هویت جنسی مشكلی كه باید جدی گرفته شود



 

هویت جنسی

 

براساس آمار سازمان بهزیستی كشور روزانه سه بیمار دارای اختلال هویت جنسی به سازمان بهزیستی برای درمان و تغییر جنسیت مراجعه می كنند واین در حالی است كه دركشور هیچ نهاد خاصی به صورت جدی متولی ساماندهی و درمان این افراد نیست.

 

براساس آمار سازمان بهزیستی كشور روزانه سه بیمار دارای اختلال هویت جنسی به سازمان بهزیستی برای درمان و تغییر جنسیت مراجعه می كنند واین در حالی است كه دركشور هیچ نهاد خاصی به صورت جدی متولی ساماندهی و درمان این افراد نیست.

 

دكتر «محمدرضا خباز» معاون اجتماعی سازمان بهزیستی كشور با اعلام این مطلب به «ایران» گفت:«یكی از آسیب پذیرترین اقشار جامعه، تغییر جنسیت گراها هستند و متأسفانه با توجه به رشد این افراد در جامعه هیچ ارگان خاصی به صورت دقیق ومشخص بر این افراد نظارت نمی كند و وزارت بهداشت كه متولی امر درمان این افراد است توجه خاصی برای درمان و بهداشت تغییر جنسیت گراها ندارد».

 

وی معتقد است كه اقدامات مهمتری در بخش درمان وجود دارد و اختلال هویت جنسی را به عنوان آسیب و معضل اجتماعی می توان عنوان كرد. وی با اشاره به اینكه جمعیت آماری تغییر جنسیت گراها در كشور ۲ تا ۸ هزار نفر برآورد می شود و كل بودجه اختصاص یافته برای این امر ۲۵ میلیون تومان است، اظهار داشت: «هم اكنون از هر صد هزار نفر ۴ تا ۶ نفر دچار اختلال هویت جنسی هستند و با توجه به اینكه اختلال هویت جنسی یك نوع بیماری محسوب می شود بنابراین باید برای رفع مشكل بیماری این افراد مانند بیماری های دیگر اقدامات لازم از سوی مسؤولان و همچنین خانواده های آنها صورت گیرد».

 

به گفته او نقش اصلی در درمان این بیماری برعهده خانواده ها است وخانواده ها نباید با این بیماری مقابله و یا مبارزه كنند، چرا كه اگر این افراد از سوی خانواده ها طرد شوند مشكلات و آسیب های بسیاری گریبانگیر آنها خواهد شد. خباز با تأكید بر اینكه وضعیت افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی در كشور بسیار هشدار دهنده است، می گوید: «این گروه به دلیل طرد شدن از جامعه و خانواده در معرض روسپیگری، اعتیاد، ایدز و فحشا هستند و برای برطرف كردن مشكلات این قشر نیاز به برداشتن گام های جدی از سوی دولت است».

 

هویت جنسی

 

هویت جنسی نقش خانواده در رفتار تغییرجنسیت گراها

 

تحقیقات نشان می دهد كه بین ۲ تا ۶ درصد افرادی كه متولد شده اند دچار اختلال هویت جنسی هستند این موضوع مربوط به كشورهای مترقی و عادی نمی شود بلكه در تمام جوامع این بیماری موجود است و چگونگی برخورد با این بیماری بستگی به فرهنگ هر جامعه دارد. بیشتر روانشناسان معتقدهستند كه این بیماری در ۳ سالگی مشخص می شود آنان در كودكی و حتی قبل از دبستان شروع به انجام دادن رفتارهای جنس مخالف می كنند و به گفته دكتر «وامقی» روانپزشك و استاد دانشگاه در به وجود آمدن رفتار جنسی مخالف، خانواده نقش بسیاری دارد.

 

او می گوید: «برای بسیاری از خانواده ها رفتارهای جنسی مخالف كودك جذاب است در حالی كه واكنش والدین به رفتارهای جنس مخالف بچه ها در شكل گیری رفتارهای كودك بسیار مؤثر است و متأسفانه در سنین بالاتر تضادی كه بین رفتار فرد به ویژه پسرها با هم سن و سال خودشان پیش می آید، باعث واكنش منفی خانواده و جامعه نسبت به فرد می شود». او معتقد است كه خیلی از افراد بخصوص پسرها در مدرسه مورد آزار واذیت قرار می گیرند. او درباره پذیرش این افراد از سوی جامعه و والدین می گوید: «این افراد در خانواده دچار مشكلات بسیاری هستند و در بیشتر مواقع اتفاق می افتد كه این افراد از سوی خانواده طرد می شوند.

 

پذیرش بیمار تغییر جنسیت گراها نه تنها در خانواده بلكه در جامعه هم بسیار دشوار است». وامقی با تأكید بر اینكه پذیرش رفتارهای جنس مخالف در هر ۲ جنس بخصوص در جنس مرد مشكل است، می گوید: «این افراد از سوی خانواده، همكلاسی و هم دانشگاهی خود طرد شده هستند و وقتی در سنین بالاتر قرار می گیرند از طرف گروههای هم سن و خانواده خود با رفتارهای بسیار زشتی مواجه می شوند». به گفته او استرس و فشارهای روانی كه این افراد در طول سالیان رشد تحمل می كنند طبیعتاً تأثیر محسوسی در شرایط روحی و عاطفی و كاركرد اجتماعی این افراد مانند شغل، نوع رابطه با خانواده و دوستان دارد و متأسفانه جامعه نیز نگرش منفی نسبت به این افراد دارد.

 

هویت جنسی

 

هویت جنسی تدابیر دستگاه های اجرایی برای مشكل تغییر جنسیت گراها

 

روانشناسان معتقدند كه اگر در كودكی به درستی جنسیت نقش های اجتماعی به كودكان آموخته شود اختلال هویت جنسی در حداقل ها جلوه می كند ولی اگر این مشكل به صورت جدی از سوی خانواده برطرف نشود فرد دچار تعارض در هویت جنسی و در بزرگسالی نیز با مشكلات پیچیده ای روبه رو می شود.

 

تعدادی از افراد تغییر جنسیت گرا با مشاوره و روانشناسی و روانپزشكی تا حدودی بهبود می یابند، اما عده ای دیگر از آنها نیازمند جراحی های پرهزینه هستند كه هرعمل آنها حدود چندین میلیون تومان هزینه دارد. به گفته «علاء الدین خطیر» جراح و متخصص زیبایی بیشتر مراجعان برای تغییر جنسیت دچار موقعیت مالی ضعیف هستند و دستگاه های اجرایی كشور باید در خصوص وضعیت عمل این افراد تدابیری در نظر بگیرند.

 

به گفته او عدم تطبیق تصویر ذهنی یك شخص با موجودیت حقیقی و جنسی او باعث بروز بیماری اختلال هویت جنسی می شود كه پسرها چهار برابر بیشتر از دختران دچار اختلالات هویت جنسی می شوند. وی تأكید می كند: «مبتلایان به اختلال هویت جنسی جراحی را تنها راه ممكن برای سلامتی خود می دانند آنها قبل از عمل بسیار ناراحت و غمگین هستند و دعا می كنند در حالت فكری، روانی مورد علاقه شان باشند و بعد از عمل از وضعیت جسمانی و روانی خود بسیار راضی و خرسند هستند».

 

دكتر خطیر معتقد است كه اختلال هویت جنسی كاذب و حقیقی دارد و پزشك مربوطه برای جراحی باید دقت كند كه اگر بیماری اشتباه عمل شود اقدام به خودكشی می كند و یا تا آخر عمر تبدیل به انسانی ناراضی و افسرده می شود.وی با تأكید بر اینكه تشخیص مشكل اختلال هویت جنسی برعهده روانپزشكان و روانشناسان است و متأسفانه روانپزشكان و روانشناسان تاكنون اقدامات جدی برای رفع مشكل این قشر انجام نداده اند، اظهار می كند: «متخصصان روحی و روانی كشور اقدام مناسبی برای اصلاح و تطابق تصویر ذهنی افراد بیمار انجام نداده اند وآنچه كه انجام شده تشخیص این عارضه بوده است كه متأسفانه در برخی موارد نیز اشتباهاتی صورت گرفته است».

 

با این همه افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی در تلاش هستند تا انجمن حمایت از حقوق تغییر جنسیت گراها را به ثبت برسانند تا بتوانند گوشه ای از مشكلات پیچیده روحی، روانی و اجتماعی خود را برطرف كنند كه البته در این میان حمایت دولت و مجلس امری ضروری است.

 

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------