مشاوره انتخاب رشته کنکور



انتخاب رشته کنکور,دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ,انتخاب رشته کنکور سراسری

 انتخاب رشته کنکور

 

مرحله انتخاب رشته مرحله ای است که ارزش و اهمیت آن در شرایطی حتی با کنکور برابری ميکند و یا گاهی بیش تر از آن است و هرچه رتبه داوطلب، رتبه ی بهتر و برتری باشد انتخاب رشته به همان ميزان حساس تر و مهم تر ميشود .

مرحله انتخاب رشته براي داوطلبان کنکوری به علت سرنوشت ساز بودن آن بسیار دارای اهمیت بوده و هر ساله بعد از برگزاری کنکور سراسری شاهد استرس و نگرانی داوطلبان براي قبولی در این مرحله هستیم.

 

انتخاب یک مشاوره تحصیلی خوب و آگاه بسیار مؤثر است و می تواند در آينده تحصیلی و شغلی فرد بسیار تأثير گذار باشد.

 

اغلب دانش آموزان و دانشجویان بر این باورند که براي داشتن انتخاب رشته ی خوب، مهمترين چیز دارا بودن کارنامه کنکور و نمره کنکور و رتبه کنکور خوب است ولی این اشخاص بیش از اینکه به خودشان، اهداف شان، آينده شان و زندگی شان فکر کنند به نظر ديگر اشخاص و اهمیتی که مردم جامعه براي رشته های دانشگاهی مختلف قائل هستند، توجه ميکنند .

 

مسئله اصلی براي داشتن انتخاب رشته ی صحیح این است که خود و هدف نهایی خود را خوب بشناسند. در خصوص خيلي از داوطلبان دیده شده که فرد در رشته ای قبول شده است که علاقه ای ندارد و گاها علی رغم تمام تلاشش براي وارد شدن به دانشگاه، از ادامه تحصیل در دانشگاه انصراف می‌دهد . براي همین است که مشاوره انتخاب رشته کنکور نقشی مهم در آينده شغلی و روحی تمامی دانش آموزان و دانشجویان دارد.

 

زمان انتخاب رشته کنکور سراسری  

تقریبا یک هفته بعد از زمان اعلام نتیجه کنکور سراسری داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شده اند، میتوانند براي انجام انتخاب رشته کنکور سراسری اقدامات لازم را انجام دهند. متقاضیان علاقمند به انتخاب رشته می بایست در مدت زمان در نظر گرفته شده براي انجام مرحله های انتخاب رشته کنکور سراسری اقدام به انتخاب رشته کنکور سراسری نمایند. همچنين داوطلبان باید براي ثبت کد رشته محل های خود بصورت اينترنتي اقدام نمایند.

 

انتخاب رشته کنکور,دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ,انتخاب رشته کنکور سراسری

 راهنمای انتخاب رشته کنکور

 

تأثير سهمیه ها در انتخاب رشته کنکور سراسری

 

سهمیه مناطق

هر یک از داوطلبان براساس سه سال پایان دوره دبیرستان خود در یکی از منطقه های 1، 2 و 3 گروه بندی میشوند و در کارنامه نخست تمامی ی داوطلبان بخشی با عنوان رتبه در سهمیه وجود دارد که این رتبه از نظر سازمان سنجش تعيين کننده شرایط قبولی داوطلب در دانشگاه های سراسری میباشد .

 

سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا

25 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل ، به همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آنها ، جانبازان 25 درصد و بالاتر، همسر و فرزندان آنها اختصاص دارد. همچنين 5 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل به جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آنها ، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص دارد. شرط لازم براي استفاده از سهمیه فوق، کسب 70 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش ازاد همان رشته میباشد و در صورتی که ظرفیت رشته ای با داوطلبان 25 درصدی پر نشود از داوطلبان 5 درصدی براي تکمیل ظرفیت استفاده ميشود .

 

سهمیه بهیاری

5 درصد از ظرفیت رشته پرستاری به داوطلبان دارای دیپلم نظام قدیم یا جدید رشته بهیاری که دارای 3 سال سابقه کاری مرتبط در مرکزهای درمانی ميباشند ، اختصاص می یابد.

 

سهمیه کارمندان 

در رشته های پزشکی کارکنان و کارمندان دانشگاه های علوم پزشکی، مشمول 20 درصد ظرفیت دانشگاه های شبانه میشوند و در رشته های غیرپزشکی 10 درصد از ظرفیت دانشگاه های شبانه به کارمندان وزارت علوم و کارمندان دانشگاه ها اختصاص داده می شود .

