مهارت های تست زنی در کنکور



روش تست زنی در کنکور , روش های تست زنی در کنکور , تکنیک های تست زنی در کنکور

روش های تست زنی در کنکور

 

آشنایی با تکنیک های تست زنی کنکور مستلزم موفقیت در این ازمون است. برای بهره برداری از نتیجه ماهها سعی، داوطلبان می بایست با روش های تست زنی کنکور آشنایی داشته باشند.

موفقیت تحصیلی هردانش آموز بیش از هر چیز به مقدار توانایی اودرحل تست بستگی دارد و برای حل تست باید علاوه بریادگیری بتوانید اطلاعات یاد گرفته شده را با هم تر کیب کنید واز بین گزینه ها جواب درست را پیدا کند.( البته به تمرین زیاد هم نیاز دارید)

 

مواد لازم برای یک تست زنی خوب

برای این که بتوانید به خوبی تست بزنید، لازم است که بعضی از ماده های اولیه آنرا تهیه کنید. این مواد دردسترس همه میباشد ، پس با تهیه آنها شانس موفقیت خویش را بالا ببرید.

 

1 – دانش کافی در مسئله موردنظر 

واضح است که داشتن اطلاعات کافی و منظم، برای هر نوع امتحانی لازم است. بنابراین تلاش کنید تا حد توانتان، در مسئله موردنظر مطالعه کنید. برای کسب دانش کافی شیوه درست درس خواندن هم اهمیت دارد.

 

2 – مقابله با وسوسه

شما باید بتوانید در در برابر وسوسه زدن تست بیش تر ایستادگی کنید. چنانچه چند تست را پشت سر هم نمی زنید، افکار منفی به ذهنتان می آید و احساس شکست می کنید. همه آنها را کنار بگذارید. شما قرار نیست معجزه کنید، قرار هم نیست خوش شانس باشید. بنابراین تلاش کنید چنانچه جواب سوالی را نمی دانید، آنرا نزنید.

 

3 – امادگی فراشناختی

فراشناخت، یعنی توانایی فکر کردن به تفکر. به این معنی که شما بتوانید نسبت به افکاری که در سرتان هست، وسوسه ها، اضطراب، استرس، مسایل حاشیه ای و اعتماد به نفس پائین فکر کنید، آنها را کنترل کرده و به مدیریت آن ها بپردازید تا در حین امتحان لطمه ای به تست زدن شما وارد نشود. این مسأله به کمک یک روان شناس بالینی قابل دسترسی است.

 

4 – نخستین تصمیم، معمولاً بهترین تصمیم است

در تست زنی باید به این نکته توجه داشته باشید که تا حد امکان، جواب خویش را تغيير ندهید. نخستین پاسخی که به سؤال داده اید درست ترین است. مهم ترین علت آن هم این میباشد که تغيير جواب، هم اعتماد به نفس شما را کاهش می دهد و هم استرس و اضطراب به شما تسلط پیدا می کند.

 

5 – فهمیدن سؤال، نصف پاسخ 

کلیدی ترین نکته در تست زنی، این است که به خوبی سؤال و معنای آنرا درک کنید. برای اینکار تلاش کنید در تمرینات خویش، تنها با خواندن صورت سؤال و بدون در نظر گرفتن گزینه ها، پاسخ را حل یا کشف کنید و بعد نزدیک ترین گزینه را انتخاب کنید. به مرور زمان به یک تست زن پرسرعت و حرفه ای تبدیل می شوید.

 

روش تست زنی در کنکور , روش های تست زنی در کنکور , تکنیک های تست زنی در کنکور

تکنیک های تست زنی در کنکور

 

6- تمرین، تمرین، تمرین

مهم ترین پیش نیاز یک تست زن خوب، این است که به میزان هر کلمه ای که خوانده یک تست زده باشد. تست زدن باید همیشگی، مداوم و مدیریت شده باشد.

 

بعضی به غلط فکر می كنند تست زنی جدای از درس خواندن است و تست زنی را به پس از عید موكول می كنند. بی خبر از اینكه تست زدن، همانگونه كه گفتیم، مانند حل مثال و تمرین جزیی مهم از یادگیری است و نمی توان آنرا به بعداز عید موكول كرد. لازم به یادآوری است كه فرصت بعد از عید ویژه دوره، مرور و تكمیل درس هاست و توان یادگیری اشخاص به میزان پیش از عید نیست و خیال اینكه شخصی بتواند تمام فعالیت های یادگیری از تست ها را به بعد از عید محول كند بسیار اشتباه و غیر قابل اجراست.

