این اقدام را انجام داده غربالگری‌هایی مدنظر قرار داد که البته پوشش غربالگری در پایتخت اندک بوده است و نمی‌توان به این غربالگری چندان اکتفا کرد. 

 

وی تصریح کرد: شهروندان باید هوشیار باشند و در صورت مشاهده علائم ابتلا به کرونا و یا در تماس بودن با افراد مبتلا به مراکز درمانی مراجعه کنند تا اقدامات مورد نیاز و یا انجام تست برای آنها صورت گیرد.

 

جمشیدی افزود: طرح فاصله گذاری هوشمند، ۶ شاخص از جمله تصمیم برای بازگشایی صنوف بر اساس میزان آلودگی‌ها، تصمیم گام به گام و مرحله به مرحله، بازگشایی صنوف بر اساس دستورالعمل، تصمیم بر اساس جغرافیای آلودگی و جلوگیری از سر کار رفتن گروه‌های پر خطر و نظارت جدی دارد.

 

وی گفت: برای بررسی نتیجه عملکرد طرح‌های خود نیازمند فاصله زمانی ۱۰ تا ۱۵ روز هستیم تا اثر طرح را ببینیم.

 

جمشیدی افزود: حدود ۵ میلیون کارگاه در طرح غربالگری ویروس کرونا ثبت می‌شود.

 

دبیر ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا، گفت: بر طرح فاصله گذاری هوشمند، یکصد هزار نفر از جمله بسیجیان و کارشناسان بهداشت و درمان نظارت می‌کنند و اگر طرح فاصله گذاری هوشمند مشکل ایجاد کند ناچاریم از اجرای آن عقب نشینی کنیم.

 

 

مهر   

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------