 

سهمیه بسیج

این سهمیه صرفا در انتخاب رشته کنکور دانشگاه ازاد تأثير گذار بوده و تاثیری در انتخاب رشته کنکور سراسری ندارد. همچنين ميزان تأثير آن بستگی به مدت زمان دریافت کارت بسیج فعال میباشد و متغیر است.

 

انتخاب رشته کنکور,دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ,انتخاب رشته کنکور سراسری

مشاوره انتخاب رشته کنکور

 

یک انتخاب رشته خوب از چه ویژگی هایی برخوردار است؟ 

یک انتخاب رشته خوب و اصولی انتخابي است که به نتيجه ی مثبت در زندگی و شغل و تحصیل دانش آموزان منجر شود. انتخاب رشته ای که پرطرفدار است و نود درصد دانش آموزان به دنبال قبولی در آن هستند، نمیتواند نتيجه خوبی داشته باشد. احتمالا در ابتدا شما را در دانشگاه و حین تحصیل راضی نگه دارد ولی در پایان تنها نتيجه تحصیل در رشته ای که علاقه و مهارتی در آن ندارید، باعث مي شود بعد از تحصیل بي‌کار شوید و همین امر یکی از دلایل افزایش نرخ بی کاری در کشور مي شود.

 

انتخاب رشته خوب متناسب متناسب با استعداد

چنانچه در انجام کار یا فرا گرفتن دانشی نسبت به افراد دیگر بهتر و سریعتر هستید، در آن زمینه استعداد دارید. بعضی ها امکان دارد در زمینه محاسبات و مسایل ذهنی استعداد بیشتری داشته باشند، بعضی دیگر در زمینه های هنری. افرادی خلاقیت ویژه ای در ازمایش ها دارند و عده ای هم در نوشتن توانایی بالایی از خویش نشان می دهند.

 

انتخاب رشته خوب متناسب با داشتن علاقه

پس از استعداد، علاقه دومین شرط اصلی انتخاب یک رشته تحصیلی شمرده می شود. امکان دارد شما استعداد خواندن مطالب مربوط به زیست شناسی، شیمی، فیزیولوژی بدن و … را داشته باشید، ولی از حضور در فضای بیمارستان یا دیدن خون شدیداً بیزار باشید!

 

ممکن است شما قابلیت خواندن و حفظ مطالب را یا به زبان ديگر، استعداد این کار را داشته باشید و بتوانید دروس علوم انسانی را به خوبی بخوانید و در کنکور رتبه عالی کسب کنید، ولی از حضور در دادگاه ها و طرفداری از شخصی در در برابر دیگری، حس خوبی نداشته باشید.

 

به یاد داشته باشید، علاقه بعد از استعداد مطرح است. امکان دارد شما علاقه به رشته ای داشته باشید ولی به هیچ وجه استعداد آنرا نداشته باشید! پس باید به طرف رشته ای بروید که در کنار علاقه، استعدادش هم در وجود شما باشد.

 

درصورتی که عاشق یک رشته باشید ولی در آن رشته اراده کافی نداشته باشید هم موفق نمی شوید ولی مطمئنا کسی که به رشته ای علاقه دارد دنبال چیزهای جدید در آن رشته میرود و بعد از همت در آن رشته بالاخره موفق می شود.

 

انتخاب رشته خوب با در نظر گرفتن سه فاکتور شهر، هزینه و کیفیت

اگر رشته های موردعلاقه تان را بدرستی شناسایی نموده اید و مطمئن هستید که به همه شان علاقمند هستید و اولویتی بینشان قائل نیستید پیشنهاد ما این است که برای چینش انتخاب هایتان در آغاز یک ترتیب معلوم از دانشگاه ها را باتوجه به همان سه فاکتور “شهر، هزینه و کیفیت” معلوم کنید و در هر دانشگاهی تمام رشته هایی که به آن علاقه داشتید انتخاب کنید( به شرطی که آن دانشگاه همه رشته های مورد علاقه تان را داشته باشد) و آنگاه به سراغ دانشگاه بعدی رفته و دوباره تمام رشته های مورد علاقه تان را در آن دانشگاه هم انتخاب کنید و تا پایان به همین شکل است.

 

ولی چنانچه برخی رشته ها را خيلي بیشتر دوست دارید یعنی به عنوان مثال حاضرید حقوق دانشگاه یک شهر خيلي دور و با کیفیت پائین تر نسبت به دانشگاه شهر خودتان بخوانید ولی به عنوان مثال حسابداری شهر خودتان را انتخاب نکنید. این ديگر با شماست. یعنی اگر بین رشته های مورد علاقه تان هم اولویت وجود دارد میتوانید حتی رشته را هم به سه فاکتور “شهر، هزینه و کیفیت” اضافه کنید یعنی فاکتور های شما می شود 4 تا و به شرح زیر است:

 

رشته مورد علاقه، شهر، هزینه و کیفیت

 

باز هم تأکید می کنیم حتی اگر قرار است رشته را داخل فاکتورها بیاورید تنها رشته های مورد علاقه تان باشد نه هر رشته ای.

 

انتخاب رشته کنکور,دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ,انتخاب رشته کنکور سراسری

تست شخصیت شناسی نئو

 

ترفندهای قبولی در دانشگاه با یک انتخاب رشته جادویی

قبلا هم گفتیم یکی از خصوصیت های بهترین مشاوره انتخاب رشته این است که با ترفندهایی که بر مبنای تجربه و تخصص خود به یاد دارد، بتواند صرف نظر از رتبه و تراز، شما را در بهترین رشته ای که به آن علاقه دارید قبول کند. درواقع یکی از دلایلی که دانش آموزان به مراکز مشاوره انتخاب رشته مراجعه می کنند، هم همین است. توجه به بعضی مسایل می تواند کمک بسیار بزرگی در انتخاب رشته کنکور سراسری به شما بکند، بعضی از این موارد عبارت اند از:

 

توجه به تمامی محتویات کارنامه کنکور از جمله رتبه در زیرگروه ها و رتبه در سهمیه و مقایسه رتبه ها با قبولی های سال های پیش باتوجه به ظرفیت های امسال است.

 

بررسی کامل دفترچه انتخاب رشته و توجه به تمامی قسمت های آن اعم از:نوع رشته و شرایط اختصاصی آن براي قبولی در هر دانشگاه و گنجایش های قبول آن رشته در دانشگاه های گوناگون، توجه به دوره های گوناگون هر رشته( روزانه، شبانه، مجازي، پردیس خودگردان، نیمه حضوری، پیام نور، غیرانتفاعی)

 

در انتخاب رشته هایی که در دوره روزانه یعنی رایگان در دانشگاه های دولتی عرضه میشوند، لازم است به شرایط سهمیه ها توجه ویژه ای داشته باشید. سهمیه ها اگر بدرستی انتخاب شوند میتوانند رتبه ی شما را تا دو رقم جابجا کنند.

 

به امار قبولی های سال های پیش توجه کنید و در انتخاب رشته خود از آنها کمک بگیرید، ولی توجه داشته باشید که ظرفیت های پذیرش دانشگاه ها هر ساله دستخوش تغییراتی میشوند.

 

احتیاج های شغلی در آينده را بشناسید، از مشاغلی که بسته به احتیاج روز تا حداقل 4سال آينده در سطح جامعه به آنها احتیاج شدیدی است، آگاهی کسب کنید، به دلیل آن که در موقع انتخاب رشته یکی از اصلی ترین مسایل که باید به آن توجه شود، امکانات شغلی در آينده تحصیلی شما است که بدون آن، انتخاب رشته و تحصیل امری بیهوده تلقی مي شود.

 

با توجه به این که ظرفیت پذیرش رشته های بدون ازمون هرساله بیش تر مي شود و دانش آموزان اطلاعات اندکی در این مورد دارند، مشاوره انتخاب رشته بهتر است با بررسی سوابق تحصیلی شما، در انتخاب رشته های بدون ازمون به شما کمک کند و شانس قبولیتان را در این رشته ها هم محک بزند.

 

در انتخاب رشته به وسیله نرم‌افزار های انتخاب رشته کنکور به این مسأله توجه کنید که این نرم افزارها بر مبنای ظرفیت ها و داده ها رشته ها در سال های پیش تنظیم شده اند و به هیچ وجه نمیتوان به انتخابي که به وسیله این نرم افزارها صورت میگیرد اعتماد کرد.

 

انواع مشاوره انتخاب رشته کنکور

مشاوره انتخاب رشته حضوری 

مشاوره انتخاب رشته تلفنی

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------