چگونه کودک پر انرژی خود را آرام کنیم؟



کودک پرانرزی،انرژی کودک،کودکان پرانرژی

رفتار با کودکان پر انرژی

 

اغلب کودکان از انرژی بسیار زیادی برخوردارند که با این انرژی بیش از اندازه به کودک شلوغ مشهور می شوند شلوغ بودن در پر جنب و جوش بودن کودکان خلاصه می شود اما در این جا چگونگی رفتار با کودک شلوغ اهمیت بسیار زیادی پیدا می کند اینکه چگونه با این کودکان رفتار کنیم و چه رفتاری در قبال کارهای آن ها داشته باشیم تا بهترین رفتار و نوع برخورد باشد.

بسیار مهم است کودکان از نوع رفتاری که با آن ها می شود نوع رفتارهای خود را انتخاب می کنند .

 

خواب کامل روشي براي ايجاد آرامش

چون اين گروه از کودکان نياز به آرامش جدي و احساس امنيت دارند، خواب کامل، يکي از بهترين روش هاي ايجاد آرامش براي آن هاست، يک نوزاد در شبانه روز بين ۱۷تا۱۹ ساعت، نياز به خواب دارد و يک کودک بين ۲تا۳سالگي نياز به ۱۰ تا ۱۲ساعت خواب در شبانه روز دارد و معمولا خواب شبانه، نقش بارزتري در ايجاد آرامش دارد تا خواب روزانه.

 

بهترين حالت خواباندن کودک اين است که والدين با کودک، همراهي کنند، تلويزيون و لامپ ها بايد خاموش باشد و هيچ گونه صدا و يا عامل تحريک کننده ديگري وجود نداشته باشد، کودکي که در آغوش يکي از والدين با قصه مي خوابد، دچار کابوس هاي شبانه نمي شود و صبح که از خواب برمي خيزد بدخلقي نمي کند و آرامش بيشتري دارد. کودکان تا پايان ۲سالگي با به دهان بردن اشيا، به شناسايي دنياي خود مي پردازند و اين امر درباره همه کودکان طبيعي است، بزرگسالان، در اين دوره سني بايد مراقبت بيشتري از کودک به عمل آورند تا مواد و اشياي خطرناک را وارد دهانش نکند.

 

وابستگي کودک به شيشه نيز تا پايان ۴سالگي امري طبيعي است اما براي پيشگيري از بروز بدشکلي هاي دندان ها و فک، بزرگ کردن سوراخ پستانک توصيه مي شود. در پايان ذکر اين نکته ضروري است که هدايت انرژي کودک به سمت بازي هاي هدف دار و ماساژ بدنش قبل از خواب و همچنين استفاده از شربت هاي روغن ماهي (امگا۳) در افزايش آرامش او مفيد است.

 

کودک پرانرزی،انرژی کودک،کودکان پرانرژی

تخلیه انرژی کودکان

 

یکی از راه های آرام کردن کودک بازیگوش صحبت کردن با اوست .

کودکان بازیگوش حرف زدن را دوست دارند. در صحبت کردن با بچه های بازیگوش دقت کنید روی رفتار او متمرکز باشید.

 

هرگز به فرزندتان نگویید تو بچه بدی هستی! بگویید: ناراحت می شوم وقتی به حرفم گوش نمی دهی!

 

رعایت کردن نکات زیر می تواند طریقه سخن گفتن شما با فرزندتان را متحول کند:

برای صحبت کردن با او وقت صرف کنید و به او اهمیت دهید.

در او حس مثبت ایجاد کنید ( برای تمیز کردن آشپزخانه به کمکت نیاز دارم)

بین حرف او نپرید (اگر این کار را کردید، حتما بعدش عذرخواهی کنید)

به او بگویید بین حرف شما نپرد ( اگر این کار را کرد با صبوری، تذکر دهید)

با ادب حرف زدن را به او آموزش دهید (بگویید خوش صحبتی برایش احترام می آورد)

زمانی که با او صحبت می کنید، فقط به او نگاه کنید و به چیز دیگری توجه نکنید.

