رفتار بچه گانه در بزرگسالان: علائم و نحوه برخورد با آن را بشناسید
- مجموعه: مشاوره خانواده
علل رفتارهای بچه گانه افراد بزرگسال
رفتارهای بچه گانه در بزرگسالان میتواند روابط اجتماعی و کاری آن ها را تحت تاثیر قرار بدهد. عدم رشد عاطفی در برخی از افراد باعث می شود که به اندازه سن تقویمی شان بزرگ نشوند و همچنان رفتارهایی کودکانه داشته باشند.
رفتارهای بچه گانه در بزرگسالان معمولا با نشانه هایی همراه است، یکی از مهم ترین نشانه ها در این افراد خودخواهی است. این افراد معمولا خودخواهند و نمیتوانند به چیزی به جز منافع خودشان فکر کنند.
این افراد معمولا غیر قابل پیش بینی هستند ، شاید در سنین پایین از فدرت عقلی و عاطفی بالایی برخوردار بوده اند ولی برخی از آن ها حتی در سنین بالا هم نمیتوانند به راحتی احساسات دیگران را درک نمایند.
علت رفتارهای بچه گانه در بزرگسالان
علت بروز رفتارهای بچه گانه در بزرگسالان بسیار متفاوت است، در اغلب آنها به دلیل عدم رشد عقلی و عاطفی است که نمیتوانند به رفتارهای پخته دست پیدا کنند.
افزایش جمعیت افردی که رشد عاطفی نداشته اند بسیار زیاد است. این افراد تا سن 40 یا حتی 50 سالگی کودک باقی می مانند.
با وجودی که تشکیل خانواده داده اند ، خانه ، ماشین و شغل خوبی دارند ولی از نظر عاطفی در دوران کودکی یا نوجوانی باقی مانده اند و در زندگی همیشه به دنبال کسی هستند که به آن ها کمک کند.
کودکانی که در خانواده ای سالم رشد نکرده اند و رفتار والدینشان سمی بوده است یا در خانواده با اتفاقاتی ناگوار مثل عدم تایید روبرو می شوند یا بعدا با خیانت روبرو می شوند ، بیشتر به رفتارهای کودکانه دست می زنند.
برخی افراد در کودکی از نظر روانی رشد طبیعی را پشت سر نگذاشته اند که میتواند در بزرگسالی باعث بروز مشکلات زیادی برای آن ها شود.
یکی از مواردی که اگر در کودکی به خوبی مدیریت نشود میتواند منجر به رفتارهای بچه گانه در بزرگسالی شود، دلبستگی است. برآورده نکردن نیازهای عاطفی کودک باعث بروز رفتارهای نابالغ در بزرگسالی می شود.
این افراد با این که در بزرگسالی از نظر مالی یا تحصیلی جایگاه خوبی دارند ولی در برابر مشکلات و چالش های عاطفی و هیجانی عملکرد بسیار ضعیفی دارند و نمیتوانند مثل یک فرد بالغ مشکلاتشان را حل کنند رفتارهای کودکانه مثل قهر کردن از خود نشان می دهند.
این افراد از رفتارهای کودکانه خود بی اطلاعند و نسبت به وضعیت خلقی خود ناراضی هستند و همیشه از عدم مطلوبیت رابطه شان با دوست صمیمی یا شریک عاطفی خود ناراحتند.
علایم رفتارهای بچه گانه در بزرگسالان
مشاهده رفتارهای بچه گانه در بزرگسالان نشان میدهد که فرد به بلوغ عقلی نرسیده است بنابراین نمیتواند رفتارهای درست و اصولی داشته باشد و دست به رفتارهایی بچه گانه می زند. شما میتوانید یک یا چند نشانه در رفتار چنین افرادی مشاهده نمایید که نشان میدهد در برخی از وجهه های زندگی هنوز در حال و هوای بچگی مانده اند و بزرگ نشده اند.
بدقولی و عهد شکنی
بدقولی یکی از رفتارهای بچه گانه در بزگسالان است که اغلب باید در افراد نابالغ دیده شود زیرا یک کودک صبر ندارد و نمیتواند با صبر کردن نتیجه کارها را ببیند به همین دلیل عهد شکنی در بزرگسالان به عنوان یک رفتار بچه گانه شناخته می شود چرا که این افراد صبر و تحمل نگه داشتن قول و عهد خودشان در بلند مدت را ندارند.
عدم بلوغ مالی
یکی از نشانه های بازر رفتارهای بچه گانه در بزرگسالان نداشتن کنترل و مدیریت درست روی پولشان است . اغلب این افراد به محض این که پولی بدست بیاورند ، آن را خرج میکنند و نمیتوانند مدیریت درستی روی پولشان داشته باشند.
در اغلب آن ها اشتباهات و ریسک های مالی را مشاهده میکنید که باعث می شود ضدمات زیادی به وضعیت اقتصادی خود و اطرافیانشان وارد کنند .
وابستگی از سر نیاز
این افراد دیگران را به چشم وسیله برای رسیدن به هدفشان میدانند و زمانی به آن ها محبت میکنند که نیازشان را برطرف کنند . اغلب رفتارهای یک طرفه دارند و از دیگران طلبکار هستند، عشق و محبیتی به دیگرن ندارند و فقط زمانی که به دیگران احتیاج داشته باشند به آن ها توجه نشان میدهند. از نظر روانشناسان ، دلبستگی در این افراد بیشتر جنبه وابستگی دارد.
نداشتن مسئولیت پذیری
این افراد نمیتوانند مسئولیت کارهای خود را بپذیرند و مسئولیت کارها را بر عهده دیگران می اندازند و دیگران را برای بروز مشکلات زندگیشان مقصر میدانند و سرزنش می کنند و از آنجا که مسئولیت کارهایشان را قبول نمیکنند به عواقب کارهایشان هم فکر نمی کنند.
خودخواهی
یکی دیگر از نشانه های رفتار های بچه گانه در بزرگسالان ، خودخوهی است ، این افراد فقط به منافع شخصی خودشان فکر میکنند ومیخواهند همه چیز را به نفع خودشان تمام کنند.
درمان رفتارهای بچه گانه در بزرگسالان
اولین قدم آگاهی از داشتن رفتار بچه گانه است.
فرد بزرگسال باید بپذیرد که رفتاری که انجام میدهد متناسب با سن او نیست و در قدم بعدی با مراجعه به متخصص روان شناس و طی کردن جلسات درمانی می آموزد که چطور ذهن بزرگسال خودش را پرورش داده و توانمند نماید و چطور در برابر مشکلات ، رفتاری در چارچوب منطق و عقلانیت یک فرد بزرگسال داشته باشد.
گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته