از وزارت با هدایتی صحبت کردند و قرار شد بیاییم
- مجموعه: اخبار ورزشی و نتایج مسابقات
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
پس از آنکه مجلس و دولت در راه واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال سکته ایجاد کردند تا با زیر سوال رفتن اهلیت حسین هدایتی پروژه واگذاری متوقف شود، بارها صحبت از بازگشت هدایتی به پرسپولیس مطرح شد.
امیر عابدینی به عنوان مغز متفکر گروه استیلآذین بارها نگرانیاش را بابت از بین رفتن هویت معنوی باشگاه پرسپولیس ابراز کرد. عابدینی که در این مدت انتقادات تندی را علیه معاونان وزیر (خادم و سجادی) عنوان کرده بود، حالا پس از جلسهای که با علی اکبر طاهری گذاشت، به نظر میرسد به پرسپولیس نزدیک شده است.
عابدینی در اینباره و شرایط فنی پرسپولیس صحبت کرده است. او بار دیگر علیه هیاتمدیره پرسپولیس و تاثیرگذاری افشارزاده روی وزارت ورزش مصاحبه کرد.
اظهارات عابدینی را در ادامه می خوانید:
* گویا قرار است به پرسپولیس برگردید، آیا درست است؟
- پس از آنکه من پیش طاهری رفتم و با گرشاسبی هم صحبت کردم، یک پیغامی به من دادند که میتوانیم به پرسپولیس بیاییم و به این تیم کمک کنیم. آنها اعلام آمادگی کردند و خواستند یک جوری این کمک تعریف شود که شأن و شخصیتشان حفظ شود. ما هم نگران بودیم که چه اتفاقی قرار است برای پرسپولیس بیفتد. پس از آن صحبتها، پیغام آنها را به هدایتی منتقل کردم.
* مگر گروه شما با وزارت ورزش مشکل ندارد؟
- خودشان گفتند که از این بابت مشکلی ندارند. ما هم نگران واکنش وزارت ورزش به خصوص سجادی و خادم بودیم چون آنها نمیخواستند این دو باشگاه به سرانجام برسد اما بعد از آن صحبتها، هدایتی با یکی از دوستان در وزارت ورزش صحبت کرد و آنها هم چراغ سبز نشان دادند. هدایتی از من خواست که در این باره صحبت کنیم، من هم رفتم پیش او و گفتم باید کمک کنیم اما روش کمک کردن را باید پیدا کرد
* روش کمک کردن به پرسپولیس را پیدا کردید؟
- قرار شد در صورت توافق نیرو بگذاریم در هیاتمدیره و باشگاه را تقویت کنیم در همین زمینه هم با چند تا از بچهها صحبت کردیم.
* نتیجه جلساتتان را به طاهری منتقل کردید؟
- بله، موضوع را به طاهری گفتیم و او گفت لیستتان را بدهید اما من لیستی به او ندادم و گفتم باید با وزیر صحبت کنیم حتی به طاهری گفتم که کل بودجه اعم از دخل و خرج را ما براساس بودجهبندی میدهیم. بودجه مصوب شده را مدنظر میگیریم و طبق همان بودجه، قرارداد بازیکنان، اردوها و قرارداد کادرفنی را میپردازیم.
* تکلیف بدهیها چه میشود؟ آن را هم به گردن گرفتهاید؟
- نه، بدهیها مربوط به ما نیست. زمانی که این دو باشگاه قرار بود واگذار شود، بدهیها را دولت تقبل کرد. در حال حاضر هم سه وزارتخانه دولت روحانی مالک هستند و بدهیها را آنها باید بدهند.
* فکر میکنید این پروژه به موفقیت برسد یا بیشتر یک تیر در تاریکی انداختن است؟
- ما وظیفه داشتیم شرایط را به مدیران وزارت و پرسپولیس انتقال دهیم. هدایتی یکسری امکانات دارد که اگر به پرسپولیس کمک نکند از بین میرود.