 

با توجه به این که پرسش های آزمون سراسری بصورت تستی و چهار گزینه ای هستند، لازم است تا داوطلبان در سال چهارم( پیش دانشگاهی) بیش تر به اینگونه سوالات جواب دهند و مهارت های لازم را برای تست زدن بدست آورند.

 

هر تست دارای چهار گزینه است و چنانچه ما مطالب را به خوبی خوانده باشیم میتوانیم جواب صحیح را بین این چهار گزینه پیدا کنیم ؛ بنابراین پیدا کردن پاسخ در سوالات تستی راحت تر از سوالات تشریحی است. ولی به علت محدودیت وقت جواب دهی به هر سؤال تستی( ریاضی ۹۰ثانیه- شیمی ۶۰- فیزیک ۷۵- زیست شناسی ۴۲- ادبیات ۴۳- معارف ۴۱- زبان ۴۸) و باتوجه به مفهومی بودن سوالات، باید سرعت عمل مناسبی برای هر درس داشته باشید.

 

به علت اهمیت زيادي که روش درست تست زنی در موفقیت شما در ازمون سراسری دارد و مشکل اغلب داوطلبان هم می تواند باشد به طوریکه داوطلب علی رغم امادگی خوبی که با مطالعه و درس خواندن به دست آورده، در تست زنی سوالات ازمون با مشکل روبرو شده و در همان آغاز تمرکز و اعتماد به نفس خویش را از دست میدهند و از جواب به سوالاتی که بلد هستن باز می مانند، لازم دانستیم تا مرحله های گوناگون تست زنی و همچنين نکته های مهمی را در هر مرحله برای شما یادآوری کنیم.

 

مراحل تست زنی:

تست اموزشی و تمرینی

تست ارزیابی

تست جمع بندی

 

تست زنی اموزشی

به جرأت میتونیم بگیم که تست زنی اموزشی از مهم ترین کار هایی است که یک کنکوری موفق باید بارها و بارها در سال منتهی به کنکور سراسری اون رو انجام بده. شما بطور طبیعی بعداز مطالعه هر درس و هر مبحثی، به ویژه موضوعات محاسباتی نیاز دارید که تعداد زيادي تست رو پیرامون اون مبحث خاص بررسی کنید. مقصود از تست زنی اموزشی، یادگیری اصولی و حرفه ای مباحث گوناگون کنکور سراسری است.

 

نکات و توصیه های مهم:

در حل تست های اموزشی احتیاج به گرفتن وقت و درصد نیست. صرفاً این نوع از تست زنی برای یادگیری هرچه بهتر مفاهیم درسی کاربرد داره. بنابراین هدف شما از تست زنی اموزشی، درگیر شدن با تست های مختلف است، برای این که این کار به شما کمک میکنه که فهم درستی از هدف طراح اون تست بدست بیارید.

 

تست های کنکور های گذشته میتونه بهترین منبع شما برای تست زنی اموزشی باشه. بنابراین باید در این مرحله از یادگیری، از تست های كنكور سراسری سال های قبل استفاده کنید و پس از این که تست های کنکورهای سراسری رو به خوبی و بطور کامل بررسی کردید، میتونید سراغ تست های تالیفی استاندارد برید.

 

این نکته رو همیشه مدنظر داشته باشید که پس از جواب دادن و حل تست های اموزشی، حتماً و حتما پاسخ و راهکار خودتون رو با پاسخ نامه کتاب کمک اموزشی تون چک کنید. این کار میتونه بهتون کمک کنه تا با شیوه هایی که شما رو در رسیدن هر چه سریعتر به پاسخ تست ها یاری میکنه، اشنا بشید.

 

در دروس اختصاصی با شروع مطالعه ی هر مبحث جدید باید مثال ها و تمرینات جزوه و كتاب درسی رو حتماً بررسی کنید و بعد از اون، یکسری از مجموعه تست های همون فصل رو از كتاب كمک اموزشی جواب بدید؛ به عنوان مثال چنانچه فصل مدنظر شما ۱۵۰ تا تست داره، ۳۰ تای اون رو در مرحله ی نخست( برای تست های اولیه، بعد از جواب به هر سوال پاسخ خودتون رو با پاسخ نامه تطبیق دهید) بزنید و بقیه ی تست ها رو برای روزهای بعدی تقسیم كنید.

 

برای دروس عمومی، بهتره بین مطالعه و تست زنی اندکی فاصله بیوفته تا تست زنی ارزش بیشتری برای شما داشته باشه، البته برای درس عربی و مبحث هایی مثل قرابت معنایی و آرایه های ادبی، توصیه میکنیم بلافاصله بعد از مطالعه درسنامه کتاب کمک آموزشی و همینطور بعد از تدریس دبیر، فورا تست زنی اموزشی رو انجام بدید.

