آخرین اخبار ورزشی

مهدی رحمتی،اخبار ورزشی،خبرهای ورزشی

«مهدی رحمتی» سرمربی خیبر خرم‌آباد شد | مربی منچستریونایتد و اتلتیکو مادرید در پرسپولیس

مهدی رحمتی با عقد قراردادی یک‌ساله هدایت خیبر خرم‌آباد را بر عهده گرفت تا در فصل بیست‌وچهارم لیگ برتر روی نیمکت این تیم…

برخورد با مدیران متخلف پرسپولیس و استقلال: شعار یا واقعیت؟



 اخبار ورزشی ,خبرهای ورزشی , استقلال و پرسپولیس

 

«پرونده‌هایی برای برخی از مدیران استقلال و پرسپولیس به دلیل عملکرد آنها در محاکم قضائی تشکیل شده که مسئولیت اطلاع‌رسانی در این رابطه برعهده وزارت ورزش و جوانان نیست و پس از قطعی‌شدن از سوی این محاکم اعلام می‌شود».

 

این فقط بخشی از صحبت‌های مهدی علی‌نژاد، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان است که ظهر دیروز در گفت‌وگو با رادیو درخصوص برخی مدیران متخلف دو باشگاه بزرگ استقلال و پرسپولیس مطرح کرده. علی‌نژاد تأکید دارد پرونده مدیرانی که نسبت به استفاده از بیت‌المال اهمال کردند، توسط سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات برای رسیدگی به  تخلفات و جرائم در حال بررسی است و این‌طور نیست که مدیران بدون پاسخ‌گویی بیایند و بعد از تاریخی بروند. این اتفاق و بررسی پرونده برخی مدیران پرسپولیس اما پیش‌تر نیز در گذشته رخ داده و امری تازه نیست.

 

رویانیان؛ خودروهای بی‌سند و تخلفات قبل از فوتبال

بی‌شک یکی از چهره‌های پرحاشیه و جنجالی مدیریت باشگاه پرسپولیس محمد رویانیان است؛ فردی که سابقه ریاست بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح را در کارنامه کاری خود داشت، یکباره به میز مدیریت پرسپولیس رسید.

 

او در مصاحبه‌های اول خود بعد از پذیرفتن پست مدیریت باشگاه پرسپولیس گفت اطلاعات زیادی از رشته فوتبال ندارد و حتی خیلی از بازیکنان مطرح را نیز نمی‌شناسد، اما به عادل فردوسی‌پور در یکی از گفت‌وگوهایش در برنامه نود این وعده را داد که اطلاعات فوتبالی‌اش در حال به‌روزرسانی است. رویانیان نخستین رئیس پلیس ۱۱۰ در دوران فرماندهی محمدباقر قالیباف در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود. او قبل از آمدن به پرسپولیس، فرماندهی پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا را برعهده داشت و چهره‌ای شناخته‌شده برای مردم به واسطه حضور مداوم در کادر تلویزیون بود. او با چنین رزومه‌ای در تاریخ 29 شهریور 1390 به‌عنوان مدیرعامل سرخ‌ها منصوب شد و در همان روزهای نخست، وعده ساختن باشگاهی مدرن را به هواداران داد. رویانیان کسی بود که توانست نام «پرسپولیس» را بار دیگر برای این تیم به ثبت برساند تا با همان نامی که این باشگاه تأسیس شده بود باز هم صدا زده شود.

 

این اقدام او باعث محبوبیتش در بین هواداران شد، اما طبق روال گذشته به دلیل مسائل و بحران‌های مالی، رویانیان دچار حاشیه شد. پرسپولیس در آن دوران در جذب اسپانسر آن‌طور که باید موفق عمل نمی‌کرد، به همین دلیل محمد رویانیان به چندین بازیکن پرسپولیس خودروهای لوکس بدون سند داد تا بخشی از بدهی باشگاه به بازیکنان به این شکل تسویه شود، اما بدون‌سندبودن خودروها، هم کار دست بازیکنان داد و هم کار دست محمد رویانیان. به نقل از مجله دنیای فوتبال،  خودروهای لوکس از شرکت «صدرا» که در اختیار برادرِ محمد رویانیان بود به بازیکنان داده می‌شد و همین بی‌سندبودن آنها باعث شد تا بازیکنان عملا نتوانند خودرو را حتی از پارکینگ منزلشان بیرون ببرند. خبرگزاری ایرنا اما در تاریخ 16 اردیبهشت 1393 خبر بازداشت محمد رویانیان را منتشر کرد و بازداشت مدیرعامل سابق پرسپولیس را مرتبط به پرونده سوخت دانست.

 

مهدی دواتگری، رئیس کمیته تحقیق‌وتفحص مجلس، در گفت‌وگو با روزنامه قانون درخصوص بازداشت رویانیان و تخلفات رخ‌داده توسط ایشان اشاره‌ای هم به حضورش در فوتبال می‌کند: «بخش اول مربوط به کمک‌های د‌ولتی است که به میزان 48 میلیارد‌ تومان توسط د‌ولت د‌ر اختیار ستاد‌ سوخت قرار گرفته تا این ستاد‌ د‌رخصوص خرید‌ خود‌روهای فرسود‌ه پرد‌اخت کند‌. تخلفات دیگر مربوط به پرد‌اخت سه میلیارد‌ ریال به رئیس فد‌راسیون بخش فوتبال، پرد‌اخت 660 میلیون ریال به حساب رئیس فد‌راسیون وقت کشتی، پرد‌اخت 300 میلیون ریال به حساب وقت نهاد‌ ریاست‌جمهوری و هفت میلیارد‌ ریال به حساب باشگاه فرهنگی، ورزشی استقلال تهران د‌ر کنار بسیاری د‌یگر واریز شد‌ه است». هرچند رویانیان بعدها با قید وثیقه آزاد شد، اما در هر صورت از مدیرانی بود که به تخلفاتش در دوران پیش از فوتبال و حضور در این ورزش رسیدگی و حتی یک منزل شخصی از او نیز مصادره شد.