 

برایش لوازم جدید بخرید

مطمئنا کودک ۳ ساله‌ی شما عاشق سه‌چرخه‌اش است، اما این سه‌چرخه می‌تواند مانع رشد او شود. برای او یک دوچرخه با چرخ‌های کمکی بخرید. همچنین برای او حلقه‌ی هولا، فریزبی، راکت تنیس کوچک، اسب پلاستیکی و توپ‌هایی در اندازه‌های مختلف بخرید. علاوه‌براین ممکن است بخواهید برای کودک‌تان دستگاه پخش موسیقی مخصوص‌به خودش را بخرید تا هر زمان که دوست داشت با موسیقی موردعلاقه‌اش برقصد.

 

باهم بازی کنید

دفعه‌ی بعد که به پارک رفتید اسکیت یا بادبادکی را که او بتواند به‌پرواز دربیاورد با خود ببرید. در خانه تظاهر کنید که با یک قلمو و سطل آب مشغول رنگ زدن دیوار بیرونی خانه‌تان هستید یا با حباب دنبال کودک‌تان کنید. هنگامی‌که به‌خاطر شرایط آب‌وهوایی مجبور هستید در خانه بمانید، بازی‌هایی انجام دهید که باعث تحرک کودک شود.

 

برای کنترل کودک به او رشوه ندهید

یکی از اقداماتی که می تواند باعث ساکت کردن بچه ها شود، جایزه دادن یا به عبارتی رشوه دادن به اوست. به عنوان مثال وقتی که در مهمانی هستیم و فرزندمان شلوغ می کند به او بگوییم:

 

اگر ساکت باشی، برات یه اسباب بازی می خرم!

این مدل جایزه دادن ها، تقریبا هیچ تفاوتی با تنبیه کودک ندارد! زمانی که شما به عنوان والد تصمیم می گیرید فرزندتان را با یک رشوه، ساکت کنید، او می آموزد که با سر و صدا کردن و یا رفتارهای ناهنجار می تواند به مقصد خود برسد. در این صورت است که به مرور زمان، فرزندتان از کنترل خارج خواهد شد.

 

فراموش نکنیم که کودکان تاب و تحمل نشستن و ساکت بودن را برای مدت های طولانی ندارند و معمولا به همین دلیل است که در مهمانی های بزرگترها، حوصله شان سر می رود و باعث آزار خودشان و اطرافیانشان می شوند.

 

کودک پرانرزی،انرژی کودک،کودکان پرانرژی

بازیهایی برای تخلیه ی انرژی کودکان

 

بچه های شیطون را درک کنید! 

در صورتیکه رفتار کودک غیر قابل کنترل است، اولویت دادن به ایمنی، راهکاری است که باید در پیش گرفته شود! در این روش، درگیری ها با کودک، به حداقل می رسد و می توانید انرژی خود را بر مسائل مهم تر متمرکز کنید.

 

برای اکثر بچه ها ساکت نشستن و کنجکاوی نکردن، خیلی سخت است!

 

اشیا را بر اساس اولویت دادن بر ایمنی کودک، طبقه بندی کنید! مثلا تا زمان بزرگ شدن کودک، به حدی که بتواند ارزش گلدان را درک کند و برای آن احترام قائل شود، آنرا در جعبه ای بسته بندی و در زیرزمین یا انباری نگهداری کنید.

 

مراقب غذای کودک باشید 

شیرینی به‌تنهایی نمی‌تواند باعث فعالیت بیش‌ازحد شود، اما مطالعات نشان می‌دهند که خوردن آب‌نبات و نوشیدنی‌های شیرین با معده‌ی خالی باعث افزایش فعالیت‌ کودکان می‌شود. همچنین مهم است که کافئین را که یک محرک در نوشابه‌ها، چای و شکلات است، از تغذیه کودکان حذف کنید. کودک شما به‌طور طبیعی انرژی کافی دارد و نیازی به گرفتن انرژی از مواد شیمیایی نیست.

 

هنرمند درون کودک را بیرون بیاورید

مینا و دختر ۵ ساله‌اش سارینا پیش از اینکه برای گردش به باغ‌وحش بروند، با استفاده از کاغذ یک باغ‌وحش کاغذی در خانه‌شان درست کردند. مینا می‌گوید دخترش عاشق نقاشی کردن حیواناتی است که به آنها علاقه دارد.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 



والدین نگران بخوانند

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------