 

حتماً تست ها رو علامت گذاری كنید تا در دفعه های بعدی( تكرار تست ها) بدونید کدوم تست ها رو باید دوباره جواب دهید.میتونید از نشان هایی مثل ” ص:درست، غ:اشتباه، ن:نزده،!:نكته دار و …” استفاده کنید..

 

نكته هایی كه در زمان تست زنی با اون ها روبرو میشید رو در دفتر خلاصه نویسی یا نكته برداری خودتون بنویسید تا در زمان دوره كردن و یا شب قبل از امتحان به اون ها مراجعه كنید.

 

روش تست زنی در کنکور , روش های تست زنی در کنکور , تکنیک های تست زنی در کنکور

تست زنی در کنکور

 

تست زنی آزمونی

در واقع تست آزمونی، همون مجموعه تست هایی است که دانش آموزان در خانه برای خودشون در قالب ازمون برگزار می کنند و بگونه ای، خودشون رو محک میزنند.

 

دراین مرحله شما باید وقت بگیرید و درصد پاسخگویی تون رو هم بدست بیارید. این کار سبب میشه مهارت و یا عدم تسلط و اشکالات خودتون رو در هر مبحث معلوم کنید و برای رفع این مشکلات سعی بیشتری انجام بدید.

 

نکات و توصیه های مهم تست ارزیابی:

برای تهیه ی تست های اولین آزمون تون میتونید از تست های نكته دار، اشتباه پاسخ داده شده و همینطور نزده های خودتون كه در تست های آموزشی علامت دار کردید استفاده کنید، بهتره این تست ها رو چندین و چند بار مورد بررسی قرار بدید تا تمامی زوایای اون تست رو بررسی کرده باشید.

 

هنر ازمون دادن رو( شیوه، ترتیب و فن ازمون دادن) در زمان برگزاری ازمون رعایت كنید.

 

بررسی تست های آزمونی قبل از شرکت در آزمون های آزمایشی میتونه نتیجه فوق العاده ای برای شما در پی داشته باشه. این کار باعث میشه که قبل از شرکت در آزمون آزمایشی بتونید فضای این آزمون رو برای خودتون تجسم کنید. برگزاری آزمون ارزیابی جزو برنامه ی هفتگی شماست پس باید جای مشخصی برای اون در برنامه ریزی تون داشته باشید.

 

پس از برگزاری آزمون ارزیابی، پاسخ های خودتون رو به طور كامل بررسی كنید و نكته های مهم رو حتما در برگه ی خلاصه نویسی یا دفتر نكته برداری به عنوان نكته ی آموزشی یادداشت كنید تا در فاصله های منظمی به طور مداوم خلاصه ها رو مرور کنید.

 

نیاز دارید که در بعضی از روز های هفته حداقل ۲ آزمون ارزیابی( بین ۲۰ تا ۲۵ تست) از مبحث های تدریس شده برگزار كنید تا از تسلط خودتون در مورد مطالب خاطرجمع بشید. در این مورد میتونید بعد از بهره گیری از تست های علامت دار و تست های باقی مانده از كتاب های كمک اموزشی كه برای ازمون های استاندارد طراحی شدن استفاده كنید.

 

تست برای جمع بندی

بعد از این که شما تمام موضوعات و مطالب رو به خوبی مطالعه کردید و با بررسی تست های آموزشی، یادگیری خودتون رو کامل کردید و همینطور بعد از حل کردن تست های ارزیابی، نقاط ضعف و قوتی که داشتید رو شناختید و تسلط خودتون نسبت به مباحث مختلف بیش تر گردید، وقت اون رسیده که سراغ تست های جمع بندی برید. در این مرحله شما همراه با دوره ی مطالب خلاصه شده شروع به جمع بندی مبحث ها میکنید.

 

بهترین زمان برای تست های جمع بندی، پایان تابستان، پایان ترم اول( دی )، ایام نوروز و خرداد ماه است

 

نکات و توصیه های مهم:

قبل از بررسی تست های جمع بندی، به خلاصه ی خودتون در مورد اون مبحث نگاهی بکنید.

 

در آغاز تست هایی رو كه علامت دار كرده اید( از تست های اموزشی و محاسبه) رو کامل بررسی کنید و حتماً زمان بگیرید و درصدگیری کنید.

 

چنان چه تعداد تست های علامت دار كافی نبود، میتونید از كتاب ازمون های كمک اموزشی که دارید استفاده کنید. باید تست های جمع بندی تمام مبحث درنظرگرفته رو پوشش دهید.

 

حتما پاسخ تست های نكته دار و یا تست هایی که به غلط حل کردید رو بررسی کنید و نكته های مهم اون رو در كلاسور خلاصه نویسی که دارید، ثبت كنید.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------