وظیفه داریم تا لحظه آخر هشدار بدهیم و بگوییم آمادگی کمک کردن داریم حالا اگر باشگاه را به ما دادند که کمک میکنیم و سعی میکنیم موفق باشیم و اگر روی مواضع قبلیشان باشند، ما دیگر تکلیفی بر گردنمان نیست.
* فکر میکنید چه عواملی باعث شد تا پرسپولیس در این رده از جدول قرار گیرد؟
- این سوال شما را اینگونه تحلیل میکنم؛ به کلیات فوتبال ما نگاه کنید متوجه میشوید چه اتفاقاتی رخ داده است.
چرا پرسپولیس، نفت و فولاد پایین جدول هستند. نفت و فولاد به دلیل مشکلات ابزاری و پرسپولیس به دلیل مشکلات هویتی در قعر جدول قرار گرفتهاند. این چه اتفاقی است که در فوتبال رخ داده است.
آیا جایگاه این سه تیم درست است و جزو طبیعت فوتبال بدانیم یا مسایل دیگری در این رابطه دخیل است. شما نگاه کنید دهکردی از فوتبال میرود و فولاد دیگر شکل قبلی را ندارد.
بعد از ماجرای سربازها دیگر فولاد نتوانست خودش را احیا کند. آیا فرکی و اسکوچیچ به لحاظ کلاس کاری فاصله زیادی دارند که فرکی نتیجه گرفت اما مربی خارجی فولاد نتوانست نتیجه بگیرد.
شما به سپاهان نگاه کنید که به لحاظ ساختاری چقدر با فوتبال ایران متفاوت است و در هر شرایطی جزو مدعیان است. چرا پرسپولیس نتوانست به مانند استقلال خودش را بازسازی کند.
در نفت هم باید بگویم منصوریان بارها در تلویزیون اعلام کرده که همه چیز را از کیروش یاد میگیرد و خودش را ذوب در کیروش میبیند اما او فصل گذشته با پول و هزینه توانست کار کند اما باز هم دو بار جلوی یحیی شکست خورد.
به نظر من باشگاه ذوبآهن میتواند الگوی مناسبی برای مدیریت فنی و تخصصی باشد. ذوبآهن در این مدت توانست بافت مدیریتی و فنیاش را حفظ کند اما نفت به محض اینکه پول نرسید دچار افت شد.
* شما فکر میکنید شرایط پرسپولیس به چه شکلی پیش خواهد رفت؟
- پرسپولیس گیر مدیریتی دارد. وزارتخانه پرسپولیس را به دست خادم و سجادی داد که هیچکدام مدیر نیستند. استقلال هم چون مدیرعاملاش کنار وزیر است و دائما در حال امتیاز گرفتن برای باشگاه، توانسته بهتر کار کند.
* گویا حضور افشارزاده در وزارت ورزش همچنان شما را نسبت به عملکرد او بدبین نگه داشته است.
- در حال حاضر هیات مدیره و مدیرعامل استقلال از سوی وزارت ورزش ساپورت میشوند و به راحتی برای استقلال پول تامین میشود.
چرا این اتفاقها برای پرسپولیس رخ نمیدهد. در هیات مدیره استقلال نماینده مجلس و افشارزاده که رییس حوزه ریاست ورزش است و دو، سه پیشکسوت به طور فعال به استقلال کمک میکنند اما در پرسپولیس چه کسی کار میکند گرشاسبی که مدیرکل تربیتبدنی استان تهران است.
عبدی که باید تا پایان فصل جواب بدهد که نمیخواهد جای برانکو را بگیرد، زادمهر هم که نصف سال آمریکاست. میماند جعفر کاشانی که او هم با چپ میسازد و هم با راست.
* شاید این رفتار کاشانی به خاطر آن است که یک دیپلمات و سیاستمدار است.
- از نظر من سیاستمدار کسی است که بتواند در چارچوب منافع خودش و جامعهاش با سیاست رفتار کند ضمن اینکه باید بگویم کسی سیاستمدار است که خط و خطوطاش مشخص باشد که من چنین چیزی در کاشانی ندیدم.
* پس شما فکر میکنید نقش جعفر کاشانی در هیات مدیره بسیار کمرنگ است؟
- مهمترین اثر جعفر کاشانی در هیات مدیره مصاحبههایش است. او چند وقت پیش در تلویزیون وقتی درباره بودجه و مشکلات مالی پرسیدند، به صراحت گفت به من مربوط نیست و مجری برنامه به او گفت شما رییس هیات مدیره هستید چطور به شما مربوط نیست.
کاشانی کلا چهارتا جمله کلیشهای بلد است و همیشه در مصاحبههایش همین چهار جمله را میگوید.
صحبت باشگاه بشود میگوید باشگاه باید از تیم بودن خارج شود و همان کاری که من در شاهین کردم را انجام بدهد یا اینکه باید ساختار درست شود و جوانگرایی کنیم.
من شاهین را پولساز کردم که هیچکدام از این کارها را نکرد و از شاهین کنارش گذاشتند.
من از این آقایان میپرسم روی چه حسابی باید شما قرارداد داشته باشید؟! کجای دنیا اعضای هیات مدیره قرارداد بازیکن را امضا میکنند.
تنها کسی که در هیات مدیره پرسپولیس به درد بخور است گرشاسبی است و از نظر من ماندن او در هیات مدیره پرسپولیس ایرادی ندارد.
طاهری در پرسپولیس تنهاست و هیچکدام از اعضای هیاتمدیره یک امضا هم نمیکنند. طاهری فصل نقل و انتقالات به تنهایی با بازیکنان قرارداد بست.
* فکر میکنید مشکل پرسپولیس برانکو است و باید برود؟
- وقتی شما مربی خارجی میآورید نمیتوانید امروز بیاورید و فردا ردش کنید. آنچه که من از پرسپولیس دیدم این است که برانکو دارد در این تیم کار میکند و اثرش مشخص است. به نظر من تنشهای درون باشگاه روی بازیکنان اثر منفی میگذارد.
* بازیکنان پرسپولیس بیشتر از آنکه روی بازی کردنشان تمرکز داشته باشند، روی مصاحبه کردنهایشان تمرکز دارند.
- در این بازی متوجه شدم که ملیپوشان پرسپولیس نمیتوانند خودشان را با دو جا وفق بدهند و در تیمملی و پرسپولیس کیفیت مشخصی داشته باشند. ظرفیت بازیکنان پرسپولیس پایین است.
این بازیکنان جنبه ندارند که هنوز 2 سال بازی نکرده در پرسپولیس، به تیمملی دعوت شوند. البته من فکر میکنم آشفتگیهای مدیریتی بیشتر به پرسپولیس ضربه میزند.
* شما نقدهای فردوسیپور درباره انتشار لیست قراردادهای بازیکنان را قبول دارید؟
- طبق آییننامه سازمان لیگ، میشود لیست قراردادها را منتشر کرد اما در قراردادهای فصل قبل بندی بود که در آن عنوان شده که نمیتوان رقم قرارداد را بیان کرد اما امسال این بند حذف شده است. بحث من این است که نمیشود مابین بازیکن و باشگاه قرار گرفت.
برای شما یک مثال میزنم؛ وقتی شما ماشینی را میفروشید به شما نمیگویند چرا گران یا ارزان فروختهاید و کسی هم که ماشین شما را خریده نباید بابت این خرید پاسخگو باشد اما این معامله در محضر به عنوان مرجع صالح ثبت میشود. این کار بهخاطر منافع دو طرف مبنا قرار میگیرد.
من در آن جلسهای که قرار بود تصمیم بگیرند لیست قراردادها منتشر شود یا نه، در دفاع از بازیکنان و باشگاهی گفتم منتشر کنید تا دیگر نگویند بازیکن زیرمیزی میگیرد یا مدیر باشگاه پورسانتبگیر است.
* درباره انصراف باشگاههای لیگ یکی از جامحذفی چه نظری دارید؟
- من شخصا مخالف 20 تایی شدن جدول لیگ یک بودم. قرار بود باشگاههای بدهکار را خارج کنیم. بحث این بود که لیگ یک نباید مثل لیگ برتر 16 تیمی باشد و من گفتم حداقل 18 تیمی کنید اما قرار شد این اتفاق سال آینده رخ دهد.
همان زمان فشردگی بازیها در لیگ یک مطرح بود و حدس میزدیم که از جامحذفی کنارهگیری کنند. سال قبل جریمه میکردیم اما امسال این جریمه 10 میلیون تومانی را برداشتیم.
* به نظر میرسد مسئولان سازمان لیگ از برنامه 90 خط میگیرند و به نوعی تحت تاثیر فردوسیپور هستند. به نظر شما این خطگیری از عادل درست است یا نه؟
- در اینکه برنامه 90 اثرگذار است، شکی نیست و تا یک هفته بعد بازتاب دارد. متاسفانه برنامه 90 به میزان برای ورزش ما تبدیل شده است. اینکه میزان قرار گرفته خوب نیست چون عادل میآید یک مطلبی را عنوان میکند و نمیداند چه آثار منفی به بار میآورد.
* یعنی 90 بار مثبتی ندارد؟
- هیچ آثار مثبتی برای فوتبال ما ندارد. این برنامه تنها از منافع بازیکنان و مربیان خارجی در فوتبال ایران و همچنین لژیونرها حفاظت میکند. البته جدیدا این آیتم سفر به شهرستانهایش خوب است اما بقیه برنامه 90 تنشزا و متاسفانه اثرگذار است. از این قاب گرانقیمت هرچه دربیاید روی مردم تاثیر میگذارد.
* پس از آنکه شما عنوان کردید پیردِیر سازمان لیگ ماهانه 5 میلیون حقوق میگیرد؛ علی کاظمی مدعی شد حقوقاش 1.900 میلیون تومان است...
- اگر کمتر میگیرد باید لیست را ببینیم. این موضوع را تاج و ذیحسابی سازمان لیگ به من گفتند وگرنه علی کاظمی صداقت کامل دارد.
اتفاقا من گلهمند بودم که چرا کاظمی کمتر میگیرد و اگر آن مصاحبه را انجام دادم در اصل میخواستم از کاظمی دفاع کنم و بگویم حقش را نمیدهند با این حال اگر باعث ناراحتی علیآقا شدم، عذرخواهی میکنم.
* طبق گفته محمدزاده، کمیته اخلاق و آبانگاه، دبیر این کمیته، یکی از اعضای تیمملی فوتبال پرونده فساد دارد...
- (در این لحظه عابدینی بخشی از ماجرا را میپرسد و سپس ادامه میدهد...) اینکه نمیشود یک نفر همه ما را به مضحکه بگیرد و هر شکری دلش میخواهد بخورد. بچههای این خاک اگر موهایشان را کج و کوله کنند آنها را به صلابه میکشند.
متاسفانه رعایت نکردن اصول اخلاقی و پشتسر دیگران صفحه گذاشتن و تهمت زدن در فوتبال ما شده تقوا. بالاترین مقام ورزشی مملکت تهمت میزند آن هم بدون هیچ مدرک و سندی. این رویه تنها معضل ورزش نیست بلکه در اقتصاد و سیاست هم اینطور است.
کارمان شده تخریب کردن دیگران. واقعا اگر کمیته اخلاق مدرک فساد از عضو تیمملی دارد، نباید رحم کند و مطمئن باشند قانون پشت آنهاست. اگر هم مدرکی نیست تخریب نکنند.
اخبار ورزشی - روزنامه گل