سیاسی؛ بعد از 128 روز انفرادی، تبرئه شد

حمیدرضا سیاسی که تابستان 1393 به‌عنوان یک سرمایه‌دار قدرتمند وارد هیئت‌مدیره باشگاه پرسپولیس شد و در بدو ورود با اخراج علی دایی و انتصاب حمید درخشان حسابی گردوخاک کرده بود، بعد از گذشت شش ماه از حضورش در پرسپولیس بازداشت شد و تا مدت‌ها خبری از او و اینکه چرا بازداشت شده، نبود. البته پنج سال پیش خبرهایی به بیرون درز کرد که به صورت رسمی هیچ‌گاه تأیید نشد.

 

ماجرا از این قرار بود که حمیدرضا سیاسی که دیدگاه بلندپروازانه‌ای داشت، به قصد دیدار با مدیرعامل باشگاه رئال مادرید عازم اسپانیا شد که در گیرودار همین دیدارها به صورت تصادفی (طبق گفته خودش) در یکی از مراسم‌ها یکی از چهره‌های ضدانقلاب نیز حضور داشت. سیاسی بارها تأکید کرد که هیچ آدم سیاسی‌ای نبوده و هیچ شناختی از فرد مذکور در جلسه نداشته است و صحبت خاصی نیز با او مطرح نشده، اما همین موضوع کافی بود تا مدیرعامل پرسپولیس بازداشت شود.

 

البته ماجرای شرکت «بهنام پیشرو» و فسخ قرارداد یک‌طرفه با این اسپانسر هم از دیگر پرونده‌هایی است که به‌خاطر سیاسی بر دوش باشگاه پرسپولیس قرار گرفته است. سیاسی در گفت‌وگو با کیهان ورزشی اما از آن روی سکه نیز می‌گوید که 20 میلیارد تومان از جیب برای باشگاه هزینه کرده است: «قرار بر این بود اگر در مقطعی باشگاه به مشکل خورد، بنده کمک کنم و وقتی به باشگاه پول رسید، پول من را برگردانند. بنده حدود ۲۰ میلیارد از خودم به باشگاه تزریق کردم و یک ریال آن هم برنگشت». هرچند مدیرعامل سابق پرسپولیس می‌گوید بعد از تحمل 128 روز انفرادی در زندان، در دادگاه از تمامی اتهامات وارده تبرئه شده است: «من پس از حضور در دادگاه انقلاب خدمت قاضی صلواتی رسیدم و از تمام اتهامات امنیتی تبرئه شدم. چندین مورد اتهام امنیتی از جمله ملاقات و رابطه با جهانشاهی و سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه در پرونده‌ام مطرح بود که تمام این موارد رفع شد».

 

عضو هیئت‌مدیره استقلال فرار کرد!

سیزدهم بهمن 1398 انتخابات هیئت‌مدیره باشگاه استقلال برگزار شد که مهدی شریفی‌نیک‌نفس و عبدالرضا موسوی به‌عنوان دو عضو جدید این مجموعه معرفی شدند. این کار که با تأیید وزیر ورزش انجام شده بود، بعد از گذشت چند روز خبرساز شد، چراکه حکم بازداشت مهدی شریفی‌نیک‌نفس که قرار بود به‌عنوان بازوی اقتصادی به باشگاه استقلال کمک کند، صادر شده بود و او تصمیم گرفت از کشور فرار کند. در گزارشی که باشگاه خبرنگاران به آن اشاره کرده، او یکی از متهمان فراری فساد کلان اقتصادی است و با همکاری عده‌ای توانسته از کشور فرار کند و به امارات برود. او در پرونده شش میلیارد و ۶۵۶ میلیون‌یورویی پتروشیمی و کاتالیست‌های تقلبی نقش داشته و به همین دلیل هم‌اکنون از کشور متواری شده است. در پرونده پتروشیمی نام ۱۴ متهم به چشم می‌خورد که برای آنها کیفرخواست صادر شده و بر اساس این کیفرخواست، اتهام این افراد مشارکت و معاونت در اخلال کلان اقتصادی در حوزه پتروشیمی است. با چنین اتهام سنگینی، او بعد از عضویت در هیئت‌مدیره باشگاه استقلال به دلیل اینکه ممنوع‌الخروج نبود، توانست از کشور فرار کند.

 

موضوع مشابه دیگری نیز درخصوص برادران شفیع‌زاده که سال‌هاست در دوبی حضور دارند مطرح است که آنها به دلیل بدهی‌های سنگین بانکی در صورت بازگشت به کشور باید پاسخ‌گوی دوران مدیریتی خود باشند؛ اتفاقی که برای حسین هدایتی، عضو هیئت‌مدیره سابق باشگاه پرسپولیس رخ داد و سرانجام بازداشت شد و هنوز پرونده رسیدگی به تخلفات او در دست بررسی است. باید دید طبق گفته مهدی علی‌نژاد، آیا این‌بار هم عزمی جدی درخصوص برخورد با مدیران این دو باشگاه دولتی که از منابع مالی و رانت شهرت نهایت بهره را خارج از باشگاه بردند وجود دارد یا فقط در حد شعار باقی می‌ماند و جلوتر نمی‌رود؟

 

 

 شرق 

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------