درگوشی با دختران تازه بالغ



دختران تازه بالغ,دوران نوجوانی

نوجوانی مسیری است که ما را از دنیای بازی و سرگرمی و خیال کودکی خارج و به دنیای احساسات جدید وارد می کند. گاهی از هجوم احساسات و حمله تجربه های جدید و طوفان افکار متفاوت سردرگم می شویم و برای پیمودن این مسیر به هر ریسمانی چنگ می زنیم،غافل از اینکه به جز شناخت صحیح این تفاوت ها و تغییرات چاره ای نداریم.

تغییر و تحول ، مهم ترین نشانه این دوران است. تغییرات جسمی ، روحی، عاطفی. افکار تغییر می کند و خواسته های متضاد ما را دچار شک و تردید می کندکه آیا این تغییرات برای همه ایجاد می شود؟ آیا این اتفاق ها طبیعی است؟ زندگی جریان دارد و با دست های مهربانش تاج طلای بلوغ را بر سرمان می گذارد و در گوشمان زمزمه می کند :تاج گذاری ات مبارک

با شناخت ابعاد مختلف بلوغ ، دختران این مرحله را با اضطراب کمتر و آرامش بیشتری پشت سر میگذارند.
 
نقش جنسی
وقتی به دنیا آمدیم در مورد جنسیت مان آگاهی نداشتیم مادر رنگ لباس و اندازه موهایمان را تعیین می کرد و پدر باید و نباید های اجتماعی را.به مرور زمان از تفاوت نقش هایمان آگاه شدیم و شروع به مشاهده و یادگیری رفتار های مناسب برای نقش های جنسی مان کردیم. هر چه تفاوت نقش های پدری و مادری در خانه مان پر رنگ تر بود تفاوت نقش زن و مردی را بیشتر حس کردیم.اما تا روزگار نوجوانی کسی از ما نخواسته تا آن ها بروز دهیم . با قدم گذاشتن در مرحله نوجوانی ، جامعه با شدت تمام از ما می خواهدکه نقش ها و رفتارهای زنانه را بپذیریم و در مقابل این پذیرفتن و نپذیرفتن ما را مورد تشویق یا تنبیه قرار می دهد. اگر نحوه رفتار های ما مثل رفتار های زنانه باشد ، ما را تشویق می کنند و اگر خارج از این قالب باشد ، حداقل عکس العملی که می بینیم نگاه های چپ چپ بزرگ تر هاست که به صورت تنبیه روانه شخصیت ما می شود.

این تشویق و تنبیه ها از یک طرف و تحولات فیزیولوژی بدنمان(رشد جسمی و اندام های جنسی) از طرف دیگر باعث می شود نقش پذیری ما مشخص تر شود.

ما باید بتوانیم نقش جنسی را به گونه ای مدیریت کنیم که صفات انسان مدارانه را در ما ایجاد کند. یعنی مجبور نباشیم برای انتخاب هر صفتی به دو قطب پسری و دختری فکر کنیم، بلکه آزادانه صفات و ویژگی های انسان مدارانه ای را انتخاب کنیم که با نیاز های زندگی مان همخوانی دارد. مجبور نباشیم فقط به نقش دختری یا پسری فکر کنیم. مدیریتی که ابتدا به طرف صفات زنانه برویم و آن صفات را با جامعه هماهنگ کنیم. صفاتی همچون مهرورز بودن ، عاطفی بودن.در عین حال صفاتی مثل ماجراجویی ، اعتماد به نفس و مقاوم در برابر فشارهای زندگی را نیز در نقش دختری جای دهیم.

دختران تازه بالغ,دوران نوجوانی

هویت جنسی
بلوغ مثل بهار از راه می رسد و قبل از رسیدنش نشانه هایی می فرستد. بدن ما نسبت به این نشانه ها واکنش مثبت دارد و مثل زمین که بهار را می پذیرد تا به استقبال میوه دادن و محصول درختان برود ، جسم مان نیز به جریان بلوغ واکنش مثبت نشان می دهد تا زندگی را به ما هدیه دهد. نشانه های بلوغ از ده و نیم سالگی اغاز می شود و مغز دائماً در حال فرمان دادن به غدد درون ریز است تا دختر کوچک و لطیف دیروز را به زنی کامل برای فردا تبدیل کند.بدنی که دیروز کوچک بود بر اثر مجموعه تغییراتی قرار است شبیه یک انسان بالغ شود.

علت اصلی بلوغ تغییر در فعالیت" غده های درون ریز" است. از جمله غده هیپوفیز ، تیروئید، غدد فوق کلیوی و غدد جنسی(تخمدان). غده  هیپوفیز با ترشح هورمون رشد باعث رشد جسمی و هورمونن جنسی باعث بزرگ شدن سینه و عادت ماهانه می شود. تخمدان ها هم مسئول صفت های دخترانه هستند و هورمون های جنسی زنانه (استروژن و پروژسترون) ترشح می کنند. مسئول هر خصوصیت ظاهری زنانه ای که در خودمان می بینیم این دو هورمون هستند.تغییراتی نیز در شکل ظاهری بدن ایجاد می شود. شکل و حجم گونه ها و لب ها تغییر می کند، رنگ پوست تغییر می کند و جوش هایی مثل خروس بی محل روی صورتمان ظاهر می شوند. این تغییرات تاثیر مستقیمی بر احساسمان نسبت به خودمان دارد.

بسیاری از ما نگرانی های زیادی در مورد تصویر بدنی یا جذابیت جسمانی مان داریم و می ترسیم جذاب به نظر نرسیم. مخصوصا وقتی بدنمان تناسب خودش را از دست می دهد مثلاً دست و پا قبل از بازو و ران رشد می کند.

حالا اگرتو در این روزها از این همه تغییر و تحول جسمی غافل گیر شده ای و از داشتن پاهای دراز که گاهی بی قواره نشانت می دهند خجالت می کشی ؛ اگر فکر می کنی پیشانیت بلند تر یا پهن تر از حد طبیعی است و لب هایت ضخیم و کلفت شده اند ؛ اگر احساس می کنی بدنت ناگهان رشد کرده و سرت کوچک مانده است، باید یک نفس عمیق بکشی و خدا را شکر کنی که سالمی چون این نا متناسبی خبر از یک اتفاق مهم می دهد. تو در نهایت سلامت ، نردبان رشد را طی می کنی و پله پله تا جوانی پیش خواهی رفت.

این تغییرات ناخوشایند جزء روند طبیعی انسان است و موقتی و گذرا هستند و تا پایان دوران نوجوانی با ما خداحافظی می کنند. باید شرایط و تغییرات رشد را بپذیریم و با آن ها سازگار شویم تا به آرامش روحی برسیم و تصویر ذهنی خوشایندی از خود داشته باشیم.
با ادامه ی این مقاله با ما همراه باشید.
منبع:کتاب تاج طلا - تبیان